Results 16 to 30 of 173
-
01-10-2012, 02:23 #16
Otiosa μπορείς να μου πεις περίπου σε πόσο χρονικό διάστημα τα έχασες τα κιλά αυτά και πια είναι περίπου η διατροφή σου ? Έχω διαβάσει αρκετά για την δίαιτα Ατκινς , αλά επειδή συνήθως την κράζουν δεν την έχω δοκιμάσει. Υπάρχει κάποια καλύτερη καινούρια εκδοχή της δίαιτας ι κάνεις την κλασική?? Εγώ είμαι με το πρόβλημα υπερινσουλιναιμιας εδώ και χρόνια ,αλά φέτος ανακάλυψα πως πρέπει να κάνω φαρμακευτική αγωγή ,γιατί κινδυνεύω να πάθω διαβήτη λόγο της υψηλής ινσουλίνης και αναγκαστικά θα κάνεις ενεσις ινσουλίνης (πόσο πια να παράγει ο οργανισμός κάποια στιγμή τελειώνουν οι αποθήκες της ινσουλίνης). Και έτσι παίρνω ένα χαπάκι που μου έδωσε η ενδοκρινολόγος μου με το φαγητό και το ελέγχω.
- 03-12-2012, 15:27 #17
Αυτο που περιγραφεις ναι δεν ειναι Ατκινς αλλα ειναι μια lowcarb διατροφη.Τα πας μια χαρα αφου δεν εχεις καμια στασιμοτητα.Ειδα οτι λες οτι εχεις ζαλαδες,εχεις δοκιμασει να παρεις πολυβιταμινες?
04-12-2012, 13:06 #18
Χάνεις λίπος γιατί δεν παίρνεις σωστούς υδατάνθρακες, ναι μεν δεν είναι Ατκινς αλλά lowcarb η διατροφή σου, αλλά οι μυείς κάτι θέλουν να φάνε και ο μόνος υδατάνθρακας που βρίσκουν είναι η ζάχαρη που μάλλον ζημιά κάνει και λίγα λαχανικά. Αφού δεν κάνεις 100% Ατκινς, πρόσθεσε λίγο βρώμη με γάλα (αμυγδάλου ή σόγιας θα είναι καλύτερο) και κανένα φρούτο, γιατί οι μυείς δεν θέλουν μόνο πρωτεΐνη, θέλουν και λίγους σωστούς υδατάνθρακες. Και αφού δεν θέλεις να πας γυμναστήριο, τουλάχιστον περπάτα, κάτι θα κάνει.
04-12-2012, 13:08 #19
..... και συγχαρητήρια, μια χαρά τα πας, και μόνο που δεν έχεις υπερφαγικό είναι κέρδος !!!!!!!! καλή συνέχεια...
04-12-2012, 16:54 #20
Επειδή υπήρξα αθλήτρια με πολύ γυμνασμένο σώμα, η απώλεια μυικής μάζας και το χαλαρό και σακουλιασμένο σώμα είναι κάτι που με ενοχλεί και εμένα περισσότερο και από το βάρος. Οπότε σε καταλαβαίνω, διάβασε σαιτ bodybuilding αυτοί ξέρουν πάρα πολλά για τη διατροφή και τη διατήρηση της μυικής μάζας, δες τη διατροφή τους, επίσης μπορείς να κάνεις λίγα βαράκια στο σπίτι, μέχρι να μπορείς να πας γυμναστήριο. Εξάλλου έχεις πάρει φόρα, φόρα κατηφόρα, δεν θα αργήσει αυτή η μέρα.....
05-12-2012, 10:52 #21
Οπότε είσαι ήδη γνώστης της διατροφής... σίγουρα αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι, αλλά κάποιοι όχι όλοι ξέρουν πολλά και σωστά για τη διατροφή, αναφέρομαι κυρίως σε ξένα σαιτ, που είναι πολύ πιο μπροστά από τους δικούς μας διαιτολόγους που έχουν μείνει σε όσα έμαθαν στο πτυχίο, τα οποία βιβλία τους είναι γραμμένα και 20 χρόνια πριν... υπάρχουν βέβαια και εξαιρετικοί διαιτολόγοι που ενημερώνται πάνω στην εξέλιξη της διατροφής...
Σίγουρα προέχει το αδυνάτισμα και μην ανησυχείς όταν ξεκινήσεις τη γυμναστική θα αρχίσεις να επανέρχεσαι, το σώμα μας δυστυχώς ή ευτυχώς έχει μνήμη... καλή συνέχεια !!!!
05-12-2012, 18:06 #22
Originally posted by Tassos67
Originally posted by alalumaki
Και αφού δεν θέλεις να πας γυμναστήριο, τουλάχιστον περπάτα, κάτι θα κάνει.
Περναω καθε μερα εξω απο ενα μποντυμπιλντεραδικο αλλα δεν τολμω ουτε καν να ριξω μια ματια. Η εμφανιση μου επιβαλλει την αποχη.
Η μυϊκη απωλεια με ενοχλει μεταξυ αλλων και για τον λογο οτι χανω και τις τελευταιες μυϊκες μαζες απο την εποχη που σηκωνα βαρη.
Κι αυτο με ενοχλει απειρως περισσοτερο απο την παχυσαρκη εμφανιση.
Επισης μου αρεσει πολυ η ποδηλασια με αγωνιστικο και συγκεκριμενα οι αναβασεις. Αλλα υπαρχει τεχνικο ζητημα με τη σελα αφοτου ξεπερασα τα 80 κιλα.
http://www.crossgym.gr/el/martial-ar...ts-body-weight
και παρακατω εχει ασκησεις με Kettlebell που τις κανει ακομα πιο δυσκολες :thumbup:
και παρομοιες ασκησεις στο insanity.ειναι πολυ καλο προγραμμα για χασιμο βαρους και για να χτισεις μυς
http://www.youtube.com/watch?v=NTEDDmCjd1k
09-12-2012, 21:56 #23
Κάτι τέτοιο σκέφτομαι και εγώ να ξεκινήσω.Όχι ακριβώς άτκινς αλλά κάπως παρόμοιο.
12 κιλά σε 2 εβδομάδες Τάσο ε;Πάρα πολύ καλά.
10-12-2012, 21:12 #24
Δεν με "δεχονται" στην κοινοτητα Ατκινς! Κανω σχεδον "καταχρηστικες" αναρτησεις στα θεματα περι low carb γιατι μονο εκει προσεγγιζει η διατροφη μου.
Τρεφομαι οπως νοιωθω και προκειται για ΠΟΛΥ πρωτεϊνη, λιγες θερμιδες κι ακομη λιγοτεροι υδατανθρακες.
Ταιριαζει αψογα στη διατροφικη μου διαθεση κι εχω κι ακλονητο κινητρο ενα σοβαρο θεμα υγειας.
Εφτασα τα 151 κιλα απο "διαιτες της Δευτερας" κι αλλαξα διατροφη "μαχαιρι" Παρασκευη μεσημερι γυριζοντας απο το γιατρο.
Αυτα τα 12 κιλα χαθηκαν τρωγοντας διπλη μεριδα ρυζι και με φουλ ζαχαρη στον καφε οποτε τη λεγομενη περιοδο...induction δεν τη διαβηκα ποτε.
Τωρα βεβαια ειμαι σε ενα πολυ περιεργο καθεστως κετωσης. Πινω δυο καφεδες με συνολικα εξη κουταλιες ζαχαρη αλλα η οξονη ειναι στα υψη. Ενα -και μοναδικο- πρωϊ που δεν ηπια καφε (βλεπε ζαχαρη) μετα απο τρεις ωρες δουλειας καταλαβα οτι ημουν στα προθυρα λιποθυμιας.
Σιγουρα δεν ειναι ο ενδεδειγμενος τροπος απωλειας βαρους αλλα σε μενα δουλευει, το ελεγχω, το βελτιωνω και το κυριοτερο μου εχει γινει (χαλαρος) τροπος ζωης οποτε εχω εξαιρετικες πιθανοτητες συνεχισης και διατηρησης.
Μην κολλας στα 12 γρηγορα κιλα. Οπως ξερεις οτι χανεται γρηγορα επανερχεται και με επιπροσθετο "δωρο" οταν γινεται με λαθος τροπο.
Καθενας μας ειναι διαφορετικος.
Αν ενδιαφερεσαι για διατροφη χαμηλων υδατανθρακων αναζητησε τις αναρτησεις του μελους MerryMaker_Misery. Εχει πολυ "ψαχνο". Απλα τα εχει καταφερει κι αδυνατισε και διατηρειται. Respect! Επισης αναζητησε τις αναρτησεις της Otiosa και της Αστεροπης. Παλαιοτερα μελη δεν εχω εντοπισει.
Αλλα και τις αναρτησεις της Click. Εχει φοβερη νοοτροπια. Καμμια διαιτα, τιποτα το "εξωτικο". Απλα αλλαξε διατροφικες συνηθειες και τελικα αδυνατισε ΧΑΛΑΡΑ και διατηρειται. Επισης respect.
12-12-2012, 10:43 #25
Μια χαρά τα πας Τάσσο, και δεν έχει κανένα λάκκο η φάβα.... καλή συνέχεια, και προσπάθησε να τρως πιο πολλά λαχανικά, με λαδάκι και μπαλσάμικο, ή σως με γιαούρτι και μουστάρδα είναι τέλεια !!!!!!!!!
05-01-2013, 19:13 #26
Βρε Τάσο διάβασα το νήμα να πάρω μια ιδέα, μια χαρα τα πας, μην ακουω χαζομαρες που δε μπαινεις στο γυμναστηριο. Εστω και λιγος διαδρομος με ωραια μουσικουλα στα αυτακια καλο θα σου κανει. Ασε που θα κανεις και βασικες ασκησεις να μην ατροφουν οι μυες.
Αν γνωριζεις κάποιο γυμναστηρίο/γυμναστή που εμπιστεύεσαι θα σε συμβούλευα να πας και να αφήσεις τις ντροπές. Αν το επιτρέπει η καθημερινότητα σου μπορεις να πηγαινεις ωρες που δεν παει πολυς κοσμος πχ βραδυ αργα (ισως) ή πολυ πρωι.
05-01-2013, 19:16 #27
παιδια υπαρχει κατι αλλο να διαβασω σχετικά? Εχω ακουστα φυσικα για ατκινς κτλ αλλα δεν ειμαι σιγουρη οτι καταλαβα τι τρωτε ή τι δεν τρωτε.
Αυτο που κανω απο μονη μου ειναι οταν "κολλάω" στην απώλεια βάρους (που είχα καιρό να έχω!) να ρίχνω τους υδατανθρακες. Μου το ειχε συμβουλέψει ο γυμναστης, αλλά όχι τις μέρες που γυμναζόμουν. Τις ενδιάμεσες αν υπήρχαν. Κι αν γυμναζόμουν!
06-01-2013, 00:33 #28
Originally posted by sweetOctober
Βρε Τάσο διάβασα το νήμα να πάρω μια ιδέα, μια χαρα τα πας, μην ακουω χαζομαρες που δε μπαινεις στο γυμναστηριο. Εστω και λιγος διαδρομος με ωραια μουσικουλα στα αυτακια καλο θα σου κανει. Ασε που θα κανεις και βασικες ασκησεις να μην ατροφουν οι μυες.
Αν γνωριζεις κάποιο γυμναστηρίο/γυμναστή που εμπιστεύεσαι θα σε συμβούλευα να πας και να αφήσεις τις ντροπές. Αν το επιτρέπει η καθημερινότητα σου μπορεις να πηγαινεις ωρες που δεν παει πολυς κοσμος πχ βραδυ αργα (ισως) ή πολυ πρωι.
Από διατροφή δεν "κατέχω πράμα", αλλά από ασκήσεις...θα με συμβουλευεις οταν θα ξαναρχίσω βάρη έτσι?:saint2:
Η τεχνική είναι το παν, άσε τις διατροφές, @@ για να πουλάνε τα συμπληρώματα κτλ. Αμα κάνεις καλή γυμναστική και τρώς τα γνωστά των μποντιμπιλντεράδων μια χαρά φαίνεται η δουλειά σου στο σώμα σου. Ε δε πάμε και για πρωταθλητισμό. Να σφίξουν τα κρέατα και να απελευθερωθεί το πνεύμα είναι ο σκοπός.
Κι ένα τραγελαφικό που θυμήθηκα...τελευταια φορα που εκανα βαρη ειχα δωρο τραυματισμο στον ωμο. Αναγκαστικα να αρχισω personal training με ένα γνωστό και γνώστη του αντικειμένου, και με βιβλια ,πολυ διάβασμα αλλά και γυμναστική στο σπίτι σε πάγκο έμαθα 5 πράγματα.
Κι αυτά κοντεύω να τα ξεχάσω γιατί η ζωή και τα κιλά μου δεν επιτρέπουν παρά μόνο αερόβια για την ώρα. Κι αυτή όταν με το καλό το πάρω απόφαση ξανά :sniffle:
Πόσο τη βαριέμαι.................................. .................................
:thumbdown:
06-01-2013, 20:12 #29
Δυστυχώς την χάλασα την διατροφή μου τους τελευταίους μήνες, πολύ άγχος και πολλές ώρες μακριά από το σπίτι, δεν προλάβαινα να μαγειρεύω, οπότε σοκολάτες, μπισκότα, ρύζι μακαρόνια, με λίγη πρωτείνη
Δύο μαθήματα, ένα γλυκό και ένα πικρό
Το πικρό είναι ότι όλα στηρίζονται στην ψυχολογική μας κατάσταση, πρέπει να κοιτάξουμε το μέσα, να καταλάβουμε γιατί τρώμε για να φτιάξει το έξω. Οπότε ναι, πάντα μπορούμε να ξαναρχίσουμε να κάνουμε υπερφαγικά και να ξαναπάρουμε το βάρος που έχουμε χάσει
Το γλυκό είναι ότι λόγω της αρχικής απώλειας κιλών είμαι πολύ πιο ευκίνητη, δεν πονάνε τα πόδια μου όταν περπατάω (κάψιμο) και δεν πρήζονται, οπότε περπατάω περισσότερο
Ενώ περίμενα ότι θα είχα πάρει βάρος με αυτά που είχα φάει, τελικά έχασα 1.5 κιλό
Οπότε η άσκηση είναι πάνω απ'όλα!
18-01-2013, 01:51 #30
Οτιοσα! Εχεις δικιο.
Οσα μηνυματα σου εχω διαβασει, τα λες υπεροχα. Μη χανει το κουραγιο σου. κι εμεις απο εσας περιμενουμε να παρακινηθουμε...
Ειδα εδώ είναι lowcarb το θέμα, και φερμάρω έντονα την ιδέα να κάνω κάποια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων, όχι για πολύ, για 2-3 μέρες.
Συγκεκριμένα σκέφτομαι αν τρώω ψητά κρεατικά με σαλάτες, θα φύγει ο σύζηγος μου για ένα ταξίδι και νομίζω είναι η τέλεια ευκαιρία (έχει χοληστερίνη, εκείνος το αμελεί εγω όχι και δεν του κάνω κρεατικά εκείνου...).
Θεωρείται low carb αν για 2-3 μέρες παίρνω υδατάνθρακες μόνο από τις σαλάτες? Μπορώ να φάω αρκετη σαλάτα και αν ναι πόση?
πχ σκέφτομαι για πρωινο μια κις λαχανικων με σπανακι και τυρι, και μια ομελετα μονο με ασπραδια
ενδιάμεσο γεύμα 2-3 φ. γαλοπούλα βραστή ή και λίγο τυρί
μεσημεριανό μπριζόλα/κοτόπουλο ψητά με σαλάτα πχ μαρούλι αλλά άφθονη (όταν πεινάω και δεν τρώω φαι τρώω σαλάτες)
απογευματινο γιαουρτι με κατι αλλο, αλλα τι δεν ξερω
και βραδυνο το ίδιο με το μεσημερι.
Τι λετε?
Α και σκεφτομουν να μη φαω ακριβω μεριδες κρεατικων αλλα παραπανω να με πιασουν. Η και να κανω και τριτο γευμα αν πεινασω. Ειμαι πειναλας :spin:
Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα?
30-07-2025, 04:06 in Με καφέ και συμπάθεια....