kanena noima - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 21 of 21

Thread: kanena noima

Φίλε someone....θα σου πω κάτι και θα σου φανεί ότι σου μιλάει η μαμά σου, αλλά δεν αντέχω.
    Ξέρεις πόσοι από μας στα 18 θέλαμε να αυτοκτονήσουμε γιατί δεν αντέχαμε μια ερωτική απογοήτευση ή τα τρελά όνειρα που είχαν οι γονείς μας για μας και δεν βρισκόμασταν στο ίδιο....όνειρο μαζί τους?

Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο αυτό που σου συμβαίνει με τη φίλη και την αποτυχία στις Πανελλαδικές, αλλά κάτσε λίγο και σκέψου: τι θα ΄θελες να είσαι στη ζωή σου? Τι είναι αυτο που σε εξιτάρει και μπορείς να το διαβάζεις με τις ώρες; Ψάξτο και κάντο.
    Όσο για τη φίλη, βάλε στο μυαλό σου, πως άμα τη θες θα την έχεις. Αρκεί να το θες πολύ. Σκέψου το.

Μόνο απ\' αυτό που μας είπες για το μνμ στις 00.02 είναι αρκετό για να επικυρώσει το ενδιαφέρον της.
    Το παιχνίδι είναι στα χέρια σου απ\' όλες τις απόψεις και σε όλα τα επίπεδα. Παιξ το με τους δικούς σου όρους......

Senior Member
    Θεοφανια γινε πιο συγκεκριμενη στο \"το παιχνιδι ειναι στα χερια σου απο ολες τις αποψεις\".Για να γινει μια σχεση χρειαζονται 2 ατομα,για να χαλασει 1 φτανει.Αν για καποιο λογο δεν θελει η κοπελια(ειναι κολλημενη με αλλο ατομο πχ,θελει να παιξει,αρεσκεται σε γνωριμιες με πολλους αντρες),οτι και να κανει ο φιλος μας τιποτα δεν προκειται να γινει.Και τι σημαινει \"παιξε με τους δικους σου ορους\"?Αυτο το εχω απορια πραγματικα,το εχω ακουσει τοσες πολλες φορες αλλα καμια φορα δεν εβγαλα ακρη στο συγκεκριμενο.
    Φιλε μου απλα σου πεσαν ολα μαζι αυτο το καιρο και ηταν \"too much\" για σενα.Ερωτικη απογοητευση και το προβλημα με τις εξετασεις.Και σαν να μη φταναν ολα αυτα εχεις να αντιμετωπισεις και τους γονεις με τα γενικα κολληματα των εξετασεων και των σχολων.Λες και αμα γινεις πολιτικος μηχανικος θα λυθουν ολα σου τα προβληματα.Ολα στο βωμο της κοινωνικης καταξιωσης και το θεαθηναι.Μετα παιζεις ενα χρηματιστηριο και τιναζονται ολα στον αερα.
    Εισαι ακομα 18 και σχηματιζεις γνωμη για τα δρωμενα.Και ερχεσαι απο μια φοβερα κοπιαστικη και αγχωτικη χρονια με πανεληνιες εξετασεις.Προσπαθησε να ηρεμησεις λιγακι,να βαλεις ενα φρενο στις σκεψεις σου,να σταματησεις να σκεφτεσαι οπως οι γονεις σου μεχρι να βρεις τον εαυτο σου.Το ασχημο ειναι πως ερχεται καπακι αλλη μια απαιτητικη χρονια για σενα.ειναι η ωρα των \"δυσκολων καιρων\" για σενα.Το μονο που μπορω να σου υποσχεθω ειναι πως δεν θα ειναι τα πραγματα παντα ετσι.Θα φτιαξουν.Απλα αυτη τη στιγμη θα ζοριστεις λιγο παραπανω.Κανε ενα κοπο και διαβασε και καποια αλλα τοπικ στο φορουμ,δες τι αντιμετωπιζουν και τα υπολοιπα ατομα εδω περα,διαβασε καποιες απο τις συμβουλες που δινονται και ισως καποια να ταιριαζει και για σενα.Ολοι στον αγωνα,εχουμε ματς σημερα ......

Originally posted by Empneustns

Θεοφανια γινε πιο συγκεκριμενη στο \"το παιχνιδι ειναι στα χερια σου απο ολες τις αποψεις\".Για να γινει μια σχεση χρειαζονται 2 ατομα,για να χαλασει 1 φτανει.Αν για καποιο λογο δεν θελει η κοπελια(ειναι κολλημενη με αλλο ατομο πχ,θελει να παιξει,αρεσκεται σε γνωριμιες με πολλους αντρες),οτι και να κανει ο φιλος μας τιποτα δεν προκειται να γινει.Και τι σημαινει \"παιξε με τους δικους σου ορους\"?Αυτο το εχω απορια πραγματικα,το εχω ακουσει τοσες πολλες φορες αλλα καμια φορα δεν εβγαλα ακρη στο συγκεκριμενο.

Πιστεύω ότι το παιχνίδι είναι στα χέρια του και στα δυο επίπεδα. Μια κοπέλα που δεν ενδιαφέρεται δεν στέλνει μνμ 00.02 για χρόνια πολλά. Αυτό έχει δυο ερμηνείες: θυμάμαι τα γενέθλια σου, θέλω να ξέρεις πως δεν σε ξέχασα και το ενδιαφέρον μου είναι σταθερό. Άσχετα αν είναι φιλικό ή ερωτικό, θέλει να κρατήσει επαφ΄.
    Το ότι αλλάζει πολη και εκείνος μπορεί να φύγει εξωτερικό δεν είναι εμπόδιο αν πραγματικά θέλουν να κρατήσουν επαφή. Στο χέρι του είναι να συνεχίσει ή όχι, εκείνη του πέταξε το μπαλάκι.
    Δεν παίζει λοιπόν εδώ με τους δικούς του όρους αφού εκείνη έκανε πρώτη την κίνηση?

Στο θέμα των σπουδών αν στρώσει τον απαυτό του και διαβάζει του χρόνου θα περάσει στις Πανελλαδικές και έτσι πρώτον δεν θα χρειαστεί να πάει εξωτερικό, δεύτερον θα φτιάξει η σχέση με τους γονείς του που θεωρούν, (για μένα πολύ σωστά), πως πρέπει να περάσει σε μια καλή σχολή. Παράλληλα θα ανέβει η αυτοπεποίθηση του και θα ανακαλύψει πως με τη δουλειά κερδίζονται οι μάχες στη ζωή.
    Είναι ή δεν είναι το παιχνίδι στα χέρια του?

Senior Member
    σκεφτηκες ποτε να γινεις πολιτικος?σχεδον με επεισες.Ολα οσα λες καλα και συμφωνω,αλλα ολα αυτα ειναι μεγαλη πιεση για καποιον,δεν νομιζεις?ιδιαιτερα οταν ειναι σε δυσκολη ψυχολογικη κατασταση.και εκτος αυτου ο καθενας εχει διαφορετικα ορια.Για μαμα μου δεν σε θελω γιατι θα μου βαλεις τα 2 ποδια σε ενα παπουτσι και δεν μου αρεσει.Παντως φιλε μου εχει καποιο δικιο,γιατι αν δεν ξαναδωσεις η αλλη λυση ειναι να πας να δουλεψεις μπετατζης και πιστεψε με ειναι δυσκολη δουλεια και οχι καλα αμειβομενη.Ελευθερη οικονομια βλεπεις.και εκτος αυτου εισαι σε μια ηλικια που πλεον δεν μπορεις να κρυβεσαι πισω απο την εφηβεια,και πρεπει να αναλαβεις και καποιες ευθυνες αν δεν θελεις να σου λεει συνεχεια η μαμα και ο μπαμπας τι να κανεις.συμπερασματικα στρωσε τον απαυτο σου οπως κανουμε ολοι,δεν υπαρχει ευκολη λυση.

Senior Member
    Οι γονεις που θελουν το παιδι να περασει σε μια καλη σχολη, η κοινωνικη καταξίωση και το θεαθήναι!!!!
    Αυτα κι αν ειναι πιέσεις, αυτά κι αν είναι άγχη.
    Δεν ειναι παράλογο που ωρες ωρες δεν μπορείς να πάρεις ανάσα.
    Αλήθεια, εσυ τι πιστεύεις οτι πήγε στραβά στις εξετάσεις φέτος?
    Τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις να σπουδάσεις? Το έχεις εντοπίσει?
    Το να πας στην Γερμανία είναι άραγε η πραγμάτωση ενος ονείρου, ή μια εύκολη φυγη?
    Οι φιλικές σχέσεις. Ενα μεγάλο κεφάλαιο στις ζωές μας.
    Μην τα ρίχνεις όλα στο δικό σου κλείσιμο. Πιστεύω οτι ειδικά όταν δυσκολεύεσαι να εκφραστείς υπάρχουν άτομα που σου εμπνέουν εμπιστοσύνη και άλλα που όχι.
    Με τους συγκεκριμένους ένιωθες αρκετά εντάξει όταν κανατε απλά παρεούλα αλλά με το που ήρθαν τα δύσκολα για σένα απομακρύνθηκες.
    Θα μπορούσες λες να κάνεις μια κίνηση προς κάποιον απο αυτους για να είναι δίπλα σου ή δεν εχει νόημα?
    Όσο για την κοπέλα...
    Μιλα της. Κανε αυτό που θα σε απελευθερώσει. Βγαλε απο μέσα σου όλα εκείνα που θέλεις να της πεις και μετά η συνέχεια εξαρτάται κι απο εκείνη. αλλα εσυ θα είσαι εντάξει.
    Θα νιώθεις πως εκανες οτι περνούσε απο το χέρι σου.\'

Ετσι ειναι η ζωή. πολλες φορες θα θέλαμε να ερθουν καπως τα πράγματα κι ερχονται τελειως αλλιως. Εκει, ειναι πιο καλο για μας αν τα αποδεχτουμε και προσωρήσουμε.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Φίλε someone, δεν θα έγραφα αν δεν έβλεπα πως είσαι μόνο 18 χρονών..Είπες και μόνο σου πως έχεις περάσει πέρυσι με φίλους σου υπέροχες στιγμές σε υπέροχα μέρη, φέτος είχες στόχους να κάνεις τα τριπλάσια αλλά δεν μπόρεσες να πραγματοποιήσεις τα σχέδια σου λόγω της \"αποτυχίας\" σου να περάσεις στο πανεπιστήμιο...Μην μιλάς για θάνατο..Έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου, να αντιμετωπίσεις δυσκολίες και να τις ξεπεράσεις, να απολαύσεις ατέλειωτες στιγμές χαράς με φίλους, με ανθρώπους που αγαπάς, μόνος σου...Είσαι ακόμη στην αρχή ενός υπέροχου ταξιδιού και μιλάς για θάνατο ? Θα σου δώσω κάποιες συμβουλές, είμαι πατέρας μιας κόρης 13 ετών κι ενός μικρού αγοριού 6 χρονών :
    1. Μίλα στους γονείς σου, πες τους πως ακριβώς αισθάνεσαι , δείξτους τα μηνύματα αυτού του φόρουμ. Είμαι απόλυτα σίγουρος πως θα βάλουν στην άκρη οποιαδήποτε ματαιοδοξία για την ακαδημαική σου πορεία, πιο σημαντικό για ένα γονιό είναι το παιδί του να είναι καλά.
    2. Μην ασχολείσαι άλλο με την κοπέλα. Πες ότι ήταν κάτι όμορφο στη ζωή σου..Ξέρεις πόσες άλλες τέτοιες ομορφιές έχεις να γνωρίσεις ? Μην μετανοιώνεις για τα αισθήματα σου για κείνην..Δεν υπάρχει τίποτε πιο ωραίο από το να έχεις να αναπολείς ευχάριστες ή ακόμη και δυσάρεστες στιγμές μαζί της..Η ζωή (ευτυχώς) είναι άσπρο / μαύρο ..όχι ΓΚΡΙ..
    3. Βάλε στόχους , κάνε σχέδια, ζήσε...
    Είσαι ακόμη στην αρχή και το τέλος που σκέφτεσαι θ\' αργήσει τόσο πολύ που όταν θα έρθει δεν θα το σκέφτεσαι πια...

Page 2 of 2 FirstFirst 12