Χορτοφαγική διατροφή - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 94
    Senior Member
    σάλτσα σόγιας χρησιμοποιείτε παιδιά?

ναι. και μου αρέσει πολύ.

Senior Member
    την έβαλα ωμή στην πατατοσαλάτα, τί άλλο μπορώ να τη κάνω? uzzled: Ισχυει για τη σαλτσα σογιας οτι και για τη σογια γενικα σε ιδιοτητες?

δεν ξέρω να σου απαντήσω για τις ιδιότητες
    πάντως εγώ την τρώω σε διάφορες σαλάτες, την χρησιμοποιώ για γλυκόξινη και πάει πολύ με κοτόπουλο/τόνο

Senior Member
    στις σαλάτες πως, πες καμμιά ιδέα?! Δεν τρώω κοτόπουλο και τόνο...

Σαλάτα με ασιάτικες επιρροές
    1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
    2-3 μικρά αγγουράκια
    Μαύρο σουσάμι
    1 κουτάλι της σούπας βαλσάμικο σε μορφή κρέμας
    2 κουτάλια της σούπας σόγια σως
    Λάδι – αλάτι – πιπέρι

Πολύσπορη σαλάτα λαχανικών με σάλτσα σόγιας
    1/2 λάχανο, ψιλοκομμένο
    2 καρότα, τριμμένα
    1 κρεμμύδι, σε ροδέλες
    1 πράσινη πιπεριά
    3 κ.σ. καλαμπόκι βρασμένο
    1 κ.σ. ηλιόσπορος
    1 κ.σ. κολοκυθόσπορος
    1 κ.σ. παπαρουνόσπορος
    2 κ.σ. ποπ αμαράνθου
    3 κ.σ. σουσάμι
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    σάλτσα σόγιας
    (σοτάρεις τα λαχανικά με τη σάλτσα)

άλλη σως:
    1 κ. σούπας ελαιόλαδο
    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
    1 φλ. σόγια σως
    1/4 φλ. μέλι
    χυμό από 1 πορτοκάλι
    πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ελπίζω να έδωσα ιδέες

Senior Member
    bravo νομιζω καταλαβα, αυτο αναρωτιομουν αν μπορω να τη χρησιμοποιησω καπως αλλιως αντι για ωμη, θα δοκιμασω να σωταρω λαχανικα. Αρκει να μην αλλοιωνεται ομως. Λες? Μη μου χαλασει το γευμα :flaming:

όχι δεν αλλοιώνεται η γεύση!

Senior Member
    Εχω ευχαριστα νεα!!! Δεν ανεβηκε αλλα επεσε το βαρος μου αθροιστικα, είμαι ήδη μια βδομάδα σε χορτοφαγική διατροφή και ενώ δεν καταφέρνω πάντα να κάνω "δίαιτα" αδυνάτισα!
    Η πείνα είναι μεγάλη κάποιες φορές και ενδίδω σε πολύ εξτρα φαγητό! Αλλες φορές χορταίνω εκπληκτικά πολύ και δε μπορώ να φάω ούτε όσα πρέπει! Αχ πέρασε μια εβδομάδα και μου φαίνεται σαν χτες που ξεκινησα!
    Σας ευχαριστώ για την παρέα, χορτοφάγους και μη!

Το θέμα είναι πως πρέπει να μπω σε δίαιτα, να δω πως!uzzled:

Senior Member
    Βρε παιδιά σήμερα έμπλεξα πάλι σε κουβέντα "γιατί δεν τρως κρέας" κι γω δεν έχω καθόλου διάθεση να εξηγώ. Γυρισα και ρωτησα μονο "δηλ. τί θεωρείται φυσιολογικό το να τρώς ή το να μη τρώς¨" και μου ανταπάντησαν ότι φυσιολογικό είναι μια φορά τη βδομάδα λέει. Ποιά μια φορά ρε παιδιά που τη μια τρώνε μπιφτέκια, την άλλη μακαρόνια με κιμά, την άλλη ψητό, την άλλη σούπα, την άλλη φούρνου, ε δεν έμειναν και πολλές μέρες να μη φάνε! Ετσι δεν τους απάντησα τίποτε. Μόνο ότι δεν το θέλω καθόλου αφού σκέφτομαι από που...προέρχεται. Δηλ. στην τελική θα δώσω λογαριασμό τί θα βάλω στο στομάχι μου?

Για να το ρίξω στην πλάκα τους είπα τη μια φορά τη βδομάδα (που δήθεν μόνο τότε τρώνε κρέας) θα τους στέλνω και τον άντρα μου τον κρεατοφάγο να τρώει (γιατί αν περιμένεις από μένα...), όμως δε γέλασε κανείς, εγώ το ευχαριστήθηκα πάντως :lol:

Επισήμανα πως μόνο όσπρια ρύζια κτλ θα έχω στο σπίτι :P Προκάλεσα ένα μικρό χαμό και αποχώρησα :P

χαχ σε νιώθω...
    προσπαθούσα να το εξηγήσω στους δικούς μου ακριβώς το ίδιο, ότι δεν είναι μια φορά την εβδομάδα που έχουν κρέας, απλώς δε το συνειδητοποιούν πόσο συχνά τρώνε...
    έχω δει και το άλλο: σε οικογενειακά τραπέζια όλο το πιάτο να είναι γεμάτο από κρέας. στην ακρούλα αν υπήρχε χώρος έμπαινε και λίγη σαλάτα, ενώ τυρί και ψωμί βρίσκονταν μονίμως στα χέρια..
    συγχαρητήρια για την απώλεια

Senior Member
    σε ευχαριστω! Τελικα μεγαλωνοντας βλεπω πως δεν αξιζει να προσπαθουμε να εξηγουμε...κανουμε τις επιλογες μας και συνεχιζουμε!

Senior Member
    Helpppppppppppppppppppp αμα προλαβω και κοιμηθω για μεσημερι μετα λυσσαω απο την πειναω, ακομα και μιση ωρα να κοιμηθω...τι θα απογινω??? Εσεις ποσα γευματα κανετε και περιπου πως ειναι?

Senior Member
    Το ίδιο παθαίνω κι εγώ Δήμητρα. Τρώω γλυκά δηλαδή φρούτα ή λίγη πικρή σοκολάτα.

Senior Member
    ωραία ιδέα, θα πάρω κι γω. Εννοείς υγείας σοκολάτας?
    Βρε Γιώργο όταν ήσουν παχύς (στα κιλά μου) τί περίπου έτρωγες? Ετρωγες πιο συχνα απο οτι οταν ησουν κρεατοφαγος? Τρωω διαρκως. Μετα απο ενα σημείο καιμετα δε πειναω και σταματαω, αλλα αυτο δε μπορω να το ελεγξω, το κανει το σωμα μου μονο του.

Σήμερα πάλι σαλάτα τα έκανα, έφαγα φαγητό (εξτρά) μετά γλυκό (ταχίνι με ψωμί) εξτρα, και μετά απογοητεύτηκα που "τα χαλασα" κι εφαγα σκετο ταχινι με μελι που μου αρεσει πολυ (κι εφαγα αρκετο! )
    Πρέπει να αποφύγω το ταχίνι για λίγο καιρό, δεν το ελεγχω καθόλου!

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast