Βήματα προς το χειρουργείο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3
    Member

Βήματα προς το χειρουργείο

Επειδή η κατάστασή μου πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο και πια πρέπει να σκεφτώ τη λύση του sleeve, έχω αρχίσει να ξεκοκκαλίζω το φόρουμ και όλα τα θέματα σχετικά με αυτό. Επειδή όμως προερχόμαστε όλοι από διαφορετικά ταμεία και οι επιλογές γιατρών και προσέγγισης είναι πολλές, τα έχω λίγο μπερδεμένα στο μυαλό μου.

Λοιπόν εγώ είμαι άνεργη, ασφαλισμένη έμμεσα στο ΙΚΑ (μέσω του άντρα μου). Μπορεί να μου πει κάποιος ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσω, έχοντας ως πρώτο βήμα την μεγάλη απόφαση? Σε ποιους γιατρούς πρέπει να πάω? τι εξετάσεις χρειάζονται? πόσο χρόνο θα μου πάρει ως το χειρουργείο κατά μέσο όρο? καλύπτονται τα πάντα από το ΙΚΑ ή θα πρέπει να πληρώσω από την τσέπη μου, και πόσα?

Έχω πολλές απορίες το ξέρω :smug b:

Senior Member
    Γιατροί πολλοί,γνώστες του θέματος από όλες τις πτυχές και όχι μόνο να ανοίγουν κοιλιές,2-3 πίστεψε με(ονόματα μόνο με προσωπικό μήνυμα λόγω απαγόρευσης στο φόρουμ). Μην 'προαποφασίζεις' για σληβ καθώς μπορεί να μην ταιριάζει στο διατροφικό και ιατρικό σου ιστορικό και να κάνεις χειρουργείο που σε μερικά χρόνια θα σε επαναφέρει στο αρχικό βάρος. Αυτό είναι μία από τις πολλές πτυχές που δεν συνυπολογίζουν οι περισσότεροι χειρουργοί που δηλώνουν χειρουργοί παχυσαρκίας ενώ μέχρι προχθές έκανα αμυγδαλές και αιμμορόειδες... Άρα μεγάααααλαη προσοχή στην επιλογή γιατρού. Ανάλογα πάλι τη γνώση του,σου δίνει να κάνεις εξετάσεις(οι οποίες είναι πάρα πολλές και όχι μόνο αιματολογικές/παθολογικές) και τις καταθέτεις στο φορέα σου ώστε να σου δώσει την έγκριση με δμσ 40 ή 36 με συνοδά προβλήματα από την παχυσαρκία(ενδεχομένως να σου ζητηθούν κάποιες εξτρά εξετάσεις που αφορούν το φορέα όπως γαστροσκόπηση που θέλει το ΙΚΑ αλλά όχι πάντα ο γιατρός). Αφού πάρεις την έγκριση,παίρνεις ημερομηνία χειρουργείου. Η έγκριση του φορέα σημαίνει: 1. αν το κάνεις σε δημόσιο νοσοκομείο,δεν πληρώνεις τίποτα. 2.Αν το κάνεις ιδιωτικά που γίνεται άμεσσα καθώς στα δημόσια νοσοκομεία υπάρχει λίστα αναμονής, ο φορέας πληρώνει τα έξοδα του χειρουργείου και ο ασθενής πληρώνει το γιατρό και το δωμάτιο στην κλινική. Μέσος όρος αναμονής για το Ρίο πχ σχεδόν 1 χρόνο,εκτός αν έχει αλλάξει κάτι λόγω ΕΟΠΥΥ κτλ. Ιδιωτικά,μόλις πάρεις έγκριση,κανονίζεις ημερομηνία.

Senior Member
    KAΛΗΜΕΡΑ le ka!!
    EΧΩ ΚΑΝΕΙ ΔΑΚΤΥΛΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
    ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙΣ,ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΙΣΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΣΤΟ ΙΚΑ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 50% ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ,ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΚΤΥΛΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ.ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
    ΣΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΕ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΙΣΧΥΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΔΗΛΑΔΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ ΜΙΣΑ.ΣΕ ΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ.
    ΝΑ ΤΟΝ ΤΣΕΚΑΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ.ΡΩΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΜΕ 3 ΓΙΑΤΡΟΥΣ.ΕΙΤΕ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΙΤΕ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΕΣ.
    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ,ΑΠΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΝΟΣΗΛΕΙΑ,ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ,ΤΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
    ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΝΤΑΡ ΩΡΕΣ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΕΙ 2 ΩΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ 5ΑΝΑΛΟΓΩΣ.ΜΗΝ ΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΑΥΤΟ.
    ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΜΕΣΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.
    ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ,ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΟΥ ,ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ .
    ΕΓΩ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ.
    ΕΧΩ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ.
    ΕΝΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΘΑ ΔΕΙΣ.
    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑ ΑΚΑΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ!!!

ΦΙΛΙΑ!!
    ΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΣΑΧΠΙΝΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!!