τελειως καινουρια!!! θα ηθελα την γνωμη σας!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 54
    Senior Member

τελειως καινουρια!!! θα ηθελα την γνωμη σας!!!

γεια σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! με λενε μαρια ειμαι εντελως καινουρια εδω..!!!! ειμαι 21 χρ. 90 κιλα αυτη τη στιγμη και τα τελευταια 4 χρονια εχω παρει και εχω χασει απο 25 κιλα , 3 φορες... εχω φτασει μεχρι και τα 96 κιλα με υψος μονο 1,57.. δυστηχως εχω μια ρευματοειδης παθηση (ινομυαλγια ) η οποια δεν θελει παραπανισια κιλα διοτι επιβαρυνεις πολυ τους πονους που εχεις σε ολο το σωμα.επισης καθε φορα που παιρνω κιλα εχω προβληματα στην υγεια μου οπως πχ το οτι μου ανεβαινει η πιεση..τις προαλλες εκανα ενα επεισοδιο υπερτασης και εφτασε η πιεση μου στο 19..! εχω προδιαθεση για παχυσαρκια και ζαχαρο καθως και η μαμα μου εφτασε τα 140 κιλα και εχει μεγαλα προβληματα με το ζαχαρο..εχω απελπιστει πλεον με τις διαιτες και το πιστευω πραγματικα πως μολις κανω και ενα παιδι θα φτασω τα 120 κιλα..πηγα προχθες στον γιατρο να ενημερωθω για το sleeve και μου ειπε οτι με ΔΜΣ 36 που εχω και τα θεματα υγειας μπορω να την κανω την επεμβαση..εσεις τι λετε..?? να το κανω καλυτερα τωρα που προλαβαινω ακομα η θα πρεπει πρωτα να φτασω τα 120 κιλα και να το σκεφτω μετα.?? καλυτερα δεν ειναι να το προλαβω τωρα που ειναι σχετικα νωρις ακομα???παρολο που ξερω οτι δεν εχω φτασει στο απροχωρητο....

Senior Member
    Maria καλώς ήρθες στην παρέα μας. Η γνώμη μου είναι να σκεφτείς τι θέλεις να κάνεις και τι είναι καλύτερο για την υγεία σου τώρα και όχι να περιμένεις να πάρεις άλλα 30 κιλά. Εφόσον ήδη αντιμετωπίζεις προβλήματα με την υγεία σου δεν πρέπει να την επιβαρύνεις περισσότερο. Εγώ είμαι διαβητική και κάνω ινσουλίνη από 18 χρονών και τώρα με το sleeve είναι η πρώτη φορά που βλέπω να είναι το ζάχαρό μου τόσο καλά ρυθμισμένο αφού τρώω μικρά γεύματα πολλές φορές την ημέρα, αυτό που χρειάζεται δηλαδή για να είναι καλά ρυθμισμένο το ζάχαρο στον οργανισμό μας. Εάν έχεις προδιάθεση για ζάχαρο είναι σίγουρο ότι το sleeve θα σε βοηθήσει, λόγω της διατροφής που θα κάνεις, να μην το εμφανίσεις, τουλάχιστον όχι τώρα που εισαι ακόμα νέα. Εάν νομίζεις ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς το βάρος σου ίσως πρέπει να σκεφτείς να κάνεις κάτι πιο δραστικό όπως το sleeve τώρα που είσαι ακόμα νέα, ώστε να επανέλθεις στο φυσιολογικό σου βάρος, να αντιμετωπίσεις και τα προβλήματα της υγείας σου και να μην έχεις περισσότερες δυσκολίες σε μελλοντική εγκυμοσύνη. Το θέμα δεν είναι εάν θα φτάσεις στο απροχώρητο ή όχι, αλλά αν μπορείς από μόνη σου, κάνοντας σωστή διατροφή και δίαιτα να διατηρήσεις το βάρος σου σε κανονικά επίπεδα ώστε να είσαι υγιής. Καλή συνέχεια σε ότι αποφασίσεις.

Senior Member
    Τζινα μου σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου καταρχας!!!! Δυστηχως περυσι πηγα γυμναστηριο εκανα διατροφη και καταφερα και εχασα 15 κιλα..ημουν σιγουρη και ορκιζομουν οτι δεν θα τα ξαναπαρω ...και τελικα μεσα σε λιγους μηνες παλι τα ιδια..απο 80 κιλα εφτασα ξανα τα 96!!! περυσι ειχα ξαναμπει στην σελιδα και μολις ειχα αναφερει πως σκεφτομαι να κανω sleeve ειχα πολλα αρνητικα σχολια γιατι ολοι μου ειπαν αφου μπορεις να τα χασεις με την διατα τι το θες το χειρουργιο??? το θεμα μου δεν ειναι αυτο ομως..το θεμα μου ειναι οτι δεν μπορω να διατηρησω τα χαμενα κιλα και καθε φορα καταληγω να παιρνω περισσοτερα!!!! εχω καποιες αποριες βεβαια σχετικα με το sleeve..υπαρχει περιπτωση να σου ξαναερθει ποτε η ορεξη και να αρχισεις να παιρνεις παλι κιλα.? και επισης μετα τους 2 πρωτους μηνες θα μπορω να τρωω τα παντα???

Senior Member
    Μαρία το πρόβλημα των περισσότερων είναι ότι δεν μπορούν να διατηρήσουν τα κιλά τους, τα χάνουν με δίαιτα και μετά τα ξαναπαίρνουν. Κι εγώ με σκληρές δίαιτες έχανα 45 κιλά και μετά πάλι τα ίδια. Η όρεξη στην αρχή κόβεται τελείως μετά όμως τον πρώτο χρόνο επανέρχεται αλλά όχι όπως ήταν πριν. Εγώ ακόμα δε νοιώθω πείνα, αν έχω πολλές ώρες να φάω νοιώθω μία ενόχληση στο στομάχι μου. Δεν αρκεί μόνο το sleeve για να διατηρήσεις το βάρος σου όταν αδυνατίσεις, πρέπει να προσέχεις κι εσύ τη διατροφή σου γιατί για παράδειγμα θα τρως μικρές ποσότητες αλλά αν τρώς γλυκά κάθε μία ώρα αρθροιστικά μέσα στην ημέρα θα έχεις πάρει πολλές θερμίδες. Θα μπορείς να τρως και γλυκά και πατατάκια και χάμπουγκερ κι απ'όλα αλλά με προσοχή. Δηλαδή εάν θέλεις να φας γλυκό φροντίζεις τα υπόλοιπα γεύματά σου να είναι με πιο λίγες θερμίδες. Το καλό είναι ότι και να πάρεις 1-2 κιλά στις γιορτές για παράδειγμα, έχεις σύμμαχο το στομάχι σου ώστε μπορείς να φας πιο διαιτητικά για μία εβδομάδα, χωρίς να πεινάς καθόλου και να τα χάσεις. Έχουμε σύμμαχο το στομάχι μας αλλά πρέπει να προσέχουμε κι εμείς. Για μένα πάντως είναι πολύ πιο εύκολο τώρα που έχω το νου μου να τρώω όσο πιο σωστά γίνεται αλλά δεν έχω τις στερήσεις και την πείνα που είχα πριν την επέμβαση. Όσον αφορά τη διατροφή σου μετά το sleeve μπορείς να φας τα πάντα αλλά στην αρχή έχουμε δυσανεξίες σε κάποια φαγητά που διαφέρουν στον καθένα μας. Όσο περνάει ο καιρός φεύγουν σιγά σιγά. Εγώ έχω ακόμα δυσανεξία στο κρέας και μόνο όταν το τρώω σιγά σιγά δεν με ενοχλεί και μπόρεσα να φάω ψωμί και πατάτες μετά τους 8 μήνες. Είναι παιδευτικό ειδικά τους πρώτους μήνες αλλά για μένα είναι το λιγότερο σε σχέση με τις πείνες που τραβούσα στις αμέτρητες δίαιτες που έκανα.

Senior Member
    εγω δυστηχως εχω τεραστια αδυναμια στα γλυκα παρολο που πλεον προσπαθω οσο μπορω να μην κανω υπερβολες...βεβαια τις περιοδους που παχαινω και παλι εκτος τα γλυκα , και η ποσοτητα του φαγητου μου αυξανεται τραγικα...μπορω να τρωω συνεχεια και να μην μου φτανει..τωρα εχω αρχισει για ακομα μια φορα διαιτα και απο τα 96 επεσα στα 90 αλλα για ποσο..??εχω κουραστει πια..και τωρα ειμαι ακομα 21 χρ...σε λιγα χρονια που θα εχω σκοτωσει τελειως τον μεταβολισμο μου ουτε αυτα δεν θα μπορω να χανω...μονο θα παιρνω...!

Senior Member
    το ερωτημα μου ειναι ...υπαρχει κατι το <αρνητικο > σε ολη την υποθεση?? κατι που σας δημιουργει προβλημα και για το οποιο θα το ξανασκεφτοσασταν εαν θα κανατε το χειρουργιο???

Senior Member
    Μαρία εγώ προσωπικά δεν έχω βρει κάτι το αρνητικό στο sleeve. Ίσα ίσα νοιώθω σα να ζω ένα θαύμα διότι έχασα πολλά κιλά χωρίς να το καταλάβω. Παρόλο που έχω και διαβήτη ανάρρωσα γρήγορα από το χειρουργείο, δεν είχα πόνους, εμετούς ή κάτι άλλο που να με ταλαιπωρεί, το μόνο που είχα είναι δυσανεξία σε κάποια φαγητά που κι αυτό σιγά σιγά έφυγε. Προσωπικά δεν το μετάνοιωσα ούτε στιγμή που το έκανα και ζω πλέον μία φυσιολογική ζωή ως αδύνατη και το σημαντικότερο είναι ότι δεν έχω πια το φόβο ότι θα ξαναπαχύνω.

Senior Member
    χαιρομαι παρα πολυ για σενα και για οσους αλλους το εχουν τολμησει!!!! σε λιγες μερες μαλλον θα ξεκινησω την διαδικασια και εγω..μου ειπε ο γιατρος οτι πρεπει πρωτα να κανω γαστροσκοπηση και καποιες εξετασεις του θυροειδη και μετα θα περιμενω γυρω στους 2 μηνες μεχρι να βγει η απαντηση...μου εδωσαν θαρρος αυτα που μου ειπαν καποια ατομα που το εχουν ηδη κανει μαζι σε αυτους και εσυ...θελω πολυ να τα καταφερω επιτελους να εχω μια φυσιολογικη ζωη μετα απο τοσα χρονια καταπιεσης και καταθλιψης λογω των παραπανισιων κιλων..!!! τοσες στερησεις και τοσα πραγματα που θα ηθελα να κανω και δεν εχω μπορεσει λογω των κιλων...τωρα πλεον δεν με νοιαζει τιποτα παρολο που ξερω οτι θα βρεθουν πολυ κακοπροαιρετοι να με κρινουν και να μου πουν τοσο μικρη και εκανες χειρουργιο??? νομιζω ομως οτι δεν με νοιαζει πια...σε ευχαριστω παρα πολυ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Senior Member
    mariA, καλησπέρα και από μένα, συμφωνώ με όσα σου είπε η Τζίνα, πριν κάνεις ο,τιδήποτε σκέψου το πολύ καλά, πρέπει να είσαι 100% σίγουρη ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Να βρεις καλό, αξιόπιστο γιατρό και όχι αεριτζή που θα θέλει τα λεφτά σου μόνο και δεν θα τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα γιατί υπάρχουν και αυτοί δυστυχώς. Θυμίσου ότι με τη σληβ και όποια άλλη επέμβαση βαριατρικού τύπου, αποκτάς απλά ένα μεγάλο σύμμαχο στην προσπάθεια σου να χάσεις βάρος, δεν αποκτάς την λύση στο πρόβλημα. Αρχικά τα κιλά χάνονται αέρα αλλά για να τα διατηρήσεις χρειάζεται να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις την τροφή, αν συνεχίσεις να την βλέπεις ως παρηγοριά, ανακούφιση, παρέα, σίγουρα θα βρεις τρόπους να ξαναπάρεις πίσω ό,τι έχασες. Αν τρως πολλά γλυκά και παραλείπεις γεύματα, πάλι θα φέρεις το εαυτό σου εκεί που ήταν. Αντιθέτως, αν μαζί με την επέμβαση, βάλεις και στη ζωή σου την άσκηση και την ισορροπημένη πρόσληψη τροφής , όλα θα πάνε καλά!
    Και εγώ δεν έχω τίποτα αρνητικό να πω για τη σληβ ένα χρόνο σχεδόν μετά, έχασα σχεδόν 50 κιλά. Μόνο λίγες καούρες μου έχουν μείνει και καμία άλλη ενόχληση. Η απώλεια βάρους δίνει φτερά και προοπτικές που είχαμε αποκλείσει για εμάς. Είτε χάσεις βάρος με τη βοήθεια χειρουργείου , είτε παλεύοντάς το μόνη σου..
    Καλή επιτυχία!

Senior Member
    καλησπερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! εγω το μονο που φοβομουν ειναι μηπως μετα την επεμβαση μπορουσε να ξαναξεχυλωσει καποια στιγμη το στομαχι....ο γιατρος ομως επεμεινε οτι αυτο δεν ειναι εφικτο...και απλα το μονο που συμβαινει μετα απο μερικους μηνες ειναι οτι κατεβαινει η τροφη πιο ευκολα γι αυτο αρκετοι μπερδευονται και φοβουνται μηπως τους εχει ξαναανοιξει το στομαχι....

Senior Member
    maria μου,όντως μετά απο μερικούς μήνες η τροφή κατεβαίνει σαφώς πιο εύκολα και δυστυχώς αυτά που κατεβαίνουν εξαιρετικά εύκολα έιναι οι σκουπιδοτροφές, σοκολατες, γαριδάκια κτλ! Η καταστροφή μας ! Το στομάχι ξεχειλώνει αν καταναλώνεις συστηματικά αναψυκτικά, σόδες, μπύρα, αναβράζοντα παυσίπονα, σαμπάνια, ό,τι έχει μπουρμπουλήθρα δλδ! Γι'αυτο είναι και τα μόνα που απαγορεύονται ρητά, κρίμα είναι να κόψεις το στομάχι και μετά να ξεχειλώσει!

Senior Member
    τα αναψυκτικα μετα το 2μηνο επιτρεπονται αλλα με μετρο..?? επισης να κανω μια αλλη ερωτηση?? ισως να ειναι λιγακι χαζη βεβεαια....το αλκοολ επιτρεπεται??

Senior Member
    Μαρία ότι και να αποφασίσεις θα το κανεις για σενα πρωτα και την υγεία σου. Συμφωνω με τα κορίτσια αλλάθα πρεπει να προσεξεις το εξης. Γλυκα ,αναψυκτικα ,αλκοολ κοβονται μαχαιρι στην αρχη. Μετα με μετρο οπως ολος ο κοσμος , αν επανελθεις στις παλιες διατροφικες σου συνήθειες και δεν μιλω μονο για τις ποσοτητες φαγητου γιατι αυτο εκ των πραγματων δεν ειναι δυνατο, μιλω για τσιμπολογημα, γλυκακια, μπισκοτακια κλπ τοτε τελειωσε το θεμα. θα τα παρεις πισω αν οχι ολα τα περισσοτερα. Εχω φιλη μου που εκανε το χειρουργειο πριν 4 χρονια, και επειδη δεν προσεχε εχασε 25 κιλα και μετα τα πηρε πισω. Εχω φιλη που εκανε σληβ 9 μηνες πριν , τρωει γλυκα πατατες τηγανιτες , πινει ουζακια κλπ εχει χασει 24 κιλα μονο και τωρα πια αν δεν σταματησει να τρεφεται ετσι θα αρχισει και η αντιστροφη μετρηση γιατι πια η απωλεια της τεινει να σταματησει. Υπαρχουν πολλα παραδειγματα που εκαναν σληβ και τα ξαναπηραν.
    Προσωπικα απο τα 80 και κατω για να χασω τα επιπλεον 15 κιλα , τα εχασα με αυστηρη διατροφη και γυμναστηριο και συμμαχο το στομαχι φυσικα.
    Η επεμβαση σε παει μεχρι ενα σημειο ,καμια επεμβαση δεν σου υποσχεται 100% απωλεια του πλεοναζοντος βαρους, το πολυ 70% το υπολοιπο ειναι στο χερι σου με αλλαγη των διατροφικων συνηθειων σου και ασκηση!!! δυστηχως ολα καταληγουν εκει, οποιον τροπο και να επιλεξεις , μια ειναι η οδος .
    Οσο για κακα καταλοιπα που μπορει να αφησει το σληβ ειναι εκτος απο τις αμεσες επιπλοκες του χειρουργειου που ειναι αρκετες και σοβαρες, διαφυγη κλπ μπορει κατοπιν της επεμβασης να αποκτησεις δυσανεξιες που να σου μεινουν ( διατροφικες εννοω) , μπορει να εχεις καουρες που δεν φευγουν, μπορει να κανεις παλινδρομησεις ( εχει παρατηρηθει σε ανθρωπους που υπερφορτωνουν το στομαχι τους οταν μπορουν μετα τα 2 ετη) , μπορει αν δεν προσπαθεις να τρεφεσαι σωστα με τροφες πλουσιες σε βιταμινες, να χασεις πολλα μαλλια, να χαλασουν τα δοντια σου, τα νυχια σου, να παθεις προωρη ωστεοπορωση, και να αποκτησεις αδυναμα κοκκαλα. Μπορει αν τρως πανω απο αυτο που αντεχει το στομαχι σου και κανεις συχνα εμετους να διαβρωσεις τον οισοφαγο σου και να τραβας τρελη ταλαιπωρια. Και ενα ακομη που μου ηρθε στο μυαλο γιατι με εχει ζορισει πολυ, δεν σου επιτρεπετε ποτε ξανα μετα την επεμβαση να πιεις νερο μαζι με φαγητο. Για μετα το χρονο σου επιτρεπετε μιση ωρα πριν και μιση ωρα μετα , για πριν το χρονο δεν το συζητω πανω απο ωρα πριν και μετα.

Ολα αυτα σου τα λεω οχι για να σε φοβισω ή να σε αποτρεψω αλλα για εχεις την γνωση και να την διαχειριστεις εσυ οπως νομιζεις πιο σωστα.

Οταν θα παρεις την αποφαση για χειρουργειο δεν υπαρχει γυρισμος, ειναι μια επεμβαση μη αναστρεψιμη και θα πρεπει να ζησεις με αυτη την επιλογη. Γι'αυτο θα πρεπει να εισαι συνειδητοποιημένη και αποφασισμενη οτι θα αλλαξεις την ζωη σου και κυριως τις διατροφικες σου συνηθειες μια για παντα για να μην εχεις τα παραπανω προβληματα. Αν το κανεις θα ζησεις το ονειρο σου, να γινεις αδυνατη χωρις κινδυνους που ελοχευουν απο την παχυσαρκια και θα τα κρατησεις αν οχι..... δυστηχως .

Καλη επιτυχια σε οτι και να αποφασισεις, ψαξε καλα τους γιατρους!!!! εχει πολλους αλμπανιδες εκει εξω αλλα και πολλοι καλους. Να μας λες τα νεα σου!

Senior Member
    αναψυκτικα οχι ποτε ξανα αν δεν θελεις να ανοιξει το στομαχι, αλκοολ μετα το 6μηνο πολυ λιγο και παντα μετα απο φαγητο αλλιως παθαινεις υπογλυκαιμικες τασεις και λιποθυμια καποιες φορες.

Senior Member
    και οταν λεω αλκοολ οχι ουισκι κλπ , λιγο κρασι εννοω

Page 1 of 4 123 ... LastLast