Ελάτε να μαζευτούμε όλα τα... 70αρια!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 12 of 12
    Senior Member

Ελάτε να μαζευτούμε όλα τα... 70αρια!

Hello!

Δε ξέρω αν ήδη υπάρχει η εν λόγω θεματική ενότητα!
    Αφιερωμένη σε όλους εμάς που ζυγίζουμε γύρω στα 70 και επιθυμούμε καιρό τώρα να δούμε τη ζυγαριά να κατεβαίνει!

Νομίζω ανήκουμε σε μια περίεργη κατηγορία, εφόσον συνήθως στα 70 κιλά δεν αντιμετωπίζεις προβλήματα υγείας ή ρατσισμού -
    βρίσκεσαι όμως πολλές φορές αντιμέτωπος με τον εαυτό σου, που σου γκρινιάζει να το πας ένα βήμα πιο πέρα! Και επιτέλους να νιώσεις όμορφα, ικανοποιώντας το στόχο σου!

Περιμένω τις ιστορίες και τις συμβουλές σας!

Senior Member
    Αυτά τα τελευταία κιλά και δύσκολα χάνονται και κινδύνους κρύβουν.

Στα 70 λες δεν αντιμετωπίζεις ρατσισμό! Εγω λέω ότι αντιμετωπίζεις και έντονο, ειδικά αν έφτασες εκεί από τα 100+.
    Σε πληροφορώ ότι οι περισσότεροι "φίλοι" και γνωστοί θα αδημονούν να τα ξαναπάρεις. Κι αν τα καταφέρεις θα νιώσουν κι έντονη ηδονή την οποί και δε θα μπορούν να κρύψουν. ʼνθρωποι!

Εδώ πια χρειάζεται πειθαρχία, σωστή διατροφή, γυμναστική και προσοχή μη γίνει φαύλος κύκλος το χάσιμο κιλών. ʼντε κι άλλο ένα μέχρι να γίνεις σκιάχτρο.
    Το σημαντικότερο είναι να καταλάβεις σε πιο βάρος είσαι καλά, νιώθεις καλά κι είσαι ακόμη όμορφος-η!

Senior Member
    Originally posted by giorgosdelta
    Σε πληροφορώ ότι οι περισσότεροι "φίλοι" και γνωστοί θα αδημονούν να τα ξαναπάρεις. Κι αν τα καταφέρεις θα νιώσουν κι έντονη ηδονή την οποί και δε θα μπορούν να κρύψουν. ʼνθρωποι!
    Ήδη το βλέπω στα μάτια ορισμένων ''φίλων'' .
    Την ηδονή που λες όμως δεν θα τους δώσω την ικανοποίηση να τη νοιώσουν

Senior Member
    Όπως πολύ σωστά τόνισες Δώρα, φαίνεται στα μάτια των άλλων. Ζήλεια και φθόνος. Το πόσο έχεις ματώσει για να πετύχεις να αλλάξεις σχεδόν κανέναν δεν ενδιαφέρει.

ʼσε που επειδή αθλούμαι, θεωρούν οι πάντες ότι κάνω μια άκρως τρελή κι απόρρητη υγιεινή διατροφή. Oπότε αν με δουν να πίνω καφέ, αρχίζουν: "Πίνεις καφέ; Εσύ; Αααα!!! Τι υγιεινή διατροφή κάνς ισί;". ʼντε τώρα να εξηγήσεις στον κόσμο ότι ο καφές έχει ένα σωρό αντιοξειδωτικές ουσίες.
    Εκεί να δείτε ρατσισμός και τρέλα.
    "Πίνς και κοκα κόλα, αααα, και γιαούρτια 0%; Τι πράγματα είναι τούτα;"
    Ψάχνουν το παραμικρό να βρουν ψεγάδια.

Αυτά τα αναψυκτικά light μπορώ να σας πω ήταν το μεγαλύτερο λάθος που έκανα τα τελευταία 2 χρόνια, τώρα τα έκοψα μαχαίρι. Έχω την αίσθηση ότι αυτή η ζάχαρη που τάχα πίνεις ενώ στην πραγματικότητα δεν πίνεις σε τρελαίνει και σε οδηγεί σε στιγμές διατροφικής παραφροσύνης. Όταν θελήσεις σάκχαρα πρέπει να φας σάκχαρα εκείνη την ώρα "Φρούτα, μέλι, ένα γλυκό". Η ποσότητα βλάπτει.

Senior Member
    Αυτή την απορία μπορεί κάποιος να μου την λύσει? γιατί τόση κακία ρε παιδιά? Στο Θεό που πιστεύετε! ξέρετε τι είπαν στην μάνα μου, όταν ρώτησε για μοδίστρα? Ε! μην τα στενέψει κι΄όλα η κόρη σου, μπορεί να ξαναπαχύνει!!! Η καρακάξα που να της βγεί το μάτι. αϊ στην ευχή. το θυμήθηκα και συγχύστηκα :flaming:
    ----------------------------------------------------------------------------------------------

Τι προτίνετε για να χαθούν τα τελευταία δύσκολα 10 κιλά?! γιατί κάτι έχω καταλάβει ότι θα με παιδέψουν...

Senior Member
    Στα 70 λες δεν αντιμετωπίζεις ρατσισμό! Εγω λέω ότι αντιμετωπίζεις και έντονο, ειδικά αν έφτασες εκεί από τα 100+(...)

Εδώ πια χρειάζεται πειθαρχία, σωστή διατροφή, γυμναστική και προσοχή μη γίνει φαύλος κύκλος το χάσιμο κιλών. ʼντε κι άλλο ένα μέχρι να γίνεις σκιάχτρο.
    Το σημαντικότερο είναι να καταλάβεις σε πιο βάρος είσαι καλά, νιώθεις καλά κι είσαι ακόμη όμορφος-η!
    Γειά σας παιδιά!
    Εγώ αναφερόμουν (μάλλον ασυνείδητα) σε αυτούς/ες που βρίσκονται ανέκαθεν στα 70 κιλά και θέλουν να αδυνατίσουν!
    Προσωπικά δεν έχω βιώσει ρατσισμό από τους άλλους, μόνο από τον εαυτό μου.

Για εσάς που με κόπο φτάσατε στα 70, είστε σαφώς καλοδεχούμενοι να πείτε την ιστορία σας, και συμπληρώνω:

Νομίζω πως η κακία των ανθρώπων γύρω σας δεν ονομάζεται πλέον ρατσισμός, αλλά άρρωστος ανταγωνισμός. Και άρρωστη ανασφάλεια.

Δυστυχώς δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι συνείδηση και συναισθήματα. Γι'αυτό και πάμε γενικά κατά διαόλου.

Μη δίνετε σημασία στους κακόβουλους... Κρατήστε δίπλα σας αυτούς που σας αγαπάνε. Τίποτα και κανένας δε μπορεί να σας βλάψει όσο είστε πιστοί στις ιδέες σας, στην ηθική σας και βεβαίως στην προσπάθεια σας!

Εγώ βρίσκομαι στα 70's :P κιλά πάρα πολύ καιρό. Ευτυχώς έχω καλό ύψος και αυτό με σώζει κάπως. Πάντα ονειρευόμουν ωστόσο ένα σώμα πιο αδύνατο, με το οποίο θα νιώθω - όπως πιστεύω - πιο άνετα.
    Προσπάθειες έχω κάνει κατά καιρούς να χάσω κιλά, όχι με αυστηρές δίαιτες αλλά με προσεγμένη διατροφή. Κάποια στιγμή πριν μήνες πήγα και σε διαιτολόγο, όμως σε μικρό χρονικό διάστημα τα παράτησα.
    Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν όντως έχω την ανάγκη να χάσω τα κιλά αυτά, εφόσον τελικά δεν είναι ένας στόχος που πεισματικά κυνηγάω.
    Με παίρνει πολλές φορές από κάτω, όμως ξανασηκώνομαι.
    Αυτά από 'μενα, περιμένω και τα δικά σας!

Senior Member
    Ας γράψω και τον πόνο μου - απορία...

Απ'ο,τι διαβάζω, και άλλοι έχουν ξεσπάσματα στο φαγητό - τύπου τρώω τεράστιες ποσότητες και μετά τύψεις.
    Και εγώ το κάνω αυτό, δηλαδή υπάρχουν φορές (μια μέρα τον μήνα ίσως; όχι συχνά πάντως) που τρώω ό,τι να 'ναι χωρίς να υπολογίζω θερμίδες ή ευχαρίστηση... Σοκολάτες, πίτσες, γλυκά, ό,τι βρω μπροστά μου!!! Και μετά προφανώς αισθάνομαι απαίσια.
    Δεν έχω κάνει ποτέ εμετό, ούτε το θεωρούσα ποτέ πρόβλημα.

Αυτό ονομάζεται υπερφαγικό επεισόδιο; Και ίσως θα έπρεπε να το δω πιο σοβαρά;

Senior Member
    Η υπερφαγία, όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ sethunya είναι το άμεσο, αναπόφευκτο αποτέλεσμα της υποφαγίας.
    θα σου έλεγα να βάλεις στόχο τα 66, κι όχι τα 62.
    Επίσης θα σου πρότεινα να μη κάνεις ειδική διατροφή, ότι τρως -κάτι που εσύ θα βρείς.

Senior Member
    Sethunya και Γιώργο καλημέρα
    Sethunya πόσο ετών είσαι αν επιτρέπεται;
    Από αυτά που γράφεις βλέπω ότι δεν έχεις σοβαρό θέμα με την διαχείριση του φαγητού, απλά δεν θέλεις να πεινάσεις (και πολύ καλά κάνεις). Ένα υπερφαγικό επεισόδιο τον μήνα είναι όντως πολύ λίγο. Για να έχεις διατροφική διαταραχή θα πρέπει να χάνεις τον έλεγχο πολύ περισσότερες φορές από μία τον μήνα. Συνεπώς δεν φαίνεται να έχεις διαταραγμένη σχέση με το φαγητό.
    Εδώ αρχίζουν τα ενδιαφέροντα. Αν επιμείνεις να χάσεις αυτά τα 8-9 κιλά που λες ότι δεν σου αρέσουν και δεν το κάνεις με γυμναστική και υγιεινή ισορροπημένη διατροφή αλλά μόνο με μία υποθερμιδική δίαιτα, τότε αν και εφόσον καταφέρεις να την διατηρήσεις για το χρονικό διάστημα που απαιτείται, πράγματι τα κιλά θα τα χάσεις, αλλά πίστεψε με σε αυτό που σου λέω όπως τα έχασες έτσι θα τα ξαναβάλεις κιόλας. Και μάλιστα πιθανότατα θα βάλεις και 3-4 κιλά επιπλέον. Θα φτάσεις έτσι κοντά στα 75 και μάλιστα το σώμα σου θα φαίνεται πιο παχουλό μιας και τα κιλά αυτά πιθανότατα θα τα βάλεις σε μικρό χρονικό διάστημα και με άστατη διατροφή με υπερφαγικά επεισόδια που θα έχουν πυροδοτηθεί από την υποθερμιδική δίαιτα. Στην πορεία λοιπόν θα έχεις καταφέρει να χάσεις λίπος και μυικό ιστό με την δίαιτα που θα έχεις ακολουθήσει και στην συνέχεια θα βάλεις μόνο λίπος, χωρίς να αναπληρώσεις τον μυικό ιστό που έχασες γιατί απλά δεν θα έχεις φυσικές δραστηριότητες και επειδή η γλυκόζη στο αίμα σου θα κάνει απότομες αυξομειώσεις. Αυτό θα πυροδοτήσεις τύψεις, κακή ψυχολογία, χαμηλή αυτοεκτίμηση και επαναφορά στον φαύλο κύκλο της δίαιτας. Και εκεί που τώρα είσαι σε ένα φυσιολογικό βάρος, μπορεί μετά από χρόνια να καταλήξεις να γίνεις υπέρβαρη ακόμη και παχύσαρκη.
    Όλα αυτά είναι απλά ένα σενάριο. Πίστεψε με όμως δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Είναι σενάριο τεκμηριωμένο επιστημονικά και αν ρωτήσεις όλους τους υπέρβαρους και παχύσαρκους σε αυτό το φόρουμ είμαι βέβαιη ότι θα σου πουν ότι όλοι κατέληξαν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση από μία δίαιτα και κάποια κιλά που ήθελαν να χάσουν εξ αρχής.
    Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να σε τρομάξω και εννοείται πως δεν καταλήγουν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι ή με διατροφικές διαταραχές όλοι όσοι αποφασίζουν να κάνουν μία δίαιτα σε κάποια φάση της ζωής τους. Αλλά αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι αν θέλεις να έχεις ένα χαμηλότερο βάρος και να το διατηρήσεις χωρίς να καταλήξεις στον παραπάνω φαύλο κύκλο ο μόνος τρόπος για να το καταφέρεις είναι με γυμναστική και με ισορροπημένη διατροφή. Ακόμη και τότε το σώμα σου θα σου δείξει πια κιλά είναι ιδανικά για εσένα. Μπορεί να μην είναι τα 61 αλλά τα 65-66 που σου είπε και ο Γιώργος. Πρόσεξε πάρα πολύ πως θα αποφασίσεις να χάσεις λοιπόν αυτά τα λίγα μεν, δύσκολα δε κιλά.

Στην εφηβεία μου ήμουν στα ίδια κιλά με εσένα. Στην προσπάθεια μου να χάσω αυτά τα 5 κιλά σε βάθος χρόνου και μετά από πολλές δίαιτες κατέληξα να ζω το φαινόμενο γιο γιο και στα 32 μου τελικά έφτασα τα 105 κιλά και με αδηφαγική διαταραχή. Και ναι για λίγους μήνες της ζωής μου ήμουν 65 κιλά. ʼξιζε τον κόπο; Σίγουρα όχι! Όχι με τον τρόπο που το έκανα.

Ελπίζω να λάβεις σοβαρά στα υπόψην σου όλα όσα σου έγραψα. Εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου και να ξέρεις ότι υπάρχει τρόπος να επιτύχεις τον στόχο σου, απλά δεν θέλει βιασύνες. Θέλει αλλαγή τρόπου ζωής, καλύτερο πρόγραμμα στην διατροφή σου και περισσότερη άσκηση, που όλα αυτά στο κάτω κάτω θα σου προσφέρουν μία καλύτερη υγεία, περισσότερη ενέργεια, καλύτερη διάθεση και σε βάθος χρόνου μία πιο καλλίγραμμη σιλουέτα. Μην επιλέξεις την γρήγορη-εύκολη οδό μίας δίαιτας γιατί κακά τα ψέμματα δεν μπορείς να κάνεις δίαιτα για μία ζωή. Ενώ την άσκηση και την ισορροπημένη διατροφή μπορείς να την έχεις για πάντα και να είσαι και ευτυχισμένη και παράλληλα να διατηρείς το χαμηλότερο σωματικό βάρος που επιθυμείς.

Senior Member
    Η υπερφαγία, όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ sethunya είναι το άμεσο, αναπόφευκτο αποτέλεσμα της υποφαγίας.
    θα σου έλεγα να βάλεις στόχο τα 66, κι όχι τα 62.
    Επίσης θα σου πρότεινα να μη κάνεις ειδική διατροφή, ότι τρως -κάτι που εσύ θα βρείς.
    Γειά σου Γιώργο!
    Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή

Τι να σου πω, πάντως σε υποφαγία δεν έχω πέσει ποτέ...! Οι "εκρήξεις" μου σε γλυκά και fast food είναι ανεξάρτητες δίαιτας ή διατροφής!
    Τώρα τα 66 κιλά, αποτελούν όντως τον αρχικό μου στόχο, ασχέτως αν στο τικεράκι έγραψα 62!
    Αν θέλεις πες μου λίγα πράγματα και για 'σενα!

@Eli
    Είμαι 24! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όσα έγραψες! Με τη γυμναστική δεν τα πάω τόσο καλά, αλλά γενικά έχω στο μυαλό μου το "σχέδιο" υγιεινής διατροφής και όχι εξαντλητικής δίαιτας, οπότε νομίζω είμαι σε καλό δρόμο!

Senior Member
    Originally posted by Sethunya

Αν θέλεις πες μου λίγα πράγματα και για 'σενα!

:tumble:
    Αν θέλουμε να αλλάξει το σώμα μας, πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης.
    Ότι κάνουμε, ότι τρώμε κι ότι είμαστε αποτυπώνεται στην εξωτερική μας εμφάνιση.
    Είμαστε ότι τρώμε και τρώμε ότι είμαστε.
    Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος. Ο δρόμος της ζωής είναι ανηφορικός και δύσκολος. Στην κορυφή του βρίσκεις την αληθινή ευτυχία.

Senior Member
    Sethunya χαίρομαι που σκέφτεσαι υγιεινή διατροφή και όχι υποθερμιδική δίαιτα. Ωστόσο να ξέρεις ότι για να φτάσεις και να διατηρήσεις τον στόχο σου δεν μπορείς να πας κουτσαίνοντας....
    Το ένα πόδι είναι η διατροφή και το άλλο είναι η άσκηση, και από άποψη υγείας να το πάρεις είναι ανθυγιεινό να μην έχεις κάποια φυσική δραστηριότητα στην ζωή σου, έστω ένα καθημερινό περπάτημα. Δεν λέω ότι εγώ είμαι καλύτερη, δεν ασκούμαι καθημερινά, αλλά το παλεύω και προσπαθώ να αλλάξω, έχω πιάσει την ανηφόρα και ανεβαίνω λίγο λίγο, προσπαθώντας να παγιώσω νέες συνήθειες στην ζωή μου. Μην απορρίπτεις λοιπόν τις φυσικές δραστηριότητες και προσπάθησε να βρεις πράγματα που σε ευχαριστούν και τα βρίσκεις διασκεδαστικά. Εγώ έχω επιλέξει την zumba, την γιόγκα και το ποδήλατο. Εσύ μπορείς να βρεις κάτι άλλο! Η άσκηση δεν είναι μόνο θέμα απώλειας βάρους είναι κυρίως θέμα ευεξίας, καλής διάθεσης και γενικότερα υγείας.