Results 91 to 105 of 126
-
29-06-2012, 16:06 #91
Και μην ξεχνάς όταν είσαι έξω να κουβαλάς στην τσάντα σου πάντα τα σνακ σου ;)
- 29-06-2012, 19:05 #92
Originally posted by lilouko 22
αυτες τις μερες τα πηγα μετρια.. βασικα δεν ακολουθισα το διαιτολογιο και εκανα τα δικα μου.. τουλαχιστων δεν ξανααυξισα τους εμετους.ειμε ακομη στον ενα την ημερα και μαλιστα μικρο.. παλι καλα.
θελω να τους κοψω τελιως.
α η ψυχολογος μου ειπε επισεις οτι εχω εθιστει καπως στους εμετους και γι αυτο μου ειναι τοσο δυσκολο να μην κανω κανεναν μια μερα.
ειναι τρελο χτες π.χ. δεν μου χρειαζοταν να κανω, εφαγα φυσιολογικα και ομως απο το ξερο μου το κεφαλι με πιεσα να κανω.
τι βλακιες που κανω.. τελος παντον θα το παλεψω.:wink2:
29-06-2012, 19:09 #93
Originally posted by Eli
Και μην ξεχνάς όταν είσαι έξω να κουβαλάς στην τσάντα σου πάντα τα σνακ σου ;)
π.χ. σήμερα κάτι έτυχε και άργησε μια φίλη μου και ήμουν μακρυά από το μαγειρεμένο φαγητάκι μου πολύ περισσότερο απ'όσο υπολόγιζα, νυστική... ήμουν έτοιμη να αρπάξω ότι έβλεπα μέχρι να γυρίσω σπίτι
29-06-2012, 19:27 #94
ναι το δουλευω.. βρε ελλη μου να σου πω κατι μηπως ξερεις τι μπορω να κανω για να με ξυπναω οταν δεν λειτουργει το μιαλο μου?θελω να πω οτι ενω εχω φτιαξει την διατροφη μου ειναι σαν να με υποχρεονει το μιαλο μου να μου κανω κακο.. καθισα και το σκεφτικα και κατελιξα σε αυτο το συμπερασμα.
νιωθω οτι πρεπει να με κουρασω και να με κανω να νιωθω ασχημα μερικες φορες (γιατι ειναι τρομερα κουραστικοι οι εμετοι και σωματικα και ψυχολογικα)
εσυ που τα συζιτας αυτα και με τον ψυχολογο σου τι σου εχει πει να κανεις?θελω τοσο πολυ να καταφερω να μην κανω καθολου εμετο εστο για μια μερα.. ολο λεω οτι θα το καταφερω και ολο αποτυχενω..(και ποσο πια να μην απογοητευομε με αυτο..)
περιμενω να μου πεις και τα δικα σου νεα.πως τα πας?
σαν ψυχαναγκασμός είναι, obsessive compulsive disorder, φαντάσου τι θα συνέβαινε εάν σπάσεις τη ρουτίνα και μια μέρα δεν κάνεις?
π.χ. το αγαπημένο μου λούτρινο το κουβαλάω ακόμα, πρέπει να είναι σε συγκεκριμένη άκρη του κρεβατιού, πάνω αριστερά από το προσκεφάλι μου, όπως ήταν όταν μεγάλωνα. Εάν αλλάξω σεντόνια και το μεταφέρω κατα λάθος μετά δεν μπορώ αν κοιμηθώ, γιατί πρέπει σώνει και καλά να μεταφερθεί στην αριστερή
καμιά φορά ρωτάω τον εαυτό μου εάν δεν κάνω υπερφαγικό τι θα συμβεί? και τώρα που το λέω μου φαίνεται παράξενο αλλά δεν έχω βρει την απάντηση, ούτε κάτι καλό ούτε κάτι κακό θα συμβεί, ειναι μια ομίχλη και δεν μπορώ να δω τι θα συμβεί εάν σπάσω την ρουτίνα, και επειδή είναι άγνωστο το μέλλον (ίσως να μου βγει σε καλό, αλλά δεν το ξέρω εξ αρχής) φοβάμαι να το βιώσω
Εσύ lilouko μπορεις να "δεις" τι θα σου συμβεί εάν σταματήσεις?
Είναι καλό ή κακό?
Φυσικά υπάρχει ένας φόβος με μάσκα αλλά πως να το αντιμετωπίσουμε όταν δεν ξέρουμε τι είναι? - Και φυσικά μας βολεύει να μην μάθουμε, έτσι, τουλάχιστον σε εμένα, στηρίζεται η ύπαρξη της ομίχλης
Μήπως είναι ο φόβος της "φυσιολογικής ζωής" που δεν έχουμε μάθει να ζούμε, ενώ σε αυτήν έχουμε συνηθίσει??????
Δεν ξέρω!!!!!
αν έχει συμβουλή κανείς σε αυτό ας μας βοηθήσει, για την lilouko και εμένα ;)
Eli φαίνεται ότι το έχεις ζήσει κι εσύ
σημαντικό: τώρα πια κάνω υπερφαγικά με σαλατικά, χα!
29-06-2012, 19:54 #95
Δεν ξέρω πόσο σε πληγώνει το θέμα με τους γονείς σου, οπότε εάν νομίσεις ότι θα σου κάνει κακό μην το επιχειρήσεις
στους δικούς μου, άμα είχαμε ρίξει ματς μετά με κοίταζαν κάπως έτσι: :punk:
οπότε έβαζα και βάζω μπροστά σχέδιο το οποίο ονομάζω "δεν-ξέρετε-τι-γεννήσατε-την-κάτσατε-την-βάρκα" :D
τους μιλάω ευγενέστατα, με χαμόγελο, εάν κάνουνε επίπληξη "σε ευχαριστώ για την συμβουλή σου", εάν μιλήσουν υποτιμητικά "σε παρακαλώ να μην στεναχωρείς το πλάσμα που κουβαλούσες 9-μήνες και ξεσκάτιζες για 2 χρόνια" ή "σε παρακαλώ να μην έχεις τόσο κακή άποψη για δημιούργημα σου", εάν σου πούνε να κάνεις κάτι, ή το κάνεις και μετά τους λες "χαίρομαι που ήμουν χρήσιμη για σένα, μόλις τελείωσα το ... και θα συνεχίσω με τις δουλείες μου" ή τους λες "θα ήθελα πάρα πολύ να σε βοηθήσω αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ λόγω .... Να σου θυμίσω ότι στο παρελθόν σε ειχα βοηθησει αμέσως στο χψω όταν μου το ζήτησες και είχα το χρόνο να σε βοηθήσω". Επίσης τους λες ευχαριστώ για ό,τι κάνουν για σένα, ακόμα και το άλλαγμα του ρολού της τουαλέτας, πλυντήριο, ύπαρξη καθαρών ποτηριών/πιάτων, σφουγγαρισμένο πάτωμα "παρατήρησα ότι έκανες αυτό, σε ευχαριστώ". Για τις περιπτώσεις που τους βοηθάς σε κάτι και δεν σου λένε ευχαριστώ: εάν ξεκινήσεις να τους λες ευχαριστώ και στα πιο μικρά πράγματα που κάνουν, μετά θα αρχίσουν να σου λένε κι εκείνοι (εαποτελέσματα 2ης εβδομάδας)
ΌΛΑ με γλυκό χαμόγελο, απευθείας κοίταγμα στα μάτια και με ηρεμία στην φωνή, τους εκνευρίζει αφάνταστα όταν δεν μπορούν να σου συμπεριφερθούν άσχημα, πρώτα θα εκνευριστούν (γιατί θα νομιζουν ότι τους κάνεις πλάκα), μετά θα ντραπούν (για την συμπεριφορά τους, αφού εσύ είσαι Κυρία) και μετά θα κόψουν τα πολλά ;)
Προσοχή στην λεπτομέρεια, θέλει μεθοδικότητα και υπομονή. Πρέπει να είσαι πανέτιμη για "συχνές συμπεριφορές", έτσι φτιάξε μία λίστα με το τι θα σου πουν συχνά και προετοίμασε φράσεις και λέξεις κλειδιά. Δεν πρέπει να σε πιάσουν αδιάβαστη/απροετοίμαστη :D
Σου δίνω χρόνο για τα πρώτα θεαματικά αποτελέσματα 1 εβδομάδα (πιο γρήγορο από δίαιτα)
Δεν χρειάζεται να τσαντιζόμαστε, να χαλιόμαστε και μετά να σκεφτόμαστε "ρε γαμώτο πως αντέδρασα έτσι??", δεν χαλάς την ζαχαρένια σου και φροντίζεις να μην γίνεσαι καθρέφτης μιας άσχημης συμπεριφοράς (να μιλάς όπως σου μιλάνε)
01-07-2012, 10:02 #96
αχαχχαχαχαχαχχαχαχα με εκανες και γελασα πρωινιατικα otiosa να σε καλα!
λοιπον θα το δοκιμασω απο σημερα (δεν εχουμε μαλωσει ακομα) και θα πω πως πηγε.:P
Eli μου θα προσπαθισω να κανω και αλλα πραγματα!τωρα τελειωσα με τις πολλες προπονισεις και θα εχω λιγο πιο χαλαρα (καπου 4 φορες τη βδομαδα) ααααχ θα αρχισω να πηγενω και πιο συχνα θαλασσα!:tumble:
εσυ πως εισαι?
otiosa το να κανεις υπερφαγικα με σαλατες ειναι πολυυυυυ καλυτερο πιστευω απ το να το κανεις με οτιδιποτε αλλο!(μεχρι να τα σταματισεις τελειως):wink2:
αληθεια εσυ ποσο καιρο ταλαιπορισε με διατροφικες διαταραχες?
01-07-2012, 10:22 #97
Originally posted by otiosa
δεν ειναι φοβερό ότι αισθανόμαστε ότι πρέπει να γίνει πάση θυσία???
σαν ψυχαναγκασμός είναι, obsessive compulsive disorder, φαντάσου τι θα συνέβαινε εάν σπάσεις τη ρουτίνα και μια μέρα δεν κάνεις?
π.χ. το αγαπημένο μου λούτρινο το κουβαλάω ακόμα, πρέπει να είναι σε συγκεκριμένη άκρη του κρεβατιού, πάνω αριστερά από το προσκεφάλι μου, όπως ήταν όταν μεγάλωνα. Εάν αλλάξω σεντόνια και το μεταφέρω κατα λάθος μετά δεν μπορώ αν κοιμηθώ, γιατί πρέπει σώνει και καλά να μεταφερθεί στην αριστερή
καμιά φορά ρωτάω τον εαυτό μου εάν δεν κάνω υπερφαγικό τι θα συμβεί? και τώρα που το λέω μου φαίνεται παράξενο αλλά δεν έχω βρει την απάντηση, ούτε κάτι καλό ούτε κάτι κακό θα συμβεί, ειναι μια ομίχλη και δεν μπορώ να δω τι θα συμβεί εάν σπάσω την ρουτίνα, και επειδή είναι άγνωστο το μέλλον (ίσως να μου βγει σε καλό, αλλά δεν το ξέρω εξ αρχής) φοβάμαι να το βιώσω
Εσύ lilouko μπορεις να "δεις" τι θα σου συμβεί εάν σταματήσεις?
Είναι καλό ή κακό?
Φυσικά υπάρχει ένας φόβος με μάσκα αλλά πως να το αντιμετωπίσουμε όταν δεν ξέρουμε τι είναι? - Και φυσικά μας βολεύει να μην μάθουμε, έτσι, τουλάχιστον σε εμένα, στηρίζεται η ύπαρξη της ομίχλης
Μήπως είναι ο φόβος της "φυσιολογικής ζωής" που δεν έχουμε μάθει να ζούμε, ενώ σε αυτήν έχουμε συνηθίσει??????
Δεν ξέρω!!!!!
αν έχει συμβουλή κανείς σε αυτό ας μας βοηθήσει, για την lilouko και εμένα ;)
Eli φαίνεται ότι το έχεις ζήσει κι εσύ
σημαντικό: τώρα πια κάνω υπερφαγικά με σαλατικά, χα!
ειναι φοβερο το οτι ξερω πως η ζωη μου θα πηγενε καλυτερα αν το σταματουσα αλλα ειναι σαν ενας δαιμονας που με πιεζει να το κανω.. ξανα και ξανα.. και ξερω οτι θελει το κακο μου και ξερω πιο ειναι το σωστο αλλα κανω πως δεν το βλεπω..
ειναι σαν να φοβαμε να κανω την ζωη μου καλυτερη.
ισως και να φοβαμε να στεριθω ολα αυτα τα φαγητα και τις ποσοτιτες στις οποιες τα τρωω και να μην παχαινω (γιατι μπορει ναι μεν να ειμε μια μερα νηστικη και την αλλη να φαω ενα κορμο μονη μου και να τον βγαλο οποτε δεν περνω βαρος)
μπορει ενας αλλος λογος να ειναι πως φοβαμε να μην καταφευγω στους εμετους καθε φορα που δεν εχω κατι καλυτερο να κανω (ή μπορει να εχω και να μην θελω να ασχολιθω με αυτο αλλα να σκοτωσω το χρονο μου παλι καταστρεφοντας εμενα και οποια προσπαθεια εχω κανει)
ποιος ξερει?
αυτο που ξερω ειναι πως ο χαρακτηρας μου δεν θελω να αλλαξει.. δεν θελω να γινω δειλη και να φοβαμε να ζησω..
μερικες φορες σκεφτομε οτι αι στο διαολο πια και τι εγινε να μην μπορω να τρωω οπως πριν?και τι πειραζει αμα στεριθω το γλυκο εκεινη τη στιγμη που το θελω αφου αμα γινω καλα μετα θα μπορω και παλι να το φαω και χωρις τις τυψεις μαλιστα..
ειναι τοσο ασχημη εμμονη.. και αλλο τοσο ανισοροπη.. δηλαδη πλεον ξερεις τι εχεις, ξερεις οτι πρεπει να το αντιμετοπισεις και εν μερη τουλαχιστων πως μπορεις να το κανεις αυτο και ομως εσυ επιλεγεις να κανεις παλι τη λαθος επιλογη..
και οταν ρωτας τον εαυτο σου 'μα γιατι το εκανα τωρα αυτο' η μονη απαντηση ειναι η σιωπη.. και μετα σκεφτεσε πως ισως δεν πειραζει να σε καταστρεφεις λιγο.. ισως και να το αξιζεις ετσι που εισαι..
-αυτες ειναι συχνα οι δικες μου παραλογες σκεψεις..-
01-07-2012, 10:29 #98
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΝΙΚΙΣΕΙ!!!!!!
ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΝΗΚΙΣΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ!!!!!!!!
ας αρχισουμε καλα σημερα!
http://www.youtube.com/watch?v=Tth-8wA3PdY
σημερα θα κανω αποτοξινοση και θα φαω μονο φρουτα!
παρεπιπτοντος τα πηγα χαλια με το διαιτολογιο και αυριο εχω ραντεβου με την διαιτολογο.. τι θα της πω?
01-07-2012, 11:46 #99
Καλημέρα :)
Λιλούκο μου το σώμα σου δεν έχει ανάγκη από αποτοξίνωση, από θρέψη έχει ανάγκη. Μην το υποβάλλεις σε ένα μαρτύριο φρουτοφαγίας που θα πυροδοτήσει ακόμη ένα βουλιμικό επεισόδιο.
Δεν πειράζει που δεν έκανες το πρόγραμμα, το σημαντικό είναι να πας αύριο στο ραντεβού σου και να μιλήσεις ειλικρινά και να εξηγήσεις για πιο λόγο δεν το έκανες.
φιλιά πολλά και καλό ραντεβού αύριο :)
01-07-2012, 16:21 #100
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΝΙΚΙΣΕΙ!!!!!!
ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΝΗΚΙΣΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ!!!!!!!!
ας αρχισουμε καλα σημερα!
http://www.youtube.com/watch?v=Tth-8wA3PdY
σημερα θα κανω αποτοξινοση και θα φαω μονο φρουτα!
παρεπιπτοντος τα πηγα χαλια με το διαιτολογιο και αυριο εχω ραντεβου με την διαιτολογο.. τι θα της πω?
μην τρως μόνο φρούτα, δεν αποτοξινώνεσαι από τίποτα, ίσα ίσα συνηθίζεις το πάγκρεας να υπερλειτουργεί και νιώθεις μεγαλύτερη πείνα μετά από λίγο, τα συνηθισμένα φρούτα που τρώμε (διαφέρει από φρούτο σε φρούτο) έχουν 1. υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (μεγαλύτερη έκκριση ινσουλίνης και μεγαλύτερη πείνα μετά από λίγο) 2. αρκετούς υδατάνθρακες (που θα αποθηκευτούν σε μορφή λίπους)
πας σίγουρα για βουλιμικό έτσι... Δες το βιντεάκι στην υπογραφή μου για τις Ορμόνες και την Πείνα, το τι τρώμε (π.χ. τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη) ωθεί το σώμα μας να εκκρίνει συγκεκριμένες ορμόνες σε μεγαλύτερη ποσότητα οι οποίες μετά θα ορίσουν το πόσο πεινάμε και το εάν πεινάμε, οπότε προσέχουμε τι τρώμε για να μην θέλουμε να φάμε και τις κουρτίνες μετά από λίγο
Εγώ όταν λέω κάνω υπερφαγικό με σαλατοειδή εννοώ ότι κοιτάζω να τρώω κάθε τρεις ώρες γεύμα με πρωτείνη (κρέας ή αυγά) και την σαλάτα μου και εάν θέλω σώνει και καλά να φάω πριν κλείσω 3-ωρο τρώω επιπλέον σαλατοειδή
Δεν αντικαθιστώ γεύματα με σαλάτες ή φρούτα. το γεύμα πρέπει να είναι γεύμα με τα όλα του, απλά ακολούθησε τι σου γράφει η διαιτολόγος, σίγουρα έλαβε υπόψιν της το να τρέφεσαι επαρκώς, εάν δεν φας αυτά που χρειάζεται το σώμα σου θα αρχίσει να "παραπονιέται" είτε με το να νιώσεις κουρασμένη (για να μειώσεις τις καύσεις) είτε με το να νιώσεις απίστευτη πείνα (για να αυξήσεις το αποθηκευμένο λίπος)
01-07-2012, 16:23 #101
άσχετο, είπες ότι από εδώ και πέρα θα είναι "χαλαρά" οι προπονήσεις, μόνο 4 φορές την εβδομάδα και ήμουν έτσι :wow: όταν το διάβασα
4 είναι χαλαρά?! δεν θέλω ούτε να φανταστώ το εντατικό :D
Oh, yes we will survive!!!
01-07-2012, 20:13 #102
αχαχχααχαχα.. εμενα ειναι η ζωη μου ο αθλητισμος οποτε μου φενοντε λογικες και τις χαιρομε κιολας, αμα δεν κανω μου λειπουν (φτου φτου να μην τις ματιασω) :P
οι εντατικες ειναι 2-2μιση ωρες 5 φορες την βδομαδα ή αλλιως δυο πιο μικρες προπονισεις την μερα παλι 4-5 φορες τη βδομαδα.
(ενω τωρα θα κανω 1μιση ωρα αντε 2)
αχαχχαχαχα ακουγομε λιγο τρελη ετσι?:P
τελικα δεν την εκανα ετσι και αλλιως την αποτοξινοση.. εφαγα κανονικα το φαι μου.. (περιπου)
αυτο με τις σαλατες που κανεις ειναι πολυ καλο βρε.. μετραει ως υπερφαγικο?
(τα λινκς σου τα εχω διαβασει και ηταν παρα πολυ ωραια, εγω εχω κολιμα με τη ζαχαρη και θελω να την κοψω αλλα πραγματικα δεν μπορω..:crazy: περασα μια μεγαλη περιοδο που την ειχα κοψει- ετρογα κανα γλυκο αμα τυχενε σε καποια περισταση αλλα την ειχα κοψει- και τωρα τσουπ δεν ξερω πως ξανακολισα... ξερεις πως μπορω να την κοψω?την μισω τη ζαχαρηηη...)
ναι θα της πω την αληθεια αυριο και οτι βρεξει ας κατεβασει.:wink2:
01-07-2012, 21:10 #103
Elli μου τωρα την ειδα την τελευτεα σου απαντιση.. ναι οπως ειπα θα παω αυριο και θα δουμε τι θα γινει.:wink2:
ναι οντος πρεπει να τις αφησω αυτες τις συνιθιες γιατι μονο κακο μου κανουν.
εσυ πως εισαι καλη μου ολα καλα ελπιζω ετσι?:spin:
α και κατι ακομα.λεω να πω στην διαιτολογο αυριο οτι θελω να μου κανει ενα διαιτολογιο με βαση τη διαιτα ατκινς.δεν μου αρεσουν οι υδατανθρακες εκτος απο το καφε ρυζι.. αντε και τα παξιμαδια τα μεγαλα τα ολικης.αντιθετως λατρευω τις πρωτεινες (ψοφαω για αυγα και κοτοπουλο) και μου αρεσουν πολυ τα φρουτα και οι σαλατες.
λετε να το δεχτει?
γιατι ολο μου λεει οτι πρεπει να τρωω πολλους υδατανθρακες και εμενα δεν μαρεσουν (ολο μου βαζει μπαρες και μπισκοτα και τετια - το ψωμι μου το αντικατεστισε σε πολλα γευματα με ρυζι και το δεχτικα)
01-07-2012, 21:30 #104
Λιλουκο μου όλα παίζουν το ρόλο τους στην διατροφή μας και όλα μα όλα χρειάζονται!
Είναι λάθος να αποκλείουμε ολόκληρες ομάδες τροφών μόνο και μόνο επειδή νομίζουμε ότι μας παχαίνουν. Οι υδατάνθρακες είναι πολλοί σημαντικοί στην διατροφή μας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους αποφεύγουμε. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις τα πάντα με προϊόντα ολικής άλεσης και δημητριακών βρώμης κτλ μην κατεργασμένων. Οι πρωτεΐνες επίσης είναι πολλοί σημαντικες για την ανάπτυξη των μειών μας και ειδικά για εσένα που είσαι αθλήτρια είναι σημαντικό να τρως επαρκή ποσότητα. Όλο το παιχνίδι παίζεται στις ποσότητες, στους συνδυασμούς και στις ώρες που τρως. Όταν τρως υδατάνθρακες με μέτρο δεν έχεις κανένα λόγο να φοβάσαι.
Εγώ π.χ. επειδή δεν γουστάρω τις μπάρες δημητριακών και τα μπισκότα του εμπορίου, επειδή έχουν πολυ ζάχαρη και άσπρο αλεύρι, φτιάχνω δικά μου μπισκότα βρώμης με μέλι και ταχίνι για σνακ. Τρώω ένα τέτοιο μπισκότο και το συνδυάζω πάντα με μία μερίδα φρούτου και μου δίνει απίστευτη ενέργεια και με χορταίνει. Επίσης τρώω ξηρούς καρπούς (1κ.σ.) κατά προτίμηση μουλιασμένους για να ενεργοποιούνται και τα χρήσιμα ένζυμα και να είναι πιο εύπεπτοι και τους συνδυάζω επίσης με φρούτο. Να σκέφτεσαι πάντα ότι δεν κάνεις δίαιτα αλλά διατροφή, μία διατροφή που θα αγωνιστείς να την κάνεις τρόπο ζωής. Αν θέλεις να κάνεις αποτοξίνωση από κάτι κάνε από τις επεξεργασμένες τροφές του εμπορίου και τρώγε όσο το δυνατόν ακατέργαστες τροφές, μπάρες και μπισκότα που θα φτιάχνεις μόνη σου και θα ξέρεις τι έχουν μέσα, και πρωτείνη με χαμηλά λιπαρά όπως ψάρι, κοτόπουλο, αυγά και ελαφριά τυριά.
Κάνοντας την διατροφή των τριώρων με συνδυασμό πρωτείνης, υδατάνθρακα και κάτι φρέσκου διαπίστωσα ότι τα υπερφαγικά μου με τον καιρό μειώθηκαν μέχρι που ελαχιστοποιήθηκαν. Έμαθα να τρώω τα πάντα αλλά με μέτρο, και διαπίστωσα ότι τίποτα δεν μπορεί να με παχύνει αν κάνω μία συνολικά σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Ακόμη και αν για μερικές μέρες φάω βλακείες ή κάνω υπερφαγικό επιστρέφω στην διατροφή μου με περισσότερη όρεξη και διάθεση να την κάνω σωστά και να επαναφέρω την ενέργεια μου και την διάθεση μου σε υψηλά επίπεδα. Γιατί στην τελική αυτή η διατροφή με κάνει να νιώθω καλά και να έχω τον ΕΛΕΓΧΟ!
Προσπάθησε να την προσαρμόσεις με την βοήθεια της διαιτολόγου στα γούστα σου και στην καθημερινότητα σου και θα δεις ότι με τον καιρό θα βγεις από το διατροφικό χάος και θα αρχίσεις να ανακτάς τον πολυπόθητο έλεγχο.
02-07-2012, 00:09 #105
lilouko δεν είμαι σιγουρη ότι η ατκινς είναι η καλύτερη λύση για εσένα, η διαιτολόγος σου σίγουρα παίρνει υπόψιν της τις ανάγκες σε υδατάνθρακες που έχεις λόγο των προπονήσεων
επίσης η άτκινς δεν είναι η απόλυτη δίαιτα, ακόμα και ο ίδιος ο άτκινς όσο ήταν εν ζωή είχε πει ότι είναι κομμένη και ραμμένη για άτομο με προβλήματα ινσουλινοαντίστασης και διαβήτη, σε κάποια άλλη περίπτωση χρειάζεται άλλη αντιμετώπιση!
Στηρίζεται στο ότι με συγκεκριμένες τροφές ωθείς το συκώτι σου να καίει λίπος που έχεις αποθηκεύσει. Ως εδώ ακούγεται μαγικό. Δεν είναι. Γιατί?
1. Όσοι έχουν χαμηλό ποσοστό λίπους στον οργανισμό τους (γιατί είναι ήδη πολύ λεπτοί) δύσκολα θα χάσουν βάρος και υπάρχει ο φόβος να καις και μύες μαζί με λίπος, δεν είναι χαζός ο οργανισμός σου, θα κοιτάξει να επιβιώσει εάν δεν τον ταίζεις αρκετά. Υπάρχουν πάρα πολλά threads σε ξενόγλωσσα φόρουμς της ατκινς με παράπονα για το γιατί δεν χάνουν και είναι ήδη ελλιποβαρής. Πρόσεξε το είναι συνηθισμένο λάθος!!! Όταν δεν έχεις κάτι σημαντικό να χάσεις και δεν παίρνεις αρκετούς υδατάνθρακες θα αρχίσει να καίει ΚΑΙ μύες!
2. Στην τελευταία φάση της άτκινς (έχεις αδυνατίσει, έχεις ένα υγιές ποσοστό λίπους, εσύ πιθανότητα να το έχεις ήδη) αυξάνεις τους υδατάνθρακες, φυσικά δεν τρως επεξεργασμένες τροφές (ζάχαρη, λευκό αλεύρι) αλλά τρως πολύσπορο ή μαύρο ρύζι και περισσότερα φρούτα, με μέτρο φυσικά. Είναι το "λίγο απ'όλα και με μέτρο"
3. Επέλεξα την άτκινς γιατί για τις δικές μου ΠΡΟΣΩΡΙΝΈΣ απαιτήσεις είναι μια χαρά. Δεν πεινάω, ούφ! και χάνω, αλλά εγώ έχω αποθηκευμένο λίπος ούκ ολίγο να χάσω. Φρούτα τρώω αλλά μόνο αυτά που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, γιατί μου κάνουν πείνα τα άλλα. Επίσης, σε αυτό που είπε η Eli, δεν έχω κόψει τους υδατάνθρακες, τους παίρνω από λαχανικά. Και για να μην παρεξηγηθώ (το έχω ξαναγράψει ότι η ατκινς δεν είναι πανάκεια) δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται!!! Θέλεις μεγάλη ποικιλία λαχανικών, αρκετά μεγάλη προετοιμασία φαγητού και ποσότητες! Εάν ξεμείνω από λαχανικά και φάω λιγότερα και χωρίς ποικιλία, όπως σήμερα :regan: , αρχίζω να ζαλίζομαι και να νιώθω κατατονία άμεσα, εντός 2-3 ωρών από το τελευταίο γεύμα χωρίς αρκετούς υδατάνθρακες! Δηλαδή μικρή σαλάτα και όχι μεγάλη με ποικιλία.
Οι υδατάνθρακες φυσικά και μας χρειάζονται, τους παίρνουμε αλλά όσο το δυνατόν τρώμε μη επεξεργασμένους, π.χ. λαχανικά και ό,τι είναι ολικής άλεσης
Και άρχισε να κοιτάς ετικέτες, πολλές φορές το ψωμί που αγοράζουμε, ακομα και το ολικής, έχει ζάχαρη, σιρόπη γλυκόζης ή φρουκτόζη. Χωρίς να έχεις πρόθεση να φας ζάχαρη τρως...
Προσπάθησε στο πρόγραμμα που σου έχει δώσει να της πεις ακριβώς σε ποιο σημείο πείνασες και ξέφυγες, π.χ. απόγευμα Τρίτης ταδε ώρα ξέφυγα και έφαγα αυτό, είχα φάει πριν τάδε ώρα αυτο, στην ουσία κρατάς ημερολόγιο, με αυτό θα μπορεί και εκείνη να καταλάβει από το τι έφαγες το γιατί πείνασες, θα βοηθήσει και εσένα να δεις το πόσο πεινάς και ποιες ώρες, πριν την προπόνηση? μετά? αρκετή ωρα μετά όταν γυρίζεις σπίτι? και μπορείς να της δώσεις επιπλέον πληροφορίες για να το προσαρμόσει σε σένα καλύτερα :)
Υπερβολικός πόνος
14-07-2025, 16:18 in Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα