Results 61 to 75 of 94
Thread: Χορτοφαγική διατροφή
-
21-06-2013, 19:19 #61
Εννοώ σοκολάτα με περιεκτικότητα σε κακάο άνω του 70%! Συνήθως είναι και υγείας δηλαδή χωρίς γάλα.
Όταν ήμουν στα κιλά σου έτρωγα διάφορα. Αρκετή σόγια, χόρτα βραστά και σαλάτες. Έπινα και τα ζουμιά από τα χόρτα. Επίσης έπινα μεγάλες ποσότητες αφεψημάτων. Χαμομήλι, φασκόμηλο, τίλιο, τσάι βουνου και χίλια δυο άλλα. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από βότανα για να κάνεις αφεψήματα. Όχι τα φακελάκια παό τα Σούπερ Μάρκετ. Αποξηραμένα βότανα. Και τώρα αν το κάνω μου κόβει την όρεξη. Πρέπει να επιμείνεις βέβαια για να δεις διαφορά κι απ' αυτό.
Σίγουρα υπήρξαν περίοδοι μικρής ή μεγάλης πείνας. Για μέρες έτρωγα λίγο, δηλαδή έβαζα μικρή ποσότητα στο κυρίως πιάτο. 1/4 της κανονικής φαντάσου. Η διαφορά της μικρής και της μεγάλης πείνας μεταφράζεται σε +2 επιπλέον κιλά απώλεια το μήνα. Πράγμα που δεν συνιστώ και δεν αξίζει τον κόπο. καλύτερα να μένεις με ένα ελαφρύ ααίσθημα πείνας και να χάνεις 1 με 2 κιλά το μήνα.
Έχω παρατηρήσει κι εγώ πως κάποιες στιγμές αποζητώ να φάω κάτι γλυκό. Είναι η ώρα της σαλάτας και προγραμματισμέενος όπως είμαι τρώω και χορταίνω με μια σαλάτα ή με σαλάτα και κυρίως γεύμα. Οπότε αργά ή γρήγορα θα γίνει η βουτιά σε ότι γλυκό βρω μπροστά μου.
Ίσως να σημειώσεις τις ώρες που θες γλυκό και να το βάλεις στο πρόγραμμα να τρως λίγο νωρίτερα από την ώρα που ορμάς. ίσως έτσι φας λιγότερο. πάντως δε θεωρώ σωστό να θες γλυκό ή ψωμί με ταχίνι και να μην το τρώς. Το σώμα μας αποζητά αυτά που ακριβώς χρειάζεται. ΑΠλά θέλει λίγο εγκράτεια στην επιπλέον ποσότητα και στις δύσκολες νυκτερινές ώρες ή τις ώρες που είμαστε στο σπίτι.
- 21-06-2013, 20:03 #62
Ωραίες ιδέες, θα τις επεξεργαστώ! Είμαι αρκετά μπερδεμένη, νομίζω ότι τρώω από ανάγκη κι όχι συναισθηματικά πια, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι γίνεται απο τη μια μέρα στην άλλη και φοβάμαι να ακούσω το σώμα μου. Νιώθω κι αυτή την απίστευτη πληρότητα που δεν τρώω πια κρέας. Είμαι σε άλλη φάση που λένε και...κάθε αρχή και δύσκολη :borg:
Ενιωθες ετσι μπερδεμενος κι συ η ειμαι περιπτωση? :P
22-06-2013, 00:06 #63
σε κανα δυο μηνες θα εισαι ακομα καλυτερα γλυκουλα...
τωρα, εγω προσωπικα ποτε δεν τρωω το υπολοιπο απο φαγητο που εχει μαγειρευτει μαζι με κρεας. (π.χ. πατατες απο το ταψι του ψητου κρεατος)
γιατι εχουν απορροφησει "κρεατιλα" τοσο σε ουσιες, οσο και σε γευση, οσο και (αν θες) και απο την αρνητικοτητα αυτου του φαγητου...
σαλτσα σογιας δεν χρησιμοποιω συχνα. ομως την βαζουμε στην ψητη σογια σαν ενισχυτικο της γευσης, ή οταν την κανουμε λαδοριγανη, ή και σε σαλατες ακομα καμια φορα
σχετικα με τις ενοχλητικες ερωτησεις μπορεις να δωσεις ο,τι απαντηση θελεις και σου κανει κεφι!
σε αλλους οτι το κανεις για λογους υγειας (καθως τα κρεατα εχουν πολλες ασχημες ενωσεις και τοξινες), ή για λογους συνειδησης απο αγαπη για τα ζωα , ή για λογους παραξενιας κλπ
αναλογα με το "κοινο" που σε ρωτα, δωσε οποια απαντηση νομιζεις :bigsmile:
αλλωστε δεν εισαι μικρο παιδι για να σε ελεγχουν
αργοτερα θα προσπαθησουν να σε χτυπησουν σε ευαισθητα σημεια.
οπως το να σου καλλιεργησουν το φοβο ή οτι θα σκασουν, θα πεθανουν κλπ επειδη εσυ δεν τρως κρεατα :bigsmile:
22-06-2013, 11:53 #64
θα σκασουν επειδη δεν τρωω εγω κρεας? χαχαχαχχα ε να το ακουσω κι αυτο...εγω παλι σκαω που τρωνε κρεας αλλα δε τους ενοχλω!
Χθες παλι πηγε η κουβεντα εκει, εξηγησα και μετα ξεκοψα την κουβεντα. Ζητησα να μη ξανασχοληθουν
Nικολα τα περιγραφεις πολυ ομορφαΑυτο με την κρεατιλα που λες, την πατησα χθες...μου ειχαν κρατησει λιγες πατατες απο ψητο με πατατες. Τις εφαγα γιατι πεινουσα αλλα το μετανοιωσα. Μου βρωμαγαν κρεας...οταν μαγειρευω εγω θα βαζω 2 ταψια, 1 με σκετες πατατες... Μπλιαχ αηδιασα και που τα σκεφτηκα.
Να ρωτησω κατι, οταν λες σογια σε τι μορφη εννοεις? Εχω βρει μονο προιοντα σογιας εδω, τυπου γαλα σογιας, τυρι σογιας, φετα σογιας, κρεμουλες σογιας (θεικες...).
Αψεφηματα που ειπε ο φιλος Γιωργος πινω αλλα απο φακελακια, Λουιζα και διαφορα αλλα, ομως οχι το καλοκαιρι, το χειμωνα
22-06-2013, 13:25 #65
οι βασικες μορφες σογιας που θα βρεις αλλωστε και στο σου-μου, ειναι κιμας σογιας, σογια κεμπαπ (κομματακια σογιας) και καμια φορα μπορεις να βρεις και μπριζολακια σογιας
τον κιμα τον χρησιμοποιεις οπως και του κρεατος
το κεμπαπ μπορεις να το χρησιμοποιησεις ειτε ως κοκκινιστο (με ρυζι ας πουμε ή να το σερβιρεις με τηγανιτες πατατουλες κλπ), ειτε ως ψητο (πχ σουβλακια σογιας), ειτε ως λαδοριγανη κλπ
τα μπριζολακια το ιδιο πανω κατω
οπως και να εχει, την σογια την βαζουμε σε ζεστο νερο και την αφηνουμε να μουλιασει για λιγη ωρα. μετα την ξεπλενουμε να κρυωσει και την στιβουμε στο χερι μας για να φυγει αυτο το "αλευρι" που εχει μεσα της , ο αφρος της, που ειναι αυτο που χαλαει την γευση της
επειτα την μαγειρευουμε οπως μας αρεσει
:bisou:
22-06-2013, 14:55 #66
ωραια αυτα τα εχει και εδω, νομιζω ολα, θα το ξαναδω σημερα. Παω για ανεφοδιασμο σουπερμαρκετ σε λιγο, σε ευχαριστω πολυ!!! :love:
Σημερα εβαλα 2 κ.σ. λαδακι και τσιγαρισα κολοκυθακια, μελιτζανα καθαρισμενη, ντοματινια, εσβησα με σαλτσα σογιας και περιελουσα τα μακαρονια μου!!! Θεικο φαγητο! Εβαλα και τριμμενη (με το χερι) φετα σογιας! Εσκασα! Και κρατησα τη διαιτα, και ευχαριστηθηκα!
22-06-2013, 16:49 #67
γιαμ-γιαμ σλουρπ!!:thumbup:
μπραβο σουίτυ!
22-06-2013, 17:13 #68
ενα μηνα χωρις κρεας και αυγα................... καλημερα καινουργια διατροφη....................
22-06-2013, 18:43 #69
Bravo Alma!!! Πως νιώθεις? Πως έχασες όλα αυτά τα κιλά? Μπραβο σου!!!
Νικόλα τρώω και ευχαριστιέμαι, επιτέλους :kiss:
22-06-2013, 18:49 #70
sweetOctober νοιωθω πολυ καλα η χορτοφαγια ειναι σταση ζωης και οχι μεθοδος αδυνατισματος. Οχι οτι αν θελει καποιος να αδυνατισει δεν μπορει..............Πρεπει να σου πω οτι τα κιλα τα εχασα με βαριατρικο χειρουργειο αν και νομιζω στο εχω ξαναπει .............Εσυ πως πας με την προσπαθεια σου;;;;
22-06-2013, 18:57 #71
α με συγχωρείς δεν το θυμόμουν! Μπράβο σου και πάλι, δεν έχει διαφορά ο τρόπος, η προσπάθεια μετράει! Ηθελα να σε ρωτησω, κανεις χειρουργημενη να μη τρως κρεας? Ειχα την αισθηση οτι δεν επιτρεπεται? (φυσικα εσυ ξερεις καλυτερα αλλα απο περιεργεια)
Ναι πραγματικά είναι στάση ζωής, αυτό που με στεναχωρεί είναι που δεν την είχα τόσα χρόνια! αλήθεια αδυνατίζεις όμως με τη χορτοφαγία? Για αυτό δεν είμαι σίγουρη και φοβάμαι πολύ! :crazy:
22-06-2013, 19:14 #72
sweetOctober μου ολα επιτρπονται και ολα απαγορευονται .............Αν ημουν χορτοφαγος πριν το χειρουργειο τι θα γινοταν;;;;θα με αναγκαζαν μετο ζορι λογω χειρουργειου να φαω κρεας;;;; ΟΧΙ............. Απλα προσεχω περισσοτερο τι τρωω..............Τωρα οσο για αυτο που με ρωτας πιστευω πως ναι αν θελει καποιος και ως χορτοφαγος μπορει να χασει βαρος....Ειμαι τις αποψης οτι καποιος που θελει νααδυνατισει οποια γραμμη ,οποια μεθοδο και να ακολουθησει αν το θελει πραγματικα θα βρει τη χρυση τομη και θα αδυνατισει...............
22-06-2013, 19:54 #73
δεν ξέρω Αλμα μου, εδώ διάβασα ότι οι χειρουργημένοι πρέπει να τρώνε, για αυτό σε ρώτησα. Δεν έχω ιδέα από χειρουργεία...Τί τρως για πρωτείνη? Θα με βοηθήσειςπολύ αν θελεις να γράψεις ένα ενδεικτικό μενού (καταλαβαίνω ότι εσύ τρώς μικρές ποσότητες αλλά ρωτάω για τους συνδιασμούς τροφών).
Κι γω πιστεύω αν θέλει κανείς βρίσκει τρόπους, όμως δε σου κρύβω πως θα προτιμούσα να είχα ήδη γίνει χορτοφάγος πρίν μπω σε δίαιτα. Τώρα μου έπεσαν όλα μαζί! Συν έλλειψη χρόνου για προετοιμασία φαγητού (νέων φαγητών).
Το θετικό βέβαια είναι τα υπέροψχα φρούτα/λαχανικά εποχής :starhit:
23-06-2013, 00:41 #74
Υπερβαση, παρηγγειλα σε σουβλατζιδικο 3 πιτογυρα χωρις γυρο, με καροτο, μαρουλι, ντοματα, κρεμμυδι, πατατες και σως, και δεν ντραπηκα μια! Η μιση ντροπη δικη τους :P
Ηθελα απεγνωσμενα βρωμικο :fake sniffle: Εσεις τι κανετε οταν θελετε να φατε χαζομαρες? Ελπιζω να μην ειμαι η μονη που το ριχνω εξω! Και χθες το εριξα εξω ομως με χορτοφαγικη πιτσα. Πως θα μαζευτω? Ω ειν ωραια στον παραδεισο
23-06-2013, 00:47 #75
sweetOctober moy τρωω απο οτι μαγειρευω καθημερινα εκτος απο κρεας ..............φασολακια , γεμιστα , τακο με ανθοτυρο, σπανακοπιτες.................. προσπαθω για πρωτεινη να τρωω καποια ξηροκαρπια με μετρο την ημερα οπως αμυγδαλα ωμα ,καρυδια , φουντουκια.............Τρωω κιτρινο τυρι .............
Ενδεικτικα:
Πρωι: καφε γαλλικο με γαλα
ενδιαμεσα: μια φετα τυρι του τοστ με ενα κουλουρακι πολυσπορο μικρο
γευμα: οτι εχω μαγειρεψει...........
απογευμα:: λιγα αμυγδαλα
βραδινο::αναλογα τηνορεξη μου : ποτε οτι και το μεσημερι και αλλοτε μια φετα τυρι του τοστ με ενα κουλουρακι πολυσπορο μικρο
Αργα το βραδυ: ενα γιαουρτι με γευση φρουτο
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή