ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.. ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙ.. - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 9 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 126
    μια χαρα θα το δοκιμασω!:grin:

καλημερααα!
    χτες τα πηγα καλουτσικα, εκανα μονο ενα μικρο βουλιμικο και αυτο καταφερα να το σταματισω στη μεση (οπως σου ειχα πει) και απο κει και μετα ολα μια χαρα.δεν εκανα κανενα αλλο!:grin:
    εφαγα κανονικα το μεσημερι την σουπα με τα λαχανικα, λιγο ψωμακι και λιγο τυρι και το βραδυ μια σαλατα με γιαουρτι και 3-4 ξιρους καρπους.. κατι ειναι και αυτο τουλαχιστων δεν κανω παραπανω απο ενα και αυτο το ψιλοελενχω..
    καλυτερεψε και ο λεμος μου που τις τελευτεες βδομαδες ειχε γινει αστα να πανε..:wink2:

να σου πω, στην κλινικη μηπως ξερεις να μου πεις τι θα πρεπει να κανω εκει και γενικοτερα τι θα μου πουν?δεν εχω ιδεα τι θα γινει..:blush:

Senior Member
    Καλησπέρα Λιλούκο μου!
    Βασικά δεν ξέρω τι ακριβώς θα κάνεις, αλλά ξέρω ότι έχουν διαθέσιμους και ψυχολόγους και διατροφολόγους που θα σε ακούσουν και θα σε συμβουλέψουν για το τι διατροφή χρειάζεσαι για να περιορίσεις τα βουλιμικά και να μάθεις ψυχολογικά να διαχειρίζεσαι και να μπλοκάρεις τα επεισόδια. Νομίζω ότι θα μπορείς να κλείνεις ραντεβού και να πας μία φορά την εβδομάδα και να σε βλέπουν και να παρακολουθούν την πορεία σου.

Πιθανότατα θα σου ζητήσουν να συμπληρώνεις ένα ημερολόγιο για το τι τρως, πως νιώθεις όταν τρως και να κάνεις και μία καταγραφή των βουλιμικών επεισοδίων σου, ώστε να τους δώσεις υλικό να δουλέψουν μαζί σου. Παράλληλα μπορεί σε αυτό το ημερολόγιο να σου ζητήσουν να γράφεις συναισθήματα, βαθμό πείνας και βαθμό απόλαυσης. Είναι σημαντικό να σημειώνεις το ημερολόγιο που θα σου δώσουν γιατί με αυτό θα μπορέσετε να συνεργαστείτε και να σε βοηθήσουν περισσότερο και πιο αποτελεσματικά. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω πως ακριβώς δουλεύουν αλλά ξέρω ότι έχει νέους ανθρώπους, με μεγάλη εμπειρία σε διατροφικές διαταραχές και πολλές γνώσεις επί του θέματος. Εκεί σίγουρα θα νιώσεις ότι δεν είσαι μόνη σου στο πρόβλημα και θα αποκτήσεις συμμάχους στην προσπάθεια σου.

Θα σε στηρίξουν πολύ θα το δεις. Ανυπομονώ να μάθω τα νέα σου την Δευτέρα :D

Senior Member
    Επειδή έχουν πολλά ραντεβού κάθε μέρα, δεν ξερω πόσο χρόνο αφιερώνουν σε κάθε ραντεβού τους και τι ακριβώς γίνεται. Μην περιμένεις πάντως πολλά από την πρώτη μέρα, θα χρειαστεί να μείνεις πιστή στα ραντεβού σου και να χτίσεις μαζί τους μία σχέση εμπιστοσύνης και μοιράσματος σιγά σιγά.

θα εχει και γιατρους ετσι? (εκτος απο τους ψυχολογους) γιατι εχω προβλημα με τα νυχια μου και λιγο με τα μαλλια μου, οποτε ελεγα να ρωτισω αμα μπορω να κανω εκει εξετασεις γενικες.
    επεισις μπορει να μου δωσουν καποιο διατροφικο πλανο πιο μετα?(γιατι με βοηθουν πολυ εμενα αυτα)

συγνωμη που σε πριζω με ολες τις ερωτισεις μου :rolleyes: και σε ευχαριστω πολυ πολυ που καθεσε και με ακους :)

(σημερα ηταν μια χαλια μερα.. τα εκανα ολα χαλια ενω ξεκινισα καλα πριν το μεσημερι τα χαλασα ολα και μετα προσπαθισα να φαω μεσημεριανο αλλα δεν μπορεσα να κρατισω τιποτα τελικα μετα πηγα προπονιση και αφου γυρισα εφαγα βραδυνο αλλα ουτε αυτο μπορεσα να το κρατισω, μπορει να φαω κανενα μαρουλοφυλλο με λεμονι μπας και το αντεξω.. :/)

ελπιζω εσυ να τα πηγες καλα :wink2:

Senior Member
    Καλούτσικα είμαι Λιλούκο μου το παλεύω :)
    Χαίρομαι αν μπορώ να βοηθήσω έστω και λίγο σε αυτό που περνάς. Και εννοείται πως δεν με κουράζεις!
    Δεν πειράζει που δεν τα πήγες καλά σήμερα, να ξέρεις ότι μετά από καλές μέρες έρχεται συνήθως μία κάκιστη και μετά αρχίζει πάλι η άνοδος. Εξαντλητικό το ξέρω γι αυτό δεν είναι καλό να το περνάς μόνη σου.
    Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σου δώσουν διατροφικό πλάνο και μάλιστα εξατομικευμένο στις δικές σου ανάγκες που είναι αυξημένες λόγω προπόνησης. Μην περιμένεις όμως κάτι που θα το τηρείς κατά γράμμα. Αυτό που θα κάνουν είναι να σε εκπαιδεύσουν να τρως σωστά, σε σωστούς συνδυασμούς, ανά τρεις ώρες περίπου και να σου δώσουν διατροφικά τρικ για να αποφεύγεις τις λιγούρες και τις υπογλυκαιμίες ώστε να μην οδηγείσαι εύκολα σε βουλιμικά. Θα σε εκπαιδεύσουν σε μία διατροφή που θα μπορέσεις να κάνεις για το υπόλοιπο της ζωής σου και να την προσαρμόζεις εσύ όπως σε εξυπηρετεί ανάλογα την καθημερινότητα σου και τις διαθέσεις σου. Ουσιαστικά θα σε μάθουν από την αρχή να τρως σωστά και ισορροπημένα ώστε να αναπληρώσεις τις βιοχημικές σου ελλείψεις και σιγά σιγά να μπορέσεις να νιώσεις ότι έχεις κάποιον έλεγχο στην διατροφή σου. Πιθανότατα να σου συστήσουν να λάβεις και κάποια συμπληρώματα διατροφής, όπως πολυβιταμίνες και προβιοτικά.
    Αυτά ξέρω πάνω κάτω από προσωπική εμπειρία, μιας και πάω σε έναν διατροφολόγο που έχει περάσει και από την κλινική και είναι εξειδικευμένος σε διατροφικές διαταραχές. Αυτός μου έμαθε όλα όσα ξέρω και μου έχει αλλάξει την ζωή μου. Ελπίζω να σε βοηθήσουν και εσένα να αλλάξεις και την δική σου ζωή προς το καλύτερο και να είσαι καλά και ευτυχισμένη.
    Μην στεναχωριέσαι για το σήμερα, αύριο ξεκινάει μία καινούρια μέρα! Φάε το πρωί ένα καλό πρωινό, και συνέχισε με τα γεύματα σου κανονικότατα :)

δεν με βοηθας απλα λιγο αλλα παρα πολυ πραγματικα!;)
    και εγω ετσι ελπιζω, την περιμενω πως και πως την δευτερα.. :wink2:

εγω παω για νανι γιατι ειμε λιγο πτομα με ολα τα σημερινα.
    θα τα πουμε!;)
    φιλια και καλινυχτα!

Senior Member
    Λιλούκο μου πως είσαι;
    Χαίρομαι πως νιώθεις ότι λαμβάνεις βοήθεια :)

Ήθελα μόνο να σου πω ότι ανεξάρτητα από το πως θα είσαι αυτές τις μέρες, μην αναβάλεις το ραντεβού σου της Δευτέρας, γιατί ακόμη και χάλια να είσαι θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα ;). Εγώ όσες φορές το έκανα να αναβάλω το ραντεβού μου με τον διατροφολόγο μου μετά έλεγα γιατί το έκανα η χαζή, θα είχα κερδίσει έδαφος! :crazy:
    Τώρα που δεν τα έχω πάει καθόλου καλά αυτό το μήνα δεν θέλω να πατήσω στο γραφείο του την Δευτέρα που έχω και εγώ το ραντεβού μου, αλλά θα με πάω με το ζόρι για να συζητήσουμε τα θέματα που έχω. Ξέρω ότι στην τελική θα με βοηθήσει και θα με κάνει να νιώσω καλύτερα...

Να έχεις ένα υπέροχο ΣΚ χωρίς πίεση και κυρίως χωρίς τύψεις :kiss:

οχι δεν θα το αναβαλω, ισα ισα που ανιπομονω να ερθει το αυριο να παω να με δουν!εχω λιγο ανχος βεβαια αλλα θελω επιτελους να κανω μια σωστη αρχη.:wink2:
    δεν ηταν πολυ καλες αυτες οι μερες αλλα το παλεψα.. ακομα και εαν εκανα επεισοδια.
    χτες εκανα παλι ενα μικρο το βραδυ αλλα μετα που αδιασα και ηρεμισα ηπια νερακι και μολλις ηρεμισε και το στομαχι μου εφαγα λιγα χορτα με λεμονι γιατι δεν ηθελα να κανω παλι το γνωστο που κοιμαμε νηστικη.ετσι και αλλιως αν ειναι χωρις λαδι και μονο με λεμονι εχουν ελαχιστες θερμιδες οποτε δεν ειχα και ανχος!;)

δεν πειραζει που δεν τα πηγες πολυ καλα αυτον τον μηνα ειμε σιγουρη πως απο δω και περα θα τα πας καλυτερα!:smilegrin:

αυριο θα σου πω πως πηγε, θα περιμενω να μου πεις και εσυ τι εγινε με τον διαιτολογο.;)

Senior Member
    Λιλούκο μου περιμένω με αγωνία τα νέα σου από το ραντεβού σου!
    Εγώ πήγα στον διατροφολόγο μου σήμερα και είχαμε μία πολύ καλή κουβέντα που με βοήθησε πολύ και μου έδωσε δύναμη να προσπαθήσω περισσότερο. Θα στα πω αναλυτικά μόλις βρω λίγο χρόνο :D

Καλή εβδομάδα να έχουμε! :kiss:

καλη εβδομαδα Ελλη μου!:spin:

λοιπον πηγε πολυ καλα πιστευω.τους εκανε εντυπωση που πηγα μονη μου και οχι με τους δικους μου.εκανα μια μεγαααλη συζιτιση με μια γιατρο, με μετρισε και μου εφτιαξε μια καρτελα.ειπαμε πολλα πραγματα για το σπιτι, τη ζωη μου και τα διατροφικα προβληματα.μου ειπε πως απ οτι βλεπει εχω λιγο καταθληψη αλλα αυτα θα τα συζιτισω καλυτερα με την ψυχολογο με την οποια θα κλεισω ραντεβου για την αλλη δευτερα που θα με ξαναδει αυτη η γιατρος.
    μου προτινε να μιλισει με τους γονεις μου αλλα της ξεκαθαρισα πως αυτο δεν θελω να γινει.
    γενικα ηταν καλο κλιμα και οι ανθρωποι αρκετα φιλικοι.νομιζω με τον καιρο θα ειμαστε ακομη καλυτερα!
    με ειδε και η διατροφολογος και ειπαμε λιγα πραγματα μονο που δεν ειχε πολυ χρονο.μου εφτιαξε ενα πλανο και μου ειπε οτι αν το τιρισω δεν θα παρω βαρος.με ανισιχει λιγο αυτο γιατι μου φενοντε υπερβολικα πολλα αυτα που πρεπει να τρωω..:crazy:

σημερα αρχισα να το ακολουθω.. εκανα δυστυχως λιγο εμετο πριν λιγο (πραγματικα μου ηρθε πολυ αυτο το φαι)
    αλλα οκ, δεν τα παραταω θα πιω μπολικο νερακι τωρα και το μεσημερι κανονικα το μεσημεριανο που μου εχει βαλει με την σαλατουλα του και ολα.(μονο το ψωμι δεν μπορω να τρωω, το πρωι το εφαγα αλλα με το μεσημεριανο δεν θελω ποτε να τρωω ψωμι)
    παντος θα το παλεψω!ειμε χαρουμενη που πηγα εκει και εκανα μια γερη αρχη (φτου φτου φτου)

με την διατροφολογο εχω ραντεβου σε 3 εβδομαδες ξανα, δυστυχως δεν ειχε κανενα πιο νωρις αλλα δεν πειραζει ενταξει μωρε.:)

μολλις βρεις χρονο πες μου τα δικα σουυυ!;)

Senior Member
    Λιλούκο μου δεν ξέρεις τι χαρά μου δίνεις!!! Είμαι τόσο περήφανη για σένα για το τόσο τεράστιο βήμα που αποφάσισες να κάνεις!!!
    Μην ανησυχείς για την διατροφολόγο, σε αυτό το κομμάτι μπορώ και εγώ να σε βοηθήσω γιατί όσο να ναι κάποιες γνώσεις με τον καιρό τις έχω αποκτήσει ;). Την επόμενη φορά που θα πας στο ραντεβού με την διατροφολόγο σου προτείνω να κάνεις το εξής που βοηθάει πολύ για την συνεργασία σας. Κάνε λίστα με τις τροφές που θεωρείς "απαγορευμένες" και τις τροφές που νιώθεις καλά να τρως χωρίς τύψεις. Έτσι θα μπορέσετε να στήσετε ένα διατροφολόγιο που σου ταιριάζει καλύτερα και δεν θα σκέφτεσαι τις βόλτες στην τουαλέτα τόσο συχνά.

Δεν μου κάνει εντύπωση που σου φαίνονται πολλά αυτά που σου έβαλε, αλλά βάζω και το χέρι μου στην φωτιά ότι δεν θα παχύνεις αν κάνεις το πρόγραμμα σου σωστά και δεν καταφεύγεις σε αφαγίες. Το μαγικό με αυτή τη διατροφή (τριάδες και δυάδες ανά τρίωρα) είναι ότι κρατάει τον μεταβολισμό μας σε υψηλά επίπεδα και δεν βάζουμε βάρος εύκολα. Να φανταστείς εγώ που αυτό το μήνα έφαγα τον άμπακο δεν έβαλα καθόλου πόντους και έχω απλά μία κακράτηση και άντε να έχω βάλει ένα κιλό μέσα σε πέντε βδομάδες με αρκετά υπερφαγικά!!!! Ο μεταβολισμός μου πλέον δουλεύει σε υψηλότερους ρυθμούς και επειδή έχω αποκτήσει γενικά καλύτερες διατροφικές συνήθειες δεν τρώω τις ποσότητες που έτρωγα κάποτε στα υπερφαγικά μου.

Για συμπληρώματα προλάβατε να μιλήσετε; Αν όχι σου συστήνω ανεπιφύλακτα να πάρεις σπιρουλίνες, που είναι φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, θα σε βοηθήσει και στην μείωση της βουλιμίας αλλά και θα σου δώσει περισσότερη ενέργεια για τις προπονήσεις σου ;). Κεφιράκι πίνουμε; Είδες καμία διαφορά στο πεπτικό σου;

Τα δικά μου νέα τώρα :). Αποφάσισα να πηγαίνω γυμναστήριο κάθε πρωί για να φτιάξω καλύτερη ψυχολογία και να βγαίνω από το σπίτι. Έτσι από χθες πηγαίνω με το που ξυπνάω στο γυμναστήριο και κάνω ότι πρόγραμμα έχει εκείνη την ώρα. Χθες έκανα γιόγκα και ελλειπτικό, σήμερα έκανα ασκήσεις ενδυνάμωσης. Και έκανα και το ποδηλατάκι μου το απόγευμα και στάνιαρα κάπως. Με βοήθησε πολύ και το ραντεβού μου με τον διατροφολόγο μου που είχαμε μία τόσο καλή και εμψυχωτική κουβέντα. Έτσι άρχισα να προσέχω καλύτερα την διατροφή μου και άρχισα και πάλι να κάνω καταγραφή ημερολογίου. Θα πηγαίνω πιο συχνά για ένα διάστημα ώστε να πάρω λίγο τα πάνω μου. Νιώθω ήδη να έχω περισσότερη ενέργεια και καλύτερη διάθεση και ελπίζω συνεχίζοντας με αυτούς τους στόχους που έθεσα, να ανεβάσω ψυχολογία και να διαχειριστώ καλύτερα και τα προσωπικά θέματα που με απασχολούν.

Λιλούκο μου σου εύχομαι μία καλή αρχή και καλή δύναμη. Έχεις ήδη κάνει το σημαντικότερο βήμα και είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι τόλμησες μόνη σου να πας στην μονάδα. Εύχομαι να λάβεις την βοήθεια που έχεις τόσο ανάγκη και να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου. Έχε μόνο ένα πράμα στο νου σου που μου είχε πει και εμένα ο διατροφολόγος μου, τα ραντεβού σου με την μονάδα θα είναι ιερά και δεν θα τα αναβάλεις για κανέναν λόγο! Ακόμη και αν σέρνεσαι ψυχολογικά ή από κούραση εκεί θα πας και θα παίρνεις δύναμη. Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες θα παίρνεις το κορμάκι σου και θα πας να συζητήσεις και να ανοίξεις την ψυχούλα σου. Αν το κάνεις αυτό πίστεψε θα είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσεις την βουλιμία :kiss:

Είσαι μοναδική περίπτωση Λιλούκο μου να το ξέρεις αυτό. Είναι σπάνιο παιδιά στην ηλικία σου να πηγαίνουν από μόνα τους και να ζητάνε βοήθεια. Αυτό και μόνο αποδεικνύει την τεράστια θέληση σου για μία καλύτερη ζωή. :thumbup:

χαιρομε πολυ που τα πας και εσυ τοσο καλα!:smilegrin:
    (θα σκεφτω τι αποριες εχω περι διατροφης και θα σου πω)

οοολα αυτα που μου λες τα εχω υποψην μου και δεν θα χασω τα ραντεβου μου.μετα απο την χαζομαρουλα που εκανα πριν (εκανα λιγο εμετο γιατι μου φενονταν πολλα αυτα που ειχα φαει) ηπια το νερακι μου και εφαγα σωστο μεσημεριανο, μια παλαμη κοτοπουλο με ενα φλιτζ. ρυζι και σαλατα, ηπια και ενα ποτιρι νερο και ειμε πολυ καλυτερα.(και δεν εκανα ουτε υπερφαγικο ουτε εμετο):yes:

ακομα δεν μπορω να τα φαω ολα αυτα που μου εχει βαλει (και δεν θελω κιολας) αλλα τρωω το μισο απο την ποσοτιτα τους για να μην μενω καθολου νιστικη.

κεφιρακι πινουμε αμε αμε.το πρωι αντι για το ενα ποτιρι γαλα ηπια ενα ποτιρι κεφιρ.κανει οντος πολυ καλο στο στομαχι και το πεπτικο και επιδι εχει πιο ξινουτσικη γευση σου περνει και την λιγουρα.:wink1:

απο θρεπτικα στοιχεια μου εγραψαν εκει πολλεεεεες εξετασεις αλλα μου ειπε η διατροφολογος οτι καλο θα ειναι πριν την προπονιση μου να πινω φυσικο χυμο μεσα σε νερο σε αναλογια 50-50 και βλεπουμε
    οσον αφορα την σπιρουλινα εχω στο σπιτι αλλα ακομα το στομαχι μου δεν ειναι πολυ καλα και με δυσκολευε στο να χωνεψω τις καψουλες οταν ειχα παρει, σε καμια βδομαδα πιστευω να εχω σταματισει σχεδον τους εμετους και να περνω που και που!

να ξερεις πως με την ασκηση οχι μονο θα σφιξεις ακομα πιο πολυ το σωμα σου αλλα θα ανεβει και η διαθεση σου και η αυτοπεπιθιση σου στα υψη!:wink1:
    μονο να μην πηγενεις τελιως νηστικη, να πινεις εστω μισο ποτιρακι απο φρεσκοστιμενο χυμο, ετσι καις και πιο πολυ και εχεις δυναμη για να αποδοσεις.

συνεχισε ετσι!ειμε σιγουρη οτι θα τα καταφερουμε!
    α και αυτο με την λιστα θα το κανω!:wink1:

Senior Member
    Ναι Λιλούκο μου αυτά συζητούσα χθες και με τον διατροφολόγο μου που του είπα ότι ξεκίνησα πρωινή άσκηση. Είπαμε να πίνω λίγο χυμό ή ένα τσάι με μέλι παγωμένο ή να τρώω ένα φρούτο και βουρ για gym. Αν δεν σηκώνει το στομάχι μου θα παίρνω μαζί μου μία μπανάνα και θα την τρώω στο γυμναστήριο όταν νιώσω ότι το στομάχι μου δέχεται φαγητό. Βλέπεις και εγώ το πρωί έχω ευαίσθητο στομάχι και δεν μπορώ να τρώω κατευθείαν με το που ξυπνάω, θέλω να περάσει 1 ώρα πρώτα.
    Όσο για την σχέση άσκησης και διάθεσης το έχω διαπιστώσει και μου έχει φάει τα αυτιά και ο διατροφολόγος μου γι αυτό και το κάνω ειδικά στην προκειμένη φάση. Είναι το μόνο πράγμα που μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή και να πάρω δυνάμεις και να στρώσω ψυχολογία. Οπότε ναι το καθιερώνω, από εδώ και πέρα με το που θα ανοίγω το μάτι βουρ και όξω από την πόρτα! :lol:

Όσο για σένα Λιλούκο μου άκου το σώμα σου και μην το πιέζεις. Δοκιμάζοντας και βλέποντας. Να ξέρεις ότι από τα λάθη μας μαθαίνουμε οπότε μπορείς να κάνεις πολλά για να μάθεις ακόμη περισσότερα ;). Όσο για τις ποσότητες του φαγητού αν δεν αντέχεις προς το παρόν τρώγε λιγότερο, απλά φρόντιζε να τρως από όλα και ανά τρίωρο. Και αν δεν συμπαθείς το ψωμί στο μεσημεριανό σου φάε ένα μικρό κρητικό παξιμάδι ή λίγο ρύζι ή πατάτα ή βραστό καλαμπόκι κτλ

Page 3 of 9 FirstFirst 12345 ... LastLast