Results 76 to 90 of 94
Thread: Χορτοφαγική διατροφή
-
23-06-2013, 00:52 #76
Καλησπερα Alma mou με τον σίδηρο τί κάνεις? Είσαι καλυμμένη από διατροφή? Ο γιατρός σου σου έχει δώσει τη διατροφή αυτη? Καλή δύναμη! Είσαι αστέρι με τόσα κιλά που έχεις χάσει!
- 23-06-2013, 01:01 #77
οχι δεν μου τηνεχει δωσει ο γιατρος μου προσπαθω στο γευμα ημερας να τρωω απο ολα τα φαγητα............μεχρι προτινος δεν ειχα προβλημα με το σιδηρο ημουν οκ ,τωρα θα ξανακανω εξετασεις το Σεμπτεμβριο και αν χρειαστει θα παρω σιδηρο...........
23-06-2013, 01:17 #78
δεν παιζει ρολο να τρως απο ολα αλλα πως τα συνδιαζεις, για να παρεις τα μεγιστα οφελη. απο μονο του καθε φαγητο που μαγειρευεις δεν εχει ολα τα αμινοξεα που χρειαζεσαι. Πρεπει να το συνδιασεις σωστα. Νομιζω θα επρεπε να ενημερωσεις το γιατρο σου η καποιον διατροφολογο να σε καθοδηγησει. Τι επεμβαση εχεις κανει? Σε ολες ισχυει οτι μπορεις να εισαι χορτοφαγος μετα? Γιατι εδω οι κοπελες ελεγαν πως δε μπορεις. Στο λεω ξανα επειδη φοβαμαι μηπως κανεις μονη σου κουτουραδες χωρις να το ξερει ο γιατρος σου...(συγνωμη αμα το ξερει, αλλα αυτο φανταστηκα απο αυτα που γραφεις οπως τα ειπες)
23-06-2013, 01:24 #79
Εχω κανει sleeve.......................τρωω και απ΄ολα και παιρνω ολες τις βιταμινες και πιστεψε με γνωριζω πολυ περισσοτερα αποοσα γνωριζει ο χειρουργος που με χιρουργεισε.............Οσο για διατροφολογους σχεδον ελαχιστοι εως καθολου δεν υπαρχουν εκπαιδευμενοι πανω σε βαριατρικες επεμβασεις................Μην ανησυχεις μπορω και ειμαι σε θεση να προστευσω τον οργανισμο μου μια χαρα.............δεν θα τον αφησω "Ελεω Θεου"..............
23-06-2013, 02:13 #80
ενταξει!! Οφειλα να το πω, νομιζω καταλαβαινεις γιατι. Καλη μας δυναμη!!! Εφαγα τα πιτογυρα χωρις γυρο, τα ευχαριστηθηκα, και σας καληνυχτιζω! Ελπιζω να μη τρωγεστε μεχρι το πρωι στο διπλα θεμα, ολοι μια γροθια επρεπε να ειμαστε. Δεν ειναι οι ανθρωποι ο εχθρος!! Η λαθος σχεση μας με το φαγητο ειναι!
23-06-2013, 02:15 #81
** αν θελετε παντως δειτε αυτα που τρωω στο τι εφαγα σημερα, συχνα ειναι εκτος προγραμματος αλλα οταν φαω προγραμματισμενα φαινεται και ειναι απο το διατροφολογο μου με σωστους συνδιασμους τροφων για μεγιστη προσληψη σιδηρου και πρωτεινων...Καλο βραδυ να εχετε!!!
23-06-2013, 02:15 #82
Στα εφεραν τελικαν;;; καλο βραδυ να εχεις !!!
23-06-2013, 02:17 #83
ναι και τα εφαγα 1μιση το βραδυ. Θα το σκεφτω πολυ αν θα ξαναπαρω απο εκει. Ειναι που βαζει αλαδωτη πιτα ομως στη σχαρα... Παντως ντροπη τους, αν και τα απηλαυσα δεν το κρυβω :saint:
23-06-2013, 11:51 #84
Καλημέρα Γιώργο, κρίμα που δε γράφεις συχνά. Οταν ξαναγράψεις θα με ενδιέφερε περίπου τί τρώς, κάθε πότε, αν έχεις τη καλωσύνη! Θα ήθελα να δω τη χορτοφαγική διατροφή ενός υγιούς ατόμου, από όλες τις πλευρές :thumbup:
23-06-2013, 21:48 #85
Καλησπέρα Δημητρούλα.
Τρώω σε γενικές γραμμές 3,4 φορες τη μέρα όσον αφορά, κυρίως γεύμα, φρούτα, λαχανικά και διάφορα.
Και σε ειδικές αρκετές περισσότερες.
Για παράδειγμα σήμερα ξεκίνησα τη μέρα μου με 1 καφέ με μέλι, λίγες καλαμποκοφρέτες και άλλον έναν καφέ. Αυτά μέχρι το μεσημεράκι. Το πόσο πεινάω και τρώω έχει σχέση και με το πόσο αθλούμαι βέβαια.
Το μεσημεράκι ξεκίνησα τρώγοντας ένα αγγουράκι 128γρ και 2 καρότα145γρ σύνολο.
Συνέχεια είχε η σαλάτα αναμειγμένη με μαγειρευτά μανιτάρια:
Σαλάτα:
Ελιές Μαύρες θρούμπες 21γρ
Κρεμμύδι Ξερό 39γρ
Μαγιά Διατροφική 13γρ
Μαρούλι 80γρ
Ντομάτες 460γρ
Πιπεριά 84γρ
Σκόρδο 7γρ
Τόφου Φυσικό 80γρ
Χυμός Λεμόνι 30γρ
Λίγη Κάππαρη, λίγο αλάτι ιμαλαΐων, θυμάρι, κάρυ πικάντικο και πάπρικα.
Μανιτάρια: Ένα πακέτο 400γρ πλευρωτους τα ψιλοπέκοψα και τα έβρασα σε μισό λίτρο νερό περίπουτ σε ανοικτό τηγάνι αντικολλητικό για 15 λεπτά περίπου μαζί με λίγο σκόρδο 23γρ και κρεμμύδι ξερό 40γρ περίπου, ρίχνοντας και λίγο αλάτι ιμαλαΐων (το ξαναγράφω, δεν έχει σχεση με το NaCl του εμπορίου, είναι φυσικό άλας γεμάτο πολύτιμα ιχνοστοιχεία), λίγη ρίγανη και κάρυ πικάντικο.
Ανάμειξα τα μανιτάρια στη σαλάτα και κατάφερα να τη φάω σε 2 δόσεις.
Η σαλάτα είχε σχεδόν τα πάντα. Πρωτεΐνες υψηλής αξίας, βιταμίνες D και Β12. Συνολικά είχε:
585θερμίδες 44,7γρ πρωτεΐνες 86,9γρ υδατάνθρακες 15,4γρ λιπαρά και 27,3γρ φυτικές ίνες.
Έφαγα και λίγα φουντούκια με τη φλούδα πάντα (όπως και τα φρούτα δε πετώ τα σπόρια, τα τρώω εκτός από τα σκληρά κουκούτσια). λίγα μούρα γκότζι και λίγα μπλε μούρα.
Στη συνέχεια το απογευματάκι νωρίς έφαγα 440γρ καρπούζι, 330γρ πεπόνι, 120γρ νεκταρίνι και 99γρ κεράσια.
Πιο μετά ακολούθησε ας πούμε το κυρίως γεύμα, μαγειρεμένα όσπρια με δημητριακά:
Φακές κόκκινες, ρύζι και κιμάς σόγιας με κρεμμύδι, σκόρδο και διάφορα μπαχαρικά, σύνολο περίπου 640γρ μαζί με καμιά 10αρια καλαμποκογκοφρέτες, και λίγο ρόφημα σόγιας εμπλουτρισμένο με ασβέστιο, μαγνήσιο και τις βιταμίνες που ανέφερα πιο πάνω - 80γρ.
Αυτά περίπου ήταν: 800θερμίδες, 46γρπρωτεΐνες, 138γρ υδατάνθρακες, 7 γρ λιπαρά και 16γρ φυτικές ίνες.
Μετά για γλυκό ήπια ένα κατάγλυκο ρόφημα κακάο17γρ με μέλι39γρ.
Μέχρι στιγμής 2300 θερμίδες και καμιά 300 που δε μέτρησα μάλλον, σε αυτές 104γρ πρωτεΐνης, 449γρ υδατάνθρακες, 29γρ λιπαρά και 59 γρ φυτικές ίνες.
Το βράδυ κάτι θα φάω αλλά θα προσπαθήσω να συγκρατηθώ σε κάτι ελαφρύ καθώς προσπαθώ να στεγνώσω ενόψει καλοκαιριού.
Γύρω στςις 3300 με 3500 θερμίδες πιστέυω θα έχω κάψει μκέχρι το τέλος της ημέρας.
*Σου δίνω τα παραδείγματα έτσι για εγκυκλοπαιδικούς σκοπούς πιο πολύ, οι συνδυασμοίπου μπορούμε να κάνουμε σε καθημερινοί βάση είναι άπειροι, από είδη εποχής και από όσπρια δημητριακά, βολβούς, κλπ.
24-06-2013, 00:43 #86
Καλησπερα, τα διαβασα εν ταχει, μερικες αποριες, και θα επανελθω
1. το αλατι που λες το βρισκουμε ευκολα η...........θελει παραγγελια? (Και αν ναι απο που και ευχαριστω εκ των προτερων για το tip - δεν εχω πολυ χρονο αυτη την περιοδο για ψαξιμο)
2. το τοφου σε φυσικη μορφη πως το ζηταω και τι το κανω? Σε τι διαφερει απο τον "κιμα σογιας" και το "κεμπαπ"? Ειναι ανεπεξεργαστο φανταζομαι αλλα πως το "μαγειρευω"? (τα συσκευασμενα προιοντα που προανεφερα εχουν οδηγιες πανω)
3. τι εννοεις μουρα γκοτζι? Exo τους καρπους γκοτζι, αυτους εννοεις?
4. τα μουρα που τα βρισκεις? κατεψυγμενα?
5. τα πλευρωτους ειναι καλυτερα απο ταλευκα? Σε επιπεδο πρωτεινων με ενδιαφερει. Τα λευκα δεν τα καθαριζω, τα ξεπλενω (ξερω οτι δεν κανει αλλα εγω το κανω) και δεν βγαζω τη φλοιδα, τα μαγειρευω οπως ειναι. Τα πλευρωτους ξερω οτι εχουν διαδικασια και δεν εχω δοκιμασει, αξιζει? Για 2-3 μηνες θα εχω μεγαλη πιεση κι αν διατροφικα δεν παιρνω κατι εξτρα θα προτιμησω τα λευκα μανιταρακια.
6. η διατροφικη μαγια τι ειναι?
7. αν δεν κανω για 2-3 μηνες να φαω κιμα σογιας, κεμπαπ κτλ πειραζει? Προσφερουν κατι που θα στερηθω? Δεν νομιζω οτι εχω χρονο να το ενταξω στη διατροφη μου τωρα, θελει μαγειρεμα αρκετο..αν πινω γαλα σογιας, βοηθω ετσι την κατασταση?
8. γιατι μετρας τοσο αναλυτικα τις θερμιδες? το εχεις συνηθειο η εχεις καποιο στοχο αυτο το καιρο?
9. :love: σε ευχαριστω!!!
24-06-2013, 00:50 #87
Alma εισαι σιγουρη οτι εισαι χορτοφαγος? Μαλλον επειδη εχεις χειρουργηθει σε ξενιζει. Τι ποσοτητες νομιζεις οτι τρωει ενα ανθρωπος? Και λιγα ειναι. Αθλειται!
Οσο για την ωρα προετοιμασιας, το κρεας θελει περισσοτερο χρονο να μαγειρευτει. Αυτα ειναι τα στοιχειωδη, απορω πως δεν τα εχεις ηδη βιωσει. Η σογια θελει πολυ ωρα να μαγειρευτει (αν κρινω απο τις οδηγιες στη συσκευασια που λεει θελει σαν το κρεας).
Επισης το κρεας ειναι ακριβο, οχι τα λαχανικα.
24-06-2013, 00:54 #88
(α κι αν εχεις την καλωσυνη αν δεν εισαι χορτοφαγος ας μη λυσετε εδω την αποψη σου για τον Γιωργο, εμενα με ενδιαφερει η διατροφη αυτη, σε ευχαριστω)
24-06-2013, 01:33 #89
Γλυκια μου sweetOctober ειμαι χορτοφαγος λυπαμαι που θασε απογοητευσω , γιατι ειναι σταση ζωης για μενα και οχι μεθοδο αδυνατισματος και ειμαι γραμμενη και σε forym για χορτοφαγους και παρακολουθω και ενημερωνωμαι ............Δεν ξερω πως εβγαλες το συμπερασμα οτι δεν ειμαι χορτοφαγος ................Μπορει να μην μπορω να φαω τις ιδιες ποσοτητες με το Γιωργο αλλα αυτο δενεχει καμμια σημασια.............
24-06-2013, 09:39 #90
Πρώτα από όλα απαιτώ το προσβλητικό σου σχόλιο Almalibre να αποσυρθεί!
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή