Results 1 to 5 of 5
Thread: διαιτολογος
-
26-05-2012, 11:58 #1
διαιτολογος
Γεια σας!!! Εδω και αρκετο καιρο ,παθαινω βουλιμικα επεισοδια που συνδεονται πολυ με την ψυχολογια μου ,για αυτο εδω και 3 μηνες προσπαθω να βρω τις αδυναμιες μου και γενικοτερα τον εαυτον μου κανοντας ψυχοθεραπεια.
Η ψυχολογος,μου συστησε μια διαιτολογο με την οποια ηταν γνωστες,αλλα χωρις να θελω να κλαφτω, δεν βγαινουν τα χρηματα για ψυχολογο και διαιτολογο..
Εχθες που επισκεφτηκα την διαιτολογο για πρωτη φορα μου ειπε πως θα βγαζει καινουργιο προγραμμα ανα βδομαδα... :sniffle:
Οσοι εχουν παει σε διαιτολογο μπορουν να μου πουν αν πρεπει να πηγαινει καποιος καθε βδομαδα ή μπορει να του δωσει προγραμμα για εναν μηνα κλπ? τα κιλα που θελω να χασω ειναι γυρω στα 10...
- 26-05-2012, 14:19 #2
elenaki ήδη έχεις κάνει ένα σωστό βήμα να σε παρακολουθεί ψυχολόγος για τα βουλιμικά επεισόδια, η διαιτολόγος που σου συστησε φαντάζομαι πως θα είναι ειδικευμένη στις διατροφικές διαταραχές.
Σίγουρα οι εποχές είναι δύσκολες κ το καθετι το σκεφτόμαστε πλέον διπλά, πήγαινα κ εγώ σε διαιτολόγο εξειδικευμένο στις διατροφικές διαταραχές διοτι εγω παρουσιάζω υπεραφαγικά (χωρίς εμετους) τον οποίο τον έκοψα λόγω οικονομικών.
Πάντως για όσο χρονικό διάστημα πήγαινα δεν μου έδωσε συγκεκριμένο διατολόγιο παρά μόνο ένα γενικό πλάνο κ ανάλογα με το τι επιθυμουσα τα συνδύαζα μόνη μου! Θεωρώ πως αυτό ενδεικνυτε για εμας (βουλιμία-υπερφαγία) γιατι δεν μπορούμε να πιεζόμαστε με το "πρέπει" να φας αυτο το μεσημέρι κ αυτο το βράδυ. Επίσης πήγαινα 2 φορές το μήνα.
Η συγκεκριμένη διατροφή προτείνει τρια κύρια γευματα τα οποια να περιλαμβάνουν τροφές απο τις τρεις βασικές ομάδες δηλ πρωτείνη, υδατάνθρακα κ λαχανικό κ στα ενδιάμεσα γευματα ένα φρούτο με υδατάνθρακα, επίσης τα γευματα να απέχουν μεταξύ τους 2,5 με 3,5 ώρες. Εμένα με έχει βοηθήσει πάρα πολύ η συγκεκριμένη διατροφή, τα υπερφαγικά έχουν μειωθεί κατά πολύ κ νιώθω πλέον πως έχω μεταλαχθεί :lol: όσον αφορά το πως βλέπω το φαγητό, φαντάζομαι εσύ που πας κ σε ψυχολόγο θα έχεις πολύ καλύτερα απότελέσματα, εγώ το πάλευα κ το παλεύω μόνη μου καθώς έχω κόψει πλέον κ τον διαιτολόγο.
Εαν θέλεις μπορείς να δεις κ εδώ σχετικά με τη συγκεκριμένη διατροφή http://www.eatingdisorders.gr/forum/...id=3090&page=2
26-05-2012, 18:37 #3
break μου σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου!!
Για του λογου το αληθες ,δεν απευθυνθηκα στην ψυχολογο λογω των βουλιμικων επεισοδιων,στην πορεια μεσω συζητησης βγηκε και αυτο το θεμα στην φορα και εδω και 2 συνεδρειες το παλευουμε..ειμαι σιγουρη πως θα χαρει με την αποφαση που πηρα και απευθυνθηκα σε εναν ειδικο.
Με βαση των ΔΜΣ ειμαι σε φυσιολογικα επιπεδα ,αλλα λογω του οτι εχω περιφερεια θα ηθελα να χασω καποια κιλα.
Σημερα ηταν η πρωτη μου μερα,και μπορω να πω πως μεχρι στιγμης (φτου φτου μην με ματιαξω) το ακολουθησα κατα γραμμα και το βραδυ εχει γιαουρτακι με φρουτα..:wink2:
Επειδη πιστευω πως δεν θα εχω την οικονομικη δυνατοτητα να συνεχισω για αρκετες φορες στην διαιτολογο, τι θα μπορουσα να την ρωτησω στην επομενη επισκεψη?
-τι να κανω οταν με πιανει βουλιμια?? εσενα συνηθως τι σου ειχε προτεινει?
-να μπω σε ενα προγραμμα ενος μηνα και επειτα σταθεροποιησης?
26-05-2012, 19:31 #4
Θεωρώ πως εφόσον η διαιτολόγος είναι εξιδεικευμένη στις διατροφικες διαταραχες δεν χρειαζεται να την ρωτησεις κ πολλά εφοσον θα σε καθοδηγησει εκεινη.
εμενα μου ειχε προτεινει πολλα κ συχνα γευματα γιατι εαν δεν πεινας μπορεις να αντισταθεις σε πειρασμους, επισης δεν χρειαζονται τυψεις εαν καποια στιγμη παρεκλινεις του προγραμματος να προσπαθησεις να επανελθεις στο προγραμμα κ να μη σε πιασουν οι τυψεις κ τροφοδοτεις τον φαυλο κυκλο της υπερφαγιας.
Ευχομαι ολα να σου πανε καλα :love:
26-05-2012, 20:11 #5
να εισαι καλα break μου! και σε σενα το ιδιο :wink2:
Αύριο θα γίνω 27, και δεν θέλω να δω ούτε μέρα παραπάνω.
15-06-2025, 13:47 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή