(Ατκινς/LowCarb/Χαμηλοί Υδατάνθρακες) - Ημερολόγια καταστρώματος - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 12 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 173
    Senior Member
    η πρωτη απο τη δευτερη φαση ειναι οτι στη δευτερη επιτρεπονται μεχρι 3 φρουτα και μεχρι 3 μεριδες δημητριακων που στην πρωτη απαγορευονται και στη δευτερη βαζει και καποια αλλα πραγματα επιπλεον,δεν χρειαζεται καθολου να εισαι εξπερ,απλα διαβασε τη δευτερη κατευθειαν και αγνοησε την πρωτη:wink2:

Senior Member
    κατάλαβα, και από ποσότητες? Δεν τις λέει. Δηλαδή τρώω ελεύθερα?

Senior Member
    α στη φάση 2 τις λέει συγνώμη! Κρέας τρώω όσο θέλω λέει έτσι?

Senior Member
    Originally posted by sweetOctober
    α στη φάση 2 τις λέει συγνώμη! Κρέας τρώω όσο θέλω λέει έτσι?
    Οχι κρεας τρως 60γρ. η 90 γρ. και αν πεινασεις βαζεις αλλα 30 γρ. Μονο τα πρασινα λαχανικα ειναι απεριοριστα,τα υπολοιπα πρεπει να τα μετρας,γενικα να θυμασε να βαζεις πρωτα αυτα που θελουν μετρημα και μετα να γεμιζεις το πιατο σου με λαχανικα σε οση ποσοτητα νομιζεις οτι θα σε χορτασει για να μην πεινας

Senior Member
    Κατάλαβα, εν ολίγοις να τιγκάρω το ψυγείο, ξανά, με σαλατικά :thumbup:
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, δε νομίζω ότι είμαι σε θέση να τρώω ενδιάμεσα αυτά που έγραψες πχ ρύζι μαύρο και σαλάτα μπορώ να φάω μόνο στα γεύματα, στο ενδιάμεσο δε μπορώ. Μου κάνει κάπως..

Senior Member
    Originally posted by Tassos67
    Διαλεγοντας τη σωστη διαιτα. Οτι πιο κοντινο στη νοοτροπια μου εχω βρει μεχρι στιγμης...
    http://exercise.about.com/cs/nutrition/a/lowcarb_3.htm
    :thumbup::love:

Senior Member
    Η νοσηλευτρια σου εδωσε πληρες φαγο-βιογραφικο μου φαινεται, μπας και τα εκανε για να τη βγαλεις για κανενα φαγητο παιδι μου? :P

Senior Member
    Επιση μου τη δινει που τρωω πραγματα που μου φερνουν πεινα και αν δεν τα ειχα δε θα ετρωγα, πχ μπισκοτα, κριτσινια κτλ.
    Ναι ειναι ισορροπημενη απολυτα αλλα δεν μπορω να τρωω φρουτο σε καθε μου γευμα εκτος απο τα κυριως γευματα, μου τη δινει. Εγω δεν ετρωγα 1 φρουτο πριν και τωρα πλακωνομαι, και τα φρουτα μου φερνουν πεινα.
    Μεχρι πριν λιγες μερες ετρωγα και χορταινα, τωρα βλεπω οτι εχω διαρκως στο μυαλο το τι πρεπει να φαω, αλλιως φοβαμαι μετα για υπερφαγικο. Μου τη δινει ολο αυτο.
    Σε αυτό ακριβώς στηρίζεται η επιτυχία της lowcarb διατροφης. Δε σου επιτρέπουν (οι πρώτες φάσεις) καθόλου όλα αυτά τα "καλούδια" με αποτέλεσμα μετά απο λίγες μέρες να έχουν μειωθεί στο ελάχιστο οι λιγούρες και η πείνα. Ειδικά αυτό με τα φρούτα που όλες οι διαίτες έχουν φουλ φρουτα αγνωόντας το πόση ζάχαρη έχουν και πόσο ανοίγουν την όρεξη.Μια χαρα παίρνουμε και απο τις σαλατες τις βιταμινες που χρειαζόμαστε και χωρίς την περιττή ζάχαρη.
    sweetOctober σε καταλαβαίνω απόλυτα.Και εγω δε μπορώ να φάω ένα μπισκότο ή ένα κριτσίνι ή που θα φάω όλο το πακέτο ή που δε θα τα αγγίξω,δυστυχώς είμαι των άκρων.:smilegrin:

Senior Member
    Γενικότερα έχω μάθει πλέον να προσέχω τους υδατανθρακες ,δε μετραω απλά τους προσέχω.Βέβαια υπάρχουν και κάποιες μέρες που μου κάνω "δώρο" λιχουδιες που μ'αρεσουν αλλα μετα ριχνω παλι πολυ τους υδατ. Γενικά ειμαι σε ισορροπία, αν δω οτι πήρα βάρος μπαίνω πάλι σε 1η φάση κ.ο.κ. Εγω όταν είχα ξεκινησει(έχασα πάνω απο 20 κιλά) η αλήθεια είναι πως πρόσεχα και τις θερμίδες και επισης φροντιζα το τελευταιο μου γευμα να ειναι μεχρι τις 8 το βραδυ και έτσι είχα πολύ άμεσα αποτελέσματα.
    Μη τρως καθε μερα κρέας,βάλε περισσότερα ψαρια στη διατροφή σου ωστε να μη παίρνεις πολύ λίπος ιδιαίτερα αφου απ'οτι ειδα εχεις θεμα με τη χοληστερινη σου.Αν και πολλοι λενε πως με την ατκινς πεφτει η χοληστερινη τους.Εγω δε ξερω δεν ειχα ποτε προβλημα με αυτα και δε το εχω ψαξει.Σχετικα με τα ζυμαρικα που λες να αρχισεις δυστυχως δεν ειναι ευκολο(εκ πείρας) να περιοριστεις σε 2-3 πιρουνιές και μετα θα αυξηθούν και οι λιγουρες και ολα αυτα τα "ωραια" που φερνουν οι υδατ.Θα έλεγα αν το θες τοσο να τα βάλεις 1 φορα τη βδομαδα στο διαιτολογιο σου.
    Απ'οτι βλεπω στο τικερακι σου εχεις χασει ηδη 42 κιλα, τα πας πολυ καλα και δεδομενου οτι εισαι ανδρας θα χασεις πολυ πιο ευκολα και τα υπολοιπα κιλα.:smilegrin:

Senior Member
    Originally posted by asteropi
    Επιση μου τη δινει που τρωω πραγματα που μου φερνουν πεινα και αν δεν τα ειχα δε θα ετρωγα, πχ μπισκοτα, κριτσινια κτλ.
    Ναι ειναι ισορροπημενη απολυτα αλλα δεν μπορω να τρωω φρουτο σε καθε μου γευμα εκτος απο τα κυριως γευματα, μου τη δινει. Εγω δεν ετρωγα 1 φρουτο πριν και τωρα πλακωνομαι, και τα φρουτα μου φερνουν πεινα.
    Μεχρι πριν λιγες μερες ετρωγα και χορταινα, τωρα βλεπω οτι εχω διαρκως στο μυαλο το τι πρεπει να φαω, αλλιως φοβαμαι μετα για υπερφαγικο. Μου τη δινει ολο αυτο.
    Σε αυτό ακριβώς στηρίζεται η επιτυχία της lowcarb διατροφης. Δε σου επιτρέπουν (οι πρώτες φάσεις) καθόλου όλα αυτά τα "καλούδια" με αποτέλεσμα μετά απο λίγες μέρες να έχουν μειωθεί στο ελάχιστο οι λιγούρες και η πείνα. Ειδικά αυτό με τα φρούτα που όλες οι διαίτες έχουν φουλ φρουτα αγνωόντας το πόση ζάχαρη έχουν και πόσο ανοίγουν την όρεξη.Μια χαρα παίρνουμε και απο τις σαλατες τις βιταμινες που χρειαζόμαστε και χωρίς την περιττή ζάχαρη.
    sweetOctober σε καταλαβαίνω απόλυτα.Και εγω δε μπορώ να φάω ένα μπισκότο ή ένα κριτσίνι ή που θα φάω όλο το πακέτο ή που δε θα τα αγγίξω,δυστυχώς είμαι των άκρων.:smilegrin:
    ετσι ειμαι κιγω, δυστηχως! Οποτε τα ψιλοπαρατησα ολα αυτα, και κανω λιγο πιο αυστηρα, μονη μου και χωρις να ξερω υδατανθρακες κτλ βαριεμαι να υπολογιζω. Θερμιδες που τις εχω μαθει ΟΚ, μονο αυτο.
    Αποψε πεταξα ψωμι που μου ειχαν στειλει απο χωριατικο ξυλοφουρνο, δεν υπηρχε περιπτωση να επιζησει. Οχι απο υπερφαγικο, απλα απο λιγουρα, αμα φαςλιγο χωρις σωστο συνδιασμο τελειωσες, το εφαγες ολο.
    Δυστηχως οι πρωτεινες ειναι το παν και χορταινουν. Το μονο που με ανησυχει, ειναι οτι εχω να εξετασω τη χοληστερινη μου απο τη γέννα. (φανταζομαι τοτε θα την εξετασαν, αλλιως απο πιο πριν!)
    Στην κυηση τουλαχιστο δεν εκανα εξεταση χοληστερινης εγω μονη σε μικροβιολογικο.
    Δεν ειχα και ποτε χοληστερινη αλλα θα ηθελα να ξερω που βρισκομαι, γιατι τα αυγουλακια τα βραστα πολυ τα παω τελευταια...............Ειδικα το πρωι με χορταινει μονο με 80 θερμιδες. Τις εχω λιωσει τις κοτες, καιδεν κανουν και πολλα αυγα τετοια εποχη!

Senior Member
    Originally posted by asteropi
    ετσι ειμαι κιγω, δυστηχως! Οποτε τα ψιλοπαρατησα ολα αυτα, και κανω λιγο πιο αυστηρα, μονη μου και χωρις να ξερω υδατανθρακες κτλ βαριεμαι να υπολογιζω. Θερμιδες που τις εχω μαθει ΟΚ, μονο αυτο.
    Αποψε πεταξα ψωμι που μου ειχαν στειλει απο χωριατικο ξυλοφουρνο, δεν υπηρχε περιπτωση να επιζησει. Οχι απο υπερφαγικο, απλα απο λιγουρα, αμα φαςλιγο χωρις σωστο συνδιασμο τελειωσες, το εφαγες ολο.
    Δυστηχως οι πρωτεινες ειναι το παν και χορταινουν. Το μονο που με ανησυχει, ειναι οτι εχω να εξετασω τη χοληστερινη μου απο τη γέννα. (φανταζομαι τοτε θα την εξετασαν, αλλιως απο πιο πριν!)
    Στην κυηση τουλαχιστο δεν εκανα εξεταση χοληστερινης εγω μονη σε μικροβιολογικο.
    Δεν ειχα και ποτε χοληστερινη αλλα θα ηθελα να ξερω που βρισκομαι, γιατι τα αυγουλακια τα βραστα πολυ τα παω τελευταια...............Ειδικα το πρωι με χορταινει μονο με 80 θερμιδες. Τις εχω λιωσει τις κοτες, καιδεν κανουν και πολλα αυγα τετοια εποχη!
    Μη φοβασαι για τη χοληστερινη.Καλα δε λεω αν τσακιζεις καθε μερα μπεικον,κρεατα με ξυγκια κτλ οκ τοτε ναι.Αν κανεις μια κανονικη Lowcarb διατροφη μη φοβασαι.Εδω εχω δει μελη που ειχαν αυξημενη χοληστερινη και μετα οχι μονο δεν ανεβηκε αλλα επεσε,ναι απιστευτο και ομως αληθινο.Εγω οπως ηδη ανεφερα ουτε ειχα ποτε προβλημα αλλα φυσικα ουτε και απεκτησα και κανω τη διτροφη(με διαλληματακια βεβαια ενδιαμεσα)απο το Σεπτεμβριο του2011.Μπειτε για εξειδικευμενες συνταγουλες κτλ στο www.lowcarblife.org .Θα σας βοηθησει πιστευω.Καλη συνεχεια.:thumbup:

Senior Member
    επ σε μπερδεψα μαλλον, δεν εχω ιδεα αν κανω low carb με τοσα σαλατικα που τρωω, σημερα θα φαω και ψωμι του τοστ. Μερικα ενδεικτικα τελευταια διαιτολογια μου να μου πεις τη γνωμη σου

------------------------------------------------------------------------
    πρωινο
    τίποτα δε πρόλαβα

πιο μετά
    κουπατο με γαλατακι μεριδουλα -
    1 κρακερ
    1/2 κ.γ. βιταμ με γιαουρτι
    1 φ. τυρί μίλνερ (αντί για γάλα που είχε το μενού)

μεσημεριανο
    1 μεριδα σπανακορυζο (εφαγα 500 γρ. τελικα)
    80 γρ. φετα-
    2 φετες ψωμι-

apogeymatino
    1 πορτοκαλι

βραδυνο
    χορτα με 1 κ.σ. λαδι και 1 αυγό (το έχει σαν σαλάτα με σπανάκι αλλά θα βάλω χόρτα αν δεν φτάσει το σπανακόρυζο και για το βραδυ)
    40 γρ. φετα-
    1 φετα ψωμι-

1676 θερμιδες

----------------------------------------------------------------------------------------
    πρωινό
    καφέ sip&slim
    γαλατάκι
    1 κρακερ ολικής
    1/2 κ.γ. μαργαρίνη με γιαούρτι (10γρ.)

δεκατιανό
    69 γρ. μπανάνα

μεσημεριανό
    264 γρ. κοτόπουλο στήθος
    μανιτάρια 1 κονσερβα μεγαλη
    2 κριμ κρακερ
    50 γρ. φέτα Δωδώνη
    40 γρ. μουστάρδα
    2 sokolatakia kinder

απογευματινό
    καφέ sip&slim με γαλατάκι
    πορτοκαλι 1 μετριο 200 γρ.

βραδυνο
    το υπόλοιπο κοτόπουλο με μανιτάρια
    1 κράκερ
    χόρτα -
    1 aygo

1291 θερμιδες
    -------------------------------------------------------------------------------
    πρωινο
    καφε με γαλατακι, 1,5 φετα ψωμι τοστ ασπρο, 1 αυγο σαν τηγανιτο

ενδιαμεσα
    10 αμυγδαλα

μεσημερι
    περκα ψητη (θα φαω τα 2/3 απο ενα μεγαλο τεφαλ γεματο-ζυγισμενα ολα), 400 γρ. λαχανο με 1/2 κ.σ. λαδι, 1,5 φετα ψωμι τοστ, 40 γρ. μουσταρδα ** εδω η περκα ηταν ωμη 573 γρ.

{γυμναστήριο}

απογευματινο
    γιαουρτι 0% με κακαο και ζαχαρινη

βραδυ
    το υπολοιπο απο τα 2/3 του μεσημεριανου

1600 θερμιδες συνολο
    -----------------------------------------------------------------------------------------

Senior Member
    Πριν να αρχισω αυτα τα διαιτολογια (βγαλμενα απο το κεφαλι μου και αναλογα την ορεξη μου βασικα) δεν ετρωγα ψωμι αλλα ρυζογκοφρετες, ομως ετρωγα φρουτα καποιες ημερες, αλλες οχι. Γενικα αλλαζω συνεχως μενου γιατι βαριεμαι και δεν εχω βρει κατι συγκεκριμενο να κανω. Οποτε μετραω θερμιδες.

Τις θερμιδες τις υπολογιζω πολυ αναλυτικα με προγραμμα πλεον, για αυτο δεν γραφω τοσο αναλυτικα τι τρωω...

PS να συμπληρωσω οτι ολα τα ψωμοειδη αμυλουχα κτλ ειναι σχεδον παντα ολικης αλ. εκτος κι αν ξεμενω ή υποκυψω σε κατι αλλο
    Επισης τα αποφευγω τελευταια!
    Τελος το γιαουρτι το πληρες, ξερω οτι εχει λιγοτερους υδατανθρακες και γενικα τα μη λαιτ προιοντα.
    Ομως δε μου αρεσει, επισης επειδη μετραω θερμιδες προτιμω τα λαιτ. Αυτα τα ολιγα.

Senior Member
    Αρχικα τα λαϊτ προιοντα ειναι σκετη κοροιδια ,αλλο αν σου αρεσει κατι λαΪτ λογο της πιο ελαφριας γευσης του(και μενα μ'αρεσει το γαλα να ειναι ελαφρυ).Αλλα μη ζαλισεις το κεφαλι σου μ'αυτα.Επισης σχετικα με τα ολικης ναι ειναι πιο υγιεινα απο τα ασπρα ΑΛΛΑ οσο αφορα τους υδατ. η διαφορα ειναι ελαχιστη.Γενικα απο οσα εγραψες αν εξαιρεσεις τα κρακερ,σπανακορυζο,τα φρουτα,τα kinder ολα τα αλλα ειναι lowcarb. Αν αποφασισεις τελικα να κανεις κανονικη lowcarb διατροφη μπες στο site που προτεινα εχει πολλες συνταγες τοσο για φαγητα οσο και για γλυκα προσαρμοσμενες στη lowcarb διατροφη.

Senior Member
    Θα μπω να ριξω μια ματια για low carb γλυκακια, πηρα και το βιβλιο της southbeach κι εχει διαφορα. Ομως ολο λεω και δεν το κανω. Οχι lowcarb δε θα κανω γιατι...φοβαμαι το μετα. Απλα ειμαι περιεργη σε τι φαση ειμαι τωρα, δηλαδη οι υδατανθρακες που παιρνω ειναι εξωφρενικοι? Ειναι νορμαλ? Είναι λίγοι? (καλά δεν παίζει αυτο).
    Σε ευχαριστω πολυ, καλη επιτυχια σε ο,τι κανεις!

Page 4 of 12 FirstFirst ... 23456 ... LastLast