Results 1 to 8 of 8
-
15-05-2012, 01:47 #1
καλύτερα από νωρίς, έτσι δε λένε?
γειά σας! δεν ξέρω αν έχετε κάποιο μέρος να συστήνεστε, δε βρήκα κάτι οπότε άνοιξα νέο θέμα..
είμαι η Μαρία κ μην απατάστε απ το επίθετο, δεν έχω πέντε γιους αλλά πέντε yaghts χαχα..
από μικρή είχα κάτι παραπανίσια κιλάκια. πάντα στο όριο βέβαια. στο λύκειο τα έχασα, είχα φτάσει 59 κιλά κ ήμουν τρισευτυχισμένη. έχω ύψος 1,67.
όσο ήμουν φοιτήτρια είχα βάλει 4 κιλά κ πάλι περνούσαν απαρατήρητα.
όταν όμως τελείωσα τη φοιτητική ζωή κ πήγα στο πατρικό.. τα κιλά ήρθαν κ έκατσαν.. απο τα 63 έφτασα στα 67 μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα. μιας κ η μαμά μαγειρεύει παραδοσιακά ελληνικά.. και στο χωριό δεν είχα τις δυνατότητες για κίνηση που είχα στη πόλη.. δε σταματάμε όμως εκεί. αντί να χάσω αυτά τα 4 κιλά που είχα βάλει, δεν έδωσα σημασία.. έτσι το ένα κιλό ερχόταν σιγά σιγά μετά το άλλο, αρραβωνιάστηκα κιόλας, άρχισαν τα τραπεζώματα κ έφτασα στα 72.. εκεί αποφάσισα να πάω σε διαιτολόγο. καλή,δε λέω. λυπήθηκα λίγο τα λεφτάκια μου. ήξερα εξαρχής να μαγειρεύω λάιτ αλλά νόμιζα ότι δεν τα είχα ανάγκη τα λάιτ φαγητά, κούνια που με κούναγε..
έμαθα να τρώω κάθε 3 ώρες και σωστά. δυστυχώς μέχρι τα 68 έφτασα ενώ ήθελα μέχρι τα 65 τουλάχιστον. μπορεί να σας φαίνονται αστεία αυτά τα λίγα κιλά αλλά για μένα ήταν σημείο αναφοράς.. κ δεν κράτησα τις συνήθειες της δίαιτας γιατί είμαι λιχούδω. το λατρεύω το φαγητό.
λατρεύω να μαγειρεύω, να φτιάχνω γλυκά, να δοκιμάζω συνταγές.. δεν υπάρχει σεφ άγνωστος για μένα
κ θα ήθελα πολύ να πάω ταξίδι στην ιταλία για να δω πως φτιάχνεται η παρμεζάνα κι όχι να πάω στα μουσεία.. ή στη γαλλία να δω πως φτιάχνεται το ροκφορ, οχι να παω στο παρισι να δω τον πυργο..
μιλαμε για παθος. για ορεξη για οτιδηποτε καινουριο και νοστιμο..
τρελαινομαι για καθαρες γευσεις. οχι προσμειξεις και συντηρητικα, με ενοχλουν..
είμαι ιδιότροπη με τα γλυκά, αν δεν είναι από αγνά υλικά δε μαρεσουν κ μπορει να μη τα φαω..
δεν έχω παρατηρήσει κάποια σχέση του φαγητού με τις ψυχολογικές διακυμάνσεις.
όταν ήμουν πιο μικρή, όταν στενοχωριόμουν δεν έτρωγα.
τώρα δε νομίζω πως με επηρρεάζει ιδιαίτερα στο θέμα του φαγητού..
και για να συνεχίσω, παντρεύτηκα κ ήμουν 69 κιλά (είχα κάνει δίαιτα με νύχια και με δόντια να φτάσω σ αυτά τα κιλά!) όμως μετά με πήρε πάλι η κατηφόρα κ έφτασα τα 74. αναγκάστηκα να κάνω θεραπεία με κορτιζόνη κ χωρίς να προσέχω έφτασα τα 77
οπότε τώρα είμαι 77 κιλά και ΔΕΝ είμαι καλά. δε με χωράνε τα ρούχα μου. κ δεν εχω λεφτα να παρω αλλα..
πρέπει να χάσω 13 κιλά. και απλα δε μπορω. ειναι λιγα συγκριτικα με καποιες κοπελες που διαβαζω εδω, ειναι ενας γελοιος αριθμος, αλλα δυσκολευομαι.
ποτέ δε τα πήγαινα καλά με τις στερήσεις. δε μπορώ να μου στερούν κάτι..
στερούμαι τον άντρα μου, την ασφάλεια που μου δίνει, την ηρεμία μου, δε μπορώ να στερηθώ και το φαγητό. μένω στην αθήνα, αυτός θεσσαλονίκη. λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.. δυστυχώς.
τα άσχημα που έχω με το φαγητό είναι πως τρώω όποτε ναναι. δε τρώω ιδιαίτερα από έξω, πολύ σπάνια. αλλά στο σπίτι τρώω παχυντικά, δε τα μπορώ τα λάιτ.. τα βαρέθηκα..
έφτασα έτσι να έχω φερριτινη 5 και σίδηρο στα τάρταρα.. οπότε πρέπει θέλω δε θέλω να κάνω διατροφή για να ανέβει ο σίδηρος κ να χάσω τα κιλά τα παραπανίσια.
ανησυχώ και για την υγεία μου, ποιος ξέρει πόσα κιλά θα πάρω ακόμη αν τώρα είμαι 77.. κ το έχουμε στην οικογένεια, μια τάση για παχυσαρκία..
για γυμναστική μη μου μιλάτε. βγάζω σπυριά. ενώ παλιότερα σκοτωνόμουν σε κάθε άθλημα, μ άρεσε πάρα πολύ. τώρα τίποτα, βαριέμαι απίστευτα να κάνω οτιδήποτε..
θέλω πολύ να χάσω αυτά τα κιλά. θυμάμαι πως ήμουν στα 59 κιλά και αναστενάζω.. έχω δώσει ρούχα που δε με χωράνε στην ανηψιά μου που είναι πρωταθλήτρια συγχρονισμένης (φαντάζεστε κορμι) και της κάνουν..κ αναρωτιέμαι αν όντως ήμουν κ εγώ έτσι!!
χρειάζομαι βοήθεια λοιπόν.. γιατί δε θέλω να ρισκάρω να κάνω δίαιτα να τη σταματήσω κ να πάρω άλλα τόσα κιλά μετά..
- 15-05-2012, 08:35 #2
καλώς όρισες Μαρία, πράγματι συμφωνώ να μην κάνεις δίαιτα!
Από αυτά που γράφεις, φαίνεσαι άνθρωπος που εκτιμάει την τροφή, τη μαγειρική και αντλεί ευχαρίστηση από αυτή. Γιατί να μπεις στη στέρηση που σίγουρα θα σε πάει στην ψυχολογική κατάπτωση?
Δοκίμασε να ακολουθήσεις το μοντέλο που ακολουθούν τα μέλη μας στο τόπικ "τρίωρα & τριάδες γευματων" http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=3090 , είναι ένας τρόπος να φροντίζεις τη θρέψη, να ισορροπείς τον οργανισμό που σίγουρα δεν χρειάζεται αφαγία για να αδυνατίσει! Απόφυγε τα light προϊόντα, κάνουν κακό στην υγεία με τόση επεξεργασία! Καλύτερα κάτι με φουλ λιπαρά αλλά σε μικρή/μέτρια ποσότητα. Κάνε και λίγο άσκηση, το περπατηματάκι ας πούμε είναι τέλειο για αρχή!
Καλή επιτυχία στο δρόμο σου!
15-05-2012, 12:16 #3
Mαρια παντως η πιο μεγαη αποφαση π πρεπει να παρεις ειναι τι δεν γινεται να χασεις κιλα χωρις να στερηθεις τπτ... συγγνωμη αλλα αυτα δεν γινονται... ειτε στερηθεις τα γλυκα ειτε τα πολυ παχυντικα φαγητα ή τις ποσοτητες κατι θα στερηθεις... τα κιλα που εβαλες τα εβαλες τρωγοντας αρα πρεπει να περιορισεις το φαι για να τα χασεις... ειναι μετρημενα κουκια... απο μενα τρεις συνβουλες μονο: βαλε προγραμμα στα γευματα, τρωγε πρωινο, αυξησε την ασκηση
Καλη αρχη!
15-05-2012, 18:12 #4
Μαρακι, διαβαζα την ιστορια σου και νομιζα οτι την ειχα γραψει εγω...!!!!!!
Με εκφραζει τοσο μα τοσο πολυ!!!!!!
Καταρχην πρεπει να ηρεμησεις και αν το παρεις αποφαση.....να ξεκινησεις μια σωστη διατροφη κ οχι διαιτα.......και κυριως μη σου γινουν εμμονη ιδεα τα κιλα (στο λεω γιατι εγω το επαθα και μπλοκαρα αφανταστα τον εαυτο μου)...!
Ειναι λιγα, συγκριτικα με οσα εχουν οι κοπελες να χασουν θελει μονο χρονο και πολυ υπομονη!!!!
Ξεκινωντας να ξερεις οτι κ οι παρασπονδιες ειναι μεσα στο προγραμμα....αρκει να ξερεις να τις αντιμετωπιζεις!!!!
Τα κοριτσια εδω μεσα...ειναι αρκετα εμπειρα κ μπορουν να σε βοηθησουν!!!!!
Το να καταγραφεις...τα γευματα σοτ...ειναι μια καλη αρχη.....!!!!!!!!
Καλη δυναμη και καλωσορισες και απο εμενα!!!!
15-05-2012, 22:09 #5
μαρια γεια! θελουμε να χασουμε τα ιδια κιλα, απ 13 ξεκινησα κι εγω, εχασα τα 2 και παω για τα αλλα 11!!!!!
να σε ρωτησω κατι, δουλευεις???
γιατι εγω που ειμαι απιστευτα απασχολημενη αυτον τον καιρο και ειμαι συνεχεια εξω, ξεχναω να φαω και μου ειναι ευκολο να διατηρω τις θερμιδες κατω απο 1200...
οταν σταματησω ομως τα μαθηματα και θα ειμαι ολη μερα στον καναπε μαλλον θα μου ειναι φανει δυσκολο...
η συμβουλη μου?
κοψε τα λευκα (ζαχαρη αλευρι κκρεμα γαλακτος) τα πολλα ζυμαρικα, αμυλα και τηγανητα και θα τα πας καλα...εγω τουλαχιστον αυτο ελπιζω για μενα...
και αν σου αρεσουν τα κρεατα τραβα μι ατκινς να ερθει και ο σιδηρος στα ισα του
15-05-2012, 22:58 #6
σας ευχαριστώ πολύ όλους σας..
καταλαβαίνω πως πρέπει να στερηθώ πράγματα, δεν είπα το αντίθετο..
απλά θέλω να βρω τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να χάσω αυτά τα λίγα ας πούμε κιλά..
το να καταγραψω τα γευματα μου ειναι μια καλη αρχη αλλα θα ντρεπομαι πολύ γιατί όλο και κάποια παρασπονδία θα κάνω..
παράδειγμα σήμερα είχα αυγά χωριάτικα, έκανα μαγιονέζα σπιτική κ έκανα επι της ευκαιρίας μια μακαρονοσαλατα με τόνο.. αίσχος!!!
τουλάχιστον είναι θρεπτικό, κατά κάποιο τρόπο :smilegrin: κ μακαρόνια πάντα παίρνω ολικής αλέσεως γιατί έχω και πρόβλημα με το γαστρεντερολογικό, δυσκοιλιότητα κληρονομική
το μεσημέρι έφαγα σαλάτα με σπανάκι ρόκα ντοματάκι και μισό κουλούρι σησαμένιο κομματάκια μέσα στη σαλάτα, ελάχιστο λάδι (με το μάτι ίσα που να φαίνεται, έχω σκεύος με πολύ λεπτή ροή και με βολεύει πολύ) και ξυδάκι μπαλσάμικο.
στο ενδιάμεσο έφαγα σνακ της ντροπής. όχι τα bake rolls τα άλλα που είναι σα πιτάκια.. αίσχος.
και τώρα τη μακαρονοσαλάτα..πάλι αίσχος..
πίνω σχετικά αρκετό νερό, δε το μετράω αλλά στη δουλειά πίνω και 5 ποτήρια. κ άλλα 5 στην υπόλοιπη μέρα πάνω κάτω.
σίγουρα πρέπει να πίνω περισσότερο αλλά δε μπορώ να τρέχω στη τουαλέτα συνέχεια λόγω της δουλειάς! (είμαι νοσηλεύτρια)
φρούτα τρώω απλά σήμερα δεν είχα τίποτε(άτιμη κρίση)
ξέρω πως τη μακαρονοσαλάτα δεν έπρεπε να τη φάω, έπρεπε να φάω 5 βίδες μακαρόνια και τον τόνο σκέτα. χωρίς τη μαγιονέζα και το καλαμπόκι(έβαλα βραστά λαχανικά, καλαμπόκι, αρακά και καρότο) αλλά την είχα λιμπιστεί τι να κάνουμε..οκ είμαι αδικαιολόγητη..
κατά τ άλλα αυτά έφαγα σήμερα!
α, παίρνω και το χάπι για το σίδηρο πρωί βράδυ, πριν το πρωινό γεύμα το ένα και πριν κοιμηθώ το άλλο.
το μενού της ντροπής.. χα χα..
15-05-2012, 23:47 #7
Μαράκι γειά σου και καλώς ήρθες.
Σαν να διαβάζω για την ζωή μου γραμμένη από άλλον. LOL!!!
Έτσι και εγώ. Όπου πάμε ταξίδι, πρώτα θα μάθω την τοπική σπεσιαλιτέ και μετά τα υπόλοιπα. Πες μου τι θες να φας, να σου πω που να πας τύπου....
Στα κιλά έχουμε μια διαφορά, βάλε 10 - 15 παραπάνω κιλά,ανά περίπτωση, σ' εμένακαι είσαι μέσα.
Εχουμε ένα τόπικ που γράφουμε Τι έφαγα σήμερα. Δες και εκεί. Και ιδεές θα παίρνεις και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα θα διαβάσεις.
Αν θες την γνώμη μου ξεκίνα λίγο περπάτημα και μείωσε λίγο τις ποσότητες. Θα δεις αποτέλεσμα.
16-05-2012, 08:47 #8
Μαρια αν εχεις παθος με το φαι εγω αυτο που σου συνειστω ειναι να τρως τα παντα αλλα σε πολυ ικρες ποσοτητες... για την μακαρονοσαλατα ας πουμε μισο πιατο... δεν γινεται αλλιως... εγω ας πουμε μακαρονια τρωω μια φορα στους 3 μηνες το πολυ... ξερω οτι ο οργανισμος μου δεν τα σηκωνει και κανω τρελα φουσκωματα που κρατανε μερες...
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....