Results 61 to 75 of 126
-
15-06-2012, 11:29 #61
α ηθελα να σου πω και οτι εγω πινω πολυ νερο.(και ειδικα οταν εχω κανει εμετο)
- 15-06-2012, 14:05 #62
Είμαι πολυ καλύτερα Λιλούκο μου και συνεχίζω :D. Δεν έχω κάνει υπερφαγικό εδώ και 5 μέρες και γενικώς δεν πιέζομαι καθόλου. Τρώω κανονικά τα 5 γεύματα μου, τα οποία τα κάνω και λίγο πιο ελαφριά μιας και έχει καύσωνα και το πρωί συνεχίζω να σηκώνομαι και να πάω γυμναστήριο ή ότι άλλο μου έρθει. Σήμερα πήγα για περπάτημα και έκανα και λίγο τρέξιμο. Για μισή ωρίτσα γιατί δεν είχα πολλές δυνάμεις αλλά μόνο που βγαίνω από το σπίτι και κάνω κάτι είναι κέρδος. Το ΣΚ θα κάνω και τα μπανάκια μου και όλα τέλεια. Με βοήθησε πολύ η κουβέντα με τον διατροφολόγο μου και η επαφή μου με την ψυχολόγο. Δεν θυμάμαι αν σου έγραψα, η ψυχολόγος μου κάνει ομάδες υποστήριξης κάθε βδομάδα στο γραφείο του διατροφολόγου μου, για άτομα με προβλήματα διαχείρισης βάρους και ξεκίνησα να πηγαίνω. Ομολογώ πως δεν το περίμενα αλλά με βοηθάει. Είμαι αποφασισμένη να βάλω τα δυνατά μου αυτή τη φορά γιατί η στασιμότητα με έχει κουράσει και θέλω να κάνω και άλλα βήματα μπροστά. Έτσι φροντίζω να έχω καλή ψυχολογία με όποιον τρόπο μπορώ για να μην καταφεύγω στο φαγητό.
15-06-2012, 17:55 #63
μπραβο σου και ετσι να συνεχισεις.;)
εγω ειμε ακομα χαλια αλλα αποφασισα οτι θα κλεισω 24 ωρες χωρις να κανω εμετο.καθε φορα που νιωθω πως πειναω (περα απο τα κανονικα φαγιτα που προσπαθω να τρωω) περνω 4-5 λεπτες φετες αγγουρι (αυτο το εκανα πριν λιγο και αμα νιωσω πως πειναω θα το ξανακανω) θα το παλεψω και που ξερεις μπορει αμα κλεισω το 24ωρο να ειναι πιο ευκολο μετα.
ηθελα να σε ρωτισω και εσενα και την Dark Elf, οι ψυχολογοι σας σας εχουν πει καποια τρικ για να ξεγελατε το μιαλο οταν δεν πεινατε πραγματικα?:)
15-06-2012, 18:14 #64
χμμμ βασικά αυτό που μου έχει πει είναι όταν θέλω να φάω και δεν πεινάω να προσπαθήσω να ηρεμήσω και να σκεφτώ για πιο λόγο θέλω να φάω. Π.χ. αν είμαι στεναχωρημένη ή αγχωμένη με κάτι, πριν πάω στο ψυγείο να πάρω έναν φίλο τηλέφωνο και να συζητήσω αυτό που με απασχολεί. Αν τώρα απλά βαριέμαι, να κάνω κάτι που με ευχαριστεί, από το να μπω στο ιντερνετ, να ακούσω μουσική, να βγω έξω μία βόλτα τέλοσπάντων να απασχοληθώ με κάτι ευχάριστο. Γενικά αν είναι ψυχολογικός ο λόγος, να σκέφτομαι ποιος είναι αυτός και να προσπαθώ να τον λύσω με άλλες δραστηριότητες εκτός του φαγητού.
Επίσης πολλές φορές ενώ νομίζουμε ότι πεινάμε, απλά διψάμε, οπότε πίνω ένα ποτήρι νερό για να σιγουρευτώ ότι δεν είναι δίψα.
Δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό αυτή τη στιγμή. Αν θυμηθώ και κάτι ακόμη θα σου πω!
Γενικά καλό είναι να παρατηρούμε τον εαυτό μας και να προσπαθούμε να ανακαλύπτουμε τι είναι αυτό που μας ωθεί κάθε φορά στο φαγητό ενώ δεν πεινάμε. Αν το κάνουμε αυτό και καταλάβουμε τους λόγους, τότε το μόνο που μας μένει είναι να τους αντιμετωπίσουμε με άλλους τρόπους!
15-06-2012, 19:05 #65
οκ.θα προσπαθισω να τα εφαρμοσω αυτα που μου ειπες και θα σου πω.:grin:
ειναι δυσκολο (ειδικα μετα την κατρακιλα που εφαγα αυτες τις μερες αλλα μεχρι τωρα κρατιθικα και ουτε εφαγα πολυ ουτε και εμετο εκανα)
θα το βγαλω το 24ωρο ρε γαμωτο θα το βγαλω.:flaming:
απο το μεσημερι εχω ξεκινισει..
και οσο σκεφτομε οτι καποτε δεν εκανα εμετους παρα μονο οταν ημουν πολυ αρωστη.
17-06-2012, 08:31 #66
ειμε πληρος απογοητευμενη..
απο μενα απο τα παντα.ζυγιστικα και ειμε 53 κιλα.
53... ποιους αγωνες και μαλακιες, τιποτα δεν κανω εσι.. δεν θελω να ξανακουμπισω τιποτα φαγοσιμο.
εκει που ειχα καταφερει να ειμε στην κατιγορια μου με αυτο το κολοδιετολογιο εγιναν ολα σκατα.
τι να μου κανει το να ειμε υγιης (που στην τελικη δεν ειμε) αμα ειναι να ειμε δυστιχισμενη και χωρις ονειρα για μενα.
το μονο που εχω ρε γαμοτο ειναι ο αθλητισμος.δεν ειμε κανενα μεγαλο μιαλο.στο μονο που μου χουν πει πως ειμε καλη ειναι αυτο και σε αυτο στιριχτικα και εγω.. και τωρα δεν εχω ουτε αυτο το στιριγμα.τωρα δεν εχω τιποτα.
βαρεθικα και σιχαθικα.τι εχω κανει να το αξιζω αυτο ρε γαμοτο?
δεν μπορω αλλο.αυριο που θα περασω απο την κλινικη για την ψυχολογο θα τους πω τι γινετε και οτι αμα δεν μου αλλαξουν το προγραμα για να χασω οτι δεν μπορω να συνεχισω εκει.δεν μπορω να πεταξω τα ανειρα μου στα σκουπιδια ρε γαμοτο αυτα ειναι η δικη μου οικογενεια.αμα αφισω αυτα αφινω και τη ζωη μου.ετσι και αλλιως δεν εχει νοημα ετσι οπως εχει γινει
17-06-2012, 10:36 #67
Λιλούκο μου καλημέρα.
Προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και αύριο που θα πας και θα μιλήσεις με την ψυχολόγο, πες τους προβληματισμούς σου. Οι ψυχολόγοι εκεί, ξέρουν και πέντε πράγματα περί διατροφής και θα σε βοηθήσει. Αν κρίνει απαραίτητο να δεις και την διατροφολόγο θα την δεις και θα μιλήσεις μαζί της για να σου εξηγήσει ακριβώς τι συμβαίνει στο σώμα σου αυτή τη στιγμή που ξαφνικά μείωσες δραστικά τους εμετούς και άρχισες να τρως φυσιολογικά.
Σου ξαναλέω δεν μου κάνει εντύπωση αν σε δείξει παραπάνω η ζυγαριά. Είσαι ο ίδιος άνθρωπος και η ίδια αθλήτρια με τις ίδιες επιδώσεις. Είναι φυσιολογικό αυτό που σου συμβαίνει και δεν θα συνεχιστεί για πάντα. Η αρχή όμως Λιλούκο μου είναι πολύ άτιμη! Πάντα έτσι γίνεται στην αρχή και τα περισσότερα ανορεκτικά και βουλιμικά άτομα τα παρατούν. Αναρωτήσου τι θέλεις από την ζωή σου γιατί με το να συνεχίσεις να είσαι βουλιμική σημαίνει ότι δεν θα μπορέσεις να είσαι και αθλήτρια. Η νευρική βουλιμία είναι άκρως εθιστική και μπορεί να σε συντοφεύσει αν της το επιτρέψεις για χρόνια πολλά, μπορεί και για μία ζωή. Δεν λέω ότι σου είναι εύκολο, αλλά με το να σταματήσεις να πηγαίνεις στην μονάδα χάνεις κάθε ελπίδα για ίαση. Ακόμη και αν δεν τηρείς το διαιτολόγιο, ακόμη και αν συνεχίζεις να κάνεις εμετούς και 2 και 3 και πέντε στην ημέρα, το σημαντικό είναι να συνεχίσεις να πηγαίνεις στην μονάδα. Εκεί θα μάθεις πολλά και θα οπλιστείς με γνώση και όπλα για να πολεμήσεις την βουλιμία, ο δρόμος θα είναι ανηφορικός, και θα ακούσεις και πράγματα που δεν θέλεις να ακούσεις. Ωστόσο θα έχεις συμμάχους στην ζωή!
Η επιλογή Λιλούκο μου είναι δική σου, μην αφήνεις την απελπισία να σε τυφλώσει. Ότι χρειαστείς καλή μου είμαι εδώ :)
17-06-2012, 15:38 #68
το ξερω αλλα πραγματικα δεν μπορω να παρω αλλο βαρος (περα απο τα κολιματα που εχω με δυσκολευει στις προπονισεις μου και με ανχονει γιατι φοβαμε πως μια μερα θα γυρισει ο προπονιτης μου και θα μου πει 'παχυνες το ξερεις?πρεπει να χασεις βαρος οποσδιποτε'
θελω να γινω καλα στ αληθεια αλλα δεν μπορω να συνεχισω αυτη τη διατροφη γιατι απλα δεν μπορω να βαλω αλλο βαρος.ιδι με εχει επιρεασει ολο αυτο στις επιδοσεις μου και μαλιστα πολυ ασχημα.:barfy:
και το αλλο ασχημο ειναι πως η διατροφολογος μου ειχαν πει οτι ειναι φουλ μεχρι το ραντεβου μου και εγω μεχρι τοτε δεν μπορω να περιμενω.. θα πεθανω.:(
θα τους πω βεβεα τι γινετε και οτι ειναι πολυ σιμαντικο για μενα αλλα αμα μου πουν οτι δεν γινετε?τιθα κανω τοτε..?:'(
17-06-2012, 16:59 #69
Originally posted by lilouko 22
το μονο που εχω ρε γαμοτο ειναι ο αθλητισμος.δεν ειμε κανενα μεγαλο μιαλο.στο μονο που μου χουν πει πως ειμε καλη ειναι αυτο και σε αυτο στιριχτικα και εγω.. και τωρα δεν εχω ουτε αυτο το στιριγμα.τωρα δεν εχω τιποτα.
βαρεθικα και σιχαθικα.τι εχω κανει να το αξιζω αυτο ρε γαμοτο?
δεν μπορω αλλο.αυριο που θα περασω απο την κλινικη για την ψυχολογο θα τους πω τι γινετε και οτι αμα δεν μου αλλαξουν το προγραμα για να χασω οτι δεν μπορω να συνεχισω εκει.δεν μπορω να πεταξω τα ανειρα μου στα σκουπιδια ρε γαμοτο αυτα ειναι η δικη μου οικογενεια.αμα αφισω αυτα αφινω και τη ζωη μου.ετσι και αλλιως δεν εχει νοημα ετσι οπως εχει γινει
εσύ το ορίζεις, απόλυτα
2) κι όμως είσαι πολύ καλή και σε άλλα πράγματα, ένα που κατάλαβα από τα λεγόμενα σου ότι έχεις αρκετά υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, αναγνωρίζεις το συναίσθημα και προσπαθείς να το ελέγξεις ή να το αλλάξεις. Υπάρχει πολύ κόσμος εκεί έξω που δεν μπορεί να το κάνει αυτό και είναι δυστυχισμένοι χωρίς να καταλαβαίνουν το γιατί και να μπορούν να το πολεμήσουν
καλλιέργησε το, είναι υπέροχο προσόν, μόνο κερδισμένη μπορείς να βγεις :wink2:
3) την απελπισία και φόβο που νιώθεις ότι χάνεις ό,τι πολυτιμότερο έχεις (την καριέρα στην οποία έχεις επενδύσει) ένιωσα κι εγώ πολύ πρόσφατα. Ίσως να μην σε βοηθήσει αυτό που θα σου πω, αλλά θα το πω. Είναι σαν να παίζεις μπλακ-τζακ. Μπορείς να ποντάρεις σε διαφορετικά νούμερα ταυτόχρονα (δουλειά, σχέση με φίλους, ερωτική σχέση, οποιοδήποτε χόμπι έχεις, μαγειρική, κάτι άλλο) αλλά όταν επιλέγεις να επενδύσεις σε ένα νούμερο μόνο, υπάρχει μεγάλο ρίσκο να πληγωθείς, να χάσεις την αυτοπεποίθηση σου και να αισθάνεσαι ότι έχασες τα πάντα.
Ένας δικός μου άνθρωπος παραλίγο να πεθάνει, δεν έχει ξεφύγει τον κίνδυνο αλλά είναι κάπως καλύτερα και συνήλθα από την μανία του "ποντάρουμε σε ένα νούμερο", τώρα θα αρχίσω να δίνω σημασία και σε άλλα πράγματα που είμαι καλή, π.χ. κόρη, φίλη, αδελφή, ξαδέλφη, γειτόνισσα, μαγείρισσα, κ.α.
17-06-2012, 17:45 #70
δεν ειναι οτι πιστευω μονο οτι μου λενε (γιατι φυσικα και κραταω μια πισινη) και ετσι και αλλιως οταν προτοξεκινισα κανενας δεν πιστευε σε μενα.εγω τους εκανα να πιστεψουν οπως εκανα και τον εαυτο μου να πιστεψει σε μενα.
απλα ειναι που το μελλον μου στον τομεα αυτο εξαρτατε πολυ απο το βαρος μου (ειτε αυτο ειναι καλο ειτε οχι) και ο αθλητισμος ειναι αυτο που με γεμιζει, το αλλο κοματι του εαυτου μου οπως για τους μουσικους η μουσικη, για τους μαθηματικους τα μαθηματικα και παει λεγοντας.. δεν μπορω να το απαρνιθω γιατι ειναι ονειρο ζωης και ουτε να πονταρω καπου αλλου.δεν στιριζομε μονο εκει αλλα αυτο ειναι κατι στο οποιο πραγματικα θελω να τα καταφερω.
πιστευω σε μενα και οχι σε αυτα που μου λενε οι αλλοι, απλα αυτα μου δινουν παραπανω κουραγιο και διναμη.
θα σκεφτω αυτο που μου ειπες για την συνεσθιματικη νοημοσινη.:)
εσυ απο τι εχεις περασει?
α και σε ευχαριστω παρα πολυ που καθισες και μου απαντισες :)
17-06-2012, 18:51 #71
α otiosa σου εχω στειλει ενα u2u για να σε ρωτισω κατι.:)
17-06-2012, 22:14 #72
Lilouko μου εμενα μου την βρηκε η μαμα μου αυτη την μοναδα!Εβλεπε οτι ειχα φτασει κοντα στο θανατο και φροντισε να με βοηθησει οπως μπορουσε!Εγω εκλεισα ραντεβου για 26/6 και 9/7 !!!Οταν τα καταφερεις και θελεις φυσικα μου λες γιατι ειλικρινα δεν θελω να σε πιεσω!Ο,τι χρειαστεις μου λες!Καλη συνεχεια!::bouncing:
17-06-2012, 22:21 #73
Ελλη μου παντα με τον καλο και υποστηριτικο λογο στο στομα!Θα προσπαθησω και θα αγωνιστω ωσρε διαβαινωντας την εξοδο της μοναδας μετα απο καποιο καιρο να ξερω οτι εδωσα το 100% που μπορουσα!Να εισαι δυνατη ελλη μου γιατι πολυ απλα μπορεις να εισαι!Μπορει να πεφτουμε και να ξανασηκωνομαστε μα καποια στιγμη θα ερθει η ωρα που θα παταμε τοσο γερα στο εδαφος και δεν θα ξαναπεσουμε!Ας αγωνιστουμε,λοιπον,οχι με το φαγητο καθως δεν προκειται για εναν εχθρο,μα με τους προσωπικους μας δαιμονες,εκεινους που συχνα πυκνα μας πονουν και κολυσιεργουν τις αγωνιωδεις προσπαθειες μας!Καλη συνεχεια και εδω ειμαι ο,τιιιιιι μα ο,τιιιιιιιι θελησεις! :)
18-06-2012, 11:43 #74
Καλημέρα κορίτσια μου!
Ελφάκι μου σε ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια. Κρατάω αυτό που λες ότι είναι ένας αγώνας που διαρκώς θα πέφτουμε και θα ξανασηκωνόμαστε μέχρι που οι κάποια στιγμή θα πατάμε πιο γερά και θα πέφτουμε πιο σπάνια. Η μάχη θα κρατήσει καιρό, αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να τα παρατήσουμε, γιατί όσο το παλεύουμε έχουμε ελπίδα! Γι αυτο είπα και στην Λιλούκο ότι ότι και και να κάνει, ανεξάρτητα από το αν έχει βελτίωση ή όχι είναι σημαντικό να πάει στην μονάδα, όπως και εσύ άλλωστε όπως και εγώ στον διατροφολόγο μου. Ειδικά όταν δεν τα πάμε καλά τότε είναι που έχουμε ανάγκη την υποστήριξη και βοήθεια και καθοδήγηση τους. Εγώ όταν είμαι χειρότερα, τότε έχω κάνει και τα καλύτερα και πιο ουσιαστικά ραντεβού με το διατροφολόγο και την ψυχολόγο μου και παίρνω ανάσα αισιοδοξίας και κουράγιο, ακόμη και αν έχω βάλει βάρος! Φεύγω μετά με περισσότερη δύναμη και κουράγιο για να παλέψω με την υπερφαγία μου και με τα θέματα που με οδηγούν εκεί.
Προσωπικά αγαπάω πολύ το φαγητό και λατρεύω να μαγειρεύω και να φροντίζω τον εαυτό μου και τους αγαπημένους μου. Η κατάχρηση που κατά καιρούς κάνω έχει να κάνει με ψυχολογικούς και εθιστικούς λόγους και από αυτό είναι που παλεύω με νύχια και με δόντια να απαλλαχθώ. Σιγουρα δεν είναι η τροφή ο εχθρός μας αλλά οι εμμονές μας και οι εθισμοί μας, καθώς και η καταθλιπτικές μας τάσεις. Αν ακολουθούμε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και ασκούμαστε και παράλληλα λαμβάνουμε βοήθεια ψυχολογική τότε αργά ή γρήγορα βλέπουμε βελτίωση. Απλά θέλει χρόνο....
18-06-2012, 23:04 #75
ακομα δεν ειμε καλα αλλα τουλαχιστων μπορω να πω οτι ειμε καλυτερα..
λοιπον σημερα πηγα στη μοναδα.(πριν παω πηρα τηλεφωνο και ζητησα να δω τη διατροφολογο γιατι ειναι αναγκη και τελικα ειχε ελευθερο κενο και πηγα) τελικα την ψυχολογο θα την δω την πεμπτη γιατι κατι της ετυχε αλλα δεν πειραζει.με την διατροφολογο ειπαμε διαφορα και της ειπα πως εχουν τα πραγματα και οτι πρεπει μεχρι τις 7 ιουλιου να ειμε 49,5 με 50 κιλα (και υγιης) και μου εκανε αλλο προγραμμα.σε δυο βδομαδες θα την ξαναδω.(και πραγματικα εαν ξερω οτι θα αρχισω να χανω ξανα βαρος με υγιηνο τροπο τοτε θα τους κοψω τους εμετους τελιως)
ξεκιναω και ο θεος βοηθος.αντε να δουμε τι θα γινει, ελπιζω να αρχισω να χανω με φυσιολογικο τροπο.
απο αυριο αρχιζω!:wink2:
θα κολισω και το προγραμα στον τοιχο της κουζινας εκει που μαγειρευω να το βλεπω καθε μερα!:)
και τωρα που ειπα τα δικα μου να πω και τιποτα αλλο.
Dark Elf εισαι πολυ τυχερη που η μαμα σου σε στιριζει (εκμεταλευσου το αυτο για να γινεις πιο γρηγορα καλα)
μολλις τελειωσω με τους αγωνες (δηλαδη στις 30 ιουνιου) σου υποσχομε οτι θα σου πω να κανονισουμε οποσδιποτε.:wink2:
Ελλη μου εχεις δικιο ετσι ειναι, ειμουν σε αθλια κατασταση και τωρα νιωθω αρκετα καλυτερα μετα το ραντεβου.ειναι ακομα τοσο νωρις μαλλον και εγω τοσο ανιπομονη.ελπιζω να δω συντομα αποτελεσματα ομως.:P
(ειμε αδιορθοτη μερικες φορες):wink2:
μου δινετε παντος ολοι εδω περα πολυυυυυ κουραγιο να συνεχισω για να γινω καλα!:grin:
Λάθος διάγνωση
26-06-2025, 22:58 in Ψυχοφαρμακολογία