Νέο μέλος!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
    Junior Member

Νέο μέλος!

Γεια σας! Παρακολουθώ τις συζητήσεις σας εδώ και λίγο καιρό και έχω να πω ότι είστε υπέροχη παρέα... Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο με εμπνέουν οι προσπάθειές σας!

Να σας συστηθώ λοιπόν...

Είμαι 19 χρονών και 82kg. 'Εχω απογοητευτεί πολλές φορές από τον εαυτό μου, μια ζωή να προσπαθώ με αποτυχημένες δίαιτες... Δοκίμασα 2-3 φορές στο παρελθόν να κάνω δίαιτα από διαιτολόγο, αλλά νομίζω πως αυτές οι προσπάθειες ήταν και οι πιο αποτυχημένες!! Γενικά, όσο περνάει ο καιρός τόσο αυξάνονται και τα κιλά μου και τώρα έχω φτάσει στο απροχώρητο, ποτέ μου δεν είχα φτάσει τόσα κιλά...! Κάποτε είχα καταφέρει να χάσω 7 κιλά μετά από δίαιτα (δεν έχω ξαναχάσει περισσότερα) και φυσικά τα ξανάβαλα εις διπλουν στην κυριολεξία. Πάντα είχα θέμα με το φαγητό και με τα κιλά μου, ποτέ δεν θυμάμαι να αγαπούσα το σώμα μου, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να ελέγξω τον εαυτό μου και τρώω μέχρι αηδίας!!! Και το χειρότερο είναι οι τύψεις και οι άσχημες σκέψεις...Είναι πολύ άσχημο να έχω τόσα κιλά στην ηλικία μου γιατί δεν μπορώ να χαρώ τη ζωή μου.. :sniff:

Τώρα όμως το έχω πάρει πολύ ζεστά το θέμα, και αυτό δεν θα γινόταν αν δεν ανακάλυπτα αυτό το forum! :spin: Ειλικρινά σας λέω, σας βλέπω που προσπαθείτε, χάνετε τόσα κιλά και σας χαίρομαι! Εύχομαι να γίνω σαν κι εσάς τόσο στην υπομονή όσο και στην απώλεια κιλών!!

Τα ξαναλέμε!!!!
    (και καλώς με δεχτήκατε :smilegrin::smilegrin::smilegrin

Senior Member
    γεια!!!μην απογοητευεσαι και κανε την προσπαθεια σου...
    θα σου ελεγα να κοψεις γλυκα, ψωμια και τα πολλα ζυμαρικα/πατατες και να δεις πως θα πας...μια αποφαση ειναι ολα και κυυριως θα πρεπει να μαθουμε εμεις οι λιχουδες να τρωμε σωστα...

Senior Member
    Καλώς όρισες margo.

Στον παρελθόν είχα πολλά ανεβοκατεβάσματα στη ζυγιαριά καθότι δεν ήμουν πάντα προσεκτικός στη διατροφή μου αλλά και δε με ένοιαζε κιόλας. Ήμουν και στα δύο άκρα. Και 115 κιλά ήμουν και 61 κιλά. Πάντα και σου λέω αλήθεια πάντα - αγαπούσα το σώμα μου. Δεν είχα ποτέ κανένα απολύτως πρόβλημα. Σκεφτόμουνα κι έλεγα απο μέσα μου "σε όποιον-α αρέσω, τι να κάνουμε". Φυσικά κι ένα κορμί στα ίσια του μπορεί να είναι πιο ωραίο από ένα κάπως παχύ, αλλά μπορεί. Μπορεί και ναι μπορεί κι όχι. Βλέπεις η αληθινή ομορφιά στον άνθρωπο κρύβεται στην καρδιά του.
    Μη στεναχωριέσαι άδικα λοιπόν. Όλα θα έρθουν. Θέληση να έχεις και όλα θα έρθουν. Θέληση και σωστή πληροφόρηση.

Πρέπει να μάθουμε να ζούμε στο σοκολατένιο σπίτι με τα γλυκά, χωρίς να αγγίζουμε τίποτα (Το σοκολατένιο σπίτι είναι ο κόσμος που μας περιβάλει). Είναι ζήτημα επιβολής κανόνων. Μια καλή αρχή για σωστή δίαιτα πιστεύω είναι όπως ανάφερε και η laluna είναι να αποφεύγουμε λίγο το φούρνο της γειτονιάς. Α', θαρρώ πως είναι αμαρτωλός. Μπορούμε να τρώμε ψωμί ολικής σε φέτες κι άρα ελεγχομενα. Έτσι θα αποφύγουμε και τον άλλο μεγάλο εχθρό μας, το αλάτι. Που πέφτει ανεξέλεγκτα από τα χέρια του φούρναρη χάριν της νοστιμιάς. Το υπερβολικό αλάτι. Γιατί το αλάτι σε σωστές δόσεις είναι φίλος.

Junior Member
    'Εχετε δίκιο και οι δύο σε αυτά που λέτε. Βέβαια το να αγαπήσεις το σώμα σου είναι μεγάλη υπόθεση. Ακόμα κι αν είναι το "εξωτερικό περίβλημα" και δεν έχει τόση σημασία, πάλι αποτελεί ένα κομμάτι του εαυτού σου που όταν το βλέπεις σε "παρακμή" σου κακοφαίνεται... Εν πάση περιπτώση, το πιο σημαντικό της υπόθεσης νομίζω πως είναι να μάθουμε να τρώμε σωστά όπως λέει και η laluna. Κι εγώ είχα χάσει κάποια κιλά και αισθανόμουν υπέροχα, αλλά η δίαιτα που είχα κάνει τότε ήταν πολύ στερητική, μονοφαγική και εν τέλη κακής ποιότητας, πράγμα που φάνηκε (από 68 κιλά που ήμουν έφτασα τώρα στα 82). Θέλω να κάνω μια καινούρια αρχή και σοβαρή γιατί πραγματικά κουράστηκα να κάνω συνέχεια τέτοια λάθη που με φθείρουν ψυχολογικά.

Senior Member
    margot καλως ηρθες
    διαβασα οσα ειπες,ηθελα να σε ρωτησω,τωρα βρισκεσαι σε διαιτα;κανεις διατροφη;ή θα ξεκινησεις;
    θα κανεις μονη ή με διαιτολογο-διατροφολογο;
    οτι κι αν κανεις μη ξεχνας 5 γευματα την ημερα,χωρις ενοχες με μετρο κι ολα θα παν καλα,ακομα και αν παραφερθεις μια δυο τρεις μερες ή και μια εβδομαδα!!!
    να θυμασαι ομως να επανερχεσαι,και να μη νιωθεις -πολλες-ενοχες

καλη αρχη,συνεχεια και να τα λεμε,να αλληλοβοηθιομαστε

Senior Member
    Καλώς όρισες margot! είσαι μικρούλα ακόμα και δεν υπάρχει λόγος να απογοητεύεσαι, αν ξεκινήσεις δυναμικά σίγουρα θα τα καταφέρεις και σου προτείνω να το κάνεις όσο πιο νωρίς γίνεται, γιατί όσο μεγαλώνεις κ αλλάζει ο μεταβολισμός είναι ακόμα πιο δύσκολο! σου εύχομαι να τα καταφέρεις και σίγουρα θα έχεις τη στήριξη μας.. και εγώ όταν ανακάλυψα αυτό το φόρουμ πήρα πολλή δύναμη

Junior Member
    Ευχαριστώ πολύ για το ζεστό σας καλωσόρισμα!
    Lineal κάνω ήδη διατροφή εδώ και 2 εβδομάδες περίπου και μετράω θερμίδες. Πάντως σκέφτομαι κάποια στιγμή να ξεκινήσω 'Ατκινς, διάβασα και τα αντίστοιχα topics και μου φάνηκε ενδιαφέρον... Δεν ξέρω, θα δοκιμάσω για λίγο καιρό και αν δω ότι δε μου ταιριάζει θα συνεχίσω όπως ξεκίνησα.
    Mpumpuki, πίστεψέ με, παρά την ηλικία μου ο μεταβολισμός μου είναι βασανιστικά αργός!! Κι αυτό βέβαια γιατί έκανα βλακείες με τη διατροφή μου (από τη μια έτρωγα κι εγω δεν ξέρω πόσο και από την άλλη έκοβα το φαγητό μαχαίρι). Ευχαριστώ πολύ και πάλι για τη στήριξή σας! Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους σας και, πού θα πάει, θα τα διώξουμε τα άτιμα τα κιλά!!! :bouncy:

Junior Member
    Καλή αρχή και απο μένα. Μόλις γράφτηκα στο forum. Το παρακολουθώ εδώ και λίγο καιρό και μου κάνει εντύπωση που κάποιοι καταφέρνουν να χάσουν κιλά. Η ζυγαριά μου δείχνει πάντα περισσότερα κιλά, ποτέ λιγότερα. Έκανα και εγώ κατι παρόμοιο στον μεταβολισμό μου με την margot αλλά λέω να δοκιμάσω να αλλάξω την κατάσταση. Πιστεύω να τα καταφέρουμε όλοι.

Junior Member
    Καλησπέρα από μια χοντρούλα!!!

είμαι καινούρια στο forum και απογοητευμένη... και αυτό δεν είναι καινούριο!

Είμαι περίπου 95 κιλά και έχω 1,60 ύψος, τα κιλά τα έχω πάρει καθόλη την διάρκεια της 30χρονης ζωής μου με πολύ κόπο ιδρώτα μαγείρεμα και μασούλημα!!!

Μιλάτε όλοι για θέληση ... αλλά εγώ ενώ έχω θέληση (μάλλον όχι ισχυρή)... στην πρώτη ευκαιρία την κοπανάω...
    έχω ένα μεγάλο ελλάτωμα, μόλις ζοριστώ (και υπάρχουν δεκάδες πηγές καθημερινώς) ... θέλω μια καραμέλα ένα κομματάκι σοκολάτα κάτι γλυκό... ή κάτι νόστιμο (συνήθως παχυντικό) ... κάτι να νιώσω λίγο καλά! το τρώω... και φυσικά μετά έρχονται οι τύψεις... και αρχίζει ένας φαύλος κύκλος... ξανατρώω για να νιώσω καλά... ξανά τύψεις... κτλ κτλ κτλ
    πως μπορώ να βγω από αυτόν τον κύκλο;;;
    Ντρέπομαι να κοιτάξω τον εαυτό μου στον καθρέπτη!

Περιττό να σας πω ότι έχω δοκιμάσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! αλλά όταν λέμε τα πάντα, τα πάντα εκτός των επεμβάσεων! (τώρα ανακάλυψα και το caralluma αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα)

Θέλω μια συντροφιά και βρήκα εσάς! Έχω την ελπίδα ότι μπορώ να βοηθηθώ... αν και μερικά posts από ανθρώπους που χάνουν... με έκαναν να νιώσω ακόμα πιο αποτυχημένη...
    Γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ;;;

Συγγνώμη που σας ψυχοπλάκωσα!

Ευχαριστώ πολύ για την παρέα!

Φιλικά,

Γρ

Senior Member
    κορίτσια καλημερα σας και καλως ορίσατε στο φορουμ..εμενα η γνωμη μου είναι να μην αποκλείσουμε τίποτα από τη διατροφή μας, να τα τρωμε όλα αλλά με κάποιο μετρο.. δηλαδη μετρανε οι ποσότητες..

Junior Member
    Λοιπόν αν και αποφασισμένη την πρώτη μέρα δεν τήρησα τίποτα. Γιορτή Κωνσταντίνου και Ελένης έγινε χαμός στη δουλειά γύρω στα 7 άτομα κεράσανε γλυκά αλμυρά εναλλάξ, μην βαριόμαστε κιόλας...! Αυτά για την αποφασιστικότητα που λέγαμε. Είδες grroblues, δεν είσαι η μόνη που παρασύρεται εύκολα.

Junior Member
    Καλησπέρα lemonsugy,

εγώ έχω και ένα άλλο στραβό... όταν με πιέζουν... τρώω περισσότερο... σαν να θέλω να τους εκδικηθώ... είναι μεγάλη βλακεία... όταν φάω το καταλαβαίνω... αλλά μετά... πάλι τύψεις... και η γνωστή ιστορία!

ʼλλοι πίνουν να ξεχάσουν... εγώ τρώω να ξεχάσω... χαχαχα έχω μια περίεργη αίσθηση ότι στο τέλος θα πάνε όλα καλά!!!

Junior Member
    Γεια σας κορίτσια, καλώς ήρθατε και καλή δύναμη!
    Grroblues, εμένα μου θύμησες! Κι εγώ το ίδιο πράγμα κάνω, ειδικά όλα τα χρόνια που με πίεζε η μαμά μου και να μου λέει χάσε κάνα κιλό ή πάλι τρως κτλ κτλ, εγώ ακριβώς το αντίθετο έκανα! Δεν ξέρω ρε παιδί μου, μάλλον μου έχει μείνει ψυχολογικό τραύμα γιατί από τα 12-13 μου που είχα αρχίσει να παίρνω κιλά, πάντα το ίδιο βιολί...και το χειρότερο είναι τα καυστικά σχόλια, ίσως να προσπαθούσα περισσότερο αν με βοηθούσαν με ήρεμο τρόπο και έδειχναν κατανόηση...
    Anyway, τώρα είμαι φοιτήτρια και τουλάχιστον ακούω σχόλια 2-3 φορές το χρόνο που γυρνάω σπίτι! Χεχεχε!!!:spin: