Results 16 to 25 of 25
-
18-03-2013, 00:30 #16
Βρήκα αυτό το blog για βότανα και μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον
Για χαμομηλέλαιο και βάμμα χαμομηλιού:
http://botanologia.blogspot.gr/2012/...g-post_11.html
Διάβασα επίσης ενώ έψαχνα ότι: "Το λάδι του χαμομηλιού είναι πολύ καλό αντισηπτικό, αναλγητικό, καταπραϋντικό και ηρεμιστικό. Προστίθεται σε αλοιφές εξίσου αποτελεσματικές με την υδροκορτιζόνη στη μείωση του κνησμού και της φλεγμονής που σχετίζονται με το έκζεμα. Μπορεί ακόμα να ανακουφίσει από τους μυϊκούς πόνους των ρευματισμών. " Άρα ιδανικό για το έκζεμα
και για το βάλσαμο που εδώ και λιγο καιρό έχω αρχίσει να ανακαλύπτω την ευεργετική του δράση στο έκζεμα μου
http://botanologia.blogspot.gr/2011/...g-post_16.html
- 18-03-2013, 12:10 #17
Καλημέρα Έλη. Παρακαλώ, είναι δική μου η ευχαρίστιση.
Ας προσπαθήσουμε να πάρουμε από την αρχή το κεφάλαιο χαμομηλέλαιο. Αποτελείται από 2 βασικά συστατικά. Το χαμομήλι και το ελαιόλαδο.
Το ελαιόλαδο ξέρω εμπειρικά πως είναι προστατευτικό του δέρματος, το χαμομήλι είναι γνωστό για τις αντισηπτικές του ιδιότητες όπως είπες. Το σκόρδο είναι ισχυρό μικροβιοκτόνο όπως και το θυμάρι επίσης.
Το καλοκαίρι είχε ωτίτιδα ο γιος μου και είπα να του βάλω χαμομηλέλαιο, το οποίο είχαμε φτιάξει παρέα, και μου απαντά πως ναι να μου βάλεις αυτό το λάδι το γκάρλικ. Δε ξέρω πως του ήρθε, αλλά εμένα είτε μου έφεξε είτε το είχα ξαναδιαβάσει κάπου, έτσι έφτιαξα λίγο τέτοιο λαδάκι με χαμομήλι και σκόρδο κι είχε φοβερά αποτελέσματα. Φαντάσου το σαν μια σβηστήρα με ειδικότητα το μικρόβιο της ωτίτιδας.
Το χαμομήλέλαιο το χρησιμοποιώ συνήθως για τους πόνους των άκρων και για προβλήματα ακοής. Για δερματικά προβλήματα κι ως επουλωτικό πληγών (αν και κάνει και το χαμομηλέλαιο γι αυτά) χρησιμοποιώ το βαλσαμέλαιο (επουλωτικό) καιτο βαλσαμέλαιο με αιθέριο έλαιο θυμαριού ή βάμμα θυμαριού. Για πάσης φύσεως δερματικά θέματα (σαν το έκζεμα).
Για το έκζεμα διάβασα πως οφείλεται σε κάποιες τροφές (αλλεργική αντίδραση) όπως το γάλα, αυγό, σιτάρι. Είναι τροφές που έχει καταστρέψει ο άνθρωπος με την επεξεργασία, είναι άχρηστες στη μορφή που διατίθενται προς κατανάλωση. Για το γάλα τώρα, καλό είναι, μέχρι τα 3, 4 χρόνια μας, αλλά όχι το αγελαδινό. Το μητρικό ή το κατσικίσιο. Για τις αγελάδες τα έγραψες κι εσύ, που να δεςι κι εικόνες από σύγχρονες φάρμες.
Θα μπορούσα, πολύ ευχαρίστως, αν θες να σου στείλω λίγο χαμομηλέλαιο με θυμάρι για την δουλειά που το θες (γράψε μου μύνημα στην περίπτωση αυτή).
Μπορείς να αγοράσεις και λίγο αιθέριο έλαιο θυμαριού και να ρίξεις μέσα σε 50γρ βαλσαμέλαιο 10,20 σταγόνες. Έτσι θα έχεις ένα δυνατό φάρμακο πιστεύω για το έκζεμα.
Το χαμομήλι επιλέγω να το μαζέψω από την παραλία του Μονολιθίου Πρέβεζας όπου έχει και πολύ δυνατό άρωμα.
Από τα μικρά φυτά επιλέγω να μαζέψω άνθη, αυτά που φτάνουν μέχρι 40 εκατοστά ύψος, όχι τα μεγάλα που φτάνουν μέχρι και το 1μέτρο.
Παρακάτω έχω ανεβάσει κάποιες σχετικές εικόνες για το χαμομήλι από το:
Υγεία από το Φαρμακείο του Θεού - Μαρία Τρεμπέν - Εκδόσεις Κέδρος
καλή πηγή πληροφοριών είναι και το
100 Βότανα - 1000 θεραπείες - Κώστας Μπαζαίος - Εκδόσεις -Διατροδή κι Υγεία
Δύο βιβλία που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι.
18-03-2013, 12:57 #18
Καλημέρα Γιώργο,
πολύ ενδιαφέροντα τα όσα διάβασα από χθες για το χαμομήλι
Σε ευχαριστώ για το ποστ με τις σκαναρισμένες σελίδες, πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Μου άρεσε πολύ και η αλοιφή χαμομηλιού, ενδιαφέρομαι εδώ και καιρό να φτιάξω δική μου αλοιφή για τα χέρια μου, όπου έχω και το έκζεμα, για να μην ξοδεύω ένα σωρό λεφτά σε μία ειδική κρέμα για ατοπικά δέρματα που είναι του εμπορίου.
Κάτι από αυτά σίγουρα θα κάνω πράξη σύντομα. Τον Μάιο θα είμαι στο χωριό μου στην Πιερία οπότε θα πάω να συλλέξω χαμομήλι από το βουνό και θα κάνω για αρχή σίγουρα το λαδάκι.
Σε ευχαριστώ για την προσφορά σου να μου στείλεις αλλά δεν χρειάζεται να σε βάλω σε κόπο μιας και έχω το βαλσαμόλαδο και το bitter Melon Oil (http://www.athana.eu/products/?id=50) για το έκζεμα μου μέχρι τότε.
Όσο για τη διατροφή αν δεν είχα το κεφίρ μου που φτιάχνω κάθε μέρα και πίνω ένα φλιτζάνι δεν θα με απασχολούσε. Λέω να ξαναπάρω κατσικίσιο την επόμενη φορά ξανά και να προσπαθήσω να το εδραιώσω. Το αυγό δεν νομίζω να με πειράζει γιατί το νιώθω καλά και ιδιαίτερα εύπεπτο κάθε φορά που το τρώω. Όσο για το σιτάρι, πλέον κάνω σημαντική προσπάθεια να το βγάλω εντελώς απο τη διατροφή μου. Δεν τρώω τροφές που περιέχουν λευκό αλεύρι και έχω κόψει και τη ζάχαρη. Τρώω μόνο αλεύρι ολικής και κατά προτίμηση κρίθινα παξιμάδια που είναι φτιαγμένα μόνο με βιολογικό αλεύρι και νερό. Γενικώς είμαι της άποψης του παν μέτρον άριστον και αυτό προσπαθώ να έχω στη ζωή μου, αλλά σε ότι αφορά το λευκό αλεύρι και τη ζάχαρη πιστεύω ότι είναι από τις τροφές που δεν χρειάζεται να υπάρχουν καθόλου στη διατροφή μας, δεν μας προσφέρουν τίποτα παρά μόνο προβλήματα...
18-03-2013, 16:35 #19
Originally posted by giorgosdelta
Καλημέρα Έλη. Παρακαλώ, είναι δική μου η ευχαρίστιση.
Ας προσπαθήσουμε να πάρουμε από την αρχή το κεφάλαιο χαμομηλέλαιο. Αποτελείται από 2 βασικά συστατικά. Το χαμομήλι και το ελαιόλαδο.
Το ελαιόλαδο ξέρω εμπειρικά πως είναι προστατευτικό του δέρματος, το χαμομήλι είναι γνωστό για τις αντισηπτικές του ιδιότητες όπως είπες. Το σκόρδο είναι ισχυρό μικροβιοκτόνο όπως και το θυμάρι επίσης.
Το καλοκαίρι είχε ωτίτιδα ο γιος μου και είπα να του βάλω χαμομηλέλαιο, το οποίο είχαμε φτιάξει παρέα, και μου απαντά πως ναι να μου βάλεις αυτό το λάδι το γκάρλικ. Δε ξέρω πως του ήρθε, αλλά εμένα είτε μου έφεξε είτε το είχα ξαναδιαβάσει κάπου, έτσι έφτιαξα λίγο τέτοιο λαδάκι με χαμομήλι και σκόρδο κι είχε φοβερά αποτελέσματα. Φαντάσου το σαν μια σβηστήρα με ειδικότητα το μικρόβιο της ωτίτιδας.
Το χαμομήλέλαιο το χρησιμοποιώ συνήθως για τους πόνους των άκρων και για προβλήματα ακοής. Για δερματικά προβλήματα κι ως επουλωτικό πληγών (αν και κάνει και το χαμομηλέλαιο γι αυτά) χρησιμοποιώ το βαλσαμέλαιο (επουλωτικό) καιτο βαλσαμέλαιο με αιθέριο έλαιο θυμαριού ή βάμμα θυμαριού. Για πάσης φύσεως δερματικά θέματα (σαν το έκζεμα).
Για το έκζεμα διάβασα πως οφείλεται σε κάποιες τροφές (αλλεργική αντίδραση) όπως το γάλα, αυγό, σιτάρι. Είναι τροφές που έχει καταστρέψει ο άνθρωπος με την επεξεργασία, είναι άχρηστες στη μορφή που διατίθενται προς κατανάλωση. Για το γάλα τώρα, καλό είναι, μέχρι τα 3, 4 χρόνια μας, αλλά όχι το αγελαδινό. Το μητρικό ή το κατσικίσιο. Για τις αγελάδες τα έγραψες κι εσύ, που να δεςι κι εικόνες από σύγχρονες φάρμες.
Θα μπορούσα, πολύ ευχαρίστως, αν θες να σου στείλω λίγο χαμομηλέλαιο με θυμάρι για την δουλειά που το θες (γράψε μου μύνημα στην περίπτωση αυτή).
Μπορείς να αγοράσεις και λίγο αιθέριο έλαιο θυμαριού και να ρίξεις μέσα σε 50γρ βαλσαμέλαιο 10,20 σταγόνες. Έτσι θα έχεις ένα δυνατό φάρμακο πιστεύω για το έκζεμα.
Το χαμομήλι επιλέγω να το μαζέψω από την παραλία του Μονολιθίου Πρέβεζας όπου έχει και πολύ δυνατό άρωμα.
Από τα μικρά φυτά επιλέγω να μαζέψω άνθη, αυτά που φτάνουν μέχρι 40 εκατοστά ύψος, όχι τα μεγάλα που φτάνουν μέχρι και το 1μέτρο.
18-03-2013, 18:43 #20
Αλοιφή, λάδι ή βάμμα μπορείς να φτιάξεις με τον ίδιο τρόπο με όλα τα βότανα. Όπως περιγράφεται στο χαμομήλι, αλλά βάζεις βάλσαμο.
Για να κάνουμε μια καλά αλοιφή (που δεν έχω κάνει ποτέ μου) ή βάμμα-λάδι, πρέπει να έχουμε φρεσκοκομμένα άνθη του βοτάνου, την κατάλληλη στιγμή. Το βάλσμαο ανθίζειλίγο αργότερα, προς τα μέσα Ιουνίου συνήθως κι ανάλογα το μέρος. Δεν αξίζει να προσπαθήσεις με αποξηραμένο εμπορίου.
Αυτό που μου περιγράφεις μου ακούγεται σαν μια ευαισθησία στο κρύο ή σαν κάποιο ερεθισμό. Βγαίνουν κάτι κάμπιες αυτόν τον καιρό κι από όπου περπατήσουν είναι να μην πλησιάσεις, αλλά δεν ακούγεται για τέτοιο.
Πραγματικά πιστεύω πως δε θα χάσεις τίποτα αν δοκιμάσεις να βάλειςλίγο βαλσαμέλαιο με αιθέριο έλαιο θυμαριού. Λίγη προσοχή μόνο με τα αιθέρια έλαια γιατί είναι πολύ ισχυρά, ουσιαστικά είναι δηλητήρια γι αυτό τα χρησιμοποιούμε σε τέτοιες δόσεις. Επίσης καλόν είναι να δοκιμάσουμε σε μια περιοχή -όπως στο χέρι - μην τυχόν κι υπάρχει περίπτωση ερεθισμού εξαιτίας μιας τέτοιας ουσίας. Και λίγο λαδάκι μπορείς να απλώνεις εκεί χωρίς να λερώνεται το παιδί.
Το μόνο αρνητικό είναι ότι τα λάδια που βρίσκεις στο εμπόριο δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με ότι μπορείς να φτιάξεις στο μόνος σου. Τα κάνουν πολύ ελαφριά για λόγους κέρδους λογικά πράγμα που σημαίνει ότι είναι και πολύ λιγότερο δραστικά ως φάρμακα - αν αναλογιστούμε ότι ένα φάρμακο κάνει δουλειά, πάντα όταν λαμβάνεται σε μια σωστή δοσολογία.
19-03-2013, 04:05 #21
Η τροφή μας μπορεί να γίνει το φάρμακο μας, ή το φαρμάκι μας. Σωστός τίτλος. Αλλά ελλειπής. Η τροφή μπορεί να μη γίνει απολύτως τίποτε παρά μόνο ενέργεια.
Μπορεί να έρθει για όλους κάποια στιγμή που αποκτά την πραγματική της υπόσταση, αυτή των θερμίδων.
Ναι η τροφή είναι πολλά, δεν αντιλέγω, κάθε στιγμή και κάτι διαφορετικό.
Μπορεί να είναι απόλαυση, ανάγκη,έρωτας, μίσος, φθόνος, αρρώστια, τύψεις, χαρά, ενθουσιασμός, πένθος, γάμος, γλέντι.
'Ομως μπορεί και να μην είναι τίποτε απολύτως κάποιες στιγμές! Να μη τη σκεφτούμε καν!
Κοιτώ πίσω και βλέπω πως αυτές οι στιγμές είναι όταν το στομάχι μ είναι χορτάτο, όχι γεμάτο αλλά χορτάτο. Όταν το σώμα, οι αισθήσεις έχουν γευτεί την τροφή που επιθυμούσαν!
Οταν το βουητο από το γουργουρητό έχει πάψει.
Οταν ακούω μόνο τη φωνή μ, τη λογική και το σώμα μ.
Ναι ακούω το σώμα μ και δεν ακούω τίποτε, γιατί είναι ικανοποιημένο και έτοιμο. Για όλα τα συναισθήματα/καταστάσεις, ακόμα και για τα χειρότερα.
Σήμερα ήταν άλλο ένα δύσκολο βράδυ, και αλίμονο στη μέρα που ξημερώνει. Τα βράδυα όμως είναι δυσκολότερα. Δε βλέπεις φώς, χάνεις την ελπίδα ευκολότερα. Το μυαλό βαραίνει, η ψυχή θέλει να γαληνέψει και τρόπο δε βρίσκει. Το πρωί είναι όλα πιο εύκολα, όσο κι αν δυσανασχετεί ένα κουρασμένο από την αυπνία σώμα.
Μέχρι τώρα αναλώθηκα να σκέφτομαι "πώς και δεν σκέφτηκα απόψε το φαγητό".
Η απάντηση ήταν τόσο απλή που μου πήρε ώρα να δω το προφανές, επειδή δεν πεινούσα.
Σε κάποια υπογραφή έχω δεί να λέει ¨"αν η πείνα δεν είναι το πρόβλημα, το φαγητό δεν είναι η λύση". Ω μα είναι τόσο σωστό! Τόσο προφανές! Τόσο υπέροχα απλό!
Ισως κ να μη χάσω ποτε τα κιλά μ αν συνεχίσω έτσι, ίσως να είμαι λάθος, ίσως φάω τα μούτρα μ, αλλά ξέρω πια πως όλα αυτά θα γίνουν με γεμάτο στομάχι. Κι χω μάθει να λειτουργώ με γεμάτο στομάχι. Και στα καλά μ και στα άσχημα μ, και στα γλέντια μ και στις λύπες μ. Δεν κατέληξα τυχαία παχύσαρκη!
"και τί βρε Δήμητρα, τί πειράζει να πεινάσεις? Δεν αντέχεις?"
ναι αντέχω, ναι το έκανα τόσα χρόνια, ναι έχανα 10 κιλά έβαζα 12. Ναι χαιρόμουν στο μεσοδιάστημα για την απώλεια μ και την απολάμβανα. Ναι είναι φοβερό συναίσθημα να σε δείχνει η ζυγαριά κιλά που δεν θυμάσαι να έχεις ξαναδεί...ποτέ! Ναι έχω χάσει και 10 και 20 και 30 κιλά! Τα έχω χάσει τόσες φορές που δεν θυμάμαι πια το λογαριασμό, μόνο ένα όμορφο 78 που είχα αντικρίσει ένα ωραίο πρωί, πρίν το ρίξω στο φαγητό κι εκκινήσω νέο φαύλο κύκλο υπερφαγικής ανταμοιβής-τιμωρίας.
Ναι στη δεκάδα των 70 ήμουν πανευτυχής! Αλήθεια γιατί γύρισα σε μια δεκάδα που μισώ? Μήπως η πορεία μ ήταν με άδειο στομάχι που έπρεπε να γεμίσω για να εξακολουθώ να είμαι ευτυχισμένη? Μήπως η δυστηχία μ με έριχνε σε υπερφαγικά και οι τύψεις σε ένα νέο φαύλο κύκλο βουλιμίας-τύψεων-αυστηρών διατροφών?
Μήπως επειδή δεν άντεχα την αλλάγή μ? Μήπως δε μ άρεσε ο νέος τρόπος ζωής μ?
Κάθομαι και αναρωτιέμαι και νόμιζα απάντηση δε θα βρώ. Όμως βρήκα και σε αυτό. Οσες φορές αδυνάτιζα ήταν με τρόπους που δεν μπορούσα να συνεχίσω για πολύ. Με τρελή γυμναστική, παθιασμένες δίαιτες, και όλη μ την προσήλωση στο φαί.
Κουράστηκα να είμαι αυτή η τελειομανής, κουράστικα να με πιέζω μέχρι να σπάσω και να τα βροντήξω όλα μαζί στον αέρα. Είμαι άνθρωπος και μάλιστα φαγανός. Μου αρέσει ρε παιδιά, πως να το πω. Θέλω να τρώω. Αλλά όχι να με τρώει! Αρχισε να με τρωει απο τοτε που ζυγιστηκα για πρωτη φορα με στόχο να επικρίνω/σχολιάσω/αντιμετωπίσω το βάρος μ.
Ξαφνικά το βάρος που είχα μια ζωή δε μ άρεσε. Ξαφνικά επειδή με ζύγισα και με είπα ¨"χοντρη" άρχισα να προσπαθώ να με αδυνατίσω. Πρίν ήμουν τόσο ευτυχισμένη! Ναι στα 75 κιλά ήμουν ευτυχισμένη! Και τί κατάφερα μετά? Να με πάω 115! Μπράβο μου! Ωραία τα κατάφερα :borg:
Την πετάω τη ζυγαριά, όχι κυριολεκτικά, είμαι άλλωστε τόσο μα τόσο εξαρτημένη από δαύτη! Την πετάω στην άρκη του μυαλού μ, μου έχει κάνει τόσο κακό η κακή χρήση της. Δεν θα έχω πια απαιτήσεις να δω κανένα νούμερο, τα νούμερα είναι μόνο νούμερα. Δε θα πετάξουμε και τη ζωή μας για αυτά! Αρκετά η τρομοκρατία των κιλών, σημασία έχει να τρεφόμαστε σωστά!
Τί 50 τί 60 τί 90 κι 150? Άμα δεν τρώς επαρκώς και σωστά το σώμα και κατ'επέκταση η ψυχή και το μυαλό που κατοικούν σε αυτό τραβάνε μύρια δεινά!
Αρκετά έχουμε, μη μας δημιουργούμε κι άλλα!
Είπα να γράψω τις σκέψεις μ εδώ, ώστε την επόμενη φορά που θα ψάξω μαγικές δίαιτες, ψυχαναγκαστικές μεθόδους μέτρησεις θερμίδων ή και απανωτά ζυγίσματα, να με σφαλιαρίσετε δικτυακά και να με στείλετε εδώ σας παρακαλώ να διαβάσω τα ίδια μ τα λόγια.
Οι απαντήσεις είναι μέσα μας. Αν βάλουμε σε τάξη τις σκέψεις μας και ακούσουμε το σώμα μας όλα φαντάζουν πανεύκολα.
Ελπίζω και στην πράξη να είναι τόσο..πανεύκολα! Η νεκροψία του παχυσαρκου σώματος μ και της βουλιμικής ψυχής μ θα δείξουν το αποτέλεσμα. Οχι καθολου δε μισω το σωμα μ, αλλα επιτρεψτε μ τον όρο "νεκροψία" γιατί αυτή τη φορά όταν θα χάσω τα κιλά θα τα ξαποστείλω μια για πάντα.
Θα αναστηθώ μαζί με το σώμα μ, θα με λατρέψω! Δυστηχώς δεν μπορώ να το κάνω από τώρα αυτό. Ναι με αγαπώ αλλά ας μην υπερβάλουμε κιόλα! Θέλω να με αλλάξω, για την ακρίβεια θέλω...να με κάνω όπως πρίν! Οπως στο πρώτο μ διαιτολόγιο που ακόμα έχω, που ένιωθα μια χαρά αλλά μου ξίνιζε το νούμερο των κιλών!
Σα να ακουω το σώμα μ : "Ναι κυρία μ δεν σου ήταν αρκετό το 70, φάε τώρα στα μούτρα τα 110 να μάθεις." Κι έμαθα! Ελπίζω!
Ισως μ παρει πολλα χρονια πια αλλα τα κιλα θα τα χασω, τωρα και για παντα.
19-03-2013, 09:41 #22
Originally posted by giorgosdelta
Αλοιφή, λάδι ή βάμμα μπορείς να φτιάξεις με τον ίδιο τρόπο με όλα τα βότανα. Όπως περιγράφεται στο χαμομήλι, αλλά βάζεις βάλσαμο.
Για να κάνουμε μια καλά αλοιφή (που δεν έχω κάνει ποτέ μου) ή βάμμα-λάδι, πρέπει να έχουμε φρεσκοκομμένα άνθη του βοτάνου, την κατάλληλη στιγμή. Το βάλσμαο ανθίζειλίγο αργότερα, προς τα μέσα Ιουνίου συνήθως κι ανάλογα το μέρος. Δεν αξίζει να προσπαθήσεις με αποξηραμένο εμπορίου.
Αυτό που μου περιγράφεις μου ακούγεται σαν μια ευαισθησία στο κρύο ή σαν κάποιο ερεθισμό. Βγαίνουν κάτι κάμπιες αυτόν τον καιρό κι από όπου περπατήσουν είναι να μην πλησιάσεις, αλλά δεν ακούγεται για τέτοιο.
Πραγματικά πιστεύω πως δε θα χάσεις τίποτα αν δοκιμάσεις να βάλειςλίγο βαλσαμέλαιο με αιθέριο έλαιο θυμαριού. Λίγη προσοχή μόνο με τα αιθέρια έλαια γιατί είναι πολύ ισχυρά, ουσιαστικά είναι δηλητήρια γι αυτό τα χρησιμοποιούμε σε τέτοιες δόσεις. Επίσης καλόν είναι να δοκιμάσουμε σε μια περιοχή -όπως στο χέρι - μην τυχόν κι υπάρχει περίπτωση ερεθισμού εξαιτίας μιας τέτοιας ουσίας. Και λίγο λαδάκι μπορείς να απλώνεις εκεί χωρίς να λερώνεται το παιδί.
Το μόνο αρνητικό είναι ότι τα λάδια που βρίσκεις στο εμπόριο δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με ότι μπορείς να φτιάξεις στο μόνος σου. Τα κάνουν πολύ ελαφριά για λόγους κέρδους λογικά πράγμα που σημαίνει ότι είναι και πολύ λιγότερο δραστικά ως φάρμακα - αν αναλογιστούμε ότι ένα φάρμακο κάνει δουλειά, πάντα όταν λαμβάνεται σε μια σωστή δοσολογία.
19-03-2013, 21:30 #23
sweetOctober το κείμενο σου είναι καταιγιστικό και με άγγιξε... Καλή δύναμη με όποιον τρόπο αποφασίσεις να βρεις τις ισορροπίες σου..
20-03-2013, 01:22 #24
να είσαι καλά Μακ, συγχαρητήρια για τα -53 κιλά σου! Απλά ουάου!
22-03-2013, 10:42 #25
Ποστάρω το λινκ και εδώ για το ντοκιμαντέρ "Hungry for change"
H προβολή του είναι δωρεάν μέχρι τις 25 Μαρτίου, οπότε όποιος θέλει ας το εκμεταλλευτεί. Κάνεις στη σελίδα μία απλή εγγραφή δίνοντας ένα όνομα και ένα e-mail, τα οποία δεν χρειάζεται καν να είναι πραγματικά, και μετά σε παραπέμπει απευθείας στη σελίδα προβολής.
http://www.hungryforchange.tv/free-w...88381481237582
Ακουστική θεραπεια για εμβοές
21-06-2025, 15:28 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή