Results 16 to 30 of 54
-
27-04-2012, 20:06 #16
δεν ειναι και οτι πιο ευκολο να τα κανεις ολα αυτα και να γνωριζεις τους πιθανους κινδυνους αλλα θελω να ειμαι συνηδητοποιημενη και να γνωριζω τι μπορει να μου συμβει. και τα καλα και τα κακα.....εγω αυτο που δεν καταλαβα βεβεαια ειναι οτι ο γιατρος μου ειπε μετα το πρωτο διμηνο σταδιακα και σιγα σιγα θα μπορεις να πιεις ενα αναψυκτικο , να φας μια σοκολατα ας πουμε αλλα με μετρο..σοκολατα μια φορα τη βδομαδα και οχι καθε μερα...δεν μου ειπε οτι θα απαγορευονται για παντα...
- 27-04-2012, 20:11 #17
Δεν στα απαγορευσε κανεις για παντα.Τα αναψυκτικα ισως για να ειναι καλυτερα για σενα.Τα γλυκα παλι με μετρο οπως σου λεει κ ο γιατρος σου.διαβασε παλι καλα αυτα που σου λεει η Κατερινα.
27-04-2012, 20:13 #18
Τα γλυκα δεν απαγορευονται για παντα.... απλά συνηστουν να μην τρωμε για το πρωτο 6μηνο που συντελειτε η μεγαλη απωλεια για να μην την φρεναρεις. Το πρωτο εξαμηνο χανεις αν ακολουθησεις σωστα τις διατροφικες συμβουλες περιπου το 50-60% του πλεοναζοντος βαρους , μετα που μειωνεται η απωλεια σταδιακα παλευεις το υπολοιπο. Οποτε ειναι κριμα να μην εκμεταλευτεις αυτο το παραθυρο της ευκαιριας. Αν θελεις φυσικα και μπορεις να τρως και καθε μερα σοκολατες και μπισκοτα και κεικ και παστες και οτι θελεις αφου κατεβαινουν εξαιρετικα ευκολα κατω χωρις να σε εμποδιζουν αλλα ειναι πραγματικα το τι θελει ο καθενας. Πχ μπορει να σχεδιασεις οτι θα φας ενα γλυκακι μετα απο φαγητο μια φορα την εβδομαδα και να ασκηθεις και λιγο και να μην κοστισει. Οσο για τα αναψυκτικα και γενικα οτι εχει ανθρακικο ο δικος μου γιατρος ηταν καθετος για το ποτε ξανα διοτι ανοιγει το στομαχι σταδιακα και δεχεσαι μεγαλυτερη ποσοτητα τροφης και δεν το θελουμε αυτο. Οποτε εγω προσωπικα δεν εχω πιει ουτε αναβραζον ντεπον να φανταστεις απο τοτε που την εκανα. Αλλοι πινουν κοκα κολες ανετα και καθε μερα αν θελουν απο την στιγμη που θα τους επιτρεψει η χωρητικοτητα του στομαχιου τους.
Οπως ειπα ειναι στο χερι του καθενα πως θα χειριστει το εργαλειο της σληβ.
27-04-2012, 21:12 #19
mariakriti καταρχήν καλωσήλθες! Δεν είμαι η αρμόδια να σου απαντήσω για τη sleeve καθώς έχω κάνει άλλου τύπου χειρουργείο. Όντας όμως ένα άτομο που έχει κάνει 2 βαριατρικές επεμβάσεις μπορώ να σου πω το εξής: ΚΑΜΙΑ μέθοδος δε σου λύνει το πρόβλημα της παχυσαρκίας χωρίς τη δική σου συμμετοχή. Ξέρω αρκετά άτομα και με sleeve και με δακτύλιο ακόμη και με by-pass που έχουν πάρει τα κιλά τους πίσω. Δεν είναι η εύκολη λύση και πρέπει να κατανοήσεις απόλυτα τους κιδύνους και τις πιθανές επιπλοκές και παρενέργειες. Αν τελικά αποφασίσεις να κάνεις το χειρουργείο βρες ένα γιατρό που να τον εμπιστεύεσαι και να γνωρίζεις ότι θα σε παρακολουθεί αυτός και το team του εφ'όρου ζωής. Αν τελικά κάνεις το χειρουργείο και ακολουθήσεις τους κανόνες της sleeve πιστεύω πως θα έχεις εξαιρετικά αποτελέσματα όπως τόσα παιδιά εδώ
Κατερίνα μου θα μου επιτρέψεις να σου πω ένα μπράβο για τη λεπτομερέστατη τοποθέτησή σου. :thumbup:
27-04-2012, 21:12 #20
Originally posted by mariakriti
εγω αυτο που δεν καταλαβα βεβεαια ειναι οτι ο γιατρος μου ειπε μετα το πρωτο διμηνο σταδιακα και σιγα σιγα θα μπορεις να πιεις ενα αναψυκτικο , να φας μια σοκολατα ας πουμε αλλα με μετρο..
27-04-2012, 21:55 #21
Καλησπέρα σε όλους!
Χωρίς να θίξω κανέναν που έχει κάνει κάποια επέμβαση θα πω και εγώ την γνώμη μου.
Πιστεύω πως στην ηλικία που είσαι έχεις ακόμα την δυνατότητα μέσω της διατροφής να αλλάξεις το βάρος σου καθώς και τις καθημερινές σου διατροφικές συνήθειες.
Το να κάνεις μια επέμβαση απλά και μόνο επειδή στο μέλλον πιστεύεις ότι θα φτάσεις τα 120 κιλά όπως λες είναι ενα λάθος κίνητρο. Και εγώ παλεύω μια ζωή με το βάρος μου αλλά μια τέτοια επέμβαση θα ήταν πραγματικά η τελευταία μου επιλογή.Όπως αναφέρουν και κάποιοι απο πάνω θα στερηθείς αναψυκτικά και γλυκά για μεγάλο χρονικό διάστημα.Είσαι προετοιμασμένη για αυτό?Γιατι με μια ισσοροπημένη διατροφή θα μπορείς να τα απολαμβάνεις πολύ πιο συχνα και χωρίς τον φόβο ότι θα έχεις άσχημες,για τη υγεία σου, επιπτώσεις.
Πρέπει να μην το δείς ως μια κουραστική δίαιτα αλλά ως ένα δώρο στον εαυτό σου.Όχι ακρότητες και πείνα.Ζήτησε βοήθεια απο έναν διατροφολόγο που θα σου προσφέρει και στήριξη.Βρές ένα κίνητρο σωστό που θα το βάλεις ως στόχο. Μην τα παρατήσεις έτσι απλά.Είσαι μικρή ακόμα για να πάρεις μια τέτοια τεράστια απόφαση.
Με εκτίμηση σε όλους
Γιάννα
27-04-2012, 23:09 #22
yianzi συμφωνω μαζι σου, η επεμβαση θα πρεπει να ειναι η τελευταια λυση αφου εχουμε δοκιμασει ολους τους αλλους τροπους. Καμια φορα μονο ο διατροφολογος δεν αρκει ( και μιλω για διατροφολογο εξιδικευμενο στο να χειριζεται διατροφικες διαταχες και οχι διαιτολογους αδυνατιστες του τυπου παρε μια διαιτα και βουλωσε το να χασεις) , χρειαζεται και βοηθεια απο ψυχολογο εξιδικευμενο στις διατροφικες διαταχες . Ο συνδυασμος των δυο μπορει να φερει αποτελεσματα και τελικα να αποφυγεις μια επεμβαση. Αν παλι οχι ... υπαρχει και αυτη η επιλογη.
28-04-2012, 00:58 #23
καταρχας να σας ευχαριστησω ολους σας για τις απαντησεις σας!!!!!!
γιαννα μου τα τελευταια 4 χρονια εχω χασει 25 κιλα 3 φορες και καθε φορα καταληγω να περνω περισσοτερα...εκτος του οτι εχω απογοητευτει πλεον και δεν αντεχω να ξαναχασω παλι τοσα κιλα και στο τελος να τα παρω ολα για ακομα μια φορα..ειναι και το θεμα οτι πλεον τα περιθωρια μου εχουν λιγοστεψει αρκετα και εχω αρχισει να εχω προβληματα με την υγεια μου..καταρχας εχω κανει καποια περιστατικα υπερτασης που με εχουν τρομαξει και κατα δευτερον εχω μια ρευματοειδης παθηση στην οποια τα κιλα σου πρεπει να ειναι φυσιολογικα γιατι αλλιως επιδυνονονται οι πονοι σε ολο το σωμα...επισης μιας και εχω προδιαθεση για ζαχαρο το οποιο συντομα θα αποκτησω εαν συνεχισω με αυτον τον ρυθμο...οποτε δεν το νομιζω οτι εχω πολλα περιθωρια ακομη να το τρεναρω ουτε οτι ειναι υπερβολικο να θελω να κανω την sleeve..
28-04-2012, 01:04 #24
συγκεκριμενα ο γιατρος μου ειπε οτι το πρωτο διμηνο δεν θα τρωω καθολου ψωμι , αναψυκτικα και τα χοντρα μακαρονια...
28-04-2012, 01:08 #25
ο καφες επιτρεπεται?
28-04-2012, 02:21 #26
Μαρία θα σου πουν τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να τρως ειδικά τον πρώτο καιρό αλλά έχει να κάνει και το πως θα δέχεται και το στομάχι σου τα διάφορα φαγητά. Μπορεί να σου επιτρέπουν τα μακαρόνια αλλά εσένα να σου πέφτουν βαριά. Σε ότι έχεις δυσανεξία δεν θα το τρως και θα το ξαναδοκιμάζεις μετά από 1 μήνα πάλι για να δεις. Εγώ έκανα τεστ στο καθετί από μόνη μου δοκιμάζοντας το καθετί ξεχωριστά και περιμένοντας, για παράδειγμα στον αρακά με πατάτες δοκίμαζα τον αρακά, περίμενα λίγο να δω αν με πειράζει και μετά δοκίμαζα την πατάτα. Οσον αφορά το νερό έπινα και συνεχίζω να πίνω κατά τη διάρκεια του γεύματος χωρίς να με ενοχλεί. Το απαγορεύουν αλλά δεν κατάφερα ποτέ να μην πιω έστω και δυό γουλιές κατά τη διάρκεια του φαγητού. Θα σου πει ο γιατρός σου για τον καφέ, συνήθως επιτρέπεται ο γαλλικός, ο εσπρέσσο, εμένα μου επέτρεψαν να πιω ελληνικό ελαφρύ από την πρώτη εβδομάδα κιόλας.
28-04-2012, 07:47 #27
Μαρία μου το ψωμι εγω μπορεσα να το φαω μετα το χρονο γιατι μου επεφτε βαρυ, μονο καλα φρυγαανισμενο σε τοστ μπορουσα ( πχ 1/2 τοστ) τα μακαρονια ακομη και τωρα 1,5 χρονο μετα μπορω να φαω πολυ μικρη ποσοτητα ( 1/2 φλυτζανι βρασμενα). Καφε μου επετρεψε με οσο το δυνατο λιγοτερη ζαχαρη ( γαλλικο και εσπρεσσο-καπουτσινο) απο την πρωτη εβδομαδα με μετρο αλλα δεν μπορουσα να πιω ουτε την μιση κουπα ( σιγα σιγα περασε και αυτο). Η μονη σοβαρη δυσανεξια που μου εχει μεινει ειναι τα αυγα που δεν μπορω να τα φαω καθολου.
Θα σε συμβουλευα αν το κανεις να μεινεις μακρια απο τα αναψυκτικα και οτι εχει ανθρακικο, ειναι κριμα να σαμποταρεις μια τοσο μεγαλη προσπαθεια για τα χαζοαναψυκτικα, ασε που πιστευω οτι βλεποντας τα αποτελεσματα απο μονη σου θα βαλεις το στοπ και δεν θα θελεις να χασεις αυτο που με τα χερια του ο χειρουργος σου εδωσε.
28-04-2012, 08:40 #28
εγω απλά σου ξαναλέω..θα στερηθείς που θα στερηθείς κάνε μια διατροφή.Αν πραγματικά ανησυχείς θα τα καταφέρεις.Το νυστέρι είαι επικίνδυνο πράγμα εγώ το φοβάμαι!!:dork:
28-04-2012, 10:47 #29
Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται καποιος να βαλει τον εαυτο του σε αυτη τη διαδικασια? Να υποφερει απο το φαι? Υπαρχουν τοσες περιπτωσεις εδω μεσα Μαρια με τεραστιες απωλειες λογω διατροφης... η λυση βρισκεται μονο στην αλλαγη νοοτροπιας. Το να παλεψεις με τους δαιμονες στο κεφαλι σου που σου λενε οτι ολα θα γινουν καλυτερα να φας ενα παγωτο ή μια παστα. Εκει ειναι ολο το μυστικο. Στο κλικ που κανει μια μερα το μυαλο και βρισκεις τον τροπο... Μπορεις να κανεις 100 διαιτες, να χασεις 50 κιλα, αλλα αν δεν αλλαξεις ζωη και νοοτροπια παντα θα ξαναγυρνας στο σημειο που αρχισες... Πρεπει ολοι οσοι ειμαστε εδω να παρουμε αποφαση οτι το θεμα της διατροφης ειναι ενα θεμα διαχρονικο... δεν λυνεται ουτε στον ενα χρονο συντηρησης ουτε στους δυο... ουτε στους 10. Ειναι για παντα... ετσι δεν ξερω αν σου δινει καποια ωθηση η εγχειρηση... για μενα απλα σε υποχρεωνει να κανεις αυτο που θα επρεπε να κανεις με δικη σου αποφαση... να μειωσεις δλδ τις ποσοτητες και να αλλαξεις τις καθημερινες σου συνηθειες... σαφως υπαρχουν και εξαιρεσεις που η επεμβαση ειναι απαραιτητη... αλλα δεν ξερω αν εσυ συγκαταλεγεσαι σε αυτες. Πιστευω οτι αν κανεις μια συνειδητοποιημενη προσπαθια, ολικη, με διατροφη και ασκηση θα δεις μεγαλα αποτελεσματα... Τωρα για το θεμα της συντηρησης... εκει η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα... εγω το 2010 εχασα 30 κιλα... τα διατηρησα ενα χρονο ακρινβω και περσι τον Σεπτεμβρη αλλαξα τοπο διαμονης και ζωη εν γενει και πηρα σε 3-4 μηνες 15 κιλα πισω... γιατι αφεθηκα, γιατι δεν εβλεπα το σωμα μου που αλλαζε και κυριως επειδη ειχα πιστεψει οτι δεν γινεται να ξαναπαχυνω... και να'μαι εδω μετα απο 6 μηνες να προσπαθω παλι να χασω κιλα... και θα τα καταφερω... δεν εχω καμια αμφιβολια... αλλα δεν ξερω αν θα καταφερω ποτε να μην πιεζομαι καθημερινα για το θεμα του φαγητου... και αυτο ειναι κατι το οποιο εχω αποδεκτει...
28-04-2012, 15:33 #30
πηνελοπη μου αυτο ακριβως ειναι το θεμα...οτι ενω τα κιλα καταφερνω με πολυ κοπο να τα χασω παντα τα ξαναπερνω και στο τελος παιρνω περισσοτερα...σαφως μετα το sleeve δεν σημαινει οτι εχεις λυσει το προβλημα σου εαν δεν βοηθησεις και εσυ με την καταλληλη διατροφη χωρις να πλακωνεσαι καθε μερα στις σοκολατες και τα γλυκα αλλα τουλαχιστον εχεις συμμαχο το στομαχι σου σε αυτη σου την προσπαθεια διοτι δεν εχεις μονιμα το αισθημα της πεινας. εχεις μειωμενη ορεξη αρα με λιγοτερη ποσοτητα φαγητου εχεις χορτασει και δεν παλευεις με τον εαυτο σου και το <ειναι > σου για το αν θα φας ενα πιατο φαγητο ακομα η αν θα μπορεσεις να συγκρατηθεις..εαν εχεις σκοπο να κανεις sleeve και να τρως καθημερινα σοκολατες , παγωτα , αναψυκτικα ειναι αδικος κοπος...εαν εχεις σκοπο να κανεις το sleeve και να προσεχεις την διατροφη σου σε συνδυασμο με την ασκηση ειναι σαφως πιο ευκολο να χασεις τα κιλα σε αντιθεση με την διατα αλλα και να τα κρατησεις οριστικα!!
Τί να αποφεύγετε αν πάσχετε ή έχετε προϊστορία με ΓΑΔ και...
15-06-2025, 01:41 in Κρίση πανικού, Διαταραχή Πανικού, Αγοραφοβία