δακτύλιος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 43
    Senior Member

δακτύλιος

Καλημέρα ....
    ήμουν και παλιά μέλος του φορουμ ... αλλα δεν θυμάμαι ουτε το κωδικό ουτε το username μου

Είμαι 20 χρονών έχω κάνει πάρα πολλές δίαιτες και όλο αποτυχαίνω
    αποφάσισα να βάλω δακτύλιο (δεν ξέρω αν επιτρέπεται να αναφέρω το όνομα του ιατρού )
    το κόστος είναι 7.500
    και τωρα μαζεύω χαρτιά ωστε να πληρώσει τα 3500 το ταμείο μου ...
    δυστυχώς οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και δεν έχω τα χρήματα
    πραγματικά έχω απελπιστεί !!!
    είμαι 99 κιλά με 1.63 ύψος ....
    είχα ξεκινήσει δίαιτα τον περασμένο Ιανουάριο τον Απρίλιο είχα χασει 10 κιλά ήμουν 97 και πήγα 87 κιλά
    τα πήρα μεσα σε 3 βδομάδες !!!!
    δεν μπορώ να ελέγξω τον ευατο μου πια ...

Senior Member
    Πολλά μέλη δεν συμφωνούν με το δακτύλιο ... γιατί ? αγχώθηκα πολύ
    ο γιατρός μου είπε οτι για τα κιλά μου είναι η καλύτερη επέμβαση ... φοβάμαι να κάνω και κατι πιο βαρύ

Senior Member
    Ο δακτύλιος έχει αποδειχτεί διαχρονικά ότι ταιριάζει στο προφίλ πολύ λίγων ασθενών,γι αυτό και πολλοί αναγκάστηκαν μετά από 2-3 χρόνια να το βγάλουν και να προχωρήσουν σε άλλη επέμβαση γιατί δεν έχασαν το επιθυμητό βάρος ή έβαλα κιόλας.
    Προφανώς ο γιατρός που επέλεξες κάνει κατά κόρον αυτή την επέμβαση και αυτό 'πουλάει'.Είναι επέμβαση που τείνει να εγκαταλειφθεί και χρησιμοποιείται από όσους επιμένουν σε πρακτικές του παρελθόντος αδιαφορώντας για την ποιότητα ζωής του ασθενή στη συμβίωση του με το δακτύλιο και ενδιαφέρονται μόνο για την είσπραξη.
    Η κάθε επέμβαση έχει μηχανισμούς.Ο δακτύλιος στην καλύτερη περίπτωση προκαλεί περιορισμό του όγκου της προσλαμβανόμενης τροφής αν στο μεταξύ δεν έχεις παλινδρομήσεις,οισοφαγοίτ� �δες,γλύστρυμα και αν δεν τρως γλυκά,αναψυκτικά,δεν τσιμπολογάς,δεν.δεν κτλ και ένα σωρό άλλες παρενέργειες που έχουν γραφτεί κατά καιρούς από παθόντες.
    ʼλλη επέμβαση,η σληβ πχ προκαλεί και περιορισμό αλλά και κατακόρυφη μείωση της όρεξης,δεν χρειάζεται να είναι κανείς γιατρός για να καταλάβει ότι υπερτερεί έναντι του δακτύλιου αφού προσφέρει 2 μηχανσιμούς και κανένα από τα παραπάνω προβλήματα.
    Υπάρχουν και πιο δραστικές λύσεις για τους απείθαρχους ή όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν θα έχουν αποτέλεσμα πχ με τη σληβ.
    Οι επεμβάσεις δεν είναι ούτε αμυγδαλές ούτε φωτοαντίγραφα να είναι ίδιες για όλους,ο κάθε ασθενής έχει άλλο προφίλ για άλλη επέμβαση.Δεν είναι το ρούχο που πήρε η φίλη μας και θα πάρουμε το ίδιο.
    Για να μην σχολιάσω ότι 7500 είναι πάααααρα πολλά ειδικά για δακτύλιο.......Ακόμη και αν περιλαμβάνει και τα έξοδα της κλινικής.
    Πρώτα βρίσκεις σωστό γιατρό και μετά βλέπεις για επέμβαση.
    Και ο δμσ που έχεις είναι 37,με αυτό το δμσ για να σου δώσει έγκριση ο φορέας σου πρέπει να έχεις και άλλα συνοδά προβλήματα υγείας εκ της παχυσαρκίας,αλλιώς δεν σου καλύπτουν τίποτα.Ίσως ακόμη και ιατρικά να μην είσαι ώριμη περίοτωση για χειρουργείο αν δεν σε βλέπει κάποιος σαν πεντοχίλιαρο.

Senior Member
    Καλημερα!!! θα συμφωνησω απολυτα με τον στελιο!!!!!!!!!!:wink1:
    ψαξτο λιγο καλυτερα :no:
    ευχομαι παντως οτι αποφασισεις να σου βγει σε καλο και να εχει επιτυχια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:bigsmile:

Senior Member
    Στο γιατρό που πήγα έχει βάλει δακτύλιο η θεία μου και παει μια χαρα μέχρι τώρα .
    Για άλλη επέμβαση φοβάμαι πάρα πολύ και νομίζω οτι στα κιλά μου δεν "ταιριάζουν" σε μια άλλη επέμβαση ...
    4.000 μου είπε για τ πληρωμή τ νοσηλεία
    και 3500 για το υλικό του δακτυλίου
    γνωρίζω οτι πρέπει να τηρείς ένα πρόγραμμα οχι ζάχαρη οχι αναψυκτικά καλό μάσημα κλπ
    αλλα αυτο οταν χάσω τα κιλά που επιθυμώ δεν "αναιρείτε " ?
    επίσης να πω οτι είμαι φοιτήτρια και ζω μόνη μ

Senior Member
    Καλησπέρα κούκλα μου. Οχι τίποτα δεν αναιρείτε. Το όχι ζάχαρη, όχι αναψυκτικά, καλό μάσημα, κτλ ισχύει εφόρου ζωής για τον δακτύλιο καθώς και για όλες τις επεμβάσεις.

Επίσεις λες ότι έκανε η θεία σου και πάει μια χαρά. Για ρώτα την πόσους εμετούς κάνει την μέρα. Εχω αυτή την περιέργεια. Ξέρεις πόσα άτομα γνώρισα με δακτύλιο που "πήγαιναν καλά" αλλά αυτό σήμαινε 2-3 εμετούς την μέρα? Και ξέρεις πόσα ακόμα άτομα ΔΕΝ πήγαιναν καλά με όλα τα συμπτώματα που σου προανέφερε ο Στέλιος? Δυστυχώς ένα από αυτά τα άτομα είμα και εγώ.

Επίσης πιστεύω πως είναι εξωφρενικά μεγάλο το ποσόν που σου ζήτησε για δακτύλιο. Υπάρχει και η πτύχωση, που έχει κάνει η Maria hope που "ταιριάζει" σε σχετικα χαμηλό ΒΜΙ.

Ψάξε το πολύ καλύτερα πριν προχωρήσεις.

Συγνώμη που σου μιλάω έτσι, αλλά έχω γνωρίσει πάρα΄πολλά άτομα, ειδικά εδώ μέσα με προβλήματα από δακτύλιο, και άλλα πολλά που ενώ λεν πως είναι καλά, οι εμετοί είναι στην ζωή τους καθημερινά.

Senior Member
    μια χαρα μου μιλάτε και σας ευχαριστώ

αν καταφέρω να κόψω τ ζάχαρη και τα σουβλάκια και τις πίτσες δεν χρειάζομαι καμία επέμβαση

κάνει πολλούς εμετούς ....
    και ο γιατρός μου το είπε .. μου λεει δεν είναι ακριβώς σαν να κάνει εμετό με αναγούλες κλπ.
    μπορώ να πω το όνομα του ιατρού ή τ κλινική ?

Senior Member
    Από την στιγμή λοιπόν που κάνει εμετούς, δεν πάει μια χαρά. Δεν ξέρω πόσο καιρό έχει χειρουργηθεί η θεία σου, αλλά ξέρω πως εγώ 6μιση χρόνια που τον είχα, εκτός όλως των άλλων προβλημάτων που είχα, έχασα και τα μισά μου δόντια από το οξύ των εμετών.

Αν δεν εισαι πρόθυμη να κόψεις από μόνη σου την ζάχαρη κτλ, κανείς και καμία επέμβαση δεν σε σώζει. Αντίθετα,σε κάπια φάση θα ΄πάρεις πίσω το βάρος σου, και ίσως ακόμα παραπάνω. Με τον δακτύλιο πεινάς, και τα γλυκά πάνε κάτω πανεύκολα!!!!

Senior Member
    αυτο με τα δόντια με τρόμαξε ...
    αυτο γινόταν μονο σε εσας η όποιος βάζει δακτύλιο κανει εμετο για χρονια ?

Senior Member
    Δεν μπορώ να ξέρω για όλους όσους έχουν κάνει δακτύλιο. Ξέρω για μένα και για κάπια άτομα που έχω ζήσει από κοντά, ότι οι εμετοί δεν σταματούσαν ποτέ. Τώρα για τους υπόλοιπους δεν ξέρω...

Senior Member
    Οι επεμβάσεις που 'συγχωρούν' παρασπονδίες με ζάχαρη.λιπαρά κτλ είναι η μικρή παράκαμψη και η χολοπαγκρεατική εκτροπή,λιγότερες η πρώτη,περισσότερες η δεύτερη.Ο δμσ που έχεις είναι κάτω του ορίου για επέμβαση(πόσο μάλλον για παρακάμψεις) με την έννοια να μην σε δουν πορτοφόλι αλλά από ιατρική άποψη,αλλά και από θέμα κάλυψης εξόδων από το ταμείο σου.Οπότε,πάχυνε )
    Μην παχύνεις και δοκίμασε με χρονικό όριο να προσπαθήσεις με διατροφή.Αν δεν,τότε για να πάρεις έγκριση πρέπει να έχεις δμσ τουλάχιστον 40 και άνω(με την κρίση που υπάρχει όλο και δυσκολότερα θα δίνουν εγκρίσεις πιστεύω)
    Δεν υπάρχει 'βαρύ' και ελαφρύ,υπάρχει το χειρουργείο που ταιριάζει στο ιατρικό και διατροφικό ιστορικό του ασθενούς.

Η πτύχωση ακόμη δεν έχει εμπεριστατωμένα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου,είναι ακόμη πολύ νέα ως επέμβαση και δεν 'έχει δοκιμαστεί αρκετά,αλλά προσωπικά την βλέπω ώς άλλο δακτύλιο(επειδή μόνο περιορίζει τον όγκο και ίσως όχι αποτελεσματικά σε βάθος χρόνου αναλόγως τη διάταση του στομάχου και εξακολουθεί και υπάρχει το κέντρο της όρεξης στο θόλο που αργά ή γρηγορα επανέρχεται)χωρίς να υπάρχει το ξένο σώμα και προφανώς χωρίς τις άλλες επιπλοκές του δακτύλιου(γλύστριμα κτλ).Δεν νομίζω ότι αποτελεί μόνιμη λύση όπως η σληβ και οι παρακάμψεις.Και αυτές φυσικά με την επιφύλαξη του σωστού γιατρού και της σωστής εκλογής τύπου επέμβασης βάση κριτηρίων και όχι λύσεις φασόν.

Senior Member
    Εχω γράψει και εγω την μικρη μου ιστορία αλλά σε αλλο post...με πολύ λίγα λόγια θα σου πω οτι μετά απο 5 χρονια τον εβγαλα σαπιο απο μεσα μου μετά απο μια ωραιοτατη διάτρηση στομάχου....με οτι αυτο συνεπάγεται.
    Οταν ρωτησα τον χειρουργό λίγο πριν την εγχείρηση γιατι σταματάει να κανει δακτυλίους, μου ειπε γιατι δεν μπορει να του ξανατυχει κατι τετοιο.Ειναι αληθεια οτι ειχε χασει το χρωμμα του και ετρεχε μερες και μερες μαζί μου με την διάτρηση.

Ψαξτο πολύ πριν

Senior Member
    Originally posted by stelios
    Οι επεμβάσεις που 'συγχωρούν' παρασπονδίες με ζάχαρη.λιπαρά κτλ είναι η μικρή παράκαμψη και η χολοπαγκρεατική εκτροπή,λιγότερες η πρώτη,περισσότερες η δεύτερη.Ο δμσ που έχεις είναι κάτω του ορίου για επέμβαση(πόσο μάλλον για παρακάμψεις) με την έννοια να μην σε δουν πορτοφόλι αλλά από ιατρική άποψη,αλλά και από θέμα κάλυψης εξόδων από το ταμείο σου.Οπότε,πάχυνε )
    Μην παχύνεις και δοκίμασε με χρονικό όριο να προσπαθήσεις με διατροφή.Αν δεν,τότε για να πάρεις έγκριση πρέπει να έχεις δμσ τουλάχιστον 40 και άνω(με την κρίση που υπάρχει όλο και δυσκολότερα θα δίνουν εγκρίσεις πιστεύω)
    Δεν υπάρχει 'βαρύ' και ελαφρύ,υπάρχει το χειρουργείο που ταιριάζει στο ιατρικό και διατροφικό ιστορικό του ασθενούς.

Η πτύχωση ακόμη δεν έχει εμπεριστατωμένα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου,είναι ακόμη πολύ νέα ως επέμβαση και δεν 'έχει δοκιμαστεί αρκετά,αλλά προσωπικά την βλέπω ώς άλλο δακτύλιο(επειδή μόνο περιορίζει τον όγκο και ίσως όχι αποτελεσματικά σε βάθος χρόνου αναλόγως τη διάταση του στομάχου και εξακολουθεί και υπάρχει το κέντρο της όρεξης στο θόλο που αργά ή γρηγορα επανέρχεται)χωρίς να υπάρχει το ξένο σώμα και προφανώς χωρίς τις άλλες επιπλοκές του δακτύλιου(γλύστριμα κτλ).Δεν νομίζω ότι αποτελεί μόνιμη λύση όπως η σληβ και οι παρακάμψεις.Και αυτές φυσικά με την επιφύλαξη του σωστού γιατρού και της σωστής εκλογής τύπου επέμβασης βάση κριτηρίων και όχι λύσεις φασόν.
    ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ....Η ΠΤΥΧΩΣΗ ΚΑΤΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΑΦΟΡΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝ ΧΑΣΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΛΙΓΑ ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΜΟΝΙΜΟ....ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΣ..... ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΨΑΞΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΡΩΤΑ:smilegrin::smilegrin::smilegrin::smileg rin::smilegrin:

Senior Member
    Originally posted by e.pap
    αν καταφέρω να κόψω τ ζάχαρη και τα σουβλάκια και τις πίτσες δεν χρειάζομαι καμία επέμβαση
    Αυτό ακριβώς είναι το μυστικό! Η επέμβαση, η κάθε επέμβαση είναι απλά ένα εργαλείο και τίποτα άλλο. Η ζάχαρη, τα σουβλάκια, οι πίτσες με επέμβαση ή χωρίς θα πρέπει να εκλείψουν από το διαιτολόγιο. Τα κιλά σου δεν είναι τόσα που να μην επιτρέπουν μια ακόμη προσπάθεια. Πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση για επέμβαση, ενημερώσου για το διατροφολόγιο που θα χρειαστεί να ακολουθήσεις εφ'όρου ζωής και προχώρα μόνο αν μπορείς να δεσμευτείς ότι θα το τηρήσεις.

Senior Member
    Ολοι στα είπαν και νομίζω ότι το συμπέρασμα είανι πως με τον δακτύλιο μάλλον κανείς δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε εναν γιατρό που είχα παέι ο οποιος έκανε και πτύχωση μου είπε πως είναι ιδανική για ανθρώπους που θέλουν 25- 30 κιλά απώλεια και δεν μου τη συνιστούσε. Ισως όμως να είναι λύση για τα δικα σου κιλά και μοιαζει πολύ με τη σλιβ και είναι και αναστρέψιμη. Και παλί ότι κι αν αποφασίσεις να ξέρεις ότι στη ουσία η επέμβαση απλά σε βοηθάει να αλλάξεις τροπο ζωής... Τέλος εγω για τη σλιβ πλήρωσα 6200 τιμή που συμπεριλαμβανει και 5 επισκεψεις στον γιατρο μετα την επεμβαση. Ο δακτύλιος μεχρι πρι από ενα χρονο δεν κόστιζε πάνω από 5500 στον ιδιο γιατρό που εκανα και την σλιβ αλλά και σε 2 άλους που πήγα.

Page 1 of 3 123 LastLast