παχύσαρκος στοπ.. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 35
    Senior Member
    Originally posted by thanos
    Και μόλις ζυγίστηκα και συνειδητοποίησα πόσο ηλίθιος είμαι.Νόμιζα ότι δεν είχα πάρει κανένα κιλό,και είδα πως πήρα 4 κιλά σε διάστημα περίπου 3 εβδομάδων.ψυχολογία:ΧΑΛΙΑ
    κι εγώ ανακάλυψα ότι πήρα πρόσφατα και με έριξε, αλλά σκέψου ότι πιθανόν να μην είναι λίπος αυτά τα κιλά

τι εννοείς?τι μπορεί να είναι?

Senior Member
    τι εννοείς?τι μπορεί να είναι?
    όταν σταματάμε μια δίαιτα, το σώμα κατακρατά ξανά υγρά. Αν έχεις προσέξει οι πιο πολλές δίαιτες έχουν τροφές χαμηλές σε περιεκτικότητα σε αλάτι. Μπορεί να πήρες τα μισά ή το 1/3 σε λίπος και το υπόλοιπο να είναι υγρά. Αν ξαναξεκινήσεις τη δίαιτα πχ, κόψεις το αλάτι σε 4~5 μέρες μπορεί να τα ξαναχάσεις. Δε μπορεί να χαθεί βέβαια 4 κιλά λίπος σε 5 μέρες. Ίσως. Μπορεί.
    Οι τυρόπιτες έχουν πολύ αλάτι. Και λιπαρά επίσης.

Μια συμβουλή. Αν θες να κρατήσεις χαμηλά τα κιλά σου πρέπει να κάνεις τη δίαιτα, διατροφή. Να τη συνεχίσεις. Δεν εννοώ μια στερητική δίαιτα. Μια κανονική.

Senior Member
    Μωρέ όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Η' θα κολλάει η ζυγαριά ή με ψύλλου πήδημα θα παίρνουμε τα κιλά πίσω... Είναι να μην κουράζεσαι?

@ giorgosdelta πόσες θερμίδες έχει μια "κανόνικη" δίαιτα?
    Τι εννοείς στερητική? Κάτω από 1200? ή το εννοείς σε είδη τροφίμων?

δεν ξέρω βρε παιδιά,η κατάσταση είναι απελπιστική.Δεν περίμενα να καταφέρω να πάρω πάλι κιλά αλλά φυσικά αμα δείτε πως έτρωγα....θα με βρίσετε.Θα πείτε πως δεν το περίμενες.Είναι αυτό το άτιμο,το τρώω και ότι γίνει ή τρώω σιγά μη πάρω..Εύχομαι αύριο να δω κάτι διαφορετικό που θα με κάνει να ξεκινήσω δυνατά από εκει που έμεινα.

Senior Member
    Chriko, θαρρώ πως μια δίαιτα που σε οδηγεί στο να χάνεις έως και 2 κιλά ανά μήνα είναι κανονική. Δηλαδή περίπου να καις 500 θερμίδες παραπάνω από αυτές που καταναλώνεις.

Senior Member
    δεν ξέρω βρε παιδιά,η κατάσταση είναι απελπιστική.Δεν περίμενα να καταφέρω να πάρω πάλι κιλά αλλά φυσικά αμα δείτε πως έτρωγα....θα με βρίσετε.Θα πείτε πως δεν το περίμενες.Είναι αυτό το άτιμο,το τρώω και ότι γίνει ή τρώω σιγά μη πάρω..Εύχομαι αύριο να δω κάτι διαφορετικό που θα με κάνει να ξεκινήσω δυνατά από εκει που έμεινα.
    thanos αν δεν σταματήσεις να βλέπεις το φαγητό σαν την υπερτατη απόλαυση, προκοπή δεν θα κάνεις.
    Ο αγώνας με αυτό το θηρίο είναι non stop! Και εμείς τύπου ναρκωμανής.
    Συγγνώμη αν κάποιοι αισθανθούν ότι τους προσβάλλει η παρομοίωση μου αλλά αν βλέπεις φαγητό και κάνεις σαν παλαβός ή δεν μπορείς να σταματήσεις αν δεν το καταβροχθήσεις όλο, καλά δεν σε λες πάντως...

Μην περιμένεις θαύματα, δεν γίνονται. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανασυγκροτηθείς και να συναποφασίσεις με τον εαυτό σου αν θες να προχωρήσεις σε ένα lifestyle ισορροπημένης διατροφής και άσκησης. Και στάσιμος θα μείνεις και ένα μικρό πισωγύρισμα θα κάνεις αλλά άμα το έχεις πάρει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ απόφαση, θα τα καταφέρεις.

Και εδω μέσα θα βρεις μόνο υποστήριξη από ομοιοπαθείς. :yes:

όχι δεν υπάρχει ζήτημα προσβολής σε καμία περίπτωση.Απλά είναι δύσκολο και εκεί ειδικά που έχεις πάρει ένα καλό δρόμο και κατεβαίνεις και τίποτα δε σε σταματά,εκεί γίνεται ξανά ένα κλικ και λες θέλω να γυρίσω πίσω στον παλιό μου εαυτό,που δε με ένοιαζε κανείς και τίποτα.Ενώ τώρα μετά από όλη αυτή την προσπάθεια βλέπω το σώμα μου στο μπάνιο και αηδιάζω και δε μπορώ να με αγαπήσω.Το φαγητό είναι όμως μία απόλαυση που κόβεται δύσκολα.Δεν ξέρω..

Junior Member
    Γεια σου κι από μένα Θάνο
    Θα συμφωνήσω με όλα όσα είπαν οι υπόλοιποι, στο ότι θα πρέπει να παίρνεις κουράγιο από τα κιλά που έχασες. Είναι πραγματικά μεγάλο κατόρθωμα και δε χρειάζεται να αγχώνεσαι για να χάσεις και άλλα. Καλό θα ήταν να αφήσεις τη δίαιτα στην άκρη, να τρως κανονικά και απλά να κόψεις τα πολλά "χαζά" σνακ μεχρι να νιώσεις εσύ καλύτερα ψυχολογικά, όσο χρόνο κι αν σου πάρει. Καταλαβαίνω πώς νιώθεις γιατί κι εγώ έχω πεσει πολλές φορές στην ίδια παγίδα. Μήπως περνάς κάποια φάση γενικότερα π.χ. στα προσωπικά σου; Δεν σου ζητάω να απαντήσεις στην ερώτηση, απλά σου λέω να το ψάξεις γιατί όλα από μέσα μας ξεκινάνε, αν είμαστε εντάξει ψυχολογικά τότε μπορουμε να καταφερουμε περισσότερα από όσα νομίζουμε... Κι εγώ αντίστοιχα, αν δεν είχα τα "υπαρξιακά" μου θα αγαπούσα περισσότερο το σώμα μου (γιατί είναι κι αυτό μέρος του εαυτού μου) και ίσως να μη με πείραζε που έχω τόσα πολλά κιλα...
    Ελπίζω να βοήθησα κάπως... Α και να ξέρεις πως δεν είσαι μόνος σ' αυτή τη διαδικασία..!! :yes: Κουράγιο, όλα θα πάνε καλά!

Senior Member
    Έχω παρατηρήσει ότι τις μισές φορές τουλάχιστον, τρώμε είτε από συνήθεια είτε επειδή τα έχουμε όλα μπροστά μας, παρά από ανάγκη λήψης τροφής.
    Το είπα επιστημονικά, δε μπορείτε να πείτε.
    Ανάγκη λήψης τροφής = πείνα.
    Για να χάσεις βάρος θα πρέπει να πεινάς και την ώρα που τελειώνεις το φαγητό σου.
    Η αίσθηση πείνας θα πρέπει να είναι σε γενικές γραμμές, συνεχής.
    Θα πρέπει να φας σωστά επίσης. Για παράδειγμα, πρώτα την σαλάτα.

Γεια σε όλους!Απλά μπήκα για να σας πω πως είμαι πολύ χαρούμενος,γιατί ζυγίστηκα και είμαι 99 κιλά!Ναι ρε παιδιά κατέβηκα από το τριψήφιο..έχω να δω τον εαυτό μου σε διψήφιο τουλάχιστον 6 χρόνια!Γενικά δε μπορώ να το πιστέψω!Είστε οι πρώτοι που το μαθαίνετε!!!!

Senior Member
    Μπράβο σου φίλε, επανήλθες. Σου έυχομαι να μη ξανδε'ίς τον τριψήφιο εφιάλτη.
    Εχεις μια ευκαιρία τώρα να αποκτήσεις καλές συνήθειες. Ότι κάνεις δηλαδή.

Senior Member
    Μπραβο σου Θανο!!!Ειναι απιστευτη ευτυχια οσο πεφτει η ζυγαρια....Καλη συνεχεια!

Σας ευχαριστώ πολύ..Σήμερα νιώθω όπως δεν έχω νιώσει ποτέ.Έτσι νομίζω δηλαδή.Απλά το να βλέπεις 2ψήφιο, από το 3ψήφιο...είναι σαφώς η υπέρτατη ευτυχία.Και τώρα ξέρετε,ε?έχω ένα άγχος που με χωρίζει μονάχα 1 κιλό από το 3ψήφιο.

Senior Member
    thano συγχαρητήρια!!! :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup: Συνέχισε έτσι. Σιγά σιγά θα βρεθείς ακόμα πιο κάτω !!

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast