Χορτοφαγική διατροφή - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 94
    Senior Member

Πολυσαλάτα με ότι βρήκα μπροστά μου

Και πεινούσα πολύ εκείνη την ώρα.
    Οπότε άνοιξα το ψυγείο κι ότι βρήκα μπροστά μου το έριξα μέσα.

Συστατικά σε γραμμάρια:
    Ελιές Πράσινες A/B 33
    Καρότα 159
    Κρεμμύδια Ξερά 22
    Λάχανο Άσπρο161
    Λιναρόσπορος 4
    Μαγιά Μπύρας 18
    Μαϊντανός 10
    Μανιτάρια Κομμένα από Κονσέρβα 400
    Μαρούλι 150
    Μηλόξυδο 15
    Παντζάρι Βολβός Βρασμένα 220
    Σησάμι Ολικής 6
    Σκόρδο 13
    Σπιρουλίνα 20
    Αλάτι, ρίγανη

Χρόνος προετοιμασίας: 20λεπτά (αυτό είναι και το δύσκολο της υπόθεσης)

Διατροφική ανάλυση/100γρ
    47,1θερμίδες
    3,4γρ πρωτεΐνη (υψηλής αξίας)
    6,2γρ υδατάνθρακες
    1,1γρ λιπαρα
    2,2γρ φυτικές ίνες

Συνολικά ήταν μια καλή ποσότητα σαλάτας 1200γρ με 580θερμίδες στο σύνολο.
    Γευστικά ήταν πολύ καλή, ιδιαίτερα στην αρχή που πεινούσα πολύ. Το περίεργο της υπόθεσης ήταν ότι σύντομα ένιωσα ότι χόρτασα και την άφησα στη μέση ολοκληρώνοντάς την το βράδυ. Ίσως η πληρότητα σε διαθρεπτικά στοιχεία να επέφερε την αίσθηση αυτή. Γενικά έχω διάφορα σαλατικά στο σπίτι αλλά πάλι όχι πολλά γιατί αν μείνουν πάνω από 1 βδομάδα, χαλάνε. Το αποτέλεσμα ήταν να μη φάω κανοπικό γεύμα ή αυτό που υποτίθεται ότι είχα προγραμματίσει σαν κανονικό γεύμα. Η σαλάτα βέβαια αυτή είναι πλήρες γεύμα.

στην σελιδα αυτη ειναι 3 ποστάκια σχετικα με την γαλακτοχορτοφαγικη διατροφη, τοσο σε σχεση με σληβ (εμενα) οσο ακομα και για γαστρικη παρακαμψη (συγγενους μου)

Senior Member
    να ρωτησω κατι ισως χαζο? Να σας περιγραψω κατι που ενιωσα να μου πειτε μηπως κοψω το κρεας και ηρεμησω... διαβασα οτι ενα μοσχαρακι εκλαιγε πριν το πανε για σφαγη. Μου ηρθε καπως. Μη κοροιδευετε, με επηρεασε. Απο τοτε και μετα οτι κρεας τρωω δε μου αρεσει. Δεν εχω καταφερει να κρατησω τη διαιτα μου γιατι δε μου αρεσει τοσες μερες αυτα που τρωω. Ετυχε και τη μια εκανα μπιφτεκια, την αλλη μπριζολα, κοτοπουλο κτλ την αλλη πηραμε πιτογυρο και εφαγα μονο το μισο που εγω ετρωγα 3!!!. Απεδιδα ολα αυτα σ το γεγονος οτι δε μου αρεσαν στο οτι δε τα μαγειρεψα καλα. ομως παντα ιδια τα κανω...
    ερωτηση τωρα, αμα κοψω το κρεας τι θα τρωω? Απο τη μια δε μου αρεσει να μη με ευχαριστει αυτο που τρωω απο την αλλη τιθεται θεμα κιλων μου, πρεπει να χασω πολυ βαρος, θα μπορεσω χωρις ψητα κτλ uzzled: θα χορταινω? Τιθεται κι αυτο το θεμα...

Senior Member
    τα αυγα δε με αηδιαζουν!!! Μου αρεσουν!!! Και τα γαλακτοκομικα! Αποστροφη προς τα κρεατικα εχω τελευταια. Και το ψαρι
    Originally posted by giorgosdelta
    Να ξεκινήσω ένα θεματάκι εδώ θέλω, σχετικά με τη χορτοφαγική διατροφή και τα οφέλη της.

Το σημαντικό της όφελος είναι ότι σε όσες συζητήσεις έχω συμμετάσχει περί αυτής, έχω καταλάβει ότι είναι σε χετικά εύκολο να ελέγχξεις το βάρος σου τρώγοντας τροφές φυτικές.

Ως χορτοφαγική διατροφή θα ορίσω τη διατροφή που ακολουθώ αυτό το διάστημα.

1. Όχι σε ζωικά προϊόντα όπως κρέας, γλακτοκομικά, αυγά και παράγωγα αυτών.
    2. Ναι σε φυτικά προϊνόντα,
    3. Ναι στο μέλι που είναι ζωϊκό προϊόν ναι μεν αλλά έχει συστατικά παρόμοια των φυτικών (υδατάνθρακες μόνο) και σε και μύκητες (μανιτάρια) που είναι μια κατηγορία από μόνα τους.

Senior Member
    http://www.newsnow.gr/article/369364...-to-kreas.html

Moy fanike endiaferon. Γιωργο ισχυουν αυτα που λεει? Λες να πω του διαιτολογου μου σιγα σιγα να μου αντικαθιστα το κρεας με κατι αλλο? Εχω παθει μια απεχθεια απο την αλλη ειναι καλοκαιρι, ειμαι για τοσο μεγαλες αλλαγες με τοση δουλεια? Αν πρεπει να κανω ειδικα φαγητα για μενα δεν παιζει!!! Το καλο ειναι οτι ολοι τωρα τρωμε περισσοτερο λαδερα. Θα μπορω να κανω κανενα οσπριο για μενα η φασολια να εχω στο ψυγειο η φακες κτλ....οχι σουπα, ξερεις. Αλλα τι με επιασε γαμωτο δεν ειμαι για αλλαγες τωρα. Ομως με εχει πιασει αηδια. Ισως φταιει που τελευταια ετρωγα το λιπος απο τα κρεατικα, δεν ξερω αηδιασα. Και μετα ειδα την ιστορια με το μοσχαρακι και σκεφτηκα τα καυμμενα τα ζωακια. Νιωθω και τυψεις που τοσα χρονια δε τα σκεφτομουν. Τωρα μου ερχεται αηδια οσο στριφογυριζουν στο μυαλο μου.
    Σημερα ηταν να κανω ψαρι του παιδιου και τελικα δεν του εκανα γιατι μου ερχοταν αηδια και με το ψαρι. Τωρα τα συνδιαζω ολα αυτα. Α και χθες μου πηρε ο αντρας μου γαλοπουλα και δεν την ηθελα, σημερα απο πεινα εφαγα...
    Δε θελω να κοψω το ψαρι και εννοειται οτι θα μαγειρευω τα παντα στο παιδι αλλα δε θελω αλλο κρεας στο πιατο μου. Δε μπορω να σου περιγραψω το συναισθημα.
    Ηθελα να σε ρωτησω ποτε εκοψες το κρεας, τρως τυρι αυγα κτλ? Εχασες κιλα μετα το κοψιμο του κρεατος η παχυνες? Πεινουσες? Ενιωθες οτι κανεις σωστα η αμφιταλαντευοσουν? Η γυναικα σου ειναι χορτοφαγος? Τι ακριβως ειναι καποιος που δε τρωει κρεας αλλα τρωει αυγα και τυρι, γιαουρτι κτλ? Αξιζει να μπω σε τετοια διαδικασια μια που μου εχει ερθει αυτη η αποστροφη? Ποτε δεν ημουν φαν του κρεατος αλλα το ετρωγα....τωρα...μενω νηστικη

Senior Member
    ενδιαφερον για διατροφη...

http://ygeiaonline.gr/index.php?opti...tid=116%3Akids

εχει μεσα τον ορο lacto ovo vegeterian. Για εκει με βλεπω. Καληνυχτα τωρα, ευχομαι να μη δω κανενα αμοιρο ζωακι στον υπνο μου. Ελπιζω το παιδι μου μεγαλωνοντας να ακολουθησει το παραδειγμα μου, αν τελικα το κανω. Με καιει το θεμα των κιλων, αλλα και η απεχθεια μου πια ειναι τεραστια για σκοτωμενα ζωακια

έχω την εξής απορία: νομίζω ότι έχω χάσει μυικό ιστό. πώς αναπληρώνεται; από την άλλη, η παραπάνω πρωτείνη γίνεται λίπος;
    γράφω εδώ γιατί η διατροφή μου είναι σχεδόν "χορτοφαγική", τρώω κρέας αλλά με συχνότητα 1φορά το μήνα περίπου.

Senior Member
    Δήμητρα χωρίς να διαβάσω τον σύνδεσμο που παρέθεσες θα προσπαθήσω να σε κατατοπίσω σύμφωνα με τις εμπειρίες μου.

Το 2004 τον Νοέμβρη ήμουν περίπου 115 κιλά. Εκείνη τη στιγμή λοιπόν ήθελα να κόψω και το κάπνισμα όπως έχω ξαναπεί και να καταφέρω να αδυνατίσω. Να αδυνατίσω όχι γιατί ένιωθα άσχημα με το σώμα μου αλλά γιατί δε μπορούσα να ανέβω 2 σκαλοπάτια.

Η προσπάθεια όπως καταλαβαίνεις δεν έφερνε αποτέλεσμα γιατί ήταν οι κακές συνήθειες που κρατούσα. Κακές συνήθειες; Κάποιες αλλαγές μου έδειξαν αργότερα τον ένοχο! Το καλό ορίζει το κακό! Στην προκειμένη περίπτωση, είναι ο τοίχος που υψώσαμε σαν είδος απέναντι στον πόνο που προκαλούμε με κάθε μας μπουκιά που δε μας αφήνει να δούμε την Αλήθεια.

Από τα 24 μου χρόνια είχα αρχίσει την περίοδο της Λαμπρής να έχω στομαχικούς πόνους κι αναγούλες. Το παρατηρούσα κάθε φορά που ξέσκιζα με τρελή όρεξη αρνιά, κατσίκια κοκορέτσια, σαλάμια κι ότι κρέατα έβρισκα μπροστά μου. Κρεατοφάγος τότε, ζωοφάγος. Σκέφτηκα λοιπόν τότε στα 24 να κάνω μια δοκιμή να αποτοξινωθώ λίγο να δω τι θα γίνει. Ξεκίνησα λοιπόν μία χρονιά να κάνω 2 μέρες νηστεία, 2 μέρες πριν τον σφ-αγιασμό της Λαμπρής. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Έφαγα σαν το ζώο και δεν είχα καθόλου ενοχλήσεις από τον διατροφικό παροξυσμό της επομένης. Μαγειρίτσες, αρνί, λουκάνικα, μπριζόλες. Χίλιες μπουκιές. Γέμισα όσο πιο πολύ μπορούσα την κοιλιά μου μέχρι να φτάσω στα όρια του εμετού και τότε άραξα σαν τον κακό λύκο και έριξα τον καλύτερο ύπνο. Καμία ενόχληση. Το απίστευτο είναι πως όταν ξύπνησα δε βρήκα πέτρες στο στομάχι μου αντί του φαγητού. Βρήκα λοιπόν ένα κόλπο για να φάω επιτέλους όπως μου άξιζε εκείνες τις ημέρες ξεκούρασης κι ευλογίας. Αυτό συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια. 2 μέρες, 3 μέρες, 1 βδομάδα, μέχρι εκεί.

Πάμε τώρα στο 2004. Ο Χειμώνας του 2005 φτάνει και η τεράστια κοιλιά μου δε λέει να με εγκαταλείψει. Ούτε ένα χιλιοστό. Παρά την έντονη θέλησή μου, δε γίνεται τίποτα. Πλησιάζοντας οι μέρες της Σαρακοστής μου ήρθε μια Λαμπρή ιδέα. Να κάνω 40 μέρες νηστεία. 40 μέρες αποτοξίνωση. Να δω μπας και καταφέρω κι αδυνατίσω επιτέλους. Η εκκίνηση δόθηκε ακριβώς το βράδυ της καθαράς Δευτέρας. Τελευταίες μπουκιές σάρκας. Ψαρικά, μαλάκια, ότι μπορούσα έφαγα, ήπια, ξεσκίστηκα κι άραξα. Όλα καλά.

Ξεκίνησα λοιπόν τότε όχι δίαιτα. Νηστεία. Όχι θρησκευτική. Χορτοφαγία. Σας ακούγεται διαφορετικό; Είναι διαφορετικό. 115 κιλά, Μάρτης του 2005 λίγο πριν κλείσω τα 33 μου χρόνια.

Στην αρχή, το πρώτο εικοσαήμερο δηλαδή, δεν είδα, προς μεγάλη μου απογοήτευση κι απελπισία, καμία αλλαγή στη ζυγαριά. Τα 115 κιλά ήθελαν να μείνουν επάνω μου, μέσα μου. Μεγάλος και χρόνιος έρωτας. Δεν έκανα σε καμιά περίπτωση δίαιτα και δεν ήθελα να κάνω. 'Έτρωγα κατά κύριο λόγο, σόγια. Είχα αντικαταστήσει τις πολύτιμες ζωικές μου πρωτεΐνες με σόγια. Κιμά σόγιας, κεμπάπ, σόγιας, λουκάνικα σόγιας. Κάθε είδος σόγιας. Είχα αρχίσει τότε; δε θυμάμαι καλά, να τρώω και ταχίνι. Και χόρταινα με χόρτα. Τα χόρτα χορταίνουν. Σκέτα χόρτα. Με λεμόνι. Η σόγια τότε δεν ήξερα ότι έχει ένα συστατικό, την λεκιθίνη, που δεν επιτρέπει στο σώμα να αποθηκεύσει λίπος. Ή καλύτερα να πούμε, βοηθά το σώμα μας να κάψει και να μην αποθηκεύσει τα καθημερινά προσλαμβανόμενα λιπαρά. Ξαφνικά κάπου στη μέση της νηστείας, και χωρίς δίαιτα, χωρίς πείνα, άρχισα να χάνω κιλά. Η ζυγαριά άρχισε να κατεβαίνει απότομα. Δε θυμάμαι αν ήταν τότε που έκοψα τα αλάτια. Σίγουρα όμως είχα κόψει είδη αρτοποιείου, είδη ζαχαροπλαστείου. Τυρόπιτες, ζαμπονοτυρόπιτες, ψωμιά, τυρόψωμα, πάστες, γαλακτοκομικά, από ζωικά τα πάντα. Μέχρι την Λαμπρή είχαν φύγει αρκετά κιλά, δε θυμάμαι πόσα, μάλλον γύρω στα 10. Βιαστικά και γρήγορα η ζυγαριά μου έκλεινε το μάτι. Μου έδειχνε κάτι διαφορετικό.

Όπως πολύ καλά φαντάζεσαι, η ιστορία συνεχίστηκε. Σταμάτησα να λέω ότι κάνω νηστεία. Άρχισα να το θέτω στη σωστή του βάση. Ήταν χορτοφαγία. Κράτησα αυστηρή χορτοφαγία, όπως την περιγράφω στην αρχή του νήματος, για 6 μήνες. τα αποτελέσματα ήταν συγκλονιστικά. Είχα φτάσει περίπου τα 85 κιλά, τον Οκτώβρη του 2005.

[Εν τω μεταξύ είχα καταφέρει τη σύζυγο και σύντροφό μου να κόψει το κάπνισμα εκείνο τον Αύγουστο. Με τρομερή ψυχολογική πίεση, την έβαλα στη θέση του πατέρα της και στη θέση των παιδιών της. Της θύμισα τα ορφανά παιδικά της χρόνια, τον 48χρονο πατέρα που είχε χάσει μικρό παιδί από το κάπνισμα.]

Οκτώβρης του 2005, αρχίζω την άθληση και βάζω στη διατροφή - θα σε γελάσω ίσως - γαλακτοκομικά κι αυγά. Αμέσως με την άθληση απεξαρτοποιούμαι από τη νικοτίνη. Κόβω απότομα κάθε κακή συνήθεια που πίστευα πως είχα. Τσιγάρο, καφέ, αλκοόλ, αλάτι, λιπαρά, άσπρα δημητριακά. Μέχρι τον Δεκέμβρη κρατώ τα γαλακτοκομικά. Δοκιμάζω τότε μια μερίδα λαγό. Τον έφαγα, του ζητώ συγνώμη. Άλλη μια φέτα γαλοπούλα κάποια στιγμή αργότερα μου χαλάει μια μακαρονάδα. Τέλος.

Από τότε μέχρι σήμερα έχω αλλάξει αρκετές συνήθειες. Χορτοφαγική διατροφή με κάποια διαστήματα λήψης γαλακτοκομικών και ωαρίων (αυγών). Από τον Μάρτη του 2012 κάνω καλή χορτοφαγία πάλι και το χαίρομαι όσο τίποτα.

Εύχομαι να καταφέρω να τη συνεχίσω. Να με αφήσει το σώμα μου. Σιχαίνομαι όλα τα ζωικά προϊόντα. Πιστεύω πως τα ζώα έχουν ψυχή. Δεν έχουμε την αποκλειστικότητα. Οι ουρανοί δε μας ανήκουν. Δεν έχουμε την ευλογία κανενός, να κατασπαράξουμε και να βιάσουμε ότι βρούμε μπροστά μας. Τα ζώα έχουν μάτια και στόμα. Αγαπούν και πονούν. Όποιος δεν το βλέπει, είναι ο τοίχος του ψυχρός κι απέραντος. Εγώ έχω υψώσει έναν άλλο τοίχο. Έναν τοίχο απέναντι στους υπόλοιπους ανθρώπους. Σε όλους αυτούς που ήρεμα φιλοσοφούν και δικαιολογούν τις πιο αποτρόπαιες πράξεις. Απέναντι σε όλα τα πλάσματα όλου του κόσμου.

Senior Member
    Γιωργο μου καπου σε εχασα στην αρχη, δηλ. οταν εκοψες το κρεας δεν εχασες βαρος? Εγω δε θελω να κοψω ολα αυτα που εκοψες, μια χαρα τα απολαμβανω, το κρεας με χαλαει σε σημειο αναγουλας ξαφνικα. Κιμας, κρεας, γαλοπουλα, τα τρωω γιατι νομιζωι οτι ετσι μονο θα χορτασω και αηδιαζω. Παλια με λαδερα δε χορταινα με τιποτε αν δεν ετρωγα κρεας. Τωρα ειναι η καλυτερεη μου μερα.

http://www.clickatlife.gr/story.aspx?id=2183861

σε αυτο το λινκ εχει την ποσοτητα της μιας κουπας φακη, μαυροματικα κτλ, ειναι σωστη αυτη η ποσοτητα? Οντως αν τρωω τοσο θα ειναι σα να εφαγα,...μια μπριζολα και μαλιστα χωρις τυψεις και λιπαρα?

Θα παω στο διαιτολογο απο Δευτερα γιατι δεν εχω διαθεση να ασχοληθω ποσο πρεπει να τρωω (ολο ετσι λεω κι ολο το ψαχνω σημερα και "τρωγομαι" ποσο μπορω να φαω απο καθε τι και ποτε).
    Απο σουπερμαρκετ τι να προμηθευτω? Ταχινι σκεφτομαι, τοφου να δοκιμασω, γαλακτοκομικα (γιαουρτι, φετα που μου αρεσουν), αυγα εχω δικα μας, ψωμι ολικης αλεσης, σογια που ειπες (το ηξερα αυτο για τη λεκιθινη, υπαρχει και σε χαπακια).
    Σογια σε τι μορφη ειναι? Ειμαι ασχετη. Μονο το γαλα σογιας ξερω που δε νομιζω να το τιμησω.Αλλες ιδεες?Σκεφτομαι να ψωνισω αυριο και απο Δευτερα να παω στο διατροφολο να μου πει ποσο να τρωω απο καθε ενα.

Ξηροκαρπια εχω, τα κλασσικα, φουντουκια, καρυδια, αμυγδαλα, γκοτζι, αλλη ιδεα?

Οτι ιδεες εχεις τις περιμενω με αγωνια, ψαχνω στο ιντερνετ αλλα δεν ειναι ευκολο να βρεις ποσο πρεπει να τρως. Το τι ειναι ευκολο, τρως ολα αυτα που νομιζες οτι παχαινουν και κοβεις το κρεας

Senior Member
    ψαχνω τροφες που να αντικαταστησουν εκεινες με τη ζωικη πρωτεινη, τι λες για τραχανα, τοφου, φακες με ρυζι, μανιταρια, κριθαρακι με σογια, φυστικοβουτυρο, αρακα?
    Θα πεταχτω σουπερμαρκετ και αναρωτιεμαι τι πραγματικα θα μου αρεσει και θα βοηθησει. Ειναι δυσκολο να εισαι αρχαριος σε κατι που θες να κανεις

Senior Member
    παιδιά και εγώ αυτές τις μέρες το σκέφτομαι έντονα να κόψω το κρέας..
    και για λόγους ηθικής ( βλ πως γίνεται η μαζική παραγωγή κρέατος) και γιατί μένω στο εξωτερικό και το κρέας εδώ είναι συσκευασμένο-απαίσιο- με χρωστικές για να κρατά το κόκκινο χρώμα του.. τρώω απλά και μόνο επειδή το κρέας στα βιολογικά είναι πανάκριβο και δεν έχω τα χρήματα και για να μπορώ να χορταίνω.. γιατί αν δεν φας ψωμί και κρέας πως να χορτάσεις ρε γαμώτο?

έχω ήδη αλλάξει και παίρνω τα μισά τουλάχιστον λαχανικά κ φρούτα από βιολογικά μαγαζιά και είμαι στη φάση που θέλω να βγάλω το αλάτι, τη ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι από τη διατροφή μου.. η ζάχαρη δεν με νοιάζει τόσο, αλλά το αλάτι πιστεύω θα με δυσκολέψει γιατί βάζω αρκετό!! Η αλήθεια είναι επίσης ότι στη χορτοφαγική δεν επιτρέπεται και το ψάρι το οποίο δεν είμαι σίγουρη ότι θέλω να κόψω τελείως..

Όποιες εμπειρίες από χορτοφαγική διατροφή είναι πολύτιμες!!καθώς και ιδέες για φαγητά κτλ!
    sweetoctober κάτι καινούριο πες εμπειρίες!!δεν έχω ιδέα τι παίζει με τοφου-σόγια- κτλ κτλ

Senior Member
    Originally posted by baklavadakiΗ αλήθεια είναι επίσης ότι στη χορτοφαγική δεν επιτρέπεται και το ψάρι το οποίο δεν είμαι σίγουρη ότι θέλω να κόψω τελείως..

Όποιες εμπειρίες από χορτοφαγική διατροφή είναι πολύτιμες!!καθώς και ιδέες για φαγητά κτλ!
    sweetoctober κάτι καινούριο πες εμπειρίες!!δεν έχω ιδέα τι παίζει με τοφου-σόγια- κτλ κτλ
    δε χρειαζεται να πιεζεσαι, κανεις αυτο που νιωθεις φυσικο, εμενα η απεχθεια μου ηταν για το κρεας και λυτρωθηκα, κι ας ειναι η πρωτη μερα. Ολο χαμογελω! Δεν τρωω πια κρεας! Με το ψαρι δεν ξερω πως θα μου βγει, προς το παρον ηθελα καθολου να δω τα κατεψυγμενα στον παγκο του σουπερ, και αποφευγω διαρκως να κανω ψαροσουπα του παιδιου ενω εχω φρεσκο ψαρι... Οπότε θα κοιτάξω να συνέλθω!!

baklavadaki γιατί να μην το κανεις? Εκτος κι αν εχεις καποιο θεμα υγειας που πρεπει να κοιταξεις. Εγω δεν εχω κανει ακομα το ετησιο τσεκαπ μου αλλα θυμαμαι ποτε δεν ειχα προβλημα με σιδηρο κτλ...
    Αλλα και να είχα η απόφαση ήταν μονόδρομος με οδηγησε το σωμα μου, δεν έχω αγγίξει σήμερα κρέας, όμως τυρί και αυγά θα τρώω, τα θέλω, δε με αηδιαζουν, ειναι παραγωγα των φιλων μας και μπορουμε να τα γευτουμε, ετσι το βλεπω...

Το τόφου ήθελα να το δοκιμάσω από περιέργεια, όπως και το γάλα σόγιας. Το δεύτερο το βρήκα και είναι μια χαρά. Πήρα σοκολατούχο όμως. Εχει Β12 που η έλλειψη της είναι συνήθης σε όσους δεν τρώνε κρέας κι έτσι είπα να το δοκιμάσω.
    http://www.nutrimed.gr/gia_ka8e_stig...mia_telos.html

Επίσης πήρα ένα μίγμα οσπρίων φανταστικό, και με ρύζι μέσα, οπότε παίρνεις πολύ σίδηρο κι από εκεί. Είναι της 3Α. Ταχίνι πήρα, μέλι δικό μας, και φυστικοβούτυρο. Ολα αυτα τις έχουν τις θερμιδες τους και δεν ξερω κατα ποσο θα τα απολαμβανω συχνα και σε τι ποσοτητα. Περισσοτερα νεα απο Τρίτη, Δευτερα βραδυ εχω ραντεβου διατροφολογο...
    Θα ερθει και ο Γιωργος να μας πει, η εμπειρια δε συγκρινεται με τιποτε!

Senior Member
    Πηρα επιπλεον και ολα αυτα:
    Originally posted by sweetOctober
    ψαχνω τροφες που να αντικαταστησουν εκεινες με τη ζωικη πρωτεινη, τι λες για τραχανα, τοφου, φακες με ρυζι, μανιταρια, κριθαρακι με σογια, φυστικοβουτυρο, αρακα?
    Θα πεταχτω σουπερμαρκετ και αναρωτιεμαι τι πραγματικα θα μου αρεσει και θα βοηθησει. Ειναι δυσκολο να εισαι αρχαριος σε κατι που θες να κανεις
    και κοττατζ τσιζ.

Τασο Τα ζωα εχουν αγνη ψυχη, οχι σαν κατι ανθρωπους τερατα...

Δειτε κι αυτο http://archive.in.gr/Reviews/placeho...ngItemID=58572

Senior Member
    baklavadaki λοιπον βρηκα τοφου, ειναι φυτικο τυρι, φουλ στην πρωτεινη χωρις λιπαρα. Εχει ενα που μοιαζει με φετα κι ενα με κιτρινο τυρι. Πηρα και τα δυο αλλα δε δοκιμασα κανενα ακομη.
    Αν ειναι να κοψεις το κρεας θα πρεπει να κανεις σωστους δυνδιασμους τροφων στα γευματα σου ωστε να παιρνεις τον μεγιστο σιδηρο και πρωτεινες. Θελει προσοχη!!! Διαβασε τα αρθρα που εβαλα, αν βρεις κι συ βαλε μου!! Το ψαχνω γενικα, προς το παρον μασαμπουκιαζω, χορτοφαγικα μεν αλλα μασαμπουκιαζω. Απο Δευτερα διαιτα Εννοειται αν θες διαιτα θα πρεπει να υπολογιζεις θερμιδες η να πας σε αλλον να το κανει για σενα για να υπαρχει ελλειμα.

Senior Member
    ωραίο το λινκ που ανέβασες!όντως θέλει ψάξιμο κ εξετάσεις μετά από λίγους μήνες να βλέπουμε που βαδίζουμε!
    κ εγώ θέλω να κάνω εκκαθάριση στα πράγματα που έχω μες στο σπίτι να δω τι θα κρατήσω και μετά να εφοδιαστώ!

αν βρώ κανενα καλό λινκ θα ποσταρω!

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast