Results 16 to 27 of 27
Thread: Χρειαζομαι μια χαρη!
-
14-06-2012, 21:29 #16
ρωτησα και σε φουρνους.. δυστυχως χρησιμοποιουν και εκει σπορελαια =( το ελαιολαδο ειναι πολυ ακριβο για αυτους. Λογικο.
- 17-06-2012, 11:20 #17
Τελικά τι έγινε με το βιντεάκι? Συλλέγεις ακόμη φωτογραφίες από προϊόντα? Αν είναι να αρχίσω να βγάζω κι εγώ φωτογραφίες μπας και μας φωτίσεις!
17-06-2012, 12:51 #18
Έχω μείνει άφωνη!
Το μόνο που με χαροποιεί είναι οτι απο τότε που πήρα αρτοπαρασκευαστή έπαψα να αγοράζω ψωμί παρά μόνο σε σπάνιες φορές.
Επίσης δεν παίρνω πλέον αλλαντικά. Και υγιεινά να ήταν, μόνο το αλάτι και η ζελατίνη για να μη χαλάνε που περιέχουν μου φτάνει. Παιρνω φιλέτο γαλοπούλας απο το χασάπη, βάζω αλάτι -πιπέρι -θυμάρι, το κάνω ρολό, το τυλίγω σε αλουμινόχαρτο και το βάζω στο φούρνο να ψηθεί. Μόλις κρυώσει το κόβω σε φέτες και ειναι πεντανόστιμο. Ξέρω οτι είναι πιο υγειηνό και χωρίς συντηριτικά! Μπορεί να μου κοστίζει πιο ακριβά αλλά ξέρω τι τρώμε.
Λύσεις υπάρχουν απλά εμείς δεν τις σκεφτόμαστε γιατί μας κάνανε να βλέπουμε μέχρι εκεί που μας δείχνουν....
17-06-2012, 13:03 #19
Σαν να ανατρίχιασα λίγο!!!πολύ καλή ιδέα!!!μπράβο...που θέλεις να σου στέλνουμε τις φώτο????
17-06-2012, 22:49 #20
στειλτε στο [email protected] ειναι το εμαιλ που κοιταζω πιο συχνα. Σινακι, τελεια ιδεα!!!
18-06-2012, 02:12 #21
MerryMaker_Misery αν σκοπεύεις να αναφερθεις επώνυμα(εννοώ με μάρκες) και αρνητικά για προιόντα, ειδικά πολυεθνικών, κάνε το κόπο να φτιάξεις ενα νέο mail μόνο για το youtube account και να ανεβάζεις τα βίντεο από κάποιο internet cafe/πανεπιστήμιο/δημόσιο χώρο.
Πρόσφατα την επαθε ασχημα γνωστός μου, έκανε και χοντράδες βέβαια αυτός αλλα ας ειμαστε προσεκτικοί σε τετοια θέματα.
19-06-2012, 18:03 #22
το σκεφτηκα, επισεις να μην δειξω προσωπα κανενος.
20-06-2012, 21:22 #23
τα ίδια περνάνε οι δημοσιογράφοι
για να μην μαζέψουνε μηνύσεις το παρουσιάζουν απρόσωπα
π.χ. "το τάδε προιόν περιέχει χ, ψ και ω. το συστατικό ψ σύμφωνα με τις Α και Β έρευνες είναι βλαβερό εκεί και εκεί"
έτσι εσύ απλά παρουσιάζεις τα γεγονότα και εάν θέλουν να μηνύσουν κάποιον να κυνηγήσουν την ερευνητική ομάδα των Α και Β πρότζεκτ
:saint2:
εάν θες να το κάνεις ακόμα πιο "απρόσωπο", λες "ένα προιόν ή κάποια προιόντα τύπου π.χ. γιαούρτι, ψωμί τοστ, ζυμαρικό περιέχει το χ, ψ και ω, το συστατικό ψ ... και τα λοιπά "
και έτσι είναι η ευθύνη του καταναλωτή να ψάξει την ετικέτα την επόμενη φορά :wink2:
29-06-2012, 03:32 #24
Πολυ καλη η ιδεα σου Μαιρυ μου!!
Πριν κανω την επεμβαση δεν εβλεπα καν ποτε ληγει το προιον!
Τωρα εννοειτε προσεχω και αποφευγω σχεδον οτι ειναι συσκευασμενο!
Η μαμα μου εχει κολημα με αυτα, προσεχει τα εψιλον καιβτα συστατικα καθε προιοντος με αποτελεσμα στο σπιτι μας στην Ελλαδα να μην βαζουμε μεσα βλακειες!!! Το εχει παρει και ο αδερφος μου αυτο (11 χρονων!) και τους εκαναν και μαθημα στο σχολειο σχετικα με το ποσο επικινδυνα ειναι τα συσκευασμενα προιοντα με αποτελεσμα να διαλεγει τι θα φαει και απο που θα το παρει! Αν θελει για παραδειγμα κοτομπουκιτσες, πηγαινει με τους γονεις μου στον κρεοπωλη και παιρνουν τις δικας του και οχι ετοιμες!!
Και εχει συμβαλει σε αυτο και ο δασκαλος τους που ειναι υπερ της υγιηνης διατροφης και της ασκησης! Για παραδειγμα στη λιστα με τα σχολικα τετραδεια κτλ τους εβε αναγκαστηκα να παρουν απο ενα παγουρινο και ενα ταπερ!! Οποιο παιδι ερχεται στο σχολειο με το δικο του νερο και φαγητο (για να μην αγοραζουν βλακειες απο την καντινα του σχολειου που εχει πατατακια και αλλα!!) το επιβραβευει με αστερακια και στο τελος του χρονου θα παρει και εν δωρο!! Χαχαχαχ
Αλλα πραγματικα και με τους φιλους του που μιλησα ειναι πολυ συνειδητοποιημενα παιδια στο θεμα καλης διατροφης αλλα και οικολογιας!!
Μακαρι να υπηρχαν και αλλοι δασκαλοι σαν αυτον!! Που να μην βαριουνται και να εχουν ορεξη οντως τα παιδια να μαθαινουν!! Ο κοσμος μας θα ηταν σιγουρα καλυτερος!
29-06-2012, 10:30 #25
ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ!!! θα τα παρω καμια μερα και θα κανω one-woman-πορεια με αιτηση να βαλουν φυσικη διατροφολογια στα σχολεια.
01-07-2012, 17:19 #26
merry αν επιτρεπεται με τι ασχολεισαι?
εχω καιρο να μπω στο φορουμ λογω ελειψης χρονου γι αυτο δεν εστειλα τπτ ακομα....
ειμαι πολυ υπερ με αυτο που σκεφτεσαι να κανεις αλλα σου προτεινω να μη θιξεις καποιο προιον-εταιρια γιατι ειναι πολυ ευκολο να σου κανουν μυνηση...
θα μπορουσες ισως να μας κοινοποιησεις τα συστατικα τα οποια ειναι επιβλαβη, η να ανοιξεις καποιο blog όπως το natofao, δεν ξερω πως το εχουν κανει αυτοι αλλα αναφερονται σε προιοντα....
04-07-2012, 23:58 #27
Σωστη, μαλλον θα κανω βιντεακι γιατι ξερω πολλους (σαν του λογου μου) που δεν καθονται να διαβαζουν κατεβατα.
Τωρα κανω σεμιναρια για νυχια/μακιγιαζ, ανεργη ειμαι, εχω που εχω χρονο, λεω να κανω μερικα "προτζεκτ" η οπως λεγονται, να μην επαναλαμβανομαι, αλλα και να βρισκει κανεις τις πληροφοριες, χωρις να με ξερει προσωπικα.
Δεν θελω να θιξω καμια εταιρια, γιατι υπαρχει πιθανοτητα να μην ξερουν και οι ιδιοι, και οσο να'ναι, δεν ειμαι φαν του μποικοταρισματος.
Στη μεεεεεεεεεγιστη περιπτωση που παιζει να ενδιαφερονται πολλα ατομα σχετικα με τη διατροφη και τα συστατικα, απλα να ζητηθει απο τη εταιρια να φτιαξει τα προιοντα με καλυτερα υλικα (εφοσον υπαρχει αλλη εταιρια που το κανει εφικτο) η τουλαχιστον ρε αδερφε, μια προειδοποιηση οπως στα τσιγαρα "το προιον περιεχει υδρογονοποιημενα ελαια/φυτικα ελαια υπευθυνα για καρδιοαγγειακα νοσηματα" οχι να γραφουν "περιεχει ολα τα λιπαρα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για τη αναπτυξη του παιδιου"
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση