Ξερει κανεις για συνταξεις συζυγων;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3
    Senior Member

Ξερει κανεις για συνταξεις συζυγων;

Με εχει πιασει ενας πανικος τελευταια..

Ειμαι 30 χρονων και δεν ειχα αρκετες εργασιες με ενσημα.. σε 30 χρονια αν ερθει η ωρα συνταξης μου, τι θα κανω εφοσον ειμαι "οικιακα" προς το παρον;

Ειδικα αν καταφερουμε να κανουμε πιτσιρικι φετος, δεν θα εργαστω.

Εχω ενα μικρο εισοδημα, ξερει κανεις αν γινεται καποια στιγμη να αγορασω ενσημα να συμπληρωσω;

Senior Member
    Το ερώτημά σου είναι όντως εκτός εποχής.
    ʼτομα 55 και 60 ετών δεν είναι σίγουρα για το αν θα μπορέσουν αν πάρουν σύνταξη, και ήδη συνταξιούχοι βλέπουν έκπληκτοι κάθε μήνα τη σύνταξη να μειώνεται μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς.
    Σε κάθε περίπτωση, άτομα 65 ετών που δεν έχουν προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση από άλλο φορέα δικαιούνται τη σύνταξη "υπερηλίκων" από τον ΟΓΑ. Είναι χαμηλό το ποσό, αλλά κάπου εκεί θα πάνε όλες οι συντάξεις σταδιακά.
    Για το ΙΚΑ, το είχα ψάξει παλιότερα και μου είχαν ζητήσει 3000 ένσημα συνολικά, ή 500 ένσημα και απόλυση μέσαστον τελευταίο χρόνο. Επειδή είχα αφήσει να περάσουν οι δώδεκα μήνες της επιδοτούμενης ανεργίας, τελικά δεν μπόρεσα να αυτασφαλιστώ. Πάντως, αν και η αυτασφάλιση είναι λύση αν σου λείπουν μερικές δεκάδες ένσημα, δεν αξίζει τον κόπο να μπεις στη διαδικασία να μαζέψεις τα 4500 ένσημα που απαιτούνται μέχρι τα 65 σου - αν δεν έχει αλλάξει αυτό στο μεταξύ!

Senior Member
    απα.... οποτε να κανω ταματα να μη μου κοπει το εισοδημα =|