Θυρωειδης
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21

Θυρωειδης

κοριτσια θέλω να χασω βαρος αλλά εχω θυρωειδη, τον εχω ρυθμισμενο βεβαια
    αλλα συχνα πικνα ταλαιπωρουμε με πριξιματα, κατακρατησεις και το κυριοτερο
    χαλια διαθεση...εχει καμμια σας κατι να μου πει; απο προσωπικη της εμπειρια;
    θα καταφερω να χασω αραγε τα 15 κιλα που θέλω;;;;

Senior Member
    Εχω και εγω και σου εγγυωμαι οτι αν εισαι τυπικη στη διατροφη δεν θα σου δημιουργησει προβλημα στην απωλεια βαρους... αφου ειναι ρυθμισμενος

Member
    κι εγώ έχω. Ρυθμισμένος εδώ και χρόνια. Κανένα πρόβλημα δε μου δημιουργεί. Και έχασα τα πρώτα 14 και συνεχίζω. Σημασία έχει να είναι σωστά ρυθμισμένος επιβεβαίωσέ το γιατί εμένα ο γιατρός μου , μου είχε πει ότι όταν ρυθμιστεί δε θα ταλαιπωρούμαι από τα προβλήματα που περιγρλαφεις και όντως έτσι ήταν. Απο τη στιγή που ρυθμίστηκε το μόνο που με απασχολεί είναι να θυμάιμαι να παίρνω το χαπάκι μου!!!

Originally posted by enigeva
    κι εγώ έχω. Ρυθμισμένος εδώ και χρόνια. Κανένα πρόβλημα δε μου δημιουργεί. Και έχασα τα πρώτα 14 και συνεχίζω. Σημασία έχει να είναι σωστά ρυθμισμένος επιβεβαίωσέ το γιατί εμένα ο γιατρός μου , μου είχε πει ότι όταν ρυθμιστεί δε θα ταλαιπωρούμαι από τα προβλήματα που περιγρλαφεις και όντως έτσι ήταν. Απο τη στιγή που ρυθμίστηκε το μόνο που με απασχολεί είναι να θυμάιμαι να παίρνω το χαπάκι μου!!!
    δηλαδι υπαρχει περιπτωση να μην ειναι ρυθμισμενος :shocked2: φοβαμαι οτι ο γιατρος μου με εχει περασει για πειραματοζωο...

Senior Member
    Το αν είναι ρυθμισμένος ο θυρεοειδής σου φαίνεται εύκολα από τις εξετάσεις αίματος. Κι εγώ έχω πολλά χρόνια και μάλιστα για να μπορέσω να κάνω επέμβαση έπρεπε να αποδείξω ότι είχε ρυθμιστεί. Κάνε εξετάσεις και θα το διαπιστώσεις και μόνη σου αν είναι ρυθμισμένος

Senior Member
    ναι αν εχεις σωστες τιμες μεσα σε φυσιολογικα ορια δεν υπαρχει θεμα...

Member
    Βασικά εγώ εγραψα την εμπειρία μου και τις αγωνίες μου. Πριν ρυθμιστεί κανονικά (πέρασε πολύς καιρός γι' αυτό) είχα κι εγώ παρόμοια προβλήματα αλλά μετά όλα καλά. Αν έχεις πρόσφατες εξετάσεις με τιμές μέσα σε φυσιολογικά όρια καλό θα ήταν να απευθυνθείς σε αυτόν να σου πει τι φταίει. εγώ δε μπορούσα να χάσω βάρος όσο δεν ήταν οκ ο θυρεοειδής μου. Μετά όμως ούτε ένα πρόβλημα. Επίσης δεν ξέρω τι σου έχει κάνει ο γιατρός σου και λες ότι σε θεωρεί πειραματόζωο αλλά θα πρέπει να ξέρεις ότι αλλαγή στο χαπάκι δείχνει τα αποτελέσματά της τουλάχιστον ένα μήνα μετά, ανάλογα και με την περίπτωση βέβαια γιατρός δεν είμαι ... απλά ξέρω αυτά τα ολίγα από τη δική μου εμπειρία...
    Για να είσαι σίγουρη καλό είναι να τον ρωτήσεις και να του αναφέρεις τα προβλήματά σου...

Senior Member
    Ζυμαράκι και εγώ πάσχω από υποθυρεοειδισμό από την ηλικία των 17 παρακαλώ. Δεν νομίζω ότι ο γιατρός σου σε πέρασε για πειραματόζωο, αντιθέτως μην παραβλέπεις τις συμβουλές του όπως πχ έκανα εγώ...μικρή και ανόητη αύξησa αυθαίρετα τη καθημερινή δοσολογία και έφτασα να δημουργήσω τεχνητό υπερθυροειδισμό...:shocked2: Όταν μίλησα στο γιατρό μου μου είπε, ότι κατ' αυτό τον τρόπο με τον καιρό θα δημιουργούσα πρόβλημα στην καρδιά μου και θα κινδύνευα από ανακοπή.
    Μάθημα: Με θέματα υγείας δεν παίζουμε!
    Φρόντισε να κάνεις τσεκ απ τουλάχιστον μια φορά το χρόνο ή και το εξάμηνο αλλά όπως σου επισήμαναν και οι προλαλήσαντες αν ο θυρεοειδής είναι ρυθμισμένος δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα στην απώλεια βάρους που επιθυμείς. Καλή επιτυχία!

Senior Member
    Οι παθησεις του θυρεοειδους αδενα ειναι πολυ συχνο φαινομενο ιδιως ο υποθυρεοειδισμος κ η νοσος του Ηashimoto.Aν παιρνεις το χαπι σου κ εισαι ρυθμισμενη στη δοση εισαι ενταξει.Αυτο που με παραξενεψε ειναι μια ερευνα που διαβασα στο Βημα της Κυριακης η οποια ελεγε ποιες ωρες ειναι καλυτερα να περνουμε τα διαφορα φαρμακα κ για τον υποθειρεοειδισμο ελεγε οτι καταλληλη ωρα ειναι η βραδυνη(!)κατι που κανεις ενδοκρινολογος δεν το λεει αφου συνιστουν το πρωι.Μαλιστα το αρθρο ελεγε οτι αυτα ειναι τα τελευταια αποτελεσματα απο ερευνες.

Senior Member
    Δε ξερω ποσοι εχετε προβλημα με το θυροειδη αλλα αποψη μου ειναι οτι δε πρεπει να επαναπαυομαστε στο οτι εχουμε αυτο το προβλημα και να εχουμε τη διακαιολογια για τους αλλους.Απο τη στιγμη που ρυθμιζεται απο κει κ περα ειναι στο χερι μας.Εγω δεν εχω τετοιο προβλημα αλλα λογο πολυκυστικων εχω ενα θεμα με τις ορμονες και παιρνω ευκολα βαρος,αλλα τωρα που τρωω σωστα εχουν ρυθμιστει ολα....:smilegrin:

Senior Member
    Καλημερα!! εγω εχω Hashimoto υποθυροειδισμο διαγνωσμενο απο 20 ετων (16 χρονια τωρα).Θα σας πω το εξης εμενα εκανε 6 χρονια για να ρυθμιστει . Επισης παρ'ολο που υποτιθεται οτι ρυθμιζεται λογω του οτι η ορμονη που παιρνουμε ειναι χημικη δεν υποκαθιστα πληρως την δικη μας ετσι, μην τρελλαθουμε . Συμφωνω οτι δεν πρεπει να το χρησιμοποιουμε ως δικαιολογια αλλα ναι ειναι υπευθυνο για κατακρατησεις και για δυσκολια απωλειας βαρους. Δυστυχως αυτο το μικρο οργανο ειναι απολυτα σημαντικο για τις λειτουργιες του οργανισμου μας και ακομα και αν οι εξετασεις δειχνουν οτι ολα ειναι καλα πολλες φορες απο ατομο σε ατομο διαφερει η τιμη που ειναι το ατομο ευθυροειδικο. επισης ειναι ορισμενες τροφες που αντεδεικνυονται για τον θυροειδη και καλο ειναι να τα προσεχουμε λιγο.

Junior Member
    γεια χαρα..να κανω μια ερωτηση; πως μπορει καποιοσ να καταλαβει περα απο τις εξετασεις οτι εχει προβλημα με το θυροειδη; εχει η μητερα μου, η αδερφη μου, ειχε η γιαγια μου κτλ.. πριν 3 χρονια εκανα εξετασεις κ ολα οκ.. εσεις πως το καταλαβατε κ πηγατε για εξεταση;

Senior Member
    Εγω το βρηκα τυχαια απο μια εξεταση αιματος στην οποια μου καναν κ TSH.

Member
    κι εγώ τυχαία το ανακάλυψα λόγω ενός τσεκ απ που μου ζήτησε ο παθολόγος. δεν είχε κανείς από την οικογένεια.
    μόλις ανακαλύφθηκε πήγα σε ενδοκρινολόγο και μου ζήτησε να κάνω όλες τις ορμονολογικές και υπερυχογράφημα θυρεοειδούς. απλές εξετ'άσεις αίματος οι πρώτες., αλλά γενικά πολύ ακριβές...

Senior Member
    Παιδια σας εχω ολες... εγω διεγνβσθηκα στα 11 επειδη εχει και η μητερα μ. Πριν απο 2 χρονια ομως αρχισα να παιρνω σωστα τα φαρμακα μου... μολις το κανεις δεν εχεις προβλημα απλα...

Page 1 of 2 12 LastLast