Πώς ξεκινάμε πάλι?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    487

    Πώς ξεκινάμε πάλι?

    Απο το Σεπτεμβριο ξεκινησα συγκεκριμενη διατροφη(Ατκινς) και εχασα 20 κιλα:tumble:,χωρις να ταλαιπωρηθω ιδιαιτερα.Πλεον ειμαι σε κανονικα κιλα για το υψος μου και η διαθεση εννοειται ανεβασμενη.Ομως ακομα δε βλεπω αυτο που θελω στον καθρεφτη,υπαρχει ακομα κοιλιτσα και μπουτακια που πρεπει να πανε στον αγυριστο.
    Το θεμα ειναι πως αυτη τη στιγμη βρισκομαι σε συντηρηση και δε μπορω να κανω πιο αυστηρο προγραμμα.Λεω απο αυριο σιγουρα ξεκιναω παλι αλλα ολο και κατι θα φαω που δε πρεπει:sniff:!
    Τι λοιπον θα μου δωσει ωθηση για την τελικη ευθεια?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Athens
    Posts
    5,663
    Καλημέρα Αστερόπη
    Έχω φτάσει και εγώ πολλές φορές να χάσω τα κιλά που ήθελα και πάντα έμενα με την ίδια ψυχολογία που έχεις και εσύ αυτή τη στιγμή.
    Έχεις προσπαθήσει πολλούς μήνες για να χάσεις αυτά τα κιλά και μπαίνεις πλέον στην συντήρηση που είναι και το πιο σημαντικό κομμάτι κάθε απώλειας βάρους. Η καλύτερη συμβουλή που έχω να σου δώσω για να βελτιώσεις την εικόνα σώματος σου είναι να ξεκινήσεις άμεσα κάποια φυσική δραστηριότητα που σε ευχαριστεί. Με αυτό τον τρόπο θα ελέγξεις καλύτερα την διατροφή σου και σε λίγους μήνες θα δεις εκπληκτικά αποτελέσματα και στην όψη του σώματος σου. Συνεπώς μην βασανίζεις τον εαυτό σου με στερητικές διατροφές και ρίξτο στο περπάτημα, στο ποδήλατο, στο κολύμπι, στην ζούμπα (το αγαπημένο μου!), στην γιόγκα, στο γυμναστήριο ή σε ότι άλλο σε ευχαριστεί. Η άσκηση είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για την συντήρηση του χαμηλότερου βάρους μας, αλλά και για την υγεία και ευεξία μας. Βελτιώνει επίσης την εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας για το σώμα μας, μας βοηθάει να εξοικειωθούμε περισσότερο μαζί του και σε λίγο καιρό η κοιλίτσα και τα μπουτάκια θα σφίξουν ενώ το λίπος θα δώσει την θέση του σε νέους μύες που θα σμιλέψουν το σώμα σου και θα το κάνουν πιο δυνατό και πιο όμορφο. Είναι σημαντικό να παλέψεις για την αλλαγή σύστασης του σώματος σου και να βελτιώσεις τα ποσοστά μυικής μάζας σου. Για να το κάνεις αυτό μπορείς να ακολουθήσεις μία ισορροπημένη διατροφή και από εκεί και πέρα η άσκηση θα κάνει τα υπόλοιπα .

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    487
    Τη γυμναστικη τη βαριεμαι φοβερα,αν και το ξερω πως για να σφιξω χρειαζεται και αυτη η ατιμη.Αλλα θελω να χασω και τα υπολοιπα κιλα.Απλα εχω επαναπαυτει οτι τωρα δεν εχω μεγαλο προβλημα...

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Athens
    Posts
    5,663
    Αστερόπη μου η προσωπική μου εμπειρία έχει δείξει ότι για να διατηρήσουμε τα κιλά που χάνουμε πρέπει πρώτον να κάνουμε μία ισορροπημένη διατροφή που μπορεί να τραβήξει για μία ζωή και να την συνδυάζουμε απαραίτητα με κάποιου είδους άσκηση. Και εγώ πάλεψα πολύ για να βάλω και πάλι την φυσική δραστηριότητα στην ζωή μου και να αρχίσω να ξεκουνιέμαι από το σπίτι μου για να κάνω διάφορα. Δεν λέω ότι τα καταφέρνω πάντα αλλά προσπαθώ άλλες φορές περισσότερο και άλλες λιγότερο. Το θέμα είναι ότι το σώμα μας είναι φτιαγμένο για κίνηση και όταν του στερούμε αυτό που από την φύση του είναι φτιαγμένο να κάνει τότε εκτός από την σιλουέτα μας κάποια στιγμή θα χάσουμε και την υγεία μας.

    Οπότε θα πρέπει κάποια στιγμή να επιλέξεις ανάμεσα σε μία υγιεινή και χαρούμενη ζωή με άσκηση και ισορροπημένη διατροφή ή σε μία ζωή με συνεχόμενα διαστήματα δίαιτας, συντήρησης και ξεσπάσματα υπερφαγίας, όπου κατά καιρούς μπορεί με κόπο να φτάνεις στο ιδανικό για σένα βάρος αλλά με περισσότερο κόπο θα πασχίζεις να το διατηρήσεις. Και βεβαίως μέσα σε όλη αυτή τη προσπάθεια δύσκολα θα βρεις το σημείο όπου θα είσαι ευχαριστημένη με τον εαυτό σου. Γιατί δεν είναι όλα απλά θέμα εξωτερικής εμφάνισης, είναι θέμα σωστής θρέψης, καλής υγείας και ψυχικής ισορροπίας.

    Η επιλογή σαφώς είναι δική σου. Και κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Το θέμα είναι να δεις εσύ τι πραγματικά θέλεις από τη ζωή σου και από τον εαυτό σου. Εγώ στην δεκαετία των 20κάτι το μόνο που με ένοιαζε ήταν να μπω στα ρούχα μου και να είμαι όμορφη, τώρα πια στην δεκαετία τον 30κάτι με ενδιαφέρουν πολλά περισσότερα θέματα εκτός της εξωτερικής εμφάνισης. Πάνω από όλα όμως ήθελα να σταματήσω να βασανίζομαι και αυτό το έχω καταφέρει. Όλα τα άλλα έρχονται αργά και σταθερά, κατακτώ μία κορυφή την φορά και συνεχίζω.... εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι και να κάνεις και κυρίως να είσαι καλά και χαρούμενη .

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Στον πλανήτη Happy
    Posts
    455
    Συμφωνω με την Eli.Μονο γυμναστικη.Και γω βαριεμαι αφορητα την γυμναστικη αλλα τωρα που ανοιγει και ο καιρος γιατι δεν πηγαινεις θαλασσα και να κολυμπας?

  6. #6
    και εγω συμφωνω με την Eli,
    χαρακτηριστκα...ανηκω κι εγω στις περιπτώσεις ''γιογιο'' την μια παχαινω την αλλη αδυνατιζω...
    και μετα κουραζομαι να προσπαθω και κανω κοιλια..στις προσπαθειες μου
    γυμναζομαι πολυ...προσεχω και μετα βαριεμαι...
    ποιο να ειναι αραγε το μυστικο της σταθεροτητας?

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    487
    Σας ευχαριστω κοριτσακια...θα προσπαθησω για περισσοτερο περπατημα.Για γυμναστηριο αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει χρονος,αλλα και να ξεκινησω το πολυ να παω κανα διμηνο:yawn:!Τουλαχιστον κανω συντηρηση κατι ειναι και αυτο,στο παρελθον μολις σταματαγα τη διατροφη επεφτα με τα μουτρα στα απαγορευμενα,αρα κατι εχει αλλαξει.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •