Συναγωνιστες και συναγωνιστριες θελω γνωμες...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Junior Member

Συναγωνιστες και συναγωνιστριες θελω γνωμες...

Γεια σου κοσμε..! Νεο μελος εδω..! Βρηκα το forum σας τυχαια..και ειπα να μπω μπας και βρω καμια ακρη..Λοιπον μπαινω στο κυριως...Ειμαι 21 χρονων και μεχρι τωρα ημουν παντα καπως...ζουμερος..:smirk: παραημουν δηλαδη αλλα τελος παντων..Βαρεθηκα ομως..πραγματικα βαρεθηκα. Ορκιστηκα πως θα ξεμπερδεψω αυτη τη φορα μια και καλη με αυτο το προβλημα. Τι ζηταω απο εσας..?? Μια γνωμη..για το πως πρεπει να ξεκινησω..εχω αρκετα κιλα που πρεπει να χασω και ξερω οτι θα παρει χρονο. Θα ηθελα λοιπον αν καποιος απο εσας ξερει καποια μεθοδο ή καποιον ειδικο για να απευθυνθω να με βοηθησει. Ευχαριστω προκαταβολικα..τα ξαναλεμε..καλο καλοκαιρι κιολας..:smug:

Senior Member
    pantelo welcome!!!ποσα κιλα εισαι και τι υψος εχεις δεν μας ειπες.

Καλη αρχη!

Λοιπον να σου πω τα θετικα, το γεγονος οτι εισαι μικρος (συνομηλικοι ημαστε ),κανεις πρωτη φορα διαιτα(απο οτι καταλαβα-διορθωσεμε αν κανω λαθος)και εισαι αντρας (αδικη κοινωνια) θα συμβαλλει στο να δεις συντομα αποτελεσματα :bigsmile:

Τωρα.. το τι ακριβως να κανεις, κανείς δεν μπορει να σου πει.. το καλυτερο ειναι να δοκοιμασεις, και να δεις εσυ συμφωνα με τις συνηθειες σου και τον χαρακτηρα σου ας πουμε, τι σου ταιριαζει..
    Γενικα να το ψαξεις με λιγο πειραματισμο.
    Το πιο "σωστο" θα ηταν να σε συμβουλεψουμε να πας σε εναν διαιτολογο..
    αλλα, νομιζω οι περισσοτεροι εδω, τον εχουμε κοψει (και αν καποτε τον χρησιμοποιουσαμε .. )

Για αρχη λοιπον, θα ηταν καλο να μας κανεις μια περιγραφη του τι περιεχει το διαιτολογιο σου καθημερινα.. και να μας δωσεις και μερικες παραπανω πληροφοριες για σενα οπως αναφερει και η Λιλα, να μας πεις και αν δουλευεις ή αν κανεις καθυστικη ζωη, ή καποια δραστηριοτητα...

Επισης μπορεις να τριγυρισεις εδω μεσα, να δεις διαφορα postς που εχουν ανοιξει μελοι, και να χαζεψεις καποιο που σε ενδιαφερει για αν παρεις μια πρωτη γευση και να προσανατολιστεις.

Περιμενουμε καλως ορισες!

Senior Member
    Γεια σου PanteloSx καλώς ήρθες!!
    Θα σου έλεγα να σκεφτείς τι είναι αυτό που σε σταματούσε κάθε φορά και χαλούσες την διατροφή σου..
    Εγώ για παράδειγμα δεν μπορώ χωρίς να έχω κάποιον πάνω απο το κεφάλι μου(διαιτολόγος).
    Προσπαθούσα μόνη μου ένα χρόνο να χάσω βάρος και έχανα 3 κιλά την μία εβδομάδα και την άλλη τα έπαιρνα ξανά..φάυλος κύκλος!
    Δεν λέω πως ο μόνος τρόπος είναι αυτός και εδώ μέσα θα δεις πως πολλά άτομα μόνα τους χωρίς διατολόγους έχασαν τα κιλά τους απλά λέω τι δουλέυει σε εμένα..

Αν πιστέυεις πως μπορείς να μόνος σου να τα καταφέρεις,προσπάθησε να κάνεις τα 4-5 γεύματα την ημέρα,να βγαίνεις να περπατάς και να μειώσεις τις ποσότητες..αλήθεια πόσα κιλά είσαι??

ελπίζω να σε βοήθησα λιγάκι..:blush:

Junior Member
    εχετε Point..ειμαι καααπου στο 1,76-1,80..δεν ξερω ααακριβως..και απο κιλα ειμαι στα 130φευγα. ντουλαπα 2φυλλη. οσο για το τι ζωη κανω..μεχρι στιγμης σσσσσσσσσαπιζω στις καφετεριες..αλλα σκοπευω να το αλλαξω συντομα αυτο. μεσα στο μηνα λογικα ξεκιναω γυμναστηριο. παντως ισχυει αυτο που λες..και εγω θελω να εχω εναν πανω απο το κεφαλι μου να με τσεκαρει..πιο πολυ ετσι..για την σιγουρια.

Senior Member
    pantelo σε ετρωγα πριν απο ενα χρονο ντουλαπα τριφυλλη 157 κιλα 1.73 και 25 τοτε χρονων

Senior Member
    Γειά σου Παντελή!

Τα πράματα είναι απλά, όχι όμως και εύκολα. Η λύση είναι η προφανής, σωστή διατροφή(κυρίως) και άσκηση.
    Δε χρειάζονται υπερβολές, στο βάρος που είσαι απλά κόβοντας γλυκά, παγωτά, τηγανητά, πιτσες, αλκοολ ΘΑ χάσεις κιλά 100% οπότε ξεκίνα από κει. Περπατηματάκι με τη μουσικούλα σου βραδάκι να μη λιώνεις καλοκαιριατικα, αυτά!

Και αφού γίνει η αρχή μετά θα γουστάρεις κιόλας και θα πας καλά! Θα υπάρξουν και δυσκολίες, πισωγυρίσματα, κολλήματα αλλά αυτά θα τα δούμε στην ώρα τους.

Καλή επιτυχία αρχηγέ! Εδώ είμαστε για οτι θες

Senior Member
    Καλωσήρθες και καλή αρχή σε ότι κάνεις,2 λύσεις έχεις:αλλαγή τρόπου ζωής δια παντός με διατροφή και άσκηση(αλλά δυστυχώς λίγοι το καταφέρνουν και ακόμα λιγότεροι το διατηρούν) ή χειρουργείο παχυσαρκίας.Εγώ έκανα το 2ο...

Senior Member
    Εγω θα σου πω τη προσφατη θεωρια μου, μετα απο τη απωλεια βαρους μου μεσω διατροφης, τωρα καιγομαι να βρω τη καταλληλη συντηρηση.

Η θεωρια μου (που μου λενε αρκετοι που κανουν διαιτες/διατροφες, εχει βαση)

Σε ζεστους περιοδους, που ειναι τα φρουτα και λαχανικα απειρα, τρεφομαστε με αυτα και εχουμε αρκετη ενεργεια και δεν αποθηκευουμε λιπος (Γεγονος. Ειμαι στον δευτερο μηνα με μονο υδατανθρακες απο φρουτα και πρασσινα, αραια και που απο ζυμαρικα και πατατες οταν δεν εχω τα λεφτα, δεν εχω παρει γραμμαριο. Η ζεστη βοηθαει να'χω ορεξη για φρουτα).

Σε κρυους περιοδους, που στη φυση δεν υπαρχουν τοσα φρουτα και λαχανικα, μπαινουμε σε κυνηγετικη περιοδο και τρεφομαστε με ζωικα (πρωτεινη/λιπαρα/λιγοι υδατανθρακες) και χρησιμοποιουμε το αποθηκευμενο μας λιπος + το λιπος που καταναλωνουμε για ενεργεια.

Στις ενδιαμεσους περιοδους, με τις αλλαγες του καιρου, που υπαρχουν και τα 3 σε αφθονια για συντομο διαστημα (και υδατανθρακες, και λιπαρα, και πρωτεινες) ειναι οι καιροι που παχαινουμε το γρηγοροτερο, το λιπος μετα, το χρησιμοποιουμε για επιγουσες καταστασης πενείας.

Τη σημερον ημερα, εχουμε προβλημα για 2 λογους:

- Τα παντα ειναι σε αφθονια, συνεχως
    - Τα περισσοτερα τροφιμα εχουν χημικα συστατικα/αφυσικα συστατικα και ελαια.

Για απωλεια βαρους/υγεια εχεις 2 επιλογες και μια κινηση που ΔΕΝ μπορεις να εχεις εναλλακτικη.

- Η διαλεγεις μια διαιτα τυπου ατκινς(τη προτιμω), με μεγαλη προσοχη στις τροφες να ειναι στη φυσικη τους μορφη/να μην εχουν συστατικα που δεν μπορεις να φτιαξεις μονος σου, ασχετα αν ειναι χρονοβορο, και να αποφευγεις ΟΛΑ τα λαδια που δεν ειναι ελαιολαδο η λαδι απο καρυδα. ΟΛΑ τα υπολοιπα απαγορευονται, συμπεριλαμβανομενου και της μαργαρινης. Απο λιπαρα, μονο καθαρο βουτηρο απο γαλα, ελαιολαδο η λαδι καρυδας. Στο τελευταιο σταδιο, καταληγεις και τα συμπεριλαμβανεις ολα, με προσοχη στους υδατανθρακες.

- Μια πιο ψυχαναγκαστικη διαιτα/αργη για απωλεια βαρους, ειναι η καθαρα φυτοφαγικη διαιτα, χαμηλη σε λιπαρα. Μονο φρουτα, λαχανικα, καταπροτιμηση ωμα, αλλα μπορει να'χεις προβλημα με τη B12 βιταμινη. (Δεν τη προτιμω, καλη, φρεσκια, αλλα αρκετα μονοδιαστατη και κουραστικη, τωρα δοκιμαζω να δω τις "μαγικες" ιδιοτητες της διαιτας, λογω μεγαλης ποσοτητας βιταμινων και θρεπτικων, που μου ειπαν οτι θα μου θεραπευσει κατι μικροπροβληματα που εχω, δεν βαζω το χερι μου στη φωτια ακομα. Επισης ειμαι αφραγκη και η πατατα εχει 40 λεπτα το κιλο και το καρπουζι 50 λεπτα)

Αλλα οπως να'χει, σε Ο,ΤΙ διαιτα καταληξεις, να'ναι καθαρη και τα τροφιμα επιβαλλονται να'ναι στη καθαρη τους μορφη, η τα συστατικα να'ναι φυσικα. (π.χ οι ντακοι, εχουν κριθαλευρο, νερο, λαδι, μαγια, ΜΟΝΟ, αυτο θεωρειται καθαρο, το ψωμι εχει σπορελαια, αυτο θεωρειται αφυσικο, εκτος κι αν εχει ελαιολαδο).

Originally posted by MerryMaker_Misery

Για απωλεια βαρους/υγεια εχεις 2 επιλογες και μια κινηση που ΔΕΝ μπορεις να εχεις εναλλακτικη.

- Η διαλεγεις μια διαιτα τυπου ατκινς(τη προτιμω), με μεγαλη προσοχη στις τροφες να ειναι στη φυσικη τους μορφη/να μην εχουν συστατικα που δεν μπορεις να φτιαξεις μονος σου, ασχετα αν ειναι χρονοβορο, και να αποφευγεις ΟΛΑ τα λαδια που δεν ειναι ελαιολαδο η λαδι απο καρυδα. ΟΛΑ τα υπολοιπα απαγορευονται, συμπεριλαμβανομενου και της μαργαρινης. Απο λιπαρα, μονο καθαρο βουτηρο απο γαλα, ελαιολαδο η λαδι καρυδας. Στο τελευταιο σταδιο, καταληγεις και τα συμπεριλαμβανεις ολα, με προσοχη στους υδατανθρακες.

- Μια πιο ψυχαναγκαστικη διαιτα/αργη για απωλεια βαρους, ειναι η καθαρα φυτοφαγικη διαιτα, χαμηλη σε λιπαρα. Μονο φρουτα, λαχανικα, καταπροτιμηση ωμα, αλλα μπορει να'χεις προβλημα με τη B12 βιταμινη. (Δεν τη προτιμω, καλη, φρεσκια, αλλα αρκετα μονοδιαστατη και κουραστικη, τωρα δοκιμαζω να δω τις "μαγικες" ιδιοτητες της διαιτας, λογω μεγαλης ποσοτητας βιταμινων και θρεπτικων, που μου ειπαν οτι θα μου θεραπευσει κατι μικροπροβληματα που εχω, δεν βαζω το χερι μου στη φωτια ακομα. Επισης ειμαι αφραγκη και η πατατα εχει 40 λεπτα το κιλο και το καρπουζι 50 λεπτα)

Παντως ΜerryMaker εγω που εκανα δυο χρονια διατροφη χορτοφαγικη, δεν εχασα τιποτα. Διατηρηθηκα στα κιλα μου, αλλα επειδη δεν ειχε ουτε λιπαρα, ουτε οι υδ/κες απο τα φρουτα και τα λαχανικα με χορταιναν, το εριχνα στο ρυζι, τα ζυμαρικα και το ψωμι.
    Οποτε πιστευω για να χασεις κιλα, ειδικα οταν εχεις μαθει σε ενα τροπο ζωης αρκετα λιπαρο (που ετσι φανταζομαι θα ισχυει και στον Παντελη) θα συμφωνησω πως με την ατκινς -τουλαχιστον θα μπει σε σειρα...
    (εγω ουτε με την ατκινς εχασα, αλλα ειμαι περιπτωση και τη σταματησα γιατι με κουρασε το να μην εχω φρουτα κτλ στη διατροφη μου.)

Οσο για την εγχειρηση...
    εγω πιστευω οτι ειναι καλυτερα πρωτα να δοκοιμασει τη διαιτα και τη γυμναστικη και αν δεν πετυχουν, επειτα να το σκεφτει.
    Θεωρω οτι πρεπει να ειναι η τελευταια λυση (οταν δεν υπαρχει προβλημα που να επειγει να χασει λιπος...)

Senior Member
    ειναι πολυ πολυ πολυ αργη, εγω σε 2 μηνες με γυμναστικη ελαφρυα, εχασα 2 κιλα και γυρισα στα 55, αλλα δεν μετραω καθολου θερμιδες και τρωω παρα πολλες (απο μπανανες κυριως, οι ωριμες κανουν 50-80 λεπτα το κιλο) προς το παρον, θεωρω οτι ειναι για συντηρηση κυριως αν εχεις κουραστει να μετρας.

η τυπισσα που εχει ενα φορουμ, εχασε 20 κιλα σε 4 χρονια και κανει αρκετη γυμναστικη, ειναι ομως φανατικη ωμοφυτοφαγος, πραγμα που εμενα προσωπικα, δεν μ'αρεσει ο φανατισμος.

Αλλα το κυριως ειναι να μην ειναι επεξεργασμενες τροφες, αν χτισουμε τη υγεια μας πρωτα τα αλλα θα ερθουν.

Και οντως, με ατκινς αν αρχισει, δε θα φανει σαν διαιτα και θα δει αποτελεσματα.

Junior Member
    Λοιπον..καταρχην σας ευχαριστω για τον χρονο σας. Ατκινς λοιπον ε..? Χμμ..την εψαξα λιγο και πανω κατω καταλαβα τι περιπου παιζει..διαβασα βεβαια και καποια πραγματα που με προβληματισαν..τελος παντων..αν λοιπον καποιος απο εσας γνωριζει καποιον διαιτολογο που να το ξερει το θεμα ας με πληροφορισει,γιατι θελω να ξεκινησω αμεσα. Ηδη εχω κοψει τα παντα κ τρωω πιο..light πραγματα..αλλα θελω να κανω κατι συγκεκριμενο. :smirk:

Junior Member
    @PanteloSx σου έχω στείλει U2U

Originally posted by MerryMaker_Misery
    ειναι πολυ πολυ πολυ αργη, εγω σε 2 μηνες με γυμναστικη ελαφρυα, εχασα 2 κιλα και γυρισα στα 55, αλλα δεν μετραω καθολου θερμιδες και τρωω παρα πολλες (απο μπανανες κυριως, οι ωριμες κανουν 50-80 λεπτα το κιλο) προς το παρον, θεωρω οτι ειναι για συντηρηση κυριως αν εχεις κουραστει να μετρας.

η τυπισσα που εχει ενα φορουμ, εχασε 20 κιλα σε 4 χρονια και κανει αρκετη γυμναστικη, ειναι ομως φανατικη ωμοφυτοφαγος, πραγμα που εμενα προσωπικα, δεν μ'αρεσει ο φανατισμος.

Αλλα το κυριως ειναι να μην ειναι επεξεργασμενες τροφες, αν χτισουμε τη υγεια μας πρωτα τα αλλα θα ερθουν.

Και οντως, με ατκινς αν αρχισει, δε θα φανει σαν διαιτα και θα δει αποτελεσματα.
    Ναι.. εχεις δικιο!
    εγω απλα επειδη μετα απο ενα σημειο ενιωθα οτι θελω κατι "να με πιασει" το εριχνα στα ψωμια και τα μακαρονια ..και τα γλυκα.....(καλα στα τελευταια το ριχνω ακομα)
    Οταν μενεις σε σπιτι με γονεις που η κριση στο φαγητο ακομα δεν τους εχει χτυπησει.. τα πραγματα ειναι δυσκολα..

Παντως εγω εχω και το λεω, οσο ειχα κοψει το κρεας, περα απο το οτι το εριχνα στα γλυκα για να χορτασω (και σε αυτο φταιω εγω), μου εκανε απιστευτα καλο στον οργανισμο! Ειχα χρονια δυσκοιλιοτητα και με τη χορτοφαγια καταφερα να εχω αριστες σχεσεις με τη τουαλετα. (και χωρις προβληματα με αιμοραιδες κτλ..οπως εχω -ξανα- τωρα που τρωω κρεας) και ειχε φτιαξει και ο αιματοκριτης μου και το σιδηρο μου. Και απο ψυχολογια ημουν αρκετα καλα, χωρις πολυ αγχος.(βεβαια επειδη αυτο το κομματι της ψυχολογιας ειναι πολυπλοκο-εξαρταται απο πολλα..δεν το βαζω ως επιχειρημα)

θες να μου στειλεις και το λινκ του φορουμ της τυπισσα που αναφερεις?:smilegrin: ευχαριστω!