Results 1 to 3 of 3
Thread: Πρόβλημα παχυσαρκίας!
-
24-06-2012, 04:44 #1
Πρόβλημα παχυσαρκίας!
Χαιρετώ,
Με λένε Γιώργο και είμαι 20 χρονών, το πρόβλημά μου είναι τα κιλά μου. Είμαι 114 κιλά με ύψος 1,85, για καλή μου τύχη βέβαια δεν μου φαίνεται ότι κουβαλάω τόσα κιλά, σε όσους το λέω δεν το πιστεύουν.
Από μικρός πάντα είχα πρόβλημα με τα κιλά μου, ήμουν σταθερά 15-20 κιλά πάνω από το ύψος μου, όταν ήμουν 15,5 άρχισα διατροφή, μέσα σε διόμιση με τρεις μήνες έχασα 22 κιλά. Από τα 103 που ήμουν τότε, πήγα στα 81 με σχετική άνεση διότι έπαιζα και μπάσκετ σε ομάδα τότε. Η διατροφή που έκανα ήταν από προγράμματα που έδινε εβδομαδιαία η διαιτολόγος μου. Μπορώ να πω ότι δεν ζορίστηκα και πολύ για να τα χάσω, μου είχε δώσει και ένα πρόγραμμα συντήρης μετά το πέρας της δίαιτας το όποιο κράτησα για λίγο καιρό.
Από εκεί και πέρα άρχισα σιγά σιγά να ανεβαίνωμε αποκορύφωμα πέρσυ που άρχισα την φοιτητική μου ζωή, όπου σε λίγους μήνες πήρα γύρω στα 12 κιλά, πήρα και άλλα 3-4 φέτος και το αποτέλεσμα είναι 114.
Καταλαβαίνω το πρόβλημα αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό ή μάλλον δεν προσπαθώ αρκετά. Από τότε που καταλάβαινα ότι άρχιζα να βάζω κιλά παίζει να έχω κάνει και 20 φορές δίαιτα, ΟΛΕΣ αποτυχημένες. τις κρατάω για κάνα μήνα μάξιμουμ, χάνω κάποια κιλά και μετά ξαναπέφτω, χαλάω την δίαιτα και αρχίζω το φαί, πολύ φαί.
Τί μπορείτε να μου προτείνετε; Δεν νιώθω και τόσο καλά ψυχολογικά, σκέφτομαι και πως ήμουν παλιότερα, βλέπω φωτογραφίες μου και ομολογώ πως στενοχωριέμαι λίγο. Φοβάμαι και πως όσο περνάει ο καιρός τα κιλά στην ζυγαριά ανεβαίνουν και φυσικά αυτή δεν είναι κατάσταση.
Περιμένω να με βοηθήσετε με τις συμβουλές σας και να συζητήσουμε το θέμα! :wink2:
- 24-06-2012, 05:19 #2
Καλωσήρθες!
Δυστυχώς δεν υπάρχει μία και αδιαίρετη απάντηση για το πως θα χάσεις τα κιλά :spin:
O καθένας θα σου πει τα δικά του παθήματα και μαθήματα
Στο φόρουμ υπάρχουν νήματα για τα weight watchers (τρώς λίγο από όλα και μειώνεις τις ποσότητες) ή για την ατκινς (ή low-carb τρως λαχανικά, ψαρικά, κρέας, αυγά και μειώνεις δραστικά ζάχαρη, αλεύρι, ρύζι)
Για να ενημερωθείς θα σου πρότεινα τα εξής νήματα
Η τροφή μπορεί να γίνει το φάρμακο ή το φαρμάκι μας
παρουσίαση διατροφής
Μύθοι και απαντήσεις σχετικά με τη δίαιτα
Αυτό που με ταρακούνησε για να ακολουθήσω το δικό μου μονοπάτι (ο καθένας τραβάει τον δικό του δρόμο) είναι αυτά τα βιντεάκια από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας The skinny on obesity
Δώσε μία ώρα να τα δεις όλα αξίζουν!
24-06-2012, 13:16 #3
φοβερό nick Γιώργο, αγαπημένος ο Hakeem!!!
Πρέπει να βρεις ένα πλάνο που θα μπορείς να ακολουθήσεις σε βάθος χρόνου και να χάσεις το περιττό βάρος αλλα΄και μετά εφ'όρου ζωής θα σε βοηθά να παραμείνεις σε φυσιολογικό βάρος. Μένεις μόνος σου ή υπάρχει κάποιος να μαγειρεύει;
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση