Albert Einstein
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Thread: Albert Einstein

Senior Member

Albert Einstein

Δεν χρειάζονται συστάσεις για τον Αλβέρτο Αϊνστάιν. Θεωρείται ο εξυπνότερος και γνωστότερος επιστήμονας όλων των εποχών. Κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 1921.

Ο τρόπος που «είδε» τον χρόνο, σαν μια ακόμα συντεταγμένη του χώρου, ο τρόπος που «είδε» το φως, σαν μια σταθερή ταχύτητα στον κόσμο, οι επακόλουθες θεωρίες της γενικής και ειδικής σχετικότητας, και οι πολλαπλές συνεισφορές του στην κβαντική φυσική και στην κοσμολογία, ανέτρεψαν την παραδοσιακή εικόνα που είχε μέχρι τότε η ανθρωπότητα για το σύμπαν. Έδειξε στο ανθρώπινο είδος ότι ζούσε μέσα σε μια συλλογική ψευδαίσθηση. Το 1919 έγινε διάσημος, αφού η απίστευτη πρόβλεψή του, ότι το φως καμπυλώνεται από την έλξη της βαρύτητας, αποδείχθηκε αληθινή.

Δεν είναι εύκολο ούτε σήμερα, 100 χρόνια μετά, να κατανοήσει το ευρύ κοινό, τις ιδέες του Αϊνστάιν. Θέλει μεγάλη προσπάθεια για να ξεφύγουμε από τις παρωπίδες που επιβάλουν στον άνθρωπο, οι πέντε αισθήσεις μας. Ο εγκέφαλος του Αϊνστάιν, ήταν εξωφρενικά μπροστά από την εποχή του. Οι εγκέφαλοι της υπόλοιπης ανθρωπότητας, θα χρειαστούν αιώνες εξέλιξης, μέχρι να φτάσουν το επίπεδο θεώρησης του Αϊνστάιν.

Όποιος θέλει να πάρει μια γεύση της νοητικής προσπάθειας που χρειάζεται για να "δούμε" τα προφανή που είπε ο Αϊνστάιν, αλλά με άλλο, πιο εξελιγμένο μάτι, μπορεί να δει την εργασία μας για την «Όραση του χρόνου».

Αλλά γιατί και πως συνδέεται ο Αϊνστάιν με τη σχιζοφρένεια;

Ο ίδιος ο Αϊνστάιν, παρουσιάζεται από τους βιογράφους του, σαν κλειστός και μάλλον εκκεντρικός άνθρωπος, με λίγες κοινωνικές επαφές και ιδιαίτερα κακές σχέσεις με το άλλο φύλο. Επιπλέον οι φιλίες του Αϊνστάιν ήταν λίγες και με ανισόρροπες μεγαλοφυΐες. Είναι παροιμιώδης η φιλία του, με τον σχιζοφρενή ιδιοφυή μαθηματικό Γκέντελ (GODEL). Οι δύο φίλοι έκαναν καθημερινούς μακρινούς περιπάτους, αλλά κανείς δεν ξέρει τι απασχολούσε την ευφυΐα τους. Όπως λέει ο λαός μας, «δείξε μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι!» Οπωσδήποτε όμως ο ίδιος ο Αϊνστάιν, δεν ήταν σχιζοφρενής. Αλλά διαβάστε και παρακάτω:

Ο Αϊνστάιν έκανε δύο γιους. Τον Hans και τον Eduard.

Ο Hans Einstein κληρονόμησε λίγη από την ιδιοφυΐα του πατέρα του. Έγινε καθηγητής υδραυλικής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Ο άλλος όμως γιος, ο Eduard Einstein, ανέπτυξε σχιζοφρένεια από την ηλικία των 20 ετών και πέθανε σε ένα ψυχιατρικό άσυλο της Ζυρίχης. Ο Eduard Einstein ήταν ιδιαίτερα καλός μαθητής, με υψηλό δείκτη ευφυΐας και κλήση στη μουσική. Ξεκίνησε σπουδές στην Ιατρική, αλλά η σχιζοφρένεια ανέκοψε την πορεία του. Οι κακές σχέσεις του πατέρα του με τη μητέρα του, θεωρείται ότι συνέβαλαν στην εμφάνιση της σχιζοφρένειας.

Είναι πολύ πιθανόν, τα ίδια τα γονίδια που επέτρεψαν στον ίδιο τον Αλβέρτο Αϊνστάιν, να κοιτάξει τόσο μακριά και καθαρά, πάνω και πέρα από το ύψος της ματιάς των συνηθισμένων ανθρώπων, να συνεισέφεραν στην εμφάνιση της σχιζοφρένειας σε ένα από τα παιδιά του!

http://psi-gr.tripod.com/bio_einstein.html

Senior Member
    Κανένα σχόλιο? Προφανώς κανένας δεν βρήκε ενδιαφέρον το άρθρο. Ένα σημείο κυρίως ήθελα να τονίσω. \"Οι κακές σχέσεις του πατέρα του με τη μητέρα του, θεωρείται ότι συνέβαλαν στην εμφάνιση της σχιζοφρένειας\".

Senior Member
    Εγω το βρηκα ενδιαφερον...αλλα πιστευω οτι κατι τετοια αρθρα ειναι για να μας χρυσωνουν το χαπι και να μην απογοητευομαστε.
    Δεν πιστευω να εχει γινει και καμμια στατιστικη ερευνα μεταξυ \"μεγαλοφυιας\" (αυτο που θεωρειται τελοσπαντων μεγαλοφυια) και σχιζοφρενειας.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    vince,

ενδιαφέρον το άρθρο...Αλλα εχω την εντυπωση οτι γυριζεις γυρω απο αυτο: σχιζοφρενεις κ ιδιοφυια, σχιζοφρενεια κ εξαιρετικα χαρισματα κλπ.

Σαν να ψαχνεις ενα αντιστάθμισμα στη σχιζοφρενεια, ενα αντιβαρο. Ενα εξτρα χαρισμα που χαρακτηριζει την ομαδα των ατομων που πασχουν απο ψυχωση κ που δεν χαρακτηριζει με την ιδια συχνοτητα τους υπολοιπους.

Αν θες μια γνωμη (τη δικη μου), δεν με νοιαζει αν εχει καποιος εξτρα χαρισμα, εξτρα ευφιυα, εξτρα οτι άλλο θες. Με νοιαζει πως τα συνδιαζει ολα μαζι, πως τα διαχειριζεται κ πώς αλληλεπιδρουμε μαζι. Τωρα αν ο άλλος τρομαζει στο ονομα, στη σκεψη, στο θεμα ψυχωση ειναι δικο του καπελο κ ελπιζω να μην ειναι για πολυ ακομα δικο σου.

Φιλικά:)

Senior Member
    Sofia αυτο ειναι φυσιολογικο,και φυσιολογικο ειναι να αισθανεσαι καπως σπεσιαλ μιας και παιζεις με βουλα κατα καποιον τροπο σε αλλη κατηγορια.
    Αν σκεφτεις ειδικα το μεγεθος του πακετου , που δεν ειναι παραισθησεις,ψευδαισθησει� � (που αντιμετωπιζονται με τα φαρμακα) και τελειωσε οπως πιστευει ο περισσοτερος κοσμος , αλλα πολυ πολυ περισσοτερα,πραγματα που μπορει να σε φερουν στα γονατα και να εισαι πραγματι δυσλειτουργικος ως εκει που δεν παιρνει, ναι αν εχεις καταφερει και εχεις σταθει στα ποδια σου αισθανεσαι δικαια οτι εχεις καταφερει πραγματι κατι και οτι αξιζεις.
    Αν σκεφτεις επισης οτι ολος ο κοσμος δεν σου αναγνωριζει τιποτα απο αυτα,εισαι για αυτους εκκεντρικος,βλακας,περιεργ ος ή δεν ξερω τι (τουλαχιστον σε γενικες γραμμες)...δεν εισαι αυτος που κατα καποιον τροπο εισαι πχ σε ενα αναπηρικο καροτσακι και σου αναγνωριζουν τον αγωνα σου, τοτε ναι καποιες στιγμες αισθανεσαι πολυ \"σπεσιαλ\",και λες ναι ειμαι ακομα ορθιος και θα πολεμησω,και εχω χαρισματα και οπου βγαλει.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Επειδη,προσπαθώ να αναλογιστω το μεγεθος του πακετου κ επειδη μια τετοια ιστορια μονο απλη δεν ειναι, επειδη οποιος στεκεται στα ποδια του ειναι αξιοθαύμαστος ετσι κι αλλιως κ καλο ειναι να κοιτιεται κ να λεει ενα \"φτου σου παλικαρι μου (κοπελα μου), μπραβο μου!\", γι αυτο καλο ειναι να μη στεκεσαι στον καθε ενα που μπορει να σε πει περιεργο, γραφικο, κ δεν σου αναγνωριζει τα οσα σου αξιζουν.

Αδικια κ μιζερια υπάρχει: αλλα λεω μην κοιττας μονο αυτους που εχουν περισσευμα απο δαυτα....υπαρχουν κ αλλοι.Ποτε μα ποτε δεν μπορουμε να ειμαστε αρεστοι/αποδεκτοι απο ολους. Αν μπεις σ αυτο το παιχνιδι το εχασες απο χερι. Χανεις εσενα δλδ.

Senior Member
    Sofia εχεις συναντησει φανταζομαι \"περιεργους\" τυπους και εννοω περιεργους τυπους ως οντοτητες...δεν λεω απαραιτητα οτι εχουν καποια ασθενεια και οτι ειναι \"σχιζοφρενεις\" αλλα τι μπορεις να πεις για αυτους τους ανθρωπους που κατα καποιο τροπο ζουν στο περιθωριο γιατι ειναι αυτοι που ειναι και φυσικα μπορουν να προσαρμοστουν και να αλλαξουν ως ενα βαθμο ομως,γιατι η προσαρμοστικοτητα στο περιβαλλον ή η επιβιωση ειναι η βασικη κινητηρια δυναμη,απο που αντλουν την δυναμη?
    Και εγω αναρωτιεμαι πολλες φορες.

Senior Member
    Ωραιο το αρθρο κ το διαισθανομαι αρκετα αληθινο,γιατι πιστευω πως το καθετι εχει 2 οψεις.Μας δινει κατι καλο κ κατι κακο.Ειλικρινα σε ολα τα πραγματα το βλεπω.Ειχα σκεφτει κατι παρομοιο παλιοτερα.Κ για μενα ειναι σιγουρο πως κ η σχιζοφρενεια εκτος απ τα κακα που μπορει να προσφερει,προσφερει κ καποια θετικα που μπορει να ειναι διαφορες δυνατοτητες του μυαλου που δε θα υπηρχαν αλλιως.

Senior Member
    Κατα την γνωμη μου υπαρχει μονο το \"διαφορετικο\" και απο οπου μπορει να αντλησει κανεις δυναμη για να επιβιωσει ειναι καλο.
    Αν υπηρχε και λιγοτερος πονος...

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    Σαν να ψαχνεις ενα αντιστάθμισμα στη σχιζοφρενεια, ενα αντιβαρο. Ενα εξτρα χαρισμα που χαρακτηριζει την ομαδα των ατομων που πασχουν απο ψυχωση κ που δεν χαρακτηριζει με την ιδια συχνοτητα τους υπολοιπους.
    Μπορεί και να έχεις δίκιο ως ένα βαθμό. Ίσως προσπαθώ να πιαστώ απο τα σύνεφα. Η πραγματικότητα, να ξέρεις είναι σκληρή για τους σχιζοφρενείς (σε μεγάλα ποσοστά άστεγοι, αμόρφωτοι, ακοινώνητοι, με υψηλά ποσοστά αυτοκτονίας κτλ.). Λες να μην τα ξέρω αυτά?

Senior Member
    Για παραδειγμα εγω ειμαι υπερβολικα ευαισθητη κ αυτη την ευαισθησια την εχω χρυσοπληρωσει..Ομως εξ αιτιας της εχω βιωσει κ πολυ βαθια ευτυχια ακομα επειδη κοιταξα τον ηλιο η τον ουρανο..χωρις κανενα αλλο λογο.κ.λ.π.

Senior Member
    Originally posted by agh
    Για παραδειγμα εγω ειμαι υπερβολικα ευαισθητη κ αυτη την ευαισθησια την εχω χρυσοπληρωσει..Ομως εξ αιτιας της εχω βιωσει κ πολυ βαθια ευτυχια ακομα επειδη κοιταξα τον ηλιο η τον ουρανο..χωρις κανενα αλλο λογο.κ.λ.π.
    Έχω νιώσει και εγώ έτσι. Είναι αρετή σου το οτι μπορείς να βλέπεις και τις δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος.

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    Τωρα αν ο άλλος τρομαζει στο ονομα, στη σκεψη, στο θεμα ψυχωση ειναι δικο του καπελο κ ελπιζω να μην ειναι για πολυ ακομα δικο σου.

Φιλικά:)
    Καταλαβαίνω όλη την καλή σου πρόθεση και σε ευχαριστώ που λές τη γνώμη σου. Θα πώ κάποια πράγματα έξω απο τα δόντια.

Φαίνεται οτι με απασχολούν θέματα που αφορούν την ψύχωση, την σχιζοφρένεια και ειδικότερα τη γνώμη που έχει ο κόσμος για τέτοιου είδους ασθένειες. Πώς αντιδράει κάποιος όταν έχει απέναντι του έναν τρελλό; Την απάντηση την έμαθα όταν αρρώστησα. Το βίωσα ο ίδιος, δεν χρειάστηκε να την μάθω μέσω του internet. Κάποια άτομα θα κοροιδέψουν και θα φοβηθούν τον τρελλό, κάποιοι θα τον λυπηθούν, κάποιοι θα τον αγνοήσουν. Αυτά που γράφω δεν τα γράφω με αυτοσκοπό την επιβράβευση. Έχω την ανάγκη να επικοινωνήσω, να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου και να ανταλλάξω απόψεις για θέματα που δεν μπορώ να συζητήσω στην αληθινή ζωή. Πές μου σε παρακαλώ Σοφία, ή όποιος άλλος θέλει, πως θα σου φαινόταν να σου έπιανε τη κουβέντα κάποιος φίλος σου για σχιζοφρένεια και ψυχώσεις σε σοβαρό επίπεδο; Το internet είναι μια εικονική πραγματικότητα. Εδώ μπορούμε να κουβεντιάσουμε για τα πάντα. Και πολύ συχνά θα παρεξηγηθούμε γι\'αυτό.

Senior Member
    vince εχεις σχιζοφρενεια?αν ναι,εχεις καταλαβει στον εαυτο σου καποια ιδιαιτερη δυνατοτητα οσον αφορα τις ψυχικες πνευματικες δυναμεις?με ενδιαφερει το θεμα.

Junior Member
    Γιατί κανένας δεν ασχολήθηκε και με τον εγκέφαλο του δασκάλου του, Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή? ¨Η δεν έγινε τόσο γνωστό τουλάχιστον?
    Μήπως κι από τότε υπήρχαν ίδιοι λόγοι όπως και στη σημερινή εποχή που αναδεικνύονται όποιοι πρέπει, συμφέροντα, δημόσιες σχέσεις, κονέ κλπ κλπ? \'Οπως συνέβη και με τον Πικάσο?
    Δεν ξέρω.. λέω μήπως...

Page 1 of 2 12 LastLast