Results 16 to 30 of 50
Thread: Παρουσιαση διατροφης
-
27-06-2012, 21:53 #16
το πρωι μας λενε να τρωμε δημητριακα με γαλα.....
τα δημητριακα ολο ζαχαρη ειναι,,ασε για το γαλα...νομιζα οτι επαιρνα ενα απο τα καλυτερα κ διαβαζω οτι ειναι μεταλλαγμενο..
- 28-06-2012, 03:38 #17
Originally posted by filipparas
Να ρωτήσω εγώ γιατί θεωρούμε πρότυπο τη διατροφή πολιτισμών που ζούσαν πάνω κάτω το μισό απ'ότι εμείς στη καλύτερη των περιπτώσεων;
Προσωπικά διαβάζω συνέχεια και δυσκολεύομαι πολύ να σχηματίσω γνώμη μιας και οι περισσότεροι είναι και φανατίλα οπότε δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο συζήτησης. Κι εγώ συχνά εκφέρω ισχυρή γνώμη για να την αλλάξω/τροποποιήσω μετά από μερικού μήνες όταν θα με πείσει κάτι άλλο/νεο οπότε προσπαθώ να είμαι πιο cool. Πάντως για μερικά πράγματα είμαι πλέον σίγουρος.
Μια καλή διατροφή σου δίνει ένα αβαντάζ αλλά το ένα χέρι νήβει το άλλο και η ιατρική θα βοηθήσει να βελτιώσεις την ποιότητα και το προσδόκιμο ζωής
Για παράδειγμα, η πρόγιαγια μου πέθανε από καρκίνο της μήτρας γύρω στα 50 της.
Η γιαγιά μου βρήκε με εξέταση εγκαίρως προκαρκινικά κύτταρα, έκανε υστερεκτομή και τώρα είναι 93 με σώας τας φρένας και εξετάσεις αίματος καλύτερες από τις δικές μου (κι όμως έγινε κι αυτό!!!). Φυσικα δεν τρώει τα σκ@^@ που τρώω εγώ.
Αρρώστιες που θέριζαν π.χ. χωλέρα, λεπρα, φυματίωση σήμερα είναι ιάσιμες με τα κατάλληλα φάρμακα.
Επίσης ήταν πολύ εύκολο να πάθουν μολύνσεις σε πληγές που τότε οδηγούσαν σε γάγγραινα
Με την ιατρική αυξήσαμε την ποιότητα και το προσδόκιμο ζωής μας το οποίο όμως ταυτόχρονα επιδεινώσαμε με το "νέο" τρόπο διατροφής μας.
Καταλαβαίνω τον σκεπτικισμό σου σε θέματα "ποια είναι η σωστή διατροφή"
Καμιά διατροφή έως τώρα δεν έχει αδιάσειστα στοιχεία για να στηριχθεί ως η "καλύτερη", ίσως να μην υπάρχει η καλύτερη
το έχω ξαναπεί, ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει μία και αδιαίρετη απάντηση στο ποια διατροφή μας βοηθάει περισσότερο να βελτιώσουμε την υγεία μας
Προσωπικά πιστεύω ότι όλοι οι τρόποι διατροφής έχουν από λίγο δίκιο το οποίο βρίσκει περισσότερη ή λιγότερη εφαρμογή στον καθένα μας
π.χ. εγώ με τα weight watchers και πείνασα και πήρα βάρος ενώ άλλοι έχουν χάσει βάρος και έχουν διατηρηθεί στα ίδια με ww
άλλο παράδειγμα, γνωρίζω άτομο που αναγκάστηκε να γίνει vegeterian όχι επειδή το ήθελε αλλά επειδή είχε τόσες αλλεργίες σε τρόφιμα που τελικά μόνο λαχανικά μπορούσε να φάει χωρίς να πηγαίνει νοσοκομείο. στην δική της περίπτωση το vegeterianism της έρχεται κουτί
Εγώ προσωπικά προσπαθώ να αποφεύγω ό,τι έχει αποδειχτεί ότι μας κάνει κακό, και μας καταστρέφει αργά και ύπουλα
Επέτρεψε μου να βάζω στο φόρουμ ότι βρήκα χρήσιμο με αυτήν την λογική
Επίσης επέτρεψε μου να είμαι πολύ εκνευρισμένη με το γεγονός ότι νόμιζα ότι είχα πρόβλημα βουλιμίας για χρόνια για να κάνω κατά τύχη low-carb και να συνειδητοποιήσω ότι μπορώ να ελέγχω και την πείνα μου και τα γεύματα μου μια χαρά!!! Και δυστυχώς είναι πολλοί εκεί έξω με παρόμοιο πρόβλημα
@helena73 υπάρχουν δημητριακά ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη, θέλει ψάξιμο και όταν τα βρήκα στο σουπερμάρκετ.
ίσως τα τσεκάρω στο μέλλον
είχε δει ένα βιντεάκι που έλεγε ότι όταν περάσαμε από το πρωτεινούχο πρωινό στα δημητριακά, μας πλασάρανε ότι είναι πιο φτηνό γεύμα από την πρωτείνη, φυσικά δεν είπαν ότι τα δημητριακά έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (ειδικά αυτά με το καλαμπόκι) και θα πρέπει να προσέχουμε την ποσότητα... λεπτομερειούλες...
δεν είχα ξανακούσει για μεταλλαγμένο γάλα, μόνο για μεταλλαγμένο ζώο, έχω περιέργεια να δω πώς γίνεται
28-06-2012, 04:18 #18
Να ρωτήσω εγώ γιατί θεωρούμε πρότυπο τη διατροφή πολιτισμών που ζούσαν πάνω κάτω το μισό απ'ότι εμείς στη καλύτερη των περιπτώσεων;
Οποια διατροφη και αν κανουμε ειναι σαφες πως η ζαχαρη ειναι το νουμερο 1 απαγορευτικο.Γιατι αραγε?Εγω που πλεον ειμαι σε κανονικη διατροφη με αρκετα ανεβασμενους υδατανθρακες βλεπω πως οσο περισσοτεερο τρωω υδατανθρακες(κυριως ζαχαρη) τοσο περισσοτερο πειναω μετα,εχω λιγουρες και θελω να κατεβασω ολο το περιπτερο.Δεν ειναι θεμα φανατισμου ,ετσι ειναι τα πραγματα!
28-06-2012, 08:40 #19
Προσωπικά διαβάζω συνέχεια και δυσκολεύομαι πολύ να σχηματίσω γνώμη μιας και οι περισσότεροι είναι και φανατίλα οπότε δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο συζήτησης. Κι εγώ συχνά εκφέρω ισχυρή γνώμη για να την αλλάξω/τροποποιήσω μετά από μερικού μήνες όταν θα με πείσει κάτι άλλο/νεο οπότε προσπαθώ να είμαι πιο cool. Πάντως για μερικά πράγματα είμαι πλέον σίγουρος.
28-06-2012, 11:10 #20
Originally posted by MerryMaker_Misery
29-06-2012, 10:38 #21
πες τα χρυσοστομη, αυτο λεω και εγω, και εμεις ειχαμε κατσικα και οταν αρχισα να πινω γαλα σουπερμαρκετ, ΚΑΜΙΑ σχεση! Θελω να ρωτησω τον χασαπη μου, μηπως υπαρχει κανεις κοντα με προβατα/κατσικες δικιες του για γαλα. Ξερω οτι το μαγαζι "το αγροτικο" που ειναι προς Μεγαρα, εχει δικο τους γαλα, αλλα πρεπει να τους ενημερωσεις οτι θα πας να παρεις για να σου φερουν. Εχουν και αυγα δικα τους, και μιλησα μαζι τους, ειπαν οτι δεν δινουν πιτουρα κτλ στις κοτες τους, προσλαβανε ειδικο να τους βγαλει διατροφη για τις κοτες, για να κανουν το καλυτερο αυγο που γινεται, απο οτι καταλαβα ειναι συνδιασμος φρουτα(δεν γνωριζω αν ειναι φλουδες η ολοκληρα φρουτα)/χορτα. Και πραγματικα, τα αυγα τους ΔΕΝ μυριζουν, αυτη τη κλασσικη "αυγουληλα" και το αυγο το μελατο, ειναι -λιγο- γλυκο, δεν χρειαζεται αλατι/πιπερι καθολου.
Τιμη : 4.80 /30 αυγα XL και δεν σε γδερνει κιολλας.
29-06-2012, 14:50 #22
Πόσο ΘΑ ζούσαμε ΑΝ δεν υπήρχε η φαρμακευτική βιομηχανία, ΑΝ δεν γινόταν η βιομηχανική/επιστημονική επανάσταση, ΑΝ ξέρω γω τι άλλο κλπ είναι εύκολο να απαντήσω. Οσο ζούσαμε πριν 150-200 χρόνια, η ίδια πρόοδος της επιστήμης που ανέπτυξε τη Ιατρική, τη φαρμακοκινητική κλπ ανέπτυξε και τη βιομηχανία του φαγητού με όλα τα ασχημα της. Απλά δε θα είχε αλλάξει τπτ όπως δεν άλλαζε τπτ στη μαύρη περίοδο που λέγεται μεσαίωνας...
Και τέλως πάντων αν κάποιος θεωρεί πως θα μπορούσαμε να κρατήσουμε μόνο τα καλά εγω θα του πω πως γελιέται, θα κουνήσω το κεφάλι με κατανόηση και θα τον χτυπήσω φιλικά στη πλάτη. Δεν επιβιώνει πληθυσμός 7 δις με την απλή αγνή παραδοσιακή γεωργία και κτηνοτροφία. Θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερες επιλογές ο καθένας προσωπικά αλλά μη ρίχνετε το μπαλάκι σε επιχειρήσεις και κυβερνήσεις, η πληροφορία είναι πιο ελεύθερη από ποτέ και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ψαξει, να κρίνει και να επιλέξει το σωστό.
29-06-2012, 15:33 #23
Φιλιππε, ο Σωκρατης παντως, ηταν στα 70 του οταν ηπιε το κωνειο.
29-06-2012, 17:16 #24
Δε καταλαβαίνω το συλλογισμό σου. Αμφιβάλλεις/αμφισβητείς οτι έχει αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής;
29-06-2012, 20:38 #25
Μάλλον η MerryMaker_Misery εννοεί ότι δεν ζούσαν όλοι τα μισά χρόνια από εμάς, όσοι την γλύτωναν από λοιμώξεις ζούσαν σε βαθιά γεράματα, εάν θυμάμαι καλά, ο Πλάτωνας έζησε περισσότερα χρόνια από τον Σωκράτη
Και τέλως πάντων αν κάποιος θεωρεί πως θα μπορούσαμε να κρατήσουμε μόνο τα καλά εγω θα του πω πως γελιέται, θα κουνήσω το κεφάλι με κατανόηση και θα τον χτυπήσω φιλικά στη πλάτη. Δεν επιβιώνει πληθυσμός 7 δις με την απλή αγνή παραδοσιακή γεωργία και κτηνοτροφία. Θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερες επιλογές ο καθένας προσωπικά αλλά μη ρίχνετε το μπαλάκι σε επιχειρήσεις και κυβερνήσεις, η πληροφορία είναι πιο ελεύθερη από ποτέ και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ψαξει, να κρίνει και να επιλέξει το σωστό.
Αλλά δεν θα σταματήσω την προσπάθεια να ενημερωθώ για το πως να είμαι πιο υγιής επειδή έτσι κι αλλιώς καταναλώνω δηλητήρια χωρίς να το γνωρίζω
Και όλοι είμαστε εν δυνάμει "οι καλύτεροι καταναλωτές" με την χρήση της πληροφορίας που είναι ελεύθερη αλλά από το εν δυνάμει στο να γίνει πράξη υπάρχουν πολλά εμπόδια, π.χ. το χάος της υπερ-πληροφόρησης (βαλλόμαστε από παντού, άντε να βγάλεις άκρη), η υπο-πληροφόρηση (θα σου πει τα μισά, "μην τρως αυτό" και θα γίνεις "καλά", λες και δεν έχουμε δικαίωμα στο γιατί και πως ανάμεσα στην πράξη και στο αποτέλεσμα) και η παρα-πληροφόρηση (ψέμματα, καθαρά ψέμματα, π.χ. η διαφημιστική καμπάνια των βιομηχανιών ζάχαρης "τρώγε ζάχαρη γιατί θα βγάλεις παιδί στερημένο νοητικά" στις εγκύους!!)
Προσωπικά πιστεύω ότι μόνο για το τελευταίο ευθύνεται άμεσα ο κρατικός μηχανισμός, δεν ζούμε σε σπηλιές, ούτε σε κανένα ερημονήσι του Ειρηνικού, αλλά σε μια οργανωμένη και ευνομούμενη κοινωνία ευθύνεται το κάθε κράτος να προστατέψει τους πολίτες του.
Στην υπερ-πληροφόρηση (χάος) και στην υπο-πληροφόρηση (μισές κουβέντες) ευθυνόμαστε εμείς (φυσικά έμμεσα η παιδεία που έχουμε πάρει, κι εδώ μπαίνει το κράτος), το πως επεξεργαζόμαστε την πληροφορία και φυσικά το ΕʼΝ θέλουμε να δώσουμε κόπο και χρόνο να την επεξεργαστουμε!
Αλλά γι'αυτό είμαστε εδώ και ανταλλάσσουμε πληροφορίες, απόψεις, παθήματα-και-μαθήματα (είτε από παραπληροφόρηση είτε από υποπληροφόρηση) και φυσικά αυτές είναι προσβάσιμες σε όποιον δει αυτά τα μηνύματα για να τα κρίνει και για να προσφέρει, εάν θέλει.
29-06-2012, 21:14 #26
Αυτο ακριβως που ειπε η ονιτσα, εκτος κι αν ηταν στρατιωτες, ακομα και πριν 5000 χρονια, ζουσαν οσο ζουμε.
Η ερωτηση δεν ειναι αν αυξηθηκε το οριο ζωης, η ερωτηση ειναι -σε ποιους- αυξηθηκε;
Σε αυτους που θα υποστουν τραυματα, το οποιο δεν εχει σχεση με τη διατροφη, εαν καποιος παει και μπουκαρει σε αποθηκη με πυρομαχικα... οι καθημερινοι ανθρωποι ζουσαν οσο ζουμε, και παραπανω μη σου πω, για ριξε μια ματια στα μνυμοσυνα τις ηλικιες των γεροντων.
Εαν πριν 5000 χρονια, υπηρχαν μηχανες, και γινοταν τρακαρισμα, μαλλον δε θα σωνοντουσταν χωρις τη σημερινη ιατρικη, αλλα τα ατυχηματα, ειναι ασχετα απο διατροφη.
Σε αυτο που ειπε η ονιτσα, εγω πιστευω οτι η ημιμαθεια, ειναι χειροτερη απο τη αμαθεια. Και δυστυχως, υπαρχουν αρκετες ημιτελης πληροφοριες σχετικα με τη διατροφη.
Και με τη σημερινη τεχνολογια, μπορουμε ανετα να ταισουμε 7 δις ατομα του πλανητη, αλλα δεν τους ενδιαφερει ο κοσμος να φαει.. τους ενδιαφερει να τα "φανε" απ'τον κοσμο.
29-06-2012, 23:57 #27
70 χρόνια τώρα είναι ο ΜΟ. Τις βλέπω τις ηλικίες των γερόντων, αυτό θα έπρεπε να είναι δικό μου επιχείρημα, πάλι δε καταλαβαίνω. Εκτός κι αν υποννοείς πως η διατροφή μας χάλασε τα τελευταία 10-20 χρόνια που το θεωρώ λίγο αστείο. Ισα ισα οι γιαγιάδες έχουν ψύχωση με τα ψωμιά και τα τηγανητά. Πέρασα αυτό το χρόνο στη Πάτρα κι επειδή ήμουν λίγο μόνος και βαριόμουν πήγα και παρακολούθησα μαθήματα "Βιοηθικής" στο Πανεπιστήμιο μεταξύ άλλων από ενδιαφέρον, χωρίς να σπουδάζω. Ενας εκ των διδασκόντων, 80 χρονών παρακαλώ και πολύ γνωστός γενετιστής και "πατέρας" της Βιοηθικής στην Ελλάδα ισχυρίζεται πως μέχρι το τέλος του αιώνα το προσδόκιμο ζωής θα είναι περί τα 100 έτη και ηλικίες 120 ετών όπως τώρα τα 100 παρά την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και το διατροφικό πρόβλημα. Εμαθα και πολλά περί μεταλλαγμένων, της Μονσάντο κλπ που δεν είναι ευρέως γνωστά, μιλάμε για εγκλήματα. Σα μια άποψη το αναφέρω, δε ξέρω αν θα αποδειχτεί λάθος.
Κατηγορείς που θέλουν να φάνε... φυσικά θέλουν να "φάνε". Οταν 10-20% του πληθυσμού μόνο απασχολείται στο πρωτογενή τομέα και οι υπόλοιποι προτιμάμε τον τριτογενή με όσους δε τα καταφέρνουν να πάνε προς το δευτερογενή είναι η δουλειά τους. Συμφωνώ πως με τη σημερινή τεχνολογία μπορούν να ταιστούν 7 δις και άνετα, όχι όμως με αγνά προϊόντα imho. Κυρίως επειδή δεν υπάρχουν αρκετά "χερια".
Οσο για τις προσωπικές σας εμπειρίες εγω μεγάλωσα και ζω στη πόλη με προϊόντα του εμπορίου και προφανώς χωρίς να με ενδιαφέρουν οι επιλογές μου μέχρι πριν ενάμιση χρόνο, οτι χειρότερο υπάρχει ήταν η πρώτη μου επιλογή. Οι εξετάσεις μου είναι άριστες, καμία σχεση με της γιαγιάς μου, έκανα το πρώτο μου σφράγισμα φέτος στα 29 μου ενώ παππούδες και γιαγιαδες με μασέλα τους θυμάμαι και τα ίδια ισχύουν και για τον αδερφό μου που δεν υπήρξε ποτέ παχύς πάντως. Επίσης πιο πολλούς παχύσαρκους βλέπω σε επαρχία/χωριά που έχουν πρόσβαση στη σωστή διατροφή παρά στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις που έχω ζήσει, ειδικά στο Λουξεμβούργο που μεγάλωσα. Δε τα γράφω αυτά για να σας πείσω απλά δε νομίζω οτι προσωπικές εμπειρίες έχουν θέση σε αυτή τη συζήτηση, είναι ασήμαντες στατιστικά.
30-06-2012, 01:52 #28
σε εμας, σαν Ελλαδα, χαλασε τα τελευταια 50 εγινε η αρχη του κακου, αλλα δεν γινοταν στον ιδιο ραγδαιο βαθμο που εγινε στο εξωτερικο, τα γευματα μικροκυματων, τα τελευταια 5-6 χρονια εχουν αρχισει σιγα σιγα να φανερονονται.
Αναφερες προηγουμενος οτι οι φυσικες διαιτες ειναι πρωτογονικες σε μια εποχη που ειχαν το μισο οριο ζωης. Δεν ειναι ακριβως ετσι, αλλο διατροφη, αλλο σκοτωνεσαι σε πολεμο. Ο μεσος ορος ζωης ηταν αν οχι ιδιος, παραπανω απο τον σημερινο απο τους ανθρωπους που δεν εχουν φυσικη διατροφη. Το να εισαι σε χωριο, δεν σημαινει οτι εχεις φυσικη/καθαρη διατροφη, εχεις προσβαση αλλα δεν ειναι κατ'αναγκη οτι το εκμεταλλευονται κιολλας.
Το να'σαι παχυς, δεν εχει σχεση με το αν θα χασεις τα δοντια σου η οχι. Δες το πρωτο βιντεο. Εχω μεγαλη εντυπωση οτι δεν ειδες ουτε το ενα λινκ, ουτε το αλλο και εχει χαθει η μπαλα.
Εγω παντως, 30 ειμαι, και ακομα δεν εχω σφραγισμα, και τα πλενω 2-3 φορες τη εβδομαδα μονο γιατι η οδοντοπαστα μου φερνει αναγουλα, παντα αυτο γινοταν. Εχουν γινει ευαισθητα, χρειαζονται καθαρισμο πλεον καθε χρονο.
Δες τη παρουσιαση και θα καταλαβεις γιατι μιλησαμε για δοντια.
05-09-2014, 02:14 #29
Καλησπέρα!
Επαναφέρω αυτό το θέμα γιατί έχει άκρως σημαντικές πληροφορίες, που μας τις έδωσαν οι 2 κοπέλες, η MerryMaker_Misery και η otiosa.
Είναι απίστευτο αυτό που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες με τη ζάχαρη στα τρόφιμα.
Είμαστε εθισμένοι στη ζάχαρη. Είναι κανονικό ναρκωτικό, άκρως εθιστικό και πολύ επικίνδυνο.
Κι όμως δεν έχει γίνει τίποτα για να απαγορευτεί ή έστω να μετριαστεί η χρήση του. Παντού γύρω σου, υπάρχουν σουπερ μάρκετ, περίπτερα, ζαχαροπλαστεία, φούρνοι, σουβλατζίδικα κλπ που προσφέρουν άφθονη ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες, ό,τι χειρότερο έχει δημιουργηθεί ποτέ από τον άνθρωπο στον τομέα της διατροφής.
Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες είναι κάτι το τεχνητό. Δεν υπήρχαν ποτέ άλλοτε στην ανθρώπινη ιστορία. Δεν είμαστε φτιαγμένοι σαν οργανισμοί για να τρώμε επεξεργασμένους υδατάνθρακες.
Μας κάνουν απίστευτο κακό σε ολόκληρο το σώμα μας (και στο πνεύμα, καθώς δημιουργούν νεύρα και έλλειψη συγκέντρωσης μετά την κατανάλωσή τους), ενώ υπάρχει ολόκληρο σύστημα από πίσω που πλουτίζει με τον δικό μας εθισμό.
Και σκέφτομαι: το να είμαι εθισμένη στους επεξεργασμένους υδατάνθρακες είναι χειρότερο από το να ήμουν εθισμένη στα ναρκωτικά. Γιατί τα ναρκωτικά δεν είναι παντού διαθέσιμα γύρω σου. Ενώ οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες βρίσκονται σε όλες τις επιχειρίσεις που πουλάνε οποιοδήποτε είδους τρόφιμο και όπου κοιτάξεις τριγύρω στον δρόμο θα δεις πειρασμούς.
...
05-09-2014, 23:29 #30
θα ηθελα να κανω μια ερωτηση ρε παιδια...
οταν καποιος λεει οτι σταματαει τηνν ζαχαρη εννοει κ τα φρουτα?
δεν θυμαμαι που ειχα διαβασει οτι τα φρουτα εχουν πολλη ζαχαρη κ οταν τα τρωμε θελουμε να τρωμε περισσοτερο,ισχυει?
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή