Results 121 to 135 of 155
-
29-06-2012, 18:02 #121
Γειά σε όλους! κορίτσια και αγόρια βλέπω όλα σας τα μυνήματα και ευχαριστώ πολύ! θα απαντήσω σε οτι θέλετε! λοιπόν ας γράψω την εμπειρία μου! Πριν όμως θέλω να τονίσω οτι η δική μου εμπειρία μπορεί να είναι μέσα στο 5% των γκαντέμιδων και δεν θα ήθελα να βάλω κανέναν σε σκέψεις αρνητικές κλπ είτε για την επέμβαση είτε για το team.
14/06 κάνω τα προεγχηριτικά. όλοι πολύ καλοί και ευγενικοί. όλα καλά και το μεσημέρι πάω σπίτι μου. Δεν βλέπω ΚΑΘΟΛΟΥ το γιατρό μου.
Παρασκευή μπαίνω στο παράρτημα του Ιπποκρατείου και κάνω την επέμβαση. Ξυπνάω με ένα σωληνάκι στη μύτη και αρκετό πόνο. Με πάνε στο δωμάτιο όπου σιγά σιγά συνέρχομαι. Κατά το απόγευμα φέυγει και το σωληνάκι. Σάββατο όλα πάνε καλά αλλά ξαφνικά με πιάνει ΤΡΕΛΟΣ πόνος σε όλη την αριστερή πλευρά του κορμού. (στήθος, πλευρά, ωμοπλάτη κλπ). οι γιατροί μου λένε οτι δεν είναι τίποτα και με τρελένουν στα παυσίπονα. Κυριακή κάπως καλύτερα αλλά ο πόνος, πόνος.
Τη Δευτέρα περνάει και ο γιατρός μου για 2 λεπτά και μου λέει "άντε βγαίνεις σήμερα!" "Τι βγαίνω γιατρέ του λέω..ΠΟΝΑΩ... " α, καλά μου λέει. ας κάνουμε ένα υπέρηχο, διάβαση (με απαίσιο σκιαγραφικό) και μια πλάκα θώρακος".
τα εργαστήρια είναι στο κεντρικό κτήριο και η τραυματιοφορέας δεν βλέπει οτι έχει έρθει ασθενοφόρο για να με μεταφέρει και με πάει με τα ΠΟΔΙΑ. ναι! διέσχισα τη Β.Σοφίας με τα νυχτικά, την πεταλούσα στο χέρι και πασουμάκι με παγιέτες! αξέχαστη εμπειρία. της ρίχουν όλοι κάτι ΧΠ όταν κατάλαβαν τι έγινε αλλά αυτή τους έγραψε στα ........ της.
κάνω τις εξετάσεις αλλά δεν βλέπουν κάτι. εγώ ακόμα να πονάω. εν τω μεταξύ κάθε φορά που μου έβαζαν πεταλούδα να βουλώνει η φλέβα και να με χιλιοτρυπάνε για να βρουν αλλού. χτυπάω και ένα πυρετό 38 και τους κάνω να ψάχνονται.
Τετάρτη κάνω αξονική (αυτή τη φορά με πήγαν με το ασθενοφόρο). πίνω το απίσιο σκιαγαφικό. το βγάζω όλο λίγο πριν το τέλος. ξαναπίνω λίγο και στα μισά της εξέτασης κολάει ο αξονικός και με σέρνουν έξω. τον φτιάχνουν και ξαναπίνω το απαίσιο υγρό. τελειώνω και γυρνάω πίσω.
περιττό να σας πω οτι όλες τις μέρες ψυχολογία σκατά, να μη θέλω να φάω και να πιω τίποτα. να είμαι μόνο με τσάι και λίγο νερό. (απο τη 4η μέρα και μετά).Την Πέμπτη ξανά 38 πυρετό. (τους απέδωσαν στις φλέβες που βούλωναν).
βγαίνουν τα αποτελέσματα. υγρό στο πνεύμονα και αιμάτωμα στο συκώτι.
Το υγρό ακόμα δεν μου έχουν πει ξεκάθαρα απο τι έγινε αν και κάποιοι απο τις δεκάδες ειδικευομένων που με είδαν μου σφήριξαν ενδονοσοκομειακό μικρόβιο. άλλος είπε οτι δεν σηκώθηκα αμέσως και έπαθα λοίμωξη. μαλακίες. στις 3 ώρες είμουν όρθια και έκανα μπαλάκια.
Για το αιμάτωμα μου είπαν οτι κάποια λαβίδα ή άγκιστρο με χτύπησε κατά την ώρα της επέμβασης και πως θα απορροφηθεί απο τον οργανισμό.
Απο εκείνη την ώρα ΤΡΕΛΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. τα ούρα μου, ο ιδρώτας μου, η ανάσα μου όλα με την ίδια μυρωδιά. και κόσμος να μπαίνει στο δωμάτιο και να φεύγει έτοιμος την άλλη μέρα. ευτυχώς έπεσα σε καλές περιπτώσεις.
εγώ σκατά και πάλι. να μη με χωράει ο τόπος. η μεγάλη μου κόρη να μη θέλει να μου μιλήσει στο τηλέφωνο γιατί νόμιζε οτι την παράτησα και κανείς να μη μου λέει τίποτα. όλο σήμερα-αύριο μου έλεγαν, και ο γιατρός μου άφαντος.έκλαιγα συνέχεια. και μονίμως δέκατα. Πλέον να μην έχω φλέβα και να μη μπορούν να πάρουν αίμα. Πάντως ΟΛΕΣ οι κοπέλες στον όροφο και 2-3 ειδικευόμενοι άψογοι. 2-3 μέρες πριν βγω εκδηλώνω και μύκητες στην ευαίσθητη περιοχή απο την σντιβίωση με τσούξιμο κατά την ούρηση.
Τέλος πάντων πέρασαν οι 13 μέρες και επιτέλους βγήκα. πέρασα όλο το στάδιο των υγρών μέσα οπότε τώρα είμαι στα αλεσμένα. το μόνο που με προβληματίζει είναι οτι μπορώ να πιω ένα ποτήρι χυμό σε 15 λεπτά χωρίς να νιώθω φούσκωμα ή πόνο και ένα γιαούρτι σε 25 λεπτά επίσης άνετα. ΓΙΑΤΙ????????????.Ρε παιδιά πείτε μου αν το έχει κι άλλος αυτό. φοβάμαι μη μου άφησαν παραπάνω στομάχι απο 120ml. μόνο το νερό με ζορίζει.
τώρα παίρνω ένα χάπι κάθε πρωί και βράδυ για το στομάχι για ένα μήνα και κάνω και τις αντιθρωμβωτικές ενέσεις μόνη μου για 15 μέρες. (τις άλλες 15 τις έφαγα στο νοσοκομείο).και ενδοκολπικά υπόθετα για τους μύκητες. Αυτάάάάάάά.........
Ελπίζω ύστερα απο όλα αυτά να βγεί και κάτι καλό γιατί δεν τα έπαιξα μόνο εγώ, αλλά και τα παιδιά μου, ο άντρας μου, οι γονείς μου που έτρεχαν για όλους και όλα 13 μέρες, η αδερφούλα μου που ξεχύντησε μαζί μου δέκα μέρες κλπ κλπ κλπ
ουφ.τα είπα και ηρέμισα!περιμένω απάντηση στο ερώτημά μου!
α! και ο γιατρός μου δεν μου έχει πει τι εξετάσεις πρέπει να κάνω και πότε να ξαναπάω! θα πάρω τη γραμματέα να μάθω!
- 29-06-2012, 18:53 #122
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
kelly εγώ έχω κάνει by-pass και δεν μπορώ να σου απαντήσω στο ερώτημά σου αλλά σου εύχομαι ολόψυχα σιδερένια και ότι δυσκολία πέρασες να μείνει για πάντα στο παρελθόν!Καλές κατηφόρες από εδώ και πέρα
29-06-2012, 19:31 #123
Kelly80 πέρασες όντως μεγάλη ταλαιπωρία και ατυχίες όπως να σε τρέχει αυτή η ηλίθια με τα πόδια στο άλλο νοσοκομείο τη στιγμή που ήσουν τόσο αδύναμη! Επίσης το πακέτο με τις φλέβες το γνωρίζω καλά κι εγώ γιατί σε 2 χειρουργεία που έμεινα πολλές μέρες μέσα μου έπαιρναν αίμα από την κεντρική φλέβα στο μπικίνι τελικά αφού είχαν σπάσει όλες οι φλέβες, στα άλλα 2 χειρουργεία που έμεινα λίγες μέρες δεν χρειάστηκε! Αλλά δεν ήξερα ότι μπορείς να ανεβάσεις πυρετό από τις σπασμένες φλέβες, αν ήταν τελικά ο πυρετός από αυτό. Κι αυτό που έπαθες με την αξονική δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα, ήμαρτον! Οσο για το στομάχι σου δε νομίζω ότι σου άφησε παραπάνω, έχουν στάνταρ μέγεθος που αφήνουν. Τον χυμό που πίνεις άνετα είναι ίσως επειδή δεν έχεις δυσανεξία και μπορείς να πίνεις πιο εύκολα από άλλους που δεν μπορούν να πιουν εύκολα υγρά στην αρχή πάντα. Το γιαούρτι που λες είναι των 200 γραμμαρίων; Εγώ τον πρώτο καιρό μπορούσα να φάω μισό γιαούρτι των 200 γρ. με τη μία όμως, κουταλίτσες σιγά σιγά μέσα σε 10 λεπτά το πολύ. Μετά επειδή δεν ήθελα άλλο δεν έτρωγα και το υπόλοιπο, νομίζω όμως ότι αν συνέχιζα θα μπορούσα να το φάω και το υπόλοιπο μέσα σε μισή ώρα που λες ότι το τρως κι εσύ. Εχει να κάνει και με τι σε πειράζει και τι όχι, κάποιοι δεν μπορούν καν να φάνε γιαούρτι. Οταν μπεις στην κανονική τροφή θα δεις ότι σε κάποια φαγητά θα τρως περισσότερη ποσότητα και σε κάποια λιγότερη. Μην ανησυχείς γιατί δεν νομίζω ότι έχεις μεγαλύτερο στομάχι από εμάς. Δεν μας είπες πως πας με τα κιλά σου, έχεις ζυγιστεί καθόλου; Εύχομαι από εδώ και πέρα να είσαι γερή και δυνατή, χωρίς άλλα προβλήματα και να χάσεις γρήγορα τα κιλάκια σου.
29-06-2012, 20:04 #124
έχω χάσει ήδη 7 κιλά τα οποία βέβαια ούτε που φαίνονται ακόμα αλλά δεν με νοιάζει καθόλου. αφού μπήκε το νερό στο αυλάκι πιστεύω οτι όλα θα πάνε καλά.
το γιαούρτι είναι των 200gr. τρώω 6-7 κουταλιές και μετά απο 20-25 λεπτά κι άλλο. απλά δεν τρώω μέχρι να νιώσω φούσκωμα ή αναγούλα γιατί φοβάμαι. θα δούμε...
το νερό πάντως είναι πακέτο. μετά τις 3 γουλιές....τρελή αναγούλα.να διψάς και να μη μπορείς να ξεδιψάσεις. απλά βάζω σε οτι πιω πολλά παγάκια και πάει καλύτερα.
(και μέσα σε όλα του νοσοκομείου αδιαθέτησα κιόλλας την 3η μέρα...).
για πείτε και εσείς εμπειρίες!...και ευχαριστώ για τις ευχές!
29-06-2012, 20:21 #125
Αυτό με το νερό το είχα κι εγώ δυστυχώς αφού χειρουργήθηκα πέρυσι τον Ιούνιο και με την ζέστη δεν μπορούσα να πιω νερό. Είχα κι επιπλέον δυσκολίες γιατί αφυδατωνόταν το δέρμα μου κι επειδή είμαι διαβητική και κάνω πολλές φορές την ημέρα ενέσεις δεν μπορούσα να τις κάνω παρά μόνο βάζοντας ενυδατικές κρέμες πριν. Κάποιες φορές για να δροσιστώ γέμιζα το στόμα μου με παγωμένο νερό και μετά το έφτυνα, αυτό με βοηθούσε λίγο. Οντως το παγωμένο νερό πάει καλύτερα κάτω και ενοχλεί λιγότερο το στομάχι. Ευτυχώς φέτος το καλοκαίρι μπορώ πλέον και πίνω αρκετό νερό χωρίς δυσκολία. Με το γιαούρτι όλα εντάξει, έτσι ακριβώς το έτρωγα κι εγώ. Καλά κάνεις και δεν πιέζεις το στομάχι σου κι εγώ έτσι έκανα κι έτσι κάνω και μέχρι τώρα 1 χρόνο μετά. Τρώω το φαγητό μου αλλά ποτέ μέχρι να νοιώσω ότι σκάω. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ το στομάχι μου να δω πόσο ακριβώς χωράει, πάντα σταματάω νωρίτερα. Μια χαρά είναι τα 7 κιλάκια που έχεις χάσει, σιγά σιγά θα αρχίσει να φαίνεται η διαφορά επάνω σου, θέμα χρόνου είναι μόνο. Δεν είναι φανταστική εμπειρία; Αλλη φορά πόση πείνα και πόσος καιρός θα χρειαζόταν για να χάσουμε 7 κιλά! Εγώ θυμάμαι ότι μετά το σλιβ δεν είχα καθόλου την ψυχολογία της δίαιτας όπως παλιά και κάθε τόσο ανέβαινα στη ζυγαριά και είχα χάσει κι άλλο βάρος, χωρίς πείνα και χωρίς κούραση. Είναι η πρώτη φορά που αγάπησα τη ζυγαριά μου και συνεχίζω να την αγαπάω γιατί πριν το σλιβ εννοείται ότι η ζυγαριά ήταν εχθρός μου!
29-06-2012, 22:23 #126
kelly80 ολη η περιπετεια σου μου θυμησε καπως τη δικη μου αλλα σε λιγοτερο βαθμο βεβαια εγω. εμεινα κ εγω μεσα 11 μερες κ εβλεπα το κοσμο να ερχεται κ να φευγει κ εγω να ειμαι ακομα εκει. μεχρι 38 εκανα κ εγω πυρετο χωρις να βρουμε την αιτια κ τα δεκατα κρατησαν ακομα κ μετα που εφυγα.ετσι εμεινα αθηνα για 6 μερες ακομα.το παιδακι μου εκανα να το δω 19 μερες κ ουτε αυτο ηθελε να μου μιλησει στο τηλ. με τις φλεβες ειχα το ιδιο θεμα κ δε μου εβρισκαν με τιποτα να βαλουν τη πεταλουδα μια μερα δοκιμασαν σε ολες τις βαρδιες κ δε τα καταφεραν παρα το βραδυ. το μονο θετικο ειναι οτι εγω ενιωθα καλα! δε ποναγα δεν ενιωθα τιποτα ημουν μια χαρα.εμενα εκει μονο κ μονο για τα δεκατα. ξεκινησα κ εγω να κανω τη βολτουλα με το νυχτικο κ τις παντωφλιτσες , μας βρηκε ομως το ασθενοφορο στη πορεια μας χιχιχ κ μας μαζεψε. με τα υγρα κ εγω επεινα ανετα χυμους κ τσαι αλλα νερο με ποναγε. το ζελε δε το συζηταω ηταν η καλυτερη μου κ το γιαουρτι επισης. εχει δικιο η τζινα ειναι καποιες τροφες που πανε ευκολα κατω κ αλλες οχι.σε εμενα ειδα οτι κ μερικες μερες δεχεται καλυτερα καποια πραγματα το στομαχακι απο οτι αλλες.μη σε ανησυχει τιποτα! τωρα που γυρισες σπιτακι σου σιγα σιγα θα βρεις την ηρεμια σου κ τα κιλα θα φευγουν χωρις να το καταλαβεις.κ μην εχεις αγωνια οτι τρως πολυ! εγω παντα ετρωγα περισσοτερο απο αλλους , ευτυχως ομως τα κιλακια φευγουν σταθερα.
29-06-2012, 22:48 #127
kelly, welcome back παρόλη την ταλαιπωρία!
Η δικιά μου εμπειρία είχε από όλα, το χειρουργείο πήγε αψογα και βγηκα στις 2 μέρες, όμως στις 10 μέρες ανέβασα πυρετό, με χώσανε άρον άρον στο παραρτημα όπου και πέρασα 5 απαίσιες μέρες, έκανα όλο το πακέτο των εξετάσεων που προανέφερες, διάβαση, αξονική, φοβόντουσαν για διαφυγή αλλά τελικά είχα λοίμωξη στον πνεύμονα, είναι εύκολο να αρπάξεις ενδονοσοκομειακά τα μικρόβια, έπαθα θρομβοφλεβίτιδα στα χέρια πάνω κάτω, έπαθα διάρροια λόγω της γαστρογραφίνης που πίνεις για να κάνεις τη διάβαση κτλ, πονούσαν οι φλέβες μου τ ρ ο μ ε ρ ά! Τέλος καλό, όλα καλά, τώρα τα έχω ξεχάσει και απολαμβάνω τα 50 χαμένα μου κιλά! Μην ανησυχείς , όλα στρώνουν με τον καιρό, αρκεί να ακολουθείς τις οδηγίες. Ό,τι θέλεις , εδώ είμαστε!
30-06-2012, 03:23 #128
Η πιθανότητα του 5% δεν περνάει από το μυαλό κανενός(και ποιος τη θέλει δηλαδή..)αλλά είναι υπαρκτή και πάντα εκεί.Παρηγοριά,το να μην βρεθούμε στο 1% που δεν τα κατάφερε κι ας μείνει ενθύμιο η ταλαιπωρία(έχει και χειρότερα πάντως μετά από επιπλοκή).
Δεν ξέρω τι σου είπαν για τη διατροφή σου,αλλά ο χυμός δεν σου δίνει και τίποτα ιδιαίτερο τώρα που κάθε μπουκιά πρωτείνης είναι πολύτιμη,ίσως να σου κόβει κι άλλο την όρεξη και μάλλον γρήγορα κατεβαίνει.
Περαστικά λοιπόν,αλλά η παντελής απουσία του χειρουργού και η έκτακτη εμφάνιση του για 2 λεπτά μόνο(guest star) και εξιτήριο χωρίς ημερομηνία επανόδου και εξετάσεις,μόνο προβληματισμό δημιουργούν...
30-06-2012, 03:52 #129
Κεεεεελλυυυυυ!!!
Επιτελους ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΠΙΣΩ!!!!!!
Αχ Θεε μου τι περασες;; Καλα στην βολτα με το καροτσακι δεν μπορουσα να μην γελασω!! Χιχιχιχιχι!!!
Κοιτα εγω εμεινα μεσα 2 μερες παραπανω αλλα λογο του προβληματος που ειχα πριν την επεμβαση και ηθελαν να με κρατησουν κι αλλο να δουν πως τα παω!!
Καλα δεν το συζητω, γιαουρτι ακομα στη μια κουταλια του γλυκου σκαω αλλα μαλλον με φουσκβνει πολυ η μαγια που εχει! (μαγια δεν εχουν τα γιαουρτια η κανω λαθος;; Χαχχαχαχ)
Παραξενο που δεν σου εδωσαν ημ/νια για επανεξεταση και ποιες εξετασεις πρεπει να κανεις!!
Παρε την Σεσσιλια τηλεφωνο γιατι και αυτη ενα μυαλο χαιμωνα καλοκαιρι και με τοσους ασθενεις τα εχασε μαλλον λιγο!!
Ειναι μια σειρα εξετασεων, μονο αιμα θα σου παιρνουν και τα κανουν ολα μετα αυτοι! Λογικα τις γενικεσ αιματολογικες και crb που κανουμε για 10 μερες μερα παρα μερα μετα την επεμβαση τις εκανες ολες στο νοσοκομειο ετσι;; Μην ανησυχεις αν η crb σου ειναι ψηλη αρχικα, μερα με την μερα πεφτει και πρεπει να φτασει κατω απο 5-6 αν δεν κανω λαθος!!
Τα 7 κιλακια θα φανουν συντομα μην ανησυχεις!! Αχ ειδες;; Ολα τσακ μπαμ εγιναν!! Αλλα αν αφαιρεσεις τον πονο που σε επιασε ξαφνηκα, δεν συμφωνεις οτι δεν πολυ ποναει η επεμβαση παρα μονο τραβανε πιο πολυ τα ραμματα; Τι ραμματα εχεις/ειχες αληθεια; Εμενα το μονο που μου κακοφανηκε ειμαι οτι μου ειχαν βαλει κλιπακια μεταλικα και οχι με νημα.. Ενω σε μια κοπελα ηταν με νημα.. Μπορει να ειχα πιο πολυ κιπος στην κοιλια δεν ξερω!!
Αχ ωραια γυρισες σπιτακι σου τωρα!!! Να εισαι καλα, γερη δυνατη και μην σηκωνεις βαρυ (στα λεω για να τα ακουω!!) φιλακιαααα!!!
30-06-2012, 03:54 #130
Αντα!;!;!;!;!;!;!
Θα εχεις για syrgery buddy τον Σημιτη και θελεις και αλλους;;; Χαχεχααχαχαχ!! Μα εχει κανει αυτος επεμβαση;; Στον αλλον στην Κρητη που ειχα παει ειχε πει στον μπαμπα μου οτι ειχε χειρουργησει την Ντορα! Οχι την εξερευνητρια, την αλλη!! Χιχιχιχιχι
01-07-2012, 23:31 #131
Originally posted by -wow-
(μαγια δεν εχουν τα γιαουρτια η κανω λαθος;; Χαχχαχαχ)
02-07-2012, 02:45 #132
Ναι αυτο!! Με φουσκωνει απιστευτα! Ολη μερα με ενα κουταλακι του γλυκου και δεν μπορω να φαω τιποτα αλλο!! :/
02-07-2012, 02:46 #133
Α! Πηρα ακομα και τα παιδικα με φρουτα (χωρις ζαχαρη η τιποτα γλυκαντικο) και με φουσκωναν και αυτα αλλα οχι τοσο οσο το τοταλ για παραδειγμα η η αγελαδιτσα 0-2%!!
02-07-2012, 12:42 #134
mipos na dokimazes ena klasiko giaourti? ena dorkados paradeigmatos xarin? ax koritsia sas euxome ta kalutera. ego etoimazome gia gastiko bypass. perimeno to sotirio tilefonima tis imerominias tis epemvasis. kante mia euxi gia mena na einai mesa ston ioulio i esto ton Augousto i epemvasi , giati edo exoun kai diakopes vlepete kai tha kalesoun mono liga atoma , oi upolipoi apo Septemvrio . proseuxithite lipon na eimai se auta ta liga atoma pou tha tin kanoun konta sima :crazy:
02-07-2012, 13:11 #135
kelly συγχαρητηρια και χαιρομαι που τελειωσε η ταλαιπωρια σου.εγω ενα χρονο μετα δεν μπορω να φαω πανω απο μια κουταλια γιαουρτι.αλλα γενικα εγω εχω θεμα με καποιες τροφες.οσο για αυτο που γραφεις οτι σε τρυπισαν τοσες φορες για να σου βαλουν φλεβα το βρισκω απαραδεκτο.στον ευαγγελισμο που την εκανα εγω ειναι τακτικη του γιατρου μου να βαζει κεντρικη γραμμη στη σφαγιτιδα που στη βαζουν την ωρα που εισαι στο χειρουργιο και δεν εχεις κανενα προβλημα με σπασμενες φλεβες και λοιπα δεινα.
Από τότε τότε που με πρωτοθυμάμαι...
21-07-2025, 11:42 in Με καφέ και συμπάθεια....