Μπερδεύτηκα :S
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 30
    Member

Μπερδεύτηκα :S

Διαβάζω εδώ και μερικές ώρες το φόρουμ και ομολογώ ότι τα έχω χαμένα ;(

Θα σας πω και γω την ιστορία μου μπας και μπορέσετε να με βοηθήσετε...

Με λένε Νένα και είμαι 23 χρονών.
    Έχω την χειρότερη σχέση που μπορεί να έχει άνθρωπος με το φαγητό. Το μισώ.

Από 5 χρονών (από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου δηλαδή) ήμουν παχύσαρκη. Δυνατό παιδί με γερές αντοχές αλλά πολύ παραπάνω κιλά. Ασχολούμουν έντονα με τον αθλητισμό, κυρίως λόγο πίεσης των γονιών μου. Μέχρι που στα 10 μου ανακάλυψα τον πρώτο μου έρωτα, το τένις. Οι γονείς μου με έστελναν για άσκηση αλλά εγώ προχώρησα σε πρωταθλητισμό. Τα κιλά μου σταθερά και αυξανόμενα αναλόγως του ύψους/ανάπτυξης. Στα 12 μου πήγα για πρώτη φορά σε διαιτολόγο αφού η δίαιτα της παιδιάτρου δεν έπιασε τόπο.

Η σχέση μου με το φαγητό άρχισε να εξελίσσετε σε σχέση μίσους. Οι γονείς μου έκαναν ότι μπορούσαν για να τρέφομαι σωστά. Δεν μου έδιναν καν χαρτζιλίκι με αποτέλεσμα κάποιες φορές να κλέβω από την τσάντα της μαμάς κανα πεντακοσάρικο για πατατάκια και σοκολάτες. Ζήλευα τα άλλα παιδάκια που έτρωγαν ότι ήθελαν, ήταν αδύνατα και οι γονείς τους δεν τους μάλωναν... Μην νομίζετε ότι το παράκανα ή ότι έκανα υπερβολές... ένα παιδάκι ήμουν που ήθελε ένα πατατάκι που και που... Που είχε μεγαλώσει με όχι και με δεν κάνει... Που γυρνούσε από την προπόνηση και μύριζε τηγανιτές πατάτες που είχε ψήσει η μαμά για τον μικρό της αδερφό ενώ αυτή την έβγαζε με γιαουρτάκια, σαλάτες και φρούτα.

Να μην σας τα πολυλογώ μετά από τραυματισμό στα 15 μου σταμάτησα θέλοντας και μη το τένις... Ο ορθοπεδικός μου είπε οτι είχα οστεοχονδρίτιδα και μου είπε να χάσω κιλά και "θα περάσει" γιατί είμαι μικρή... Αλλά μου απαγόρευσε το τένις... Έμεινα κανα τρίμηνο χωρίς άσκηση και όπως είναι φυσικό έβαλα κιλά. Οι γονείς μου με έγραψαν σε γυμναστήριο. Το σιχαινόμουν το γυμναστήριο... Είχα μάθει να τρέχω και να παίζω στον καθαρό αέρα όχι ανάμεσα σε τζόβενα που στα 60 τους είχαν το σώμα που ήθελα να έχω... Είχα φρικάρει στο γυμναστήριο, δεν άντεχα. Κάθε φορά που πήγαινα στα αποδυτήρια με έπιανε κρίση πανικού... Αλλά δεν μπορούσα να το πω.... Τι να πω;...

Αρχίσαμε και πάλι να ψάχνουμε λύση. Ξαναπήγαμε σε γιατρούς... άντε πάλι δίαιτες με γραμμάρια και μ@λ@κίες... Δεν θυμάμαι πως και τι αλλά ξαφνικά βρέθηκα στα Bodyline. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που είδα την ζυγαριά όντως να πέφτει. Έκανα σάουνα και ένα μηχάνημα που έστελνε δονήσεις στο σώμα μου σα μασάζ, έκανα γυμναστική και μετα χαλάρωνα στο υδρομασάζ. Ταυτόχρονα έκανα δίαιτα και ήμουν χαρούμενη. Έχασα πολλά κιλά. Δεν άγγιξα το επιθυμητό βέβαια αλλά έσπασα το φράγμα των 90 κιλών!

Δυστυχώς αυτή ήταν και η τελευταία φορα που χάρηκα... Οι επισκεύψεις μου στα bodyline άρχισαν να τελειώνουν και να αραιώνουν καθώς μου είχαν μείνει μόνο ώρες γυμναστηρίου... Την δίαιτα την κράτησα μαζί με την άσκηση αλλά δεν με έσωσε. ʼρχισα να παίρνω και πάλι κιλά και αυτή τη φορά τρομακτικά γρήγορα. Η περίοδος μου σταμάτησε για μεγάλο διάστημα. Είχα και πανελλήνιες τότε... Πολύ στρες, τεράστια απογοήτευση. Έκανα 6 μήνες να δω περίοδο...

Μετά τις πανελλήνιες η μάνα μου με έπιασε κυριολεκτικά από τα μαλλιά. Πήγαμε σε διάφορους γιατρούς στην αθήνα -ψάχναμε κλινική με σκοπό την χειρουργική εμπέμβαση-. Μας ζήτησαν κάποιες εξετάσεις τις οποίες επέστρεψα στην πόλη μου για να κάνω. Να μην τα πολυλογώ και πάλι βρήκαμε πέτρες στη χολή... στα 18 μου.

Αρχικά πήγαμε στη κλινική του κ. Παύλου στην Αθήνα ο οποίος ήθελε να κάνω αφαίρεση χολής με ταυτόχρονη επέμβαση δαχτύλιου. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στη μητέρα μου σαν ιδέα και το έψαξε παραπάνω. Τελικά καταλήξαμε στον κ. Λινό του Υγεία ο οποίος μας είπε ότι είναι πιο σωστό να γίνουν ξεχωριστά οι επεμβάσεις γιατί σε περίπτωση περιπλοκής δεν θα ξέρουμε τι συνέβηκε. Ο κ. Λινός ήταν ενάντια στην χειρουργική επέμβαση αν και τότε ζύγιζα ήδη 130 κιλά... Έκανα την επέμβαση της χολής τελικά και παρέμεινα στην κλινική του όπου είχα παρακολούθηση ψυχολόγου και διατροφολόγου.

Δεν έχω να πω τίποτα. ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ. Για ένα ολόκληρο χρόνο πήγαινα Αθήνα μια φορά το μήνα για το τίποτα. Το μόνο που κατάφερα ήταν να απογοητευτώ ακόμα πιο πολύ και να πέσω σε κατάθλιψη. Μίσησα το φαγητό, αρχισα να τρώω μόνο φρούτα στην αρχή, μετά τίποτα. Έραψα το στόμα μου μέχρι που λιποθύμησα από την πείνα και δεν είχα κανένα δίπλα μου να με σώσει. Συνήλθα μόνη μου και άρχισα πάλι την προσπάθεια. Δίαιτα και άσκηση. Τίποτα... Απογοητευόμουν όλο και περισσότερο, έκλαιγα αλλά κανείς δεν το έβλεπε... Οι γονείς μου είχαν και έχουν χάσει κάθε ίχνος εμπιστοσύνης. Δεν πιστεύουν ότι θέλω να απαλλαγώ.

Κάθε φορά που γυρνούσα σπίτι μου μια ακόμα πιο μεγάλη σφαλιάρα με περίμενε. "Κάθε φορά και πιο χοντρή είσαι" μου έλεγαν.

Πριν ένα χρόνο έκανα εγχείρηση μηνίσκου στο γόνατο που είχα τραυματίσει στο τένις μικρή. Ο χειρούργος μου είπε ότι σε 2 βδομάδες θα περπατάω κανονικά. Πριν την εγχείρηση ανέβαινα σκάλες με λίγο πόνο... σχεδόν ένα χρόνο μετα την εγχείρηση μου είναι ακόμα αδύνατο να ανέβω σκάλες.. Ενώ έχει αρχίσει να με πονάει και το άλλο γόνατο. Όταν το είπα στο χειρούργο με κοίταξε με νόημα και μου είπε "πρεπει να χάσεις κιλά".

"You don't say" σκέφτηκα από μέσα μου με υφάκι... Αλλά τόσα χρόνια έχω μάθει να το βουλώνω σ'αυτό το θέμα και να δέχομαι την κριτική...

Έχω χάσει κάθε ελπίδα πλέον και δεν είμαι καθόλου καλά ψυχολογικά. Κλαίω κάθε φορά που αφήνω το μυαλό μου να σκεφτεί. (Έχω ξοδέψει ένα πακέτο χαρτομάντιλα για να καταφέρω να γράψω αυτό το post). Δεν μου αξίζει να είμαι τόσο στενοχωρημένη στα 23 μου...

````````````
    Ξεκίνησα να γράφω για να κάνω ερωτήσεις αλλά τελικά μάλλον ξέσπασα... Κάθομαι και κοιτάω την οθόνη εδώ και πόση ώρα και σκέφτομαι... να το στείλω ή όχι...

Θα το στείλω αλλά θα σας πω και αυτά που ήθελα να πω πριν με πιάσει η απόγνωση πάλι και ξεσπάσω.

Απ'όλες τις επεμβάσεις αυτή που μου τράβηξε το ενδιαφέρον ήταν η sleeve. Βασικός λόγος ότι τα τελευταία 5 χρόνια μένω στη Σάμο οπότε οι μετακινήσεις είναι αρκετά δύσκολες.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει με την χαλάρωση του σώματος (πιο χαλαρό από ότι είναι ήδη; >.> ) ή πόσο άσχημες είναι οι ραγάδες στο αδύνατο σώμα. Αν είχατε κάποιες φωτογραφίες θα με βοηθούσε πολύ. Πιο πολύ για ενημέρωση. Θέλω απλά να ξέρω.

Επίσης είδα πολλούς να λένε ότι έκοψαν το τσιγάρο παράλληλα με την εγχείρηση. Υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ της εγχείρησης sleeve και του καπνίσματος; Ισχύει το ίδιο και για το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

/\/ένα

Καλώς μας ήρθες Νένα.
    Για να πω την αλήθεια δεν ξέρω από που να ξεκινήσω.Αρχικά το γεγονός ότι μπήκες εδώ μέσα και ψάχνεις να βρεις λύση σε αυτό που σε βασανίζει,σε καθιστά αμέσως άτομο που είναι συνειδητοποιημένο και άτομο που γνωρίζει την κατάστασή του.Επίσης το να ανοίγεσαι είναι πολύ καλό και σίγουρα πιστεύω πως σύντομα θα νιώσεις ανακούφιση από όλα αυτά που θα σου πουν εδώ μέσα, γιατί τα παιδιά εδώ βοηθούν απίστευτα.
    Που λες,το ότι σου λένε να χάσεις κάποια κιλά,σίγουρα δε στο λένε για κακό σκοπό.Σίγουρα οι γονείς σου και γενικότερα η οικογένειά σου,δεν νοιάζεται για το αισθητικό κομμάτι αλλά για το ζήτημα υγείας,βέβαια ίσως ο τρόπος τους είναι λάθος και σε ΄''τραυματίζουν'' με τα λόγια τους χωρίς να το θέλουν.Το ξέρω καλά αυτό το σημείο και εγώ και πολλοί εδώ μέσα.ʼρα για αρχή πρέπει να καταλάβεις πως δεν είσαι μόνη σου.Είμαστε κόσμος και ντουνιάς με το ίδιο πρόβλημα.
    Όσον αφορά τις επεμβάσεις,εγώ προσωπικά ,δε μπορώ να σε βοηθήσω γιατί δεν το έχω ψάξει ποτέ.Υπάρχουν όμως κατάλληλοι άνθρωποι εδώ μέσα που έχουν μεγάλη εμπειρία σε τέτοια θέματα και έχουν περάσει και οι ίδιοι από το αυτό το μονοπάτι.
    Το ζήτημα κορίτσι μου είναι ένα.Πρέπει να τα βρεις με τον εαυτό σου..Πρέπει για αρχή να συγχωρέσεις τον εαυτό σου και μετά να συνεχίσεις το δρόμο για να βρεις το νέο σου εαυτό.Η ζωή είναι πολύ ωραία για να την περνάμε κλεισμένοι στο σπίτι και να μαραζώνουμε. Δε θέλω να μπω στη διαδικασία να σε συμβουλέψω κάνε το ένα και κάνε το άλλο.Δυστυχώς όλοι λίγο πολύ είμαστε καλοί στο να συμβουλεύουμε.Στην πράξη υπάρχει πρόβλημα.
    Απλά πρέπει να σκεφτείς ΕΣΕΝΑ και μόνο εσένα.
    Έχεις 2 επιλογές:
    1) Να συνεχίσεις να μένεις στο σπίτι, να παρατήσεις τη ζωή και να κλείσεις στα 23 τον ''κύκλο σου'' ,αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.
    2) Να πατήσεις γερά στα πόδια σου, να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι πολύ όμορφος άνθρωπος και ότι δεν σου αξίζει αυτή η συμπεριφορά.Να βγεις και να αντικρίσεις τον ήλιο χωρίς γυαλιά ηλίου!Να ερωτευθείς..να πέσεις..να σηκωθείς..να χάσεις δέκα κιλά..να πάρεις άλλα 2..να τα ξαναχάσεις..να μπεις σε ένα παλιό τζιν..να δεις κάποιον από απέναντι να σε φλερτάρει και να πετάξεις από χαρά...ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ!
    Εύχομαι πραγματικά να βρεις τον εαυτό σου,ποια είσαι και τι ζητάς από τη ζωή σου..
    (υ.σ. Τώρα αυτά στα λέει κάποιος, ο οποίος τα λέει για να τα ακούει και ο ίδιος εε???)

Senior Member
    Καλημέρα, καλώς ήλθες στην παρέα μας και χρόνια σου πολλά.
    Βρες τα διατροφικά λάθη που κάνεις. Για να χάσεις κιλά πρέπει να πεινάσεις. Να νιώθεις αίσθημα πείνας όλη την ώρα. Να μη τρως όταν είναι η ώρα του φαγητού ή όταν τρώνε οι άλλοι, αλλά όταν πεινάς. Για να χάσεις κιλά πρέπει την ώρα που σηκώνεσαι απ' το τραπέζι να πεινάς, επίσης.
    Πρέπει να έχεις θέληση και πειθαρχία. Υπομονή απεριόριστη επίσης.
    Θέσε ένα στόχο να χάνεις 1,5 με 2 κιλά το μήνα. Φτιάξε τη διατροφή σου. Διώξε για πάντα από το πιάτο σου αυτά που σου δημηουργούν πρόβλημα.
    Θέσε ένα στόχο και μην αφήνεις τους πλησίον σου να σε αποπροσανατολίζουν.
    (Οι γονείς έχουν τη συνήθεια να σε λεν χοντρό μέχρι να αδυνατίσεις και μετά σου λέν φάε παιδί μου.)
    Μακρία από:
    Τηγανητά,
    αλάτια,
    λαδερά φαγητά,
    προϊόντα αρτοποιείου,
    λάδι (εκτός από 1 κουταλάκι του γλυκού αγνό ελαιόλαδο, τη μέρα).
    Μαγείρεψε ξεχωριστά για τον ευατό σου. Μη παρασυρθείς ποτέ ξανά. Μη ρίχνεις επ' ουδενί λάδι στην κατσαρόλα. Εϊναι διατροφική αυτοκτονία.
    Ξεκίνα να πίνεις λίγο αφέψημα πράσινου τσαγιού. όχι αυτό με τα γλυκαντικά, μη μάθεις σε γλυκαντικά.
    Ξεκίνα 2 φορές τη βδομάδα να τρως βραστά χόρτα όπως ραδίκια, βλήτα, σέσκουλα, τσουκνίδες και σπανάκι. Σκέτα, με λίγο λεμόνι και ρίγανη.
    Ξεκίνα τις υπόλοιπες μέρες και φτιάχνε φρέσκες πολυσαλάτες εποχής από ντομάτα, καράτο, αγγούρι, πιπεριά, μαϊντανό, κρεμμύδι, σκόρδο.
    Για κυρίως γεύμα να προτιμάς πάλι φρέσκα φασολάκια, αρακά, πράσινα. Αλλά σκέτα! Όχι λάδια, ούτε κι αλάτια.
    Όλα αυτά θα σε βοηθήσουν και ψυχολογικά καθώς αν τα τηρήσεις θα αδειάσεις και από κατακρατημένα υγρά και θα χάσεις αρκετά κιλά για αρχή.
    Μη βάλεις ξανά αλάτι στο φαγητό. όχι στην παρούσα φάση.
    Όσο βρίσκεσαι σε φάση που χάνεις να πίνεις νερό με μαγνήσιο.
    Αν καταφέρεις κι αρχίσεις να χάνεις κιλά κάνε την συγκεκριμμένη διατροφή σου μόνιμη.
    Δηλαδή ο σκοπός είναι να μάθεις να τρως σωστά για πάντα.
    Μαζί με τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής δυστυχώς έχουμε κληρονομήσει και τρομερά διατροφικά σφάλματα απ' τους προγόνους μας.

Βάλε στόχο να γυμνάζεσαι κάθε μέρα. Έξω στον καθαρό αέρα, όχι στα γυμναστήρια. Βάλε στόχο να διανύεις μια απόσταση κάθε μέρα.
    Αλλά κάθε μέρα. Ξεκίνα και περπάτησε 2χλμ την πρώτη μέρα κι άρχισε να αυξάνει σιγά-σιγά. Ζεις σε όμορφο μέρος και μπορείς να το εκμεταλευτείς.
    Να είσαι δραστήρια και να μη κάθεσαι.
    Να έχεις κι ένα μπουκαλάκι νερό μαζί σου.
    Και καλή σου τύχη.

Senior Member
    /\/ένα καλώς ήρθες στην υπέροχη παρέα μας.
    Η ιστορία σου μπορώ να πω ότι είναι σχεδόν ίδια με όλων εδώ μέσα . Γονείς που θέλουν "με λάθος" τρόπο ίσος να σε κάνουν να χάσεις βάρος. Έτσι και οι δικοί μου γονείς πάντα με τον "καλό" τον λόγο , πως είσαι έτσι, σε λίγο δεν θα μπορείς να περάσεις την πόρτα , έχεις δει τον εαυτό σου στον καθρέφτη να δεις πως είσαι, έτσι όπως είσαι ποιος θα σε πάρει, καλά πάλι τρως ? και ότι άλλο προσβλητικό και απαίσιο μπορείς να ακούσεις. Όμως είναι αυτοί που ανησυχούν περισσότερο αλλά με λάθος τρόπο προσέγγισης. Αυτοί μας έτρεχαν στους γιατρούς και γενικά ήταν δίπλα μας , απλά με λάθος τρόπο. Το καταλαβαίνω τώρα που είμαι μαμά και η μεγάλη μου κόρη είναι 11 και έχει αρχίσει να παίρνει βάρος και αυτό με λυπεί αφάνταστα γιατί δεν θέλω σε καμία περίπτωση να περάσει ότι περνάω και εγώ. Και παρ΄όλο που έχω περάσει και εγώ τραυματικές εμπειρίες από μικρή και ξέρω τι με ενοχλούσε παρ΄όλα αυτά δεν ξέρω τι να κάνω μαζί της για να της δώσω να καταλάβει ότι πρέπει να προσέχει, έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα , πάντα με τον καλύτερο τρόπο και με πολύ συζήτηση , αλλά τίποτα , αισθάνομαι ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρω "με το καλό" και έτσι όταν η ζυγαριά από 52 που ήταν έδειξε 62 πέραν του ότι τρελάθηκα, κλείδωσα και την πόρτα της κουζίνας , τί να άλλο να κάνω ? Και φαντάσου ότι είμαι παθούσα και δεν ξέρω και εγώ τί άλλους τρόπους πρέπει να χρησιμοποιήσω, φοβάμαι πολύ μην καταντήσει σαν και εμένα.
    Τώρα για εσένα, καταρχήν όχι άλλα κλάματα, τέλος , σήκω στα πόδια σου και πες ότι μπορείς να τα καταφέρεις χωρίς απελπισία και ξεσπάσματα.
    Βρες έναν καλό γιατρό και κάνε εξετάσεις για επέμβαση. Εμένα μου έσωσε την ζωή , όλα άλλαξαν μετά την επέμβαση.
    Ο γιατρός θα σου υποδείξει και την μέθοδο την οποία θα κάνεις και όλα θα πάνε υπέροχα. Ξεκίνα τώρα , κινητοποιήσου, άλλαξε την ζωή σου και ζήσε το αύριο χωρίς άλλα κλάματα. Εσύ και μόνο εσύ μπορείς να αλλάξεις την ζωή σου και κανένας άλλος απλά επέλεξε, ή κάτσε στον "καναπέ" σου και κλάψε ή άλλαξε την ζωή σου και ζήσε !
    Εσύ αποφασίζεις , ξεπέρασε το παρελθόν και προχωρά μπροστά.
    Εμείς είμαστε εδώ για ότι χρειαστείς.

Senior Member
    Originally posted by giorgosdelta
    Βρες τα διατροφικά λάθη που κάνεις. Για να χάσεις κιλά πρέπει να πεινάσεις. Να νιώθεις αίσθημα πείνας όλη την ώρα. Να μη τρως όταν είναι η ώρα του φαγητού ή όταν τρώνε οι άλλοι, αλλά όταν πεινάς. Για να χάσεις κιλά πρέπει την ώρα που σηκώνεσαι απ' το τραπέζι να πεινάς, επίσης.
    Θέσε ένα στόχο να χάνεις 1,5 με 2 κιλά το μήνα. Φτιάξε τη διατροφή σου. Διώξε για πάντα από το πιάτο σου αυτά που σου δημηουργούν πρόβλημα.
    (Οι γονείς έχουν τη συνήθεια να σε λεν χοντρό μέχρι να αδυνατίσεις και μετά σου λέν φάε παιδί μου.)
    Μακρία από:
    Τηγανητά,
    αλάτια,
    λαδερά φαγητά,
    προϊόντα αρτοποιείου,
    Μαγείρεψε ξεχωριστά για τον ευατό σου. Μη παρασυρθείς ποτέ ξανά. Μη ρίχνεις επ' ουδενί λάδι στην κατσαρόλα. Εϊναι διατροφική αυτοκτονία.
    Ξεκίνα να πίνεις λίγο αφέψημα πράσινου τσαγιού. όχι αυτό με τα γλυκαντικά, μη μάθεις σε γλυκαντικά.
    Ξεκίνα 2 φορές τη βδομάδα να τρως βραστά χόρτα όπως ραδίκια, βλήτα, σέσκουλα, τσουκνίδες και σπανάκι. Σκέτα, με λίγο λεμόνι και ρίγανη.
    Ξεκίνα τις υπόλοιπες μέρες και φτιάχνε φρέσκες πολυσαλάτες εποχής από ντομάτα, καράτο, αγγούρι, πιπεριά, μαϊντανό, κρεμμύδι, σκόρδο.
    Για κυρίως γεύμα να προτιμάς πάλι φρέσκα φασολάκια, αρακά, πράσινα. Αλλά σκέτα! Όχι λάδια, ούτε κι αλάτια.
    Όλα αυτά θα σε βοηθήσουν και ψυχολογικά καθώς αν τα τηρήσεις θα αδειάσεις και από κατακρατημένα υγρά και θα χάσεις αρκετά κιλά για αρχή.
    Αν καταφέρεις κι αρχίσεις να χάνεις κιλά κάνε την συγκεκριμμένη διατροφή σου μόνιμη.
    Μαζί με τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής δυστυχώς έχουμε κληρονομήσει και τρομερά διατροφικά σφάλματα απ' τους προγόνους μας.

Βάλε στόχο να γυμνάζεσαι κάθε μέρα. Έξω στον καθαρό αέρα, όχι στα γυμναστήρια. Βάλε στόχο να διανύεις μια απόσταση κάθε μέρα.
    Αλλά κάθε μέρα. Ξεκίνα και περπάτησε 2χλμ την πρώτη μέρα κι άρχισε να αυξάνει σιγά-σιγά. Ζεις σε όμορφο μέρος και μπορείς να το εκμεταλευτείς.
    Και καλή σου τύχη.
    Γιώργο, και μόνο που διάβασα το ποστ σου αγχώθηκα ,πόσο μάλλον να προσπαθούσα να ακολουθήσω πιστά όσα προτείνεις. Οι προτάσεις σου ακούγονται ως ο ιδανικός τρόπος διαχείρισης της διατροφής μας, αν εξαιρέσεις αυτό που γραφεις " Για να χάσεις κιλά πρέπει να πεινάσεις. Να νιώθεις αίσθημα πείνας όλη την ώρα. ", πράγμα το οποίο με βρίσκει κάθετα αντίθετη. Στη αύγχρονη εποχή, με την τόση ανισορροπία σε τόσα επίπεδα, το να αφήνεις τον εαυτό σου να στερείται και να πεινάει, είναι για μένα ψυχολογική αυτοκτονία που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο αντίθετο αποτέλεσμα. δλδ. στην εκτόνωση της πίεσης και του άγχους μέσω του φαγητού. Ο κορεσμός και η ηδονή που αντλούμε μέσα από την λήψη τροφής είναι αναπόσπαστα κομμάτια της ζωής μας, μια ανηδονική ζωή χωρίς την απόλαυση που σου προσφέρει ένα πιάτο φαγητό, ισορροπημένο μεν, χορταστικό δε, απλά δεν νοείται. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που πια η τάση στους διατροφολόγους είναι να μιλούν για το "θάνατο της δίαιτας" και την "υιοθέτηση της θρέψης" . Για αυτό το νέο διατροφικό κίνημα/ μοτίβο, ο άνθρωπος δεν πρέπει να πεινάει ΠΟΤΕ , πρέπει να φροντίζει τη θρέψη του κάνοντας πολλά, μικρα και συχνά γεύματα και κυρίως να μην αισθάνεται στερημένος από τη χαρά της τροφής και της νόστιμης γέυσης. Έχεις σκεφτεί ποτέ πως όλοι αυτοί οι κανόνες που παραθέτεις μπορεί να είναι η αιτία που τόσοι παχύσαρκοι αρνούνται να παραιτηθούν από την παχυσαρκία τους γιατί απλά φοβούνται να ζήσουν μια ζωή στερημένη και ανηδονική? Αν φροντίσουμε τη θρέψη μας με την εισαγωγή μιας ποικιλίας τροφών που θα έχει τα πάντα αλλά με μέτρο, που δεν θα μας κάνει διατροφικά ρομπότ αλλά έξυπνους διαχειριστές της όρεξης μας, μπορεί και κάποιοι από εμάς να σώσουμε την κατάσταση. Αλλά πια είμαι πεπεισμένη ότι οι δίαιτες και η φιλοσοφία της στέρησης και απουσίας κάποιων τροφών, στρέφουν τους παχύσαρκους/υπέρβαρους στη βραχύχρονη απώλεια βάρους και επανάκτηση του σε σύντομο χρονικό διάστημα.
    Φιλικά
    Γιώτα

Senior Member
    Γιώτα μου, τι να σου πω; Είναι θέμα φιλοσοφίας.
    Μην αγχώνεσαι όμως με αυτά που γράφω, είναι κανόνες σωστής θρέψης. Σύμφωνα με εμένα.
    Επειδή έχω κάνει αρκετές δίαιτες στο παρελθόν οι μόνες πετυχημένες είναι αυτές που πεινάς.
    Πείνα από πείνα έχει όμως διαφορά.
    Αν έχεις υπομονή και πειθαρχεία και βρίσκεσαι στο -500 θερμίδες ανά μέρα είσαι καλά. Αλλά πεινάς. Για 2 κιλά ανά μήνα.
    Αν θες να βιαστείς και να χάνεις 4 και 5 κιλά το μηνά, εκεί τι να πούμε. Κάνεις κακό στον ευατό σου. Και θα το πληρώσεις.
    Δεν έχασα ποτέ βάρος μη πεινώντας. Το καλοκάιρι στεγνώνει κάπως το σώμα λόγω ζέστης αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
    Δε θέλω να αγχώσω κανέναν και καμία. Είναι η δική μου ματιά στα προβλήματά σας.
    Ξέρω ότι αυτά τα ακολουθούν λίγοι άνθρωποι, αλλά ποιος είπε ότι είναι λάθος.
    Διαφωνώ κι εγώ στη δίαιτα πείνας και στέρησης.
    Όμως η στέρηση από την πείνα που εννοώ κι απ' την υπερφαγία πόσο απέχουν άραγε; Είναι εντελώς υποκειμενικό το ζήτημα.

Senior Member
    Επίσης Γιώτα, θα μπορούσες να μου τονίσεις κάποια ιδιαίτερα σημεία στις συμβουλές που πρότεινα που δε σου άρεσαν ιδιαίτερα; Έτσι για αιτιολογήσω, προτείνω κάτι εναλλακτικό. Να μη σας αγχώσω κι άλλο όμως.
    Ευχαριστώ που διαβάζετε.

Senior Member
    Originally posted by giorgosdelta
    Μακρία από:
    Τηγανητά,
    αλάτια,
    λαδερά φαγητά,
    προϊόντα αρτοποιείου,

Και καλή σου τύχη.
    γιωργο διαφωνω με τις συμβουλες σου προς τη Νενα.τοσες πολλες απαγορευσεις ειναι σπασιμο νευρων για εναν παχυσαρκο και το μονο που μπορουν να προκαλεσουν ειναι ξεσπασμα σε φαγητο.στο λεει καποια που εχει κανει οποια διαιτα επιστημονικης βασης ή οχι και εχει δοκιμασει τα παντα στα οσα χρονια προσπαθουσε να χασει βαρος.με το να μην φας αλλατι η ζαχαρη η λαδερα η εκεινο η το αλλο να εισαι μονιμος πεινασμενος να βλεπεις τους αλλους να τρωνε και εσυ να βραζεις στο ζουμι σου παραε με τα βραστα σου χορτα δεν ειναι λυση για καποιον που θελει να χασει τοσα πολλα κιλα οπως εγω ή η νενα.μετα την επεμβαση η ζωη μου αλλαξε σχεδον ενα χρονο μετα ειμαι ξανα ανθρωπος και οχι μια αδυνατη ψυχη μεσα σε ενα τεραστιο βαρυ σωμα.η διατροφη μου ειναι ισορροπημενη ομως δεν μου εχω απαγορευσει τιποτα.και πατατες τηγανητες θα φαω και γλυκο και οταν θα φαω εξω δεν θα φαω μονο σαλατα ομως οι παρασπονδιες μου ειναι σπανιες.ομως οι ποσοτητες ειναι τοσο μικρες που δεν θα φαω ποτε σαν κτηνος ακομα και αν θα ηθελα να ξεσπασω σε υπερφαγικο επεισοδιο οπως παλια.η απαγορευση για μενα ισοδυναμει με σιγουρη αποτυχια.

Member
    @giorgosdelta Δεν θα μπορούσα να έχω καλύτερη διατροφή από αυτή που έχω ήδη. Κάνω λάθος στους χρόνους στους οποίους τρώω γιατι μου είναι αδύνατο να κρατήσω χρόνο. Αλλά η διατροφή μου αποτελείται από σαλάτα (ΠΑΝΤΑ) και συνοδευτικό κάποιο ψητό κρέας ή όσπρια ή ζυμαρικά. Αν βαριέμαι συνήθως κόβω λίγο κοτόπουλο στη σαλάτα μου ή ρίχνω λίγο τόνο. Μπορώ να περάσω όλη τη μέρα με μια σαλάτα να πεινάσω την επόμενη και να φάω λίγο περισσότερο μετά πάλι με σαλάτα. Μ'αρέσει να πεινάω. Το πρόβλημα είναι ότι δεν πεινάω εύκολα.

Όσο για άσκηση, ούτε κατα διάνοια πλέον. Μου είναι αδύνατο να περπατήσω περισσότερο από 5 λεπτά. Πονάει η πλάτη μου λόγω κακής στάσης του σώματος.

Και γι'αυτό έχω χάσει κάθε ελπίδα. Η διατροφή είναι αδιέξοδο, η άσκηση είναι αδιέξοδο.

````````````

Πέρα από το πρόβλημα της παχυσαρκίας και την επιδείνωση που αυτή δημιούργησε στο γόνατο (γιατί πέρα από τον τραυματισμό είχα πρόβλημα εκ γενετής και θα εξελισσόταν στο μέλλον ούτως ή άλλως), δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα υγείας. Η εξετάσεις αίματος που κάνω κάθε εξάμηνο είναι μόνιμα τέλειες, ούτε ζάχαρο ούτε χοληστερίνη ούτε τίποτα. Κάνω και εξετάσεις θυροειδή πολύ συχνά γιατί έχω πρόβλημα μορφολογικά άλλα οι αιματολογικές δεν δείχνουν τίποτα.

Senior Member
    Γιώργο, συμφωνώ απόλυτα με τη γυμναστική που προτείνεις, η αθληση δημιουργεί ευεξία άρα και όρεξη για διατροφικό αγώνα! Όμως , κατ'εμέ , η διατροφή μας δεν πρέπει να είναι αγώνας. Πρέπει να είναι τρόπος ζωής, μέρος της καθημερινότητας και πηγή ευχαρίστησης και χαλάρωσης. Είναι τόσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε , οικονομικά, διαπροσωπικά, υπαρξιακά, που μια διατροφή χωρίς λάδι ,αλάτι κτλ. είναι στα μάτια μου εκνευριστική. Βασικά τώρα πια , τρώω τις βασικές τροφές που κρατάνε τον οργανισμό μου σε μια ομαλή χημική ισορροπία, πρωτείνες, υδατάνθρακες, φρούτα και λαχανικά, ξηρούς καρπούς, στις μικρές βέβαια ποσότητες που μου επιτρέπει η sleeve, και που και που κάνω και τις ατασθαλίες που πιστεύω ότι θα "μαλακώσουν" την τάση που έχουμε οι ανθρωποι να ενδίδουμε στους πειρασμούς!
    Ο στόχος μου για την υπόλοιπη ζωή μου, με σύμμαχο το μικρό στομάχι και τα 50 κιλά που έχασα τον τελευταίο χρόνο, είναι να μην αποτελεί το βάρος μου το κέντρο της ύπαρξής μου, η διατροφή μου να είναι χαρά και όχι ανοιχτη πληγή και να συνδυάζω έτσι τις τροφές ώστε να απελευθερώνεται φυσικά η σεροτονίνη και να νιώθω ευεξία!
    Αν δεν είχα κάνει τη σληβ, αν πεινούσα για να χάσω το επιπλέον βάρος, θα ήταν μια σκλαβωμένη ζωή, και πια στα 38 μου,δεν εχω ψυχικά αποθέματα για να το κάνω αυτό, ήρθε η ώρα να απελευθερώσω τον καλύτερο μου εαυτό, άργησα ήδη!

Senior Member
    anticipate εχεις κανει ποτε καμπυλη σακχαρου και πιο εξειδικευμενες αιματολογικες εξετασεις?και εγω καλα νομιζα οτι ειμαι μεχρι που εκανα προεγχειρητικο ελεγχο για τη sleeve.η καμπυλη σακχαρου ηταν ανεβασμενη και τα ηπατικα μου ενζυμα στα υψη.ο γιατρος μου ειπε οτι λιγο ακομα και θα το ειχα κανει φουα γκρα το συκωτι μου.

Member
    Originally posted by lila198621δεν ειναι λυση για καποιον που θελει να χασει τοσα πολλα κιλα οπως εγω ή η νενα
    Σ'αυτό το σημείο θέλω να πω ότι όταν διάβασα το post του giorgou σκέφτηκα κατευθείαν κάποιον που δεν είχε ποτέ πάνω από 20 παραπάνω κιλά

Μακάρι να χάνονταν τα 60 όπως χάνονται τα 20. Δεν είναι έτσι όμως. Όσο σωστός και να είσαι το να χάσεις το μισό σου βάρος είναι γολγοθάς και αν δεν έχεις την σωστή αντιμετώπιση από ΟΛΟ σου το περιβάλλον κάποια στιγμή το χάνεις και τρελαίνεσαι.

Ξέρεις τι σημαίνει να ντρέπεσαι να πας στη θάλασσα με την οικογένειά σου; Δεν με νοιάζει να με βλέπουν άσχετοι. Με την οικογένειά μου όμως αρνούμαι κατηγορηματικά να πάω στη θάλασσα.

Διατροφικές αρχές σαν αυτές που περιγράφεις είναι τέλειες για μια μακροχρόνια και υγιεινή ζωή. Δεν είναι για να χάσεις βάρος... άντε 5 κιλά ίσως.

Member
    Originally posted by lila198621
    anticipate εχεις κανει ποτε καμπυλη σακχαρου και πιο εξειδικευμενες αιματολογικες εξετασεις?και εγω καλα νομιζα οτι ειμαι μεχρι που εκανα προεγχειρητικο ελεγχο για τη sleeve.η καμπυλη σακχαρου ηταν ανεβασμενη και τα ηπατικα μου ενζυμα στα υψη.ο γιατρος μου ειπε οτι λιγο ακομα και θα το ειχα κανει φουα γκρα το συκωτι μου.
    Ναι έκανα καμπύλη ζαχάρου. Και οι δυο καμπύλες ήταν εντάξει (μόνες τους) αλλά σύμφωνα με τον κ. Παύλου δεν συνέπιπταν σωστά. Αυτό όμως δεν το σχολίασε κανένας άλλος οπότε δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει.

Senior Member
    οταν εψαχνα τον καταλληλο γιατρο για να κανω την επεμβαση μεταξυ αλλων πηγα και στο λαικο.ο γιατρος που μιλησα μαζι του μου λεει "θελετε να πουμε τα πραγματα με το ονομα τους?το να καταφερετε να χασετε τα περιττα σας κιλα με διαιτα και πανω απο ολα να τα διατηρησετε ειναι ουτοπια." αν θες να χασεις 60-70 κιλα με διατροφη και ασκηση και να μην ξαναπεσεις παλι στο φαγητο και να διατηρησεις μακροχρονια το αποτελεσμα σου ειναι ονειρο θερινης νυκτος.

Γιώργο όντως αυτά που διάβασα, είναι κάπως ουτοπικά,από την άποψη του ότι κυριολεκτικά δεν είναι σωστά.Όποιος πεινάει σίγουρα,θα πέσει με τα μούτρα μετά από λίγες μέρες σε γλυκά, πάστες, πίτσες και όπου αλλού πάει ο νους σου.Χωρίς παρεξήγηση πάντα...και εντελώς φιλικά.Απλά θεωρώ από το λίγο καιρό που είμαι εδώ μέσα,πως είμαστε εδώ καθαρά για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, δίνοντας εναλλακτικές και όχι προσγειώνοντας κάποιον τύπου''ή θα πεινάσεις ή δε θα χάσεις''...φιλικά πάντα.Τώρα ας πάμε στο κυρίως θέμα μας..Νένα αν θεωρείς πως για εσένα η λύση είναι στην επέμβαση,λογικά θα το έχεις ψάξει περισσότερο από εμάς..άρα έχεις δίκιο και ξέρεις τι είναι καλύτερο για εσένα. Αυτό που πρέπει να καταλάβεις, που το κατάλαβα και εγώ πολύ πρόσφατα, είναι πως όσο πιο αργά χάνεις ,τόσο πιο καλά.Επίσης όσον αφορά την άσκηση.καταλαβαίνω το πρόβλημα υγείας,αλλά σου είναι δύσκολο να κάνεις σήμερα 5 λεπτά περπάτημα και αύριο 6 και μεθαύριο 7??..Στο λέω γιατί και εγώ έτσι ξεκίνησα να κάνω..Σιγά σιγά προσέθετα χρόνο σε ότι έκανα..Από αυτή την άποψη καθαρά..Επίσης αναφέρεις κάτι για 130 κιλά.Τώρα είσαι σε αυτά τα κιλά ή παραπάνω ή λιγότερα?Δώσε μας κάποια στοιχεία λίγο περισσότερα για εσένα..τι τρως πόσο κάθεσαι..κάποια στοιχεία που θα φωτίσουν λίγο την κατάστασή σου..εύχομαι να μη σε βάζω να επαναλάβεις κάτι,γιατί δεν τα πήρε κάπου το μάτι μου..

Page 1 of 2 12 LastLast