Results 31 to 45 of 54
-
28-04-2012, 15:34 #31
πηνελοπη μου αυτο ακριβως ειναι το θεμα...οτι ενω τα κιλα καταφερνω με πολυ κοπο να τα χασω παντα τα ξαναπερνω και στο τελος παιρνω περισσοτερα...σαφως μετα το sleeve δεν σημαινει οτι εχεις λυσει το προβλημα σου εαν δεν βοηθησεις και εσυ με την καταλληλη διατροφη χωρις να πλακωνεσαι καθε μερα στις σοκολατες και τα γλυκα αλλα τουλαχιστον εχεις συμμαχο το στομαχι σου σε αυτη σου την προσπαθεια διοτι δεν εχεις μονιμα το αισθημα της πεινας. εχεις μειωμενη ορεξη αρα με λιγοτερη ποσοτητα φαγητου εχεις χορτασει και δεν παλευεις με τον εαυτο σου και το <ειναι > σου για το αν θα φας ενα πιατο φαγητο ακομα η αν θα μπορεσεις να συγκρατηθεις..εαν εχεις σκοπο να κανεις sleeve και να τρως καθημερινα σοκολατες , παγωτα , αναψυκτικα ειναι αδικος κοπος...εαν εχεις σκοπο να κανεις το sleeve και να προσεχεις την διατροφη σου σε συνδυασμο με την ασκηση ειναι σαφως πιο ευκολο να χασεις τα κιλα σε αντιθεση με την διατα αλλα και να τα κρατησεις οριστικα!!
- 28-04-2012, 15:38 #32
ΤΖΙΝΑ και *Katie σας ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια σας..!! εχω αποφασισει να το κανω..σε λιγες μερες που θα παω στα χανια στην πολη μου θα παω να κανω την γαστροσκοπηση μαλλον.....( εχετε κανει εσεις..??? πως ηταν..? ) ) ...ειμαι αποφασισμενη πλεον οτι θα το κανω και θα προσπαθησω οσο ειναι δυνατον περισσοτερο..!!! θελω επιτελους να ξεφυγω απο την παχυσαρκια...! με βοηθανε πολυ αυτα που μου λετε γιατι θελω να ξερω τι μπορει να συναντησω και να ειμαι προετοιμασμενη για τα παντα...
28-04-2012, 15:41 #33
επισης δεν θυμαμαι τωρα ποια κοπελα μου ειπε οτι φοβαται το νυστερι....εγω προσωπικα φοβαμαι περισσοτερο να παω στα 120 κιλα και να μεινω παχυσαρκη μια ζωη παρα το νυστερι...αλλωστε νοσηλευτικη σπουζαζω δεν μασαω σε κατι τετοια χαχα
28-04-2012, 15:42 #34
Originally posted by mariakriti
πηνελοπη μου αυτο ακριβως ειναι το θεμα...οτι ενω τα κιλα καταφερνω με πολυ κοπο να τα χασω παντα τα ξαναπερνω και στο τελος παιρνω περισσοτερα...σαφως μετα το sleeve δεν σημαινει οτι εχεις λυσει το προβλημα σου εαν δεν βοηθησεις και εσυ με την καταλληλη διατροφη χωρις να πλακωνεσαι καθε μερα στις σοκολατες και τα γλυκα αλλα τουλαχιστον εχεις συμμαχο το στομαχι σου σε αυτη σου την προσπαθεια διοτι δεν εχεις μονιμα το αισθημα της πεινας. εχεις μειωμενη ορεξη αρα με λιγοτερη ποσοτητα φαγητου εχεις χορτασει και δεν παλευεις με τον εαυτο σου και το <ειναι > σου για το αν θα φας ενα πιατο φαγητο ακομα η αν θα μπορεσεις να συγκρατηθεις..εαν εχεις σκοπο να κανεις sleeve και να τρως καθημερινα σοκολατες , παγωτα , αναψυκτικα ειναι αδικος κοπος...εαν εχεις σκοπο να κανεις το sleeve και να προσεχεις την διατροφη σου σε συνδυασμο με την ασκηση ειναι σαφως πιο ευκολο να χασεις τα κιλα σε αντιθεση με την διατα αλλα και να τα κρατησεις οριστικα!!
Μαρια, έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα, αν είσαι 100% σίγουρη ότι έχεις δοκιμάσει τα πάντα, ότι είσαι κουρασμένη ψυχολογικά για να το παλέψεις, ότι συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας και κυρίως ότι είσαι διατεθειμένη να ακολουθήσεις τους περιορισμούς, τότε αξίζει να μπεις στη διαδικασία του χειρουργείου. Δεν μπορούν όλοι να τα καταφέρουν μόνοι τους και εγώ ανήκα σε αυτήν την κατηγορία. Φυσικά δεν είναι ό,τι καλύτερο να υποβληθείς στην ταλαιπωρία και το ρίσκο της επέμβασης αλλά ευτυχώς για μένα δούλεψε, ίσως ήταν η πιο σοφή απόφαση που πήρα ποτέ για τη ζωή μου.
28-04-2012, 15:45 #35
μαρια σου εστειλα 2u2
28-04-2012, 17:29 #36
εγω νομιζω οτι αυτο που φοβασαι περισσοτερο ειναι να χασεις τα καλυτερα σου χρονια ως παχυσαρκη... ελπιζω να παρεις την καλυτερη αποφαση... σε καθε περιπτωση η αποφαση μετραει... αν αποφασισεις οτι θελεις να αλλαξεις θα αλλαξεις και χωρις επεμβαση...
28-04-2012, 19:20 #37
ο καθενας εχει την γνωμη του...στην προκειμενη περιπτωση η γνωμη μου ειναι διαφορετικη απτην δικια σου.... διοτι εγω μπορει τωρα να καταφερω για μια ακομη φορα να χασω καποια κιλα με διαιτα , το θεμα ομως ειναι οτι αν τα ξαναπαρω εχω μια τεραστια πιθανοτητα να εμφανισω ζαχαρο..και νομιζω οτι δεν μπορω να το ρισκαρω αλλο..και επισης με τη διαιτα αντε να παω στα 80 κιλα απο τα 90 ..ποτε δεν θα καταφερω να παω στα 60!!!
28-04-2012, 20:01 #38
με βοηθανε πολυ αυτα που μου λετε γιατι θελω να ξερω τι μπορει να συναντησω και να ειμαι προετοιμασμενη για τα παντα...
Σε ό,τι αποφασίσεις πάντως σου εύχομαι καλή επιτυχία.
28-04-2012, 21:45 #39
Μαρία καλησπέρα και από εμένα, διαβάζω το θέμα μου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπει να μην τοποθετηθώ και εγώ στο θέμα σου.
Σαφώς είναι σοβαρό το θέμα που έχεις με την υγεία σου και είναι σωστό το ότι από μικρή ηλικία προσπαθείς να βρεις την οριστική λύση στην παχυσαρκία προκειμένου αργότερα να μην αντιμετωπίσεις σοβαρότερα προβλήματα λόγω κληρονομικότητας. Και εγώ όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα παλεύω με το βάρος μου πολλά χρόνια τώρα, από την εφηβεία. ʼρχισα με την επιθυμία στα 15 να χάσω 5 κιλά και από εκεί και πέρα για 17 χρόνια αντιμετωπίζω το φαινόμενο γιο-γιο. Μία τα χάνω και μία τα παίρνω και μάλιστα με αυξητικές τάσεις μέχρι που στα 32 μου πάτησα τα 105 και έχασα κάθε κουράγιο για δίαιτες.
Ανήκω όμως στην κατηγορία ανθρώπων που δεν συμπαθώ το νυστέρι και εκτός αυτού δεν είχα φτάσει και σε επίπεδα νοσογόνου παχυσαρκίας ώστε να σκεφτώ την επιλογή μιας βαριατρικής επέμβασης. Έτσι αποφάσισα να πάω σε διατροφολόγο που εξειδικεύεται στις διατροφικές διαταραχές. Ο τρόπος που αντιμετώπισε την περίπτωση μου ήταν άκρως διαφορετικός σε σχέση με τον πως σε αντιμετωπίζουν οι κλασσικοί διαιτολόγοι - αδυνατιστές. Δεν επικεντρωθήκαμε αρχικά στην απώλεια βάρους αλλά σε θέματα όπως το να φέρω ισορροπίες στην διατροφή μου, να κάνω συχνά γεύματα για να κρατάω σταθερή την γλυκόζη στο αίμα μου και να μην έχω υπερφαγικές τάσεις και υπογλυκαιμίες, να εδραιώσω σταδιακά την άσκηση στην ζωή μου, να επαναφέρω την βιοχημική ισορροπία του οργανισμού μου με συμπληρώματα διατροφής και τέλος να δουλέψω τις πεποιθήσεις μου γύρω από το φαγητό με ψυχολόγο και να μάθω να διαχειρίζομαι τα συναισθήματα μου με άλλους τρόπους και όχι με την τροφή. Είναι μία σαφώς μακροχρόνια διαδικασία, τουλάχιστον για εμένα που είχα ταλαιπωρήσει το σώμα μου και την ψυχή μου με άπειρες δίαιτες αλλά κυρίως με χρόνια υπερφαγία. Ενάμιση χρόνο μετά και 11 κιλά ελαφρύτερη νιώθω ειλικρινά άλλος άνθρωπος από τόσες πολλές απόψεις!!! Ξέρω ότι το αποτέλεσμα στο βάρος μου δεν είναι κραυγαλέο αλλά αυτό είναι κάτι που το δουλεύω με ρυθμούς χελώνας γιατί εγώ έτσι το έχω επιλέξει και έτσι μου ταιριάζει στον αντιδραστικό χαρακτήρα μου. Με αυτόν τον τρόπο βεβαιώνω την διατήρηση του νέου μου βάρους για μία ζωή. Και ναι μπορώ να το πω με βεβαιότητα ότι το βάρος που χάνω δεν υπάρχει περίπτωση πλέον να το ξαναπάρω γιατί απλά έχω εγκαταστήσει νέες διατροφικές συνήθειες που λατρεύω στην ζωή μου και κυρίως έχω αλλάξει τον τρόπο που σκέφτομαι απέναντι στο θέμα φαγητό και πως το απολαμβάνω. Κάθε μήνας που περνάει κάνοντας την διατροφή αυτή , που από την αρχή με είχε εκπαιδεύσει ο διατροφολόγος να την κάνω από μόνη μου χωρίς χαρτιά, προγράμματα και περιορισμούς, νιώθω πιο δυνατή πιο σίγουρη για τον εαυτό μου και κυρίως σταδιακά και αργά μειώνονται η τάση μου για υπερφαγία. Έτσι μειώνω τις ποσότητες της τροφής μου, χωρίς να πιέζομαι και ουσιαστικά χάνω βάρος χωρίς να κάνω δίαιτα!
Σίγουρα μία επέμβαση θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος πιο γρήγορα και πιο δραστικά, εφόσον ακολουθήσεις τους διατροφικούς περιορισμούς που θα σου επιβληθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αλλά σκέψου πολύ σοβαρά πριν καταλήξεις σε αυτήν την απόφαση. Η απότομη αύξηση ή μείωση του βάρους επιβαρύνει σημαντικά την υγεία μας και αυτό που θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να επιδιώκουμε είναι η σταθερότητα και αν χρειάζεται να μειώσουμε το βάρος μας ο σωστότερος και πιο υγιεινός τρόπος είναι ο αργός και σταδιακός με παύσεις και χρονικά διαστήματα συντήρησης. Ξέρω ότι δεν ακούγεται δελεαστικό αλλά είναι κρίμα μιας και είσαι τόσο νέα να μην το δοκιμάσεις πριν προβείς σε μία εγχείριση μη αναστρέψιμη από τόσο μικρή ηλικία. Δεν μιλάω έξω από τον χορό και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει μία επέμβαση σλιβ μιας και η ίδια η αδερφή μου (η *Katie) την έχει κάνει και ξέρω από πρώτο χέρι όλες τις δυσκολίες που βίωσε για να φτάσει στο να επιτύχει τον στόχο της. Και τελικά εκεί που κατέληξε και η ίδια είναι ότι ότι και να κάνουμε στην ζωή μας προκειμένου να χάσουμε το περιττό μας βάρος στο τέλος μόνο η ισορροπημένη υγιεινή διατροφή και η άσκηση καθώς και ο περιορισμός των γλυκών θα σε φτάσουν στον τελικό σου στόχο και κυρίως στην πολυπόθητη συντήρηση. Αυτή τη στιγμή πάμε στον ίδιο διατροφολόγο και η ίδια εκπαιδεύεται όπως και εγώ στο να τρώει ισορροπημένα και κυρίως να θρεύεται σωστά ώστε μελλοντικά να διασφαλίσει μία καλύτερη υγεία, ειδικά μετά από έναν σχεδόν ολόκληρο χρόνο υποθρεψίας.
Δεν θα σου πω αν πρέπει ή όχι να κάνεις την επέμβαση αλλά αυτό που θέλω να περάσω με το μήνυμα μου είναι ότι υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές που δεν έχεις διερευνήσει ακόμη. Πλέον υπάρχουν διατροφολόγοι και ψυχολόγοι με πιστοποιημένη εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές που κάνουν εξαιρετική δουλειά με άτομα που έχουν σοβαρά θέματα με την διαχείριση της διατροφής τους. Αξίζει να διερευνήσεις και αυτή την επιλογή πριν φτάσεις στο χειρουργικό τραπέζι και να κρίνεις αν είναι κάτι που σου ταιριάζει και θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς οριστικά από την παχυσαρκία. Σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία σε ότι επιλέξεις να κάνεις και πάνω από όλα να είσαι γερή και υγιής.
Αν θέλεις να διαβάσεις ολοκληρωμένα την ιστορία της αδερφής μου δες το παρακάτω λινκ, θα σου δώσει μία ιδέα της ψυχολογίας που είχε ως παχύσαρκη αλλά και ως σλιβάτη
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=5560
28-04-2012, 22:46 #40
ο καθενας εχει την γνωμη του...στην προκειμενη περιπτωση η γνωμη μου ειναι διαφορετικη απτην δικια σου.... διοτι εγω μπορει τωρα να καταφερω για μια ακομη φορα να χασω καποια κιλα με διαιτα , το θεμα ομως ειναι οτι αν τα ξαναπαρω εχω μια τεραστια πιθανοτητα να εμφανισω ζαχαρο..και νομιζω οτι δεν μπορω να το ρισκαρω αλλο..και επισης με τη διαιτα αντε να παω στα 80 κιλα απο τα 90 ..ποτε δεν θα καταφερω να παω στα 60!!!
29-04-2012, 00:06 #41
Originally posted by penelope1985
29-04-2012, 01:02 #42
σας ευχαριστω πολυ ολους...ξερω οτι ο καθενας προσπαθει να με βοηθησει λεγοντας την προσωπικη του γνωμη..εγω τις σποφασεις μου τις εχω παρει πλεον....θελω να την κανω την επεμβαση και ειμαι διατεθημενη να υποστω ολα αυτα τα οποια θα προκυψουν.. σας ευχαριστω πολυ απο τα βαθη της καρδιας μου!
29-04-2012, 01:03 #43
και πραγματικα αξιζουν χιλια μπραβο σε ολους εσας που εχετε καταφερει να ξεφυγετε απο την παχυσαρκια..ειτε με καποια διαιτα ειτε μεσω καποιας επεμβασης...!!!!!!
29-04-2012, 01:06 #44
προς εκεινους που εχουν κανει ηδη την επεμβαση θα ηθελα να ρωτησω..τα σημαδια απο την τομη σε εσας φαινονται πολυ??
29-04-2012, 11:47 #45
εξαρταται απο την ποιοτητα του δερματος σου. σε εμενα φαινεται σαν μικρες ραγαδουλες.
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....