Μπερδεύτηκα :S - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 30 of 30
    Member
    Originally posted by thanosΕπίσης αναφέρεις κάτι για 130 κιλά.Τώρα είσαι σε αυτά τα κιλά ή παραπάνω ή λιγότερα?Δώσε μας κάποια στοιχεία λίγο περισσότερα για εσένα..τι τρως πόσο κάθεσαι..κάποια στοιχεία που θα φωτίσουν λίγο την κατάστασή σου..εύχομαι να μη σε βάζω να επαναλάβεις κάτι,γιατί δεν τα πήρε κάπου το μάτι μου..
    Είμαι 1.71 Έχω να ζυγιστώ πάνω από ένα χρόνο. Τελευταία φορά που ζυγίστηκα ήμουν 132 κιλά. Σίγουρα έχω πάρει κιλά και αυτό το νιώθω μόνο στα ρούχα μου. Δεν έχω αλλάξει μπλούζες καθόλου αλλά τα παντελόνια με στενεύουν στην περιοχή της κοιλιάς. Για να είμαι ειλικρινής πιο πολυ πρησμένη νιώθω παρά ότι έχω πάρει κιλά.

Στο φαγητό δεν έχω πρόγραμμα πλέον. Για παράδειγμα σήμερα δεν έφαγα πρωινό γιατί ξύπνησα αργά και έφαγα κατευθείαν στις 2 το μεσημέρι ένα είδος σαλάτας που περιέχει ψητή μελιτζάνα, ντομάτα τριμμένη, φέτα και κρεμμύδι με λίγη ρίγανη και λάδι και μαζί 3ια μικρά παξιμάδια. Τώρα πάλι θα φάω κατα τις 8-9 πιστεύω. Μάλλον σαλάτα με μαρούλι, ντομάτα, μανιτάρια και τόνο το κόβω.

Κάθομαι σχεδόν όλη την ημέρα. Αυτό που πολλοί από εσάς νιώθουν με το φαγητό εγώ το νιώθω με τον υπολογιστή. Με κάνει να ξεχνιέμαι. Διαβάζω, παίζω, επικοινωνώ. Όλη μου η ζωή είναι στον υπολογιστή. Η "δουλειά" μου (φοιτήτρια είμαι) μου επιβάλλει να είμαι δεμένη με τον υπολογιστή, αλλά και γω η ίδια σαν άτομο έχω δεθεί.

Το να σηκωθώ και να βγω έξω να περπατήσω μου είναι δύσκολο. Ιδιαίτερα όταν σηκώνομαι να κάνω δουλειές στο σπίτι και στα πρώτα 5 λεπτά αρχίζουν να πονάνε γόνατα, πλάτες, ώμοι... Δεν μπορώ να σταθώ πάνω από 5 λεπτά στο νεροχύτη, πονάει η μέση μου. Δεν μπορώ να απλώσω ρούχα, πονάνε οι ώμοι και η μέση μου. Και τα λοιπά... φαντάζεστε.

Senior Member
    Καταρχήν χαίρομαι που δίνεται σημασία σ' αυτά που γράφω κι ας μη συμφωνείτε, εσείς ξέρετε καλύτερα. Ο καθένας ξέριε για τον εαυτό του. Εϊναι φυσικό να δυίστανται οι απόψεις.
    Να ξέρετε όμως ότι υπάρχει κι αυτή η πλευρά. Ωστόσο καταλαβαίνω ότι ίσως είναι δύσκολο να ακολουθήσει κανείς αυτά. Τους θεωρώ κανόνες σωστής διατροφής όσον αφορά βασικά διατροφικά λάθη που κάνουμε. Και πάλι όπως έχω πει αρκετές φορές είναι προσωπικές απόψεις που σχετίζονται με τ αβιώματα και τις εμπειρίες μου.
    Πρέπει να ευχαριστιέσαι το φαΐ σου αλλά αυτό σχετίζεται γενικότερα με την καλή ψυχολογία σου.

Σίγουρα Νένα κάτι πρέπει να κάνεις. Όχι να κάτσεις με σταυρωμένα χέρια. Πιάσε τη ζωή σου και ζήσε την όσο είσαι ακόμη ζωντανή. Τον τρόπο εσύ θα τον βρεις.
    Σου εύχομαι ότι καλύτερο και να βρεις σύντομα τον καινούριο σου ευατό.

@lila, απαγορέυσεις=αλλαγή τρόπου σκέψης.
    @όλους, αν γνωρίζετε θα ήθελα να ξέρω αν ξέρετε περιπτώσεις επεμβάσεων όπου για βάθος χρόνου 5ετίας να είχαν αποτελεσματικότητά;

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Γιώργο εγώ ξέρω περιπτώσεις επεμβάσεων που είχαν πλήρη αποτελεσματικότητα όχι σε βάθος απλά 5ετίας αλλά 15ετίας η όποια επέμβαση δεν είναι μαγική,αν δεν ακολουθήσουμε κανόνες,δεν βάλουμε μέτρο και δεν αλλάξουμε τρόπο διατροφής τότε η όποια επέμβαση είναι καμμένο χαρτί,απλά η επέμβαση μας βοηθάει στην αρχή λόγω μικρής χωριτικότητας και λιγοστής τροφής που τρώμε,ανάλογα το είδος της επέμβασης μας επιτρέπει και μας συγχωρεί κάποια μικρο-παραστρατήματα.Μετά από κάποιο καιρό είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε τα χαμένα μας κιλά

χμ μάλιστα.Πάντως να ξέρεις,είναι λογικό να νιώθεις κουρασμένη ψυχολογικά,αλλά από την εμπειρία μου,μπορώ να σου πως,πως έχεις αριθμό κιλών που παλεύεται αρκετά..Με λίγο πρόγραμμα όλα διορθώνονται.Σίγουρα η ζωή μας δεν είναι μέσα στον υπολογιστή.Πιστεύω πως έχεις και φίλους που μπορούν με τον τρόπο τους να σε στηρίξουν και έξω από το κουτί.Ίσως βέβαια μία επέμβαση είναι λύση για εσένα αν νιώθεις ότι δεν έχεις άλλη δύναμη..Εγώ έβαλα πρόγραμμα στα 145 κιλά..δεν θεωρώ βέβαια τον εαυτό μου σε καμία περίπτωση πρότυπο,μιας και εγώ έχω τα πάνω μου τα κάτω μου..καταλαβαίνεις.Όλοι μαζί σε αυτό.Τώρα να πάω στο θέμα της άσκησης.Νομίζω πως με ή χωρίς επέμβαση είναι καλό να τη βάλεις στη ζωή σου.Υποθέτω θα στο πει και ο γιατρός.Σιγά σιγά..5 λεπτά πάνω πέντε κάτω.Και αν πονέσεις ,θα δεις ότι κάθε φορά που θα το κάνεις θα πονάς και λιγότερο.Όσο είσαι αρνητική στην άσκηση,τόσο και ο πόνος θα είναι δίπλα σου παρεούλα..Το κακό με όλους εμάς ξέρεις πιο είναι?? Αδυνατούμε να καταλάβουμε, πως δε γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη να γίνουμε εγώ ντέιβιντ και εσύ βικτόρια μπέκαμ(χιούμορ ε?)..Κάποτε ένας άνθρωπος με ρώτησε,πότε πήρα τα κιλά που μάζεψα..και του λέω από μικρό παιδί σιγά σιγά.Και ξέρεις τι μου απάντησε?Ε τότε κάτι που πήρες μέσα σε πολλά χρόνια,γιατί θες να το πετάξεις από πάνω σου σε ένα μήνα?? Όταν περνάνε 2-3-6-8 μήνες που συνδιάζουμε άσκηση και διατροφή τύπου προγράμματος, και χάνουμε κάποια κιλά και μερικοί γύρω μας δεν καταλαβαίνουν καν,ότι χάσαμε πέφτουμε ψυχολογικά και τα παρατάμε.Εδώ θεωρώ πως υπάρχει μέγα λάθος.Κάνε 2 χρόνια να χάσεις τα κιλά σου,3,4 όσα θες..Αρκεί να φύγουν από πάνω σου.Καλύτερα να χάσεις 3 χρόνια από τη ζωή σου,παρά όλη σου τη ζωή...

Member
    Αχ Θάνο μου σ'ευχαριστώ που νοιάζεσαι και προσπαθείς να με καταλάβεις αλλά όλα αυτά που λες τα έχω ήδη κάνει. Το μόνο που κατάφερα ήταν να απογοητευτώ ακόμα περισσότερο. Τον δρόμο της δίαιτας και άσκησης το πήρα ουκ ολίγες φορές, κάθε φορά που σκόνταφτα και έπεφτα ξανασηκωνόμουν και επέμενα (είμαι αρκετά ξεροκέφαλη). Αλλά όταν προσπαθείς και επιμένεις και το μόνο που βλέπεις στη ζυγαριά σε διάρκεια ενός μήνα είναι ένα κιλό κάτω... ε εκεί λες κάτι δεν πάει καλά.

Δεν ξέρω αν κάνω κατι λάθος που δεν το συνειδητοποιώ. Όσο έμενα μόνη μου φοβόμουν ότι σηκώνομαι την νύχτα και τρώω γι'αυτό και μετρούσα ακριβώς τις ποσότητες φαγητού που είχα. Τώρα πλέον μένω με τον αδερφό μου ο οποίος βλέπει τις ποσότητες που τρώω και πλέον δεν νιώθω ότι τα έχω χαμένα.

Μακάρι να βρεις λύση σε αυτό που σε προβληματίζει..Όποτε χρειαστείς βοήθεια έστω για να μιλήσεις θα είμαστε εδώ..Σου εύχομαι να σου έρθουν όλα καλά..

Senior Member
    γιωργο απαγορευσεις=απαγορευσεις
    το να αλλαξεις τροπο ζωης δεν εχει να κανει με απαγορευσεις.και δεν ειναι δικη μου μονο αποψη αυτο αλλα και καθε σωστου επιστημονα που ασχολειται με τα προβληματα προσληψης τροφης.αλλο να περιορισεις τις τροφες που ειναι σαβουρα και αλλο να απαγορευσεις απο τη ζωη σου τα παντα σχεδον.αν θελω να φαω πατατες τηγανητες θα φαω μια φορα στους 2 μηνες 5 κομματια που χωραει το στομαχι μου ομως θα τις φαω.

Senior Member
    anticipate το να τρως τοσο αραια δεν σε βοηθαει σε τιποτα ουτε να χασεις βαρος ουτε τιποτα.

Senior Member
    Originally posted by giorgosdelta
    @όλους, αν γνωρίζετε θα ήθελα να ξέρω αν ξέρετε περιπτώσεις επεμβάσεων όπου για βάθος χρόνου 5ετίας να είχαν αποτελεσματικότητά;
    ξερω πολλους ανθρωπους που ειχαν και συνεχιζουν να εχουν αποτελεσματα με επεμβασεις για πανω απο δεκαετια.ομως δεν ειναι αυτο το θεμα.πολυ ανθρωποι βλεπετε εμας τους εγχειρησμενους σαν μαγισσες που θελετε να μας ριξετε στην πυρα.δεν ειναι μαγια δεν ειναι παρεμβαση στη φυση.ΙΑΤΡΙΚΗ λεγεται.

Member
    Originally posted by lila198621πολυ ανθρωποι βλεπετε εμας τους εγχειρησμενους σαν μαγισσες που θελετε να μας ριξετε στην πυρα.δεν ειναι μαγια δεν ειναι παρεμβαση στη φυση.ΙΑΤΡΙΚΗ λεγεται.
    Δεν θα το έθετα έτσι. Πιο πολύ σαν να έχεις ένα πολύ άσχημο κρύωμα και να επιμένεις να το περάσεις χωρίς παρέμβαση γιατρού ή με "φυτικά" φάρμακα από συνταγές της γιαγιάς.

Η παχυσαρκία είναι νόσος. Δεν καταλήξαμε εδώ επειδή φάγαμε ένα γλυκάκι 1-2 φορές την εβδομάδα. Έχουμε πρόβλημα που απαιτεί λύση γιατρού. Τώρα ψυχίατρος είναι αυτος; Χειρούργος; Ανάλογα το άτομο φαντάζομαι.

Senior Member
    εκανα 5 χρονια ψυχοθεραπεια με 2 διαφορετικους γιατρους.ο πρωτος απλα μου ελεγε οτι οταν δεν θα εχω αναγκη το φαγητο τοτε θα σταματησω να τρωω και οτι το να εισαι χοντρος δεν ειναι απαραιτητα και λαθος.ο δευτερος μου ειπε οτι μονο εγω ξερω την σωστη απαντηση για το βαρος μου και οτι θα με στειριζε σε οποια αποφαση επαιρνα.

Senior Member
    Καλωσήρθες,όπως φαίνεται έπεσες κι εσύ-όπως πολλοί από εμάς καθώς είμαστε εύκολη λεία-σε γιατρούς,βράσε.Καταρχήν ο δακτύλιος δεν έχει δείξει και τα καλύτερα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου-που είναι και το ζητούμενο καθώς στην αρχή ότι επέμβαση και να κάνεις,χάνεις,το θέμα είναι μετά 4-5 χρόνια το γίνεται-
    Κατά δεύτερον,αν δεν υπάρχει κάτι άλλο,η χολή βγαίνει μαζί με το βαριατρικό χειρουργείο-εκτός αν σε βλέπει σαν πελατάκι ή πάρεις το ρίσκο και πεις όχι-καθώς οι στατιστικές δείχνουν ότι μετά από μεγάλη απώλεια βάρους δημιουργούνται πέτρες στη χολή,οπότε για να μην ταλαιπωρείται ο ασθενής με 2ο χειρουργείο και έξοδα βγαίνει ταυτόχρονα....
    Μην λες έτσι εύκολα σληβ,καθώς μπορεί από το ιατρικό αλλά και σε μεγάλο βαθμό από το διατροφικό σου ιστορικό,να μην σου ταιριάζει και να κάνεις τσάμπα χειρουργείο.Υπάρχουν γιατροί έμποροι που δεν κάνουν ότι επέμβαση πρέπει ή δεν την κάνουν με το σωστό τρόπο και μετά τα φορτώνουν στον ασθενή ότι δεν ακολουθεί τις οδηγίες κτλ όταν αρχίσει η άνοδος του βάρους.Είναι πάρα πολλά που παίζουν στο χώρο της παχυσαρκίας.

Senior Member
    Originally posted by lila198621
    γιωργο απαγορευσεις=απαγορευσεις
    το να αλλαξεις τροπο ζωης δεν εχει να κανει με απαγορευσεις.και δεν ειναι δικη μου μονο αποψη αυτο αλλα και καθε σωστου επιστημονα που ασχολειται με τα προβληματα προσληψης τροφης.αλλο να περιορισεις τις τροφες που ειναι σαβουρα και αλλο να απαγορευσεις απο τη ζωη σου τα παντα σχεδον.αν θελω να φαω πατατες τηγανητες θα φαω μια φορα στους 2 μηνες 5 κομματια που χωραει το στομαχι μου ομως θα τις φαω.
    Λίλα, αυτό που ήθελα να πω είναι πως αυτό που είναι απαγορεύσεις για σένα για μένα είναι αλλαγή τρόπου σκέψης

Senior Member
    Anticipate καλωσόρισες στο φόρουμ
    Δεν σου κρύβω ότι προβληματίστηκα πάρα πολύ από την ιστορία σου και στεναχωρήθηκα γιατί η άγνοια των γονιών και των γιατρών σε έφτασε σε σημείο να μην μπορείς να χάσεις γραμμάριο παρόλο που υποσιτίζεσαι. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να κατηγορήσω κανέναν και ξέρω ότι η οικογένεια σου είχε και έχει τις καλύτερες προθέσεις όπως είχε και η δική μου άλλωστε. Τα ίδια τράβηξε και η αδερφή μου από μικρή ηλικία και νιώθω να ταυτίζομαι μαζί σου μιας και η αδερφή μου η μόνη καλή αναλαμπή που είχε στην ζωή της ήταν όταν ασχολήθηκε και αυτή με το τένις το οποίο και λάτρευε. Δυστυχώς όμως ούτε η αδερφή μου ούτε και εγώ καταφέραμε να γλυτώσουμε από τα νύχια της παχυσαρκίας. Πλέον η αδερφή μου έχει κάνει επέμβαση σλιβ και εγώ παλεύω με έναν εναλλακτικό τρόπο...

Για αυτόν τον τρόπο θέλω να σου μιλήσω και να σου δώσω απαντήσεις για πιο λόγο ενώ τρως τόσο λίγο δεν καταφέρνεις να χάσεις βάρος. Μπορεί να σου ακουστεί περίεργο αλλά όσο λίγο και να φας όσο και αν πεινάσεις το πιθανότερο για τον δικό σου οργανισμό είναι να αντιδράσει ανάποδα και αντί να χάνεις βάρος να συνεχίσεις να βάζεις με το παραμικρό ατόπημα. Όπως είπε και η Μακ σε προηγούμενο ποστ της υπάρχει πλέον μία νέα αντίληψη που ξεκινάει να εξελίσσεται στην διατροφολογία και έχει να κάνει με την θρέψη και όχι με την δίαιτα. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι το σώμα σου έχει υποστεί χρόνιο υποσιτισμό; Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί το πρόβλημα σου να λύνεται απλά λαμβάνοντας διατροφικά συμπληρώματα (πολυβιταμίνες, έλαια, προβιοτικά κτλ) και εφαρμόζοντας μία ισορροπημένη διατροφή που θα περιλαμβάνει τα πάντα σε μικρά συχνά γεύματα αλλά με μέτρο; Υπάρχουν πλέον κάποιοι διατροφολόγοι, αλλά και γιατροί που υποστηρίζουν ότι για να χάσεις βάρος πρέπει πρώτα να καλύψεις τις διατροφικές σου ελλείψεις. Αν καταφέρεις αυτό, τότε ο μεταβολισμός σου θα λειτουργήσει και πάλι ισορροπημένα και θα μπορέσεις να χάσεις βάρος, τρώγοντας περισσότερο και απολαμβάνοντας τα πάντα ακόμη και "απαγορευμένες" για εσένα μέχρι τώρα τροφές. Δυστυχώς από μικρή είχες την τάση να είσαι υπέρβαρη με αποτέλεσμα από πολύ τρυφερή ηλικία να μπεις σε διαδικασία δίαιτας. Πλέον οι σωστοί διατροφολόγοι και γιατροί απαγορεύουν τις δίαιτες πριν την ενηλικίωση. Η δίαιτα στην εφηβεία είναι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που αποκτάμε διατροφικές διαταραχές και προβλήματα παχυσαρκίας στην ενήλικη ζωή μας. Έχουν γίνει αρκετές έρευνες πάνω σε αυτό που το αποδεικνύουν. Επειδή λοιπόν προφανώς από την ηλικία της ανάπτυξης σου δεν τρεφόσουν σωστά και αναγκαζόσουν να αποκλείσεις πολλά από το διαιτολόγιο σου, κάνοντας δίαιτες εξαντλητικές τύπου Bodyline, που ναι είναι δίαιτες υποσιτισμού, προκάλεσες ανεπάρκειες σε θρεπτικά συστατικά στο σώμα σου. Είχες και την προδιάθεση και έγινε το κακό. Δεν είναι τυχαίο που μετά από την μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική δίαιτα που έκανες σε ινστιτούτο αδυνατίσματος πήρες και την μεγάλη ανηφόρα.
    Αυτά όμως δεν θα τα ακούσεις στα ΜΜΕ γιατί απλά δεν πουλάνε....

Ο τρόπος που ακολουθώ εγώ εδώ και κάμποσο καιρό και έχω δει να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα όχι μόνο σε εμένα αλλά και σε πολλούς γνωστούς μου είναι ότι για να χάσουμε βάρος χρειάζεται να τρώμε! Απλά χρειάζεται να τρώμε σωστά, θρεπτικά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι ο λόγος που δεν χάνεις βάρος δεν είναι ότι τρως πολύ, αλλά επειδή δεν τρως αρκετά, σε σωστή συχνότητα και τα γεύματα σου δεν είναι πλήρη.
    Εδώ θα δεις ένα άρθρο που επεξηγεί την σημασία των συχνών γευμάτων:
    http://keadd.gr/wb/pages/arthra/i-si...n-gevmaton.php

Πολλοί μπορεί να έχουν αντίθετη άποψη, μιας και ο περισσότερος κόσμος δυστυχώς ακόμη έχει την πεποίθηση ότι χωρίς δίαιτα, στέρηση και πείνα δεν χάνεται βάρος. Αυτό όμως είναι μύθος και σιγά σιγά καταρρίπτεται. Οι μακροχρόνιες εξαντλητικές δίαιτες οδηγούν σε συντριπτικά ποσοστά σε διατροφικές διαταραχές και στην παχυσαρκία. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα που εύχομαι σύντομα να την μάθουμε όλοι μας και να τολμήσουμε να δοκιμάσουμε να κάνουμε τρόπο ζωής την σωστή και πλήρης θρέψη και την καθημερινή άσκηση.

Δυστυχώς στην περίπτωση σου Anticipate αντιλαμβάνομαι ότι το κεφάλαιο άσκηση είναι απαγορευτικό στην φάση που βρίσκεσαι. Δεν πειράζει όμως. Μπορείς να ξεκινήσεις με την διατροφή και στην πορεία αφού χάσεις βάρος και αποτινάξεις από πάνω σου την νοσογόνο παχυσαρκία να μπορέσεις να αποκτήσεις και κάποιες φυσικές δραστηριότητες. Προς το παρόν μιας και ζεις και σε νησί, βάλε το μαγιό σου χωρίς ντροπές και κάνε όσο κολύμπι σε ευχαριστεί, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα αν αυτό σε ενοχλεί, κάντο για σένα και εφόσον το επιθυμείς. Αλλιώς πάλεψε με την διατροφή σου και την θρέψη σου και η άσκηση θα έρθει στην πορεία. Κάνε την αρχή δε έχεις να χάσεις κάτι, σίγουρα θα κερδίσεις περισσότερη ευεξία και ενέργεια που είμαι σίγουρη ότι την έχεις ανάγκη.
    Ότι χρειαστείς είμαι εδώ

Junior Member
    λενα μου κγω 23 ειμαι και καθως διαβασα το ποστ συ νομιζα οτι περιγραφες εμενα απο μικρη κ εγω ετσι με το φαγητο....ειναι θεμα βουλιμιας και λαιμαργιας και σε ψυχιατρο που πηγα και επερνα αντικαταθλιπτικα χειροτερα με κανανε .....μη τα ξεκινησεις δλδ απο θεμα κιλων μιλωντας....πριν εναμιση μηνα πηγα κγω στο γιατρο μου για επεμβαση γιατι αν δεν εμπαινε νυστερι θα ξεπερναγα τα 200 κιλα καποια στιγμη δεν υπρχε περιπτωση....μου ειπαν για το μανικι αλλα επειδη ειμαι τεμπελα και καθε μερα 2ωρο γυμναστηριο δεν υπηρχε περιπτωση να κανω γι ανα μην κρεμασω εκανα τον δαχτυλιο...διαφορα εχω δει...αλλαζεις και φοβασε κιολας να φας ξερωντας τι εχεις μεσα σου...ο ψυχολογος λενα μου δεν θα σε καταλαβει απολυτα πραγματικα....μονο οσοι περνανε το ιδιο ακριβως...οποτε αν θες και εισαι ετοιμη τουλαχιστον κανε μια απλη επισκεψη με εναν ειδικο να το συζητησετε και να το σκεφτεις καλυτερα....θα ειμαι εδω για οτι χρειαστεις...σε νιωθω !!!!

Page 2 of 2 FirstFirst 12