Κι έρχεται μια μέρα...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    Junior Member

Κι έρχεται μια μέρα...

Κι έρχεται μια μέρα που καθώς κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη βλέπεις πέρα από τη σάρκα μέσα στην ψυχή σου και αυτό που βλέπεις σε ταρακουνά γερά?
    Η μέρα αυτή για μένα ήρθε πριν από ένα μήνα περίπου όταν κοιτάζοντας τον εαυτό μου στον καθρέφτη έριξα μια ματιά και στην ψυχή μου και ένιωσα πως ο εαυτός μου αξίζει κάτι καλύτερο από όσα του έδινα μέχρι τότε.
    Κάποτε ήμουν πολύ αδύνατη ? τόσο αδύνατη που με κορόιδευαν. Αργότερα πήρα μερικά κιλά και οι κοροϊδίες έγιναν φιλοφρονήσεις. Τελικά πήρα αρκετά κιλά ακόμη και οι φιλοφρονήσεις έγιναν σχόλια, εξεταστικά βλέμματα, εκφράσεις απορίας από ανθρώπους που με θυμόταν κάπως αλλιώς και ερωτήσεις για την υποτιθέμενη εγκυμοσύνη μου!
    Αν από τα αρχικά στάδια της αλλαγής μου είχα θορυβηθεί δε θα έφτανα σίγουρα στο σημείο που είμαι τώρα. Όμως την εποχή εκείνη από τη μια κάποια ορμονικά προβλήματα που αντιμετώπιζα από την άλλη κάποια πολύ σοβαρά προσωπικά θέματα με έκαναν να μη δίνω και τόση σημασία στο βάρος μου. «ʼστ? ους να λένε» σκεφτόμουν και προχωρούσα παρακάτω?
    Τα χρόνια περνούσαν τα προβλήματα μου λύθηκαν μα τα κιλά έμεναν κι εγώ άλλαζα. Κατά βάθος δεν ήμουν ικανοποιημένη από την εικόνα μου και αυτό το συνειδητοποιώ τώρα- γιατί είχα συνηθίσει να είμαι αδύνατη - έψαχνα τρόπους να κρύψω τις ατέλειες μου και την πίκρα που μου προκαλούσε το γεγονός πως πολλοί άνθρωποι από το περιβάλλον μου με ρωτούσαν με αδιάκριτο τρόπο για τα κιλά μου. Αχ αυτή η ερώτηση αν είμαι πάλι έγκυος πόσο πολύ με πείραζε και πλήγωνε την αυτοπεποίθησή μου... Τότε είναι που άρχισα να χρησιμοποιώ ως δεκανίκι μου τη δικαιολογία πως αντιμετώπιζα κάποιο ορμονικό πρόβλημα προκειμένου να δικαιολογώ την αύξηση του βάρους μου και να μην ακούω σχόλια. Αυτό ήταν το λάθος μου όμως γιατί από εκείνο το σημείο κι έπειτα άρχισα να επαναπαύομαι κι εγώ και να μην κάνω καμιά προσπάθεια να αλλάξω κάτι? Αν συνειδητά δεν κώφευα στα όσα μου έλεγαν όχι οι τρίτοι αλλά οι άνθρωποι που με αγαπούσαν κυρίως από φόβο για την υγεία μου και αν δεν εθελοτυφλούσα τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα για μένα

Τελικά πριν κανένα μήνα κάνοντας μια ενδοσκόπηση κατέληξα στα εξής συμπεράσματα:

- αν συνέχιζα για πολύ καιρό ακόμη αυτή την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά η υγεία μου θα διέτρεχε μεγάλο κίνδυνο καθώς διάφοροι λόγοι με κατέτασσαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση σακχαρώδους διαβήτη και αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να αλλάξω τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζα το φαγητό

- έχω δύο παιδιά και θέλω να είμαι για αυτά καλό παράδειγμα. Πώς μπορώ να τους μιλάω για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και να τα παροτρύνω να τρέφονται σωστά όταν την ίδια στιγμή εγώ κάνω ακριβώς το αντίθετο;

- δεν ήμουν και πολύ ευχαριστημένη με την εικόνα μου γιατί αν ήμουν δε θα έψαχνα δικαιολογίες για τα περιττά κιλά μου ούτε τρόπους να τα χάσω εύκολα ή έστω να τα καλύψω (πχ σκεφτόμουν να αγοράσω έναν κορσέ ή να πάρω χάπια αδυνατίσματος). Χώρια που είχα βαρεθεί να διαλέγω ρούχα με κριτήριο να μην τονίζεται η κοιλιά μου

- είμαι πολύ νέα και έχω μια ολόκληρη ζωή μπροστά μου και θέλω να τη ζήσω και να την απολαύσω αλλά για να το κάνω αυτό θα πρέπει να είμαι πρώτα από όλα υγιής και σωματικά αλλά και ψυχικά ? οι ευτυχισμένοι και υγιείς άνθρωποι ζουν καλύτερα έτσι δεν είναι;

- αν και ξέρω πως η ομορφιά είναι κάτι εφήμερο και άλλα είναι αυτά που μετρούν νιώθω πως δεν είναι κακό να προσπαθείς να δείχνεις όμορφος στα μάτια αυτών που είναι σημαντικοί για σένα ? οι δικοί μου άνθρωποι ξέρουν πως το μέσα μου είναι όμορφο καιρός λοιπόν να τους δείξω κι ένα όμορφο έξω?

Έτσι λοιπόν κατέληξα πως στο χέρι μου είναι να αλλάξω και να διορθώσω την εικόνα μου αλλά και την υγεία μου και να γίνω παράδειγμα προς μίμηση και για μικρά μου. Αποφάσισα να κόψω το «κακό» φαγητό πριν να μου το κόψει ο γιατρός αργά ή γρήγορα. Όσο για τις άλλες σκέψεις που έκανα μέχρι τότε τις απέρριψα! Ούτε θα συμβιβαζόμουν με την κατάσταση μου ούτε θα κατέφευγα σε μαγικές συνταγές και χάπια αμφιβόλου αποτελεσματικότητας με κίνδυνο για την υγεία μου αλλά ούτε και σε ταχυδακτυλουργικά ψευδαισθήσεων για να δείχνω κάπως καλύτερη. Οι κορσέδες θα ήταν μια προσωρινή λύση γιατί μόλις τον έβγαζα πάλι η ίδια θα ήμουν. Η λύση δεν είναι να καλύψεις το πρόβλημα αλλά να το εξαφανίσεις! Δεν ήθελα απλώς να φαίνομαι καλά ήθελα να ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ!
    Από εκεί κι έπειτα όλα πήραν το δρόμο τους το ίδιο βράδυ έκανα μια συζήτηση με τον άντρα μου ο οποίος με πολύ γλυκό και λεπτό τρόπο άκουσε τις σκέψεις μου και μου έδωσε την επιβεβαίωση και την ώθηση που χρειαζόμουν κι έτσι την επόμενη κιόλας ημέρα έκλεισα ραντεβού με διαιτολόγο, τη μεθεπόμενη επισκέφτηκα το διαιτολόγο και τρεις μέρες μετά το «ξύπνημα» μου βρέθηκα να κάνω με ευκολία αυτό που πάντα μου φαινόταν δύσκολο... ΔΙΑΙΤΑ!
    Έχει πλέον περάσει ένας μήνας και είμαι καλύτερα από ποτέ! Δεν είναι πως δε μου λείπει ώρες ώρες το φαγητό ή τα γλυκά ή δεν παίρνω μικρές αλλά πρόσκαιρες απογοητεύσεις όταν η ζυγαριά κολλάει αλλά νιώθω πλέον πως χαρά δε μου δίνει μόνο ένα καλό φαγητό ή ένα λαχταριστό γλυκό αλλά και μια καλή κουβέντα ή ένας έπαινος για την προσπάθειά μου ή το χαμόγελο της γυναίκας που με κοιτάζει μέσα από τον καθρέφτη. Κάθε βήμα που με φέρνει πιο κοντά στο στόχο μου μου δίνει μια γεύση πιο γλυκιά και από αυτή της σοκολάτας! Δεν έχω χάσει πολλά κιλά αλλά και αυτά τα λίγα που έχω χάσει είναι αρκετά για να παίρνω δύναμη και νασυνεχίζω την προσπάθεια μου γιατί μου αξίζει και γιατί μπορώ να το κάνω!

Συγγνώμη για το τεράστιο post αλλά ήταν η δική μου κατάθεση ψυχής και ο τρόπος μου να αυτοσυστηθώ σε αυτό το forum που με έχει βοηθήσει τόσο πολύ όλον αυτόν τον καιρό που αθέατη και σιωπηλή διαβάζω τα διάφορα θέματα και τις εμπειρίες όλων σας.

Senior Member
    αχ , να ηξερες πόσο ταυτιστηκα εγω και η γυναικα μου με αυτα που εγραψες... καλη συνεχεια στην προσπαθεια σου.

2 thumps up:thumbup::thumbup:

Member
    Βρίσκω αλήθειες σε πολλά σημεία, αλήθειες - λάθη που τα έκάνα κι εγώ και αλήθειες - συμπεράσματα που τώρα πια με χαρακτηρίζουν!

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια!!!

Καλώς ήρθες !!!

Senior Member
    thelo,καλώς σε βρίσκουμε στην παρέα μας και μπροστά στις κάμερες πλέον!Καλή δύναμη σ'αυτό που επιχειρείς!
    Οφείλω να σου καταθέσω πως από τον τίτλο σου αναφορικά με την οπτική πέρα από τη σάρκα και μέσα στην ψυχή
    περίμενα να διαβάσω κάτι άλλο...καθώς και την έκπληξη μου όταν τελείωσα το ποστ σου και πρόσεξα το τικεράκι σου.
    Ελπίζω αυτό που αποκαλείς "δίαιτα" να είναι μια ισορροπημένη υγιεινή διατροφή κι όχι κάτι στερητικού τύπου με όλες της
    τις ενδεχόμενες συνέπειες.Έχεις απόλυτο δίκιο για τη σημασία του ζωντανού παραδείγματος των γονιών αναφορικά
    με τις διατροφικές συνήθειες και των παιδιών!Κι ασφαλώς για τη σημασία της υγείας και την επίδραση της στη διάθεση
    και την ενέργεια μας!Νέοι,λιγότερο νέοι,όλοι αξίζουμε το καλύτερο δυνατό και οφείλουμε να το διεκδικήσουμε!Σε φιλώ!

Junior Member
    Σας ευχαριστώ όλους σας για το καλώσορισμά σας. Επίσης σας ευχαριστώ γιατί καθένας από εσάς με διάφορες δημοσίευσεις σας στο forum με έχετε βοηθήσει πάρα πολύ.
    ΝADINE πράγματι δεν είναι τόσο πολλά τα κιλά που θέλω να χάσω κι όμως το βάρος τους ήταν ασήκωτο για μένα πλέον για όλους τους λόγους που ανέφερα στην αρχική δημοσίευση μου.
    Αυτό που αποκαλώ δίαιτα είναι ακριβώς αυτό που ελπίζεις: μια ισορροπημένη υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με αύξηση της σωματικής δραστηριότητας μου και όχι μια δίαιτα στερητικού τύπου .
    Σκοπός δεν είναι το να φτάσω γρήγορα στο επιθυμητό βάρος αλλά το να φτάσω αργά και σταθερά και να μείνω ! Το πότε θα γίνει αυτό δε με απασχολεί και τόσο πολύ γιατί σκέφτομαι πως και η διαδρομή προς το στόχο είναι εξίσου σημαντική για μένα γιατί με βάζει στη διαδικασία να αναθεωρήσω τη στάση μου απέναντι στο φαγητό, να "εκπαιδεύσω" τον εαυτό μου να τρέφεται σωστά και φυσικά να δώσω στο σώμα μου το χρόνο που χρειάζεται για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Σας ευχαριστώ και πάλι. Καλό σας βράδυ!!!

Senior Member
    πολυ ομορφα τα ειπες thelo και ειδα μεσα απο εσενα και τον δικο μου εαυτο,τα θελω μου,και τις αποψεις μου
    να σαι καλα και μπραβο στον αντρα σου που σε ακουσε.
    επισης η φραση σου " τρεις μέρες μετά το «ξύπνημα» μου βρέθηκα να κάνω με ευκολία αυτό που πάντα μου φαινόταν δύσκολο... ΔΙΑΙΤΑ!"

με τοση ευκολια και γω που αυτοβριζομαι που δε το εκανα νωριτερα,αλλα ποτε δεν ειναι αργα)

Senior Member
    Καλη αρχη thelo.Απο αυτα που εγραφες νομιζα οτι θα ειχες παρει 20-30 κιλα,με αυτα που λες οτι σου λεγανε οτι εισαι εγκυος.Στο τελος ειδα το τικερ σου.Τα κιλακια ειναι λιγα και αυτο κανει τα πραγματα πολυ ευκολα...μεχρι το καλοκαιρακι θα εισαι κορμαρα.:grin:

Senior Member
    καλη αρχη thelo και απο εμενα !!!

Junior Member
    Originally posted by asteropi
    Καλη αρχη thelo.Απο αυτα που εγραφες νομιζα οτι θα ειχες παρει 20-30 κιλα,με αυτα που λες οτι σου λεγανε οτι εισαι εγκυος.
    Σ' ευχατριστώ πολύ Αστερόπη για την ευχή αλλά και για την εμμψύχωση
    Νομίζω πως πρέπει τώρα να σας εξηγήσω γιατί αν και τα κιλά μου δεν ήταν πάρα πολλά αποτελούσαν αντικείμενο σχολιασμού. Λοιπόν τα τελευταία 4 χρόνια έχω πάρει συνολικά 15 κιλά και δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά στον κορμό και κυρίως στην κοιλιά η οποία πράγματι έμοιαζε με εγκύου στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης και όταν με έπιανε και κάποια κρίση του Συνδρόμου του Ευερέθιστου Εντέρου που πρηζόμουν τότε η "εγκυμοσύνη" ήταν πλέον και προχωρημένη...
    Τώρα έχω θέσει ως στόχο να χάσω τα 8-10 από τα 15 αυτά κιλά για να έχω κανονικό βάρος χωρίς να είμαι αδύνατη και κάνω αερόβια γυμναστική για να κάψω λίπος ώστε να φύγει και η κοιλιά και και για να χαμηλώσουν τα ποσοστά λίπους στο σώμα μου (τα οποία ήταν αρκετά υψηλά σύμφωνα με τη λιπομέτρησή μου)
    Originally posted by xristinatz

καλη αρχη thelo και απο εμενα !!!
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Χριστίνα

Senior Member
    επιτελους μια κοπελα που αρχισε με το οτι πηρε την αποφαση και οχι με το πως θα της πουμε εμεις πως θα παρει την αποφαση... Καλη συνεχεια σου ευχομαι... Ειμαι σιγουρη οτι θα τα καταφερεις

Junior Member
    Originally posted by penelope1985
    επιτελους μια κοπελα που αρχισε με το οτι πηρε την αποφαση και οχι με το πως θα της πουμε εμεις πως θα παρει την αποφαση... Καλη συνεχεια σου ευχομαι... Ειμαι σιγουρη οτι θα τα καταφερεις

Σ' ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη. Καλή συνέχεια σε όλους μας.:starhit: