Results 76 to 90 of 173
-
07-02-2013, 14:14 #76
Εισαγωγή 14 ημερών στην Ατκινς
Αποδεκτά τρόφιμα
Αυτά είναι τα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε ελεύθερα κατά τη διάρκεια της εισαγωγής:
όλα τα ψάρια, πουλερικά, όλα τα οστρακοειδή, όλα τα κρέατα, όλα τα αυγά
* Τα στρείδια και τα μύδια έχουν περισσότερους υδατάνθρακες από ότι άλλα οστρακοειδή, καλό είναι να περιορίζονται περίπου στα 110 γρ. /ημέρα
** Επεξεργασμένα κρέατα, όπως το ζαμπόν, μπέικον, πεπερόνι, σαλάμι, τα λουκάνικα και άλλα κονσερβοποιημένα κρέατα και ψάρια μπορεί να περιέχουν προσθήκη ζάχαρης! Προσπαθήστε να αποφύγετε το κρέας και τα προϊόντα αλιείας τα οποία συντηρούνται με νιτρικά άλατα* είναι γνωστά καρκινογόνα.
* αν βρείτε στην ελληνική αγορά αλλαντικά χωρίς νιτρικά νάτρια παρακαλώ ενημερώστε!!!!!!!! Μέχρι τώρα δεν μπόρεσα να βρω τίποτα. Μας ταϊζουν σκ@τ@!!!! Το νιτρικό νάτριο το έχω συναντήσει και σε τυριά!
Μπορείτε να έχετε δύο με τρία φλιτζάνια ανά ημέρα από:
ρόκα
σέλινο
ραδίκια
βολβοί φαγώσιμοι
αγγούρι
αντίδια
εσκαρόλ
μάραθο
μαρούλι
μανιτάρια
μαϊντανός
πιπεριές
ραντίτσιο
ραπανάκια
μαρούλι
οξαλίδα
Αυτά τα λαχανικά σαλάτας είναι υψηλά σε phytonutrients και αποτελούν μια καλή πηγή ινών.
Μπορείτε να έχετε ένα φλιτζάνι την ημέρα από αυτά αν τα παραπάνω λαχανικά σαλάτας δεν υπερβαίνουν τα δύο φλιτζάνια. Τα παρακάτω λαχανικά είναι ελαφρώς υψηλότερα σε περιεκτικότητα σε υδατανθράκων από τα λαχανικά για σαλάτα:
αγκινάρες
σπαράγγια
μπαμπού
βλαστάρια φασολιών
μπρόκολο
μπρόκολο Rabe
λαχανάκια Βρυξελλών
λάχανο
κουνουπίδι
σελινόριζα
σέσκουλα
λαχανίδες
χόρτα πικραλίδα
μελιτζάνα
πράσα
μπάμιες
κρεμμύδια
κολοκύθια
ραβέντι
ξυνολάχανο
κρεμμυδάκια
σπανάκι
ντομάτα
γογγύλια
κολοκύθι
Αν ένα λαχανικό, όπως το σπανάκι ή ντομάτα, μαγειρευτεί ο όγκος μειώνεται σημαντικά, θα πρέπει να μετρηθεί πριν το μεγείρεμα
Γαρνιτούρες Σαλάτας
τριμμένo τραγανό μπέικον
τριμμένο τυρί
τριμμένο σφιχτό αυγό
σωταρισμένα μανιτάρια
κρέμα γάλακτος ( ως 84γρ)
Ειδικά τρόφιμα
Για να προσθέσετε ποικιλία, κάθε μέρα μπορείτε να φάτε, επίσης, 10 - 20 ελιές, μισό μικρό αβοκάντο, 84gr από κρέμα γάλακτος χωρίς ζάχαρη, καθώς και δύο με τρεις κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού ή λάιμ. Αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτά τα τρόφιμα περιστασιακά επιβραδύνουν την απώλεια βάρους σε μερικούς ανθρώπους, μπορεί και πρέπει να αποφεύγεται τις πρώτες δύο εβδομάδες. Εάν φαίνεται να χάνετε σιγά-σιγά, μετριάστε την πρόσληψη σας από αυτά τα τρόφιμα.
- 07-02-2013, 16:08 #77
Γειά σαςςκι από εδώ, mari για τσέκαρε αυτό το λινκ www.fitday.com
Εχει τα παντα με θερμιδες, υδατανθρακες, πρωτεινες κτλ αλλα τα παντα! Προσωπικα εισαγω τα δικα μου τροφιμα στα Ελληνικα, με βολευει. (μετραω μονο θερμιδες).
07-02-2013, 17:32 #78
Αν και δεν ρωτησες εμενα θα σου πω αυτα που ξερω.
Πολύ σωστα ειπες για τους χαμηλους υδατανθρακες.Αποφευγεις το σκαμπανεβασμα της ινσουλινης αυτη που φταιει και για τις λυγουρες.Το οτι εκοψες ολα τα "απαγορευμενα" αυτο ειναι λιγο;;;Μονο αυτα να εκοβες παλι κερδος θαχες.
07-02-2013, 17:35 #79
Originally posted by Tassos67
need2loose παιρνω το θαρρος να σου απευθυνθω γιατι δειχνεις να εχεις μελετησει περι Ατκινς και της συμπεριφορας του οργανισμου μας στις διαιτες. Προσωπικα δεν κανω καποια συγκεκριμενη διατροφη αλλα ειδα οτι ειμαι κοντα σε χαμηλων υδατανθρακων σε συνδιασμο με υποθερμιδικη με εντονες διακυμανσεις. Τελευταια βρηκα οτι κατα μεσο ορο οι θερμιδες μου προερχονται απο λιπαρα 50-60%, απο πρωτεϊνες 25-40% και υδατανθρακες 10-25%. Επισης οι υδατανθρακες μου ειναι απο 50 εως 120 γρμ αναλογως την ημερα. Παλιοτερα επινα και καφεδες με συνολικα τεσσερις κουαλιες του γλυκου ζαχαρη και ακομη παλιοτερα ετρωγα ενα σακουλακι ρυζι μπαρμπα-μπεν σχεδον καθε μερα. Σημερα τρωω δυο με τρεις φορες την εβδομαδα αρακα 100-150γρμ και καθημερινα 600γρμ πορτοκαλια. Κι ομως με ολα τα παραπανω δεν ειχα ποτε ουτε μια μερα πεινα,λιγουρα ή υπερφαγικο. Γνωριζεις αν αυτο οφειλεται στο μικρο ποσοστο συμμετοχης των υδατανθρακων μου στις ημερησιες θερμιδες ή στο πολυ μεγαλο αντιστοιχο ποσοστο λιπαρων;
Σημειωτεον εχω κοψει οριστικα αρτοσκευασματα,σφολιατες,π ιτες,γλυκα. Μηπως κι αυτο απο μονο του αρκει;
Θα προσπαθήσω να κάνω μια υπόθεση.
Πιστεύω ότι η αποφασιστικότητα σου είναι ο βασικότερος λόγος που δεν ένιωσες λιγούρα και δεν έκανες υπερφαγικό. Το ότι η δίαιτα βασιζόταν κυρίως σε λίπος και πρωτεΐνη είναι ο λόγος που δεν ένιωσες πείνα. Αν όντως ισχύουν τα λεγόμενα του Άτκινς τα επίπεδα υδατανθράκων που μπορεί να καταναλώσει ο καθένας ποικίλουν. Προφανώς εσύ έχεις βρει τα σωστά επίπεδα. Το ότι έκοψες τη ζάχαρη είναι τέλειο από άποψη υγείας. Δεν γνωρίζω αν είδες κάποια διαφορά στα επίπεδα ενέργειας ή διάθεσης από όταν τη σταμάτησες.
H Atkins προτείνει 65% λίπος 35% πρωτεϊνή και 5% υδατάνθρακες. Να σου πω την αλήθεια στο θέμα λιπαρών κολλάω. Στο φόρουμ του Άτκινς όλοι υποστηρίζουν ότι είναι το βασικό στοιχείο της επιτυχίας τους. Εγώ την μεγαλύτερη απώλεια σε μια ημέρα την είχα μια μέρα που έφαγα περίπου ένα μικρό κοτόπουλο σούβλας με την πέτσα του και την δεύτερη όταν έφαγα μια μεγάλη μερίδα γύρο χοιρινό, αν ήταν τυχαίο δεν ξέρω, πάντως εγώ και το απόλαυσα και αδυνάτισα !
Πες μου κάτι, αν θέλεις , από εσένα έχω διαβάσει στο φόρουμ ότι είχες θέμα χοληστερίνης;
Στο βιβλίο που έχω αναφέρεται στο θέμα, αν είναι να το ψάξω. Νομίζω πως λέει ότι χοληστερίνη ανέβασαν μόνο όσοι δεν έπαιρναν τα συμπληρώματα που προτείνει.
07-02-2013, 18:09 #80
Στον αντιποδα υπαρχει και η Ντουγκαν που ειναι οτι και η Αττκινς αλλα χωρις λιπαρα.Τελικα υπαρχουν διαιτες για οοολους!!!!!
07-02-2013, 18:10 #81
Originally posted by sweetOctober
Γειά σαςςκι από εδώ, mari για τσέκαρε αυτό το λινκ www.fitday.com
Εχει τα παντα με θερμιδες, υδατανθρακες, πρωτεινες κτλ αλλα τα παντα! Προσωπικα εισαγω τα δικα μου τροφιμα στα Ελληνικα, με βολευει. (μετραω μονο θερμιδες).
Πως λειτουργει αυτο;;;Σου βγαζει και υδατανθρακες;:starhit:
07-02-2013, 18:12 #82
Γράψου και ψάξε το, αξίζει. οτι θες πες μου, ναι βγαζει τα παντα, ολα! Αυτοματα, εσυ διαλεγεις μονο την ποσοτητα που εφαγες απο καθε τροφιμο. Ο Tassos 67 το χρησιμοποιεί, κι επίσης κάνει δίαιτα τύπου ατκινς,,,,,,,,,,
07-02-2013, 18:13 #83
Originally posted by marimari
Στον αντιποδα υπαρχει και η Ντουγκαν που ειναι οτι και η Αττκινς αλλα χωρις λιπαρα.Τελικα υπαρχουν διαιτες για οοολους!!!!!
07-02-2013, 18:19 #84
Τι να πω τώρα ο καθένας τη θεωρία του. Εγώ θέλω αυτή που θα με κάνει να έχω μια σταθερή απώλεια άνω των 3 κιλών ανα μήνα χωρίς να πεινάω. Ζητάω πολλά; :'(
07-02-2013, 18:22 #85
Την harcombe την είδε κανείς; Επίσης καλή!
χαχα ξέρουμε τόσες καλές δίαιτες και ακόμη εδώ είμαστε.
Κάτι δεν πάει καλά με εμάς!:smilegrin:
07-02-2013, 18:32 #86
Καλα αμα μαζευτουμε εμεις και ανοιξουμε ινστιτουτο αδυνατισματος, να τα λεφτα! Δηλ. τι παραπανω ξερει ο ξερακιανος διαιτολογος που μια ζωη ειναι στη στερηση? Και να πεις οτι εχουν κι ωραιο σωμα ΟΚ, θα πηγαινα πασο ρε κοριτσια! Ενα ματσο χαλια ολοι! Αν αποφασιζα με βαση το σωμα, θα προτιμουσα να μου βγαλει διαιτολογιο ο γυμναστης :P
07-02-2013, 18:57 #87
Καλα αμα μαζευτουμε εμεις και ανοιξουμε ινστιτουτο αδυνατισματος, να τα λεφτα! Δηλ. τι παραπανω ξερει ο ξερακιανος διαιτολογος που μια ζωη ειναι στη στερηση? Και να πεις οτι εχουν κι ωραιο σωμα ΟΚ, θα πηγαινα πασο ρε κοριτσια! Ενα ματσο χαλια ολοι! Αν αποφασιζα με βαση το σωμα, θα προτιμουσα να μου βγαλει διαιτολογιο ο γυμναστης :P
Εκτός αν το πάρουμε πατριωτικά το θέμα και γίνουμε όλες κορμάρες, δεν είναι κακή η ιδέα!
Τι να πει και ο διαιτολόγος; Μήπως δεν ξέρουμε τι πρέπει να φάμε; αυτό είναι το πρόβλημα μας;
Εμείς έναν να μας δέρνει κάθε φορά που πάμε να ξεφύγουμε χρειαζόμαστε! Η που θα τα χάσουμε από τον φόβο μας ή από το ξυλό. :smilegrin:
07-02-2013, 19:39 #88
χαχαχαχχα καλό καλό! Ακομα γελάω, να είσαι καλά και το είχα ανάγκη..
Ε τα χάσαμε παλιά θα τα χάσουμε και τώρα τα κιλά, δε μας πήραν δα και τα χρόνια! Μετά τα 70 πέφτι ο μεταβολισμός στα ζεστά κλίματα χαχαχαχαχχα
07-02-2013, 21:55 #89
Τάσο πραγματικά ενδιαφέρον οι παρατηρήσεις σου! Εσύ που έχεις καταλήξει για όλα αυτά;
εγώ σκέφτηκα αυτά:
Ο αριθμός των γευμάτων σου έμεινε ο ίδιος;
Οι υδατάνθρακες μήπως στην πραγματικότητα ήταν σε μεγαλύτερα ποσοστά, υπάρχει καμιά περίπτωση να τους υποτίμησες;- το λέω αυτό επειδή είπες ότι έκοψες οριστικά αρτοσκευάσματα, σφολιάτες, πίτες, γλυκά.
Από την άλλη μπορεί τα ποσοστά να παρέμειναν τα ίδια σαν αναλογία αλλά ίδια είναι η γλυκόζη που απελευθερωνόταν τότε στο αίμα σου με τώρα;
Τι άλλο; Δεν ξέρω μήπως να την ψάξουμε και σε σχέση με τη λεπτίνη και τη γκρελίνη; Κάπου διάβασα για αυτές δεν θυμάμαι πολλά...
Είναι πολύ ενδιαφέρον όλο αυτό, να προσπαθήσουμε να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας και να βοηθηθούμε! Είδα ότι έχεις μια καλή πορεία και οπωσδήποτε είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσουμε τι ήταν αυτό που δούλεψε τόσο καλά για εσένα έτσι ώστε να το εφαρμόσουμε και εμείς.
για το θέμα της χοληστερίνης δεσμεύομαι να επανέλθω
08-02-2013, 14:13 #90
Νεα απο το μετωπο.
Καταρχας δεν προλαβαινω να σας διαβαζω ολους και αναλυτικα.Μπαινω λιγοτερο απο πριν και γραφεται λες και ειστε οοολοι στενογραφοι!!!!!:smilegrin:
2ον:Παω καλα.Γυμναστικη μερα παρα μερα, περισσοτερη δραστηριοτητα μεσα στην ημερα (εξου και οι λιγοτερες ωρες στον υπολογιστη...) και ειμαι πολύ ικανοποιημενη με τον εαυτον μου που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ανταποκρινεται σε εναν καλο τροπο διατροφης (Αττκινς-Ντουγκαν κατι μαζι και τα 2).
Βλεπω διαφορα στο σωμα μου και στα ρουχα μου αλλα πανω απολα στην ενέργεια μου οσο δεν μπορουσα να φανταστω.Δεν ναρκωνομαι σαν βοας το μεσημέρι οπως πριν, φτανει 12.00 το βραδυ και ειμαι ακομη κεφατη, αρχιζει να αποκαθίσταται η χαμενη μου αντοχη στον διάδρομο.
Αγωνιστικους χαιρετισμους!!!!!!!!!!!:love:
Προσεξτε και αγαπηστε τον εαυτον σας.Δεν θα το κανει κανενας καλυτερα απο σας...
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....