Επεμβαση Γαστρικου δακτυλίου - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 46 to 60 of 81
    Junior Member
    γεια σας και από εμένα. Πρώτη φορά σε αυτό το forum. Από ότι έχω διαβάσει οι απόψεις όσον αφορά τον γαστρικό δακτύλιο διίστανται. Το μόνο που μπορώ να πω είναι η δική μου προσωπική άποψη. Αυτό τον μήνα έχω κλείσει 7 χρόνια με τον αγαπημένο μου (τώρα πια) δακτύλιο και μέσα σε αυτά τα 7 χρόνια και μια εγκυμοσύνη. Η αλήθεια είναι ότι πια το μόνο που μου θυμίζει τον δακτύλιο είναι η βαλβίδα που είναι αρκετά εμφανής αφού είμαι τώρα περίπου στα κιλά που θέλω. Είμαι 72 κιλά και θέλω να φτάσω τα 70. Δεν με απασχολεί όμως ιδιαίτερα. Το μόνο πρόβλημα που μου δημιουργήθηκε για λίγο είναι η παλινδρόμηση που αντιμετωπίστηκε με λίγο ξέσφιγμα του δακτυλίου. Στο σύνολο έχω χάσει 40 κιλά και ποτέ μα ποτέ δεν μετάνιωσα για την απόφασή μου αυτή. Φυσικά και υπάρχουν άτομα που η εξέλιξή τους δεν ήταν καλή αλλά νομίζω ότι είναι λιγότεροι από αυτούς που ευεργετήθηκαν από αυτό με βάση κάποιες έρευνες που διάβασα του κου Σύκα (Θεσσαλονίκη).

George28 οι πρώτες μέρες είναι λίγο δύσκολες γιατί ούτως ή άλλως είναι μια επέμβαση. Από άποψη φαγητού τις πρώτες μέρες τρως σούπες και καμιά κρεμούλα. Την πρώτη βδομάδα είχα χάσει 6 κιλά!!!
    Από την κλινική έφυγα την δεύτερη μέρα. Το δύσκολο στην υπόθεση αυτή είναι να μάθεις να τρως και να μασάς σωστά. Είναι όλα αυτά που λέμε στα παιδιά μας και εμείς δεν τα τηρούμε. Μικρές μπουκιές και πολύ μάσημα.

Senior Member
    Originally posted by aggela
    Φυσικά και υπάρχουν άτομα που η εξέλιξή τους δεν ήταν καλή αλλά νομίζω ότι είναι λιγότεροι από αυτούς που ευεργετήθηκαν από αυτό με βάση κάποιες έρευνες που διάβασα του κου Σύκα (Θεσσαλονίκη).
    aggela, χαίρομαι που έχεις πάει καλά, εύχομαι πάντα έτσι. Όσο για το γιατρό, άσε, έχει καεί κόσμος σε αυτό το φόρουμ.

Junior Member
    Originally posted by Mak
    Originally posted by aggela
    Φυσικά και υπάρχουν άτομα που η εξέλιξή τους δεν ήταν καλή αλλά νομίζω ότι είναι λιγότεροι από αυτούς που ευεργετήθηκαν από αυτό με βάση κάποιες έρευνες που διάβασα του κου Σύκα (Θεσσαλονίκη).
    aggela, χαίρομαι που έχεις πάει καλά, εύχομαι πάντα έτσι. Όσο για το γιατρό, άσε, έχει καεί κόσμος σε αυτό το φόρουμ.
    Τι εννοείς?

Senior Member
    Εννοώ ότι μέλος του φόρουμ έκανε αρχικά δακτύλιο με το team που συμμετείχε και εκείνος, αποδείχτηκε άσχετος εκείνη την εποχή, αργότερα δημοσίευε μελέτες για τα οφέλη του δακτυλίου βασισμένες σε ξένα άρθρα και τα αποτελέσματα που έγραφε στα ελληνικά δεν έλεγαν τίποτα από το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο, ωω τι δεοντολογικό! Και ακόμη πιο αντιδεοντολογικό χρησιμοποίησε αποσπάσματα από αυτό εδώ το φόρουμ, από συγκεκριμένο μέλος με το ψευδώνυμο της χωρίς την άδεια της!
    Τώρα το έχει γυρίσει και προσπαθεί να διαφημίσει τη σληβ γιατί μάλλον κατάλαβε ότι εκεί πάνε τα λεφτά πια. Αστα, παιχνίδια στις πλάτες των ασθενών παχυσαρκίας...

Junior Member
    Δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω. Φυσικά εγώ είμαι πολύ ικανοποιημένη από τον συγκεκριμένο γιατρό δεδομένου ότι μου πήγαν όλα καλά φυσικά...

george28 καλησπερα,

οι πρωτες μερες με τον δακτυλιο ειναι σχετικα ευκολες...τουλαχιστον εγω δεν τον ενιωθα καθολου..δεν πεινουσα ιδιαιτερα αλλα οταν ηθελα να φαω ετρωγα σουπιτσες...στο νοσοκομειο εμεινα μια μερα, στην δουλειααργησα να παω γιατι αρπαξα πολυ γερο κρυωμα που κατεληξε σε μια φλεγμονη στον πνευμονα !!!!! πηρα αντιβιωση ομως και περασε......οταν εκανα την επεμβαση (13-10-2011) ημουνα 124 κιλα τωρα ειμαι 82 και σε οτι αφορα το φαι ευτυχως δεν εχω προβλημα !! μπορω και τρωω τα ΠΑΝΤΑ !!!! εμετους εχω καταγραψει μολις 2 καιαυτο απο δικη μου απροσεξια !!! ευχομαι το καλυτερο στην κοπελα σου και οτι χρειαστειετε στην διαθεση σας !!!!! αληθεια σε ποιο νοσοκομειο θα την κανει και ποτε??

Junior Member
    Γεια σου Elizaasian...
    Δεν ξεροουμε ακομα που θα την κανουμε την επεμβαση, λεμε για αρχες Σεπτεμβρίου να την κανουμε.
    Περιμενουμε εγκριση απο το ΙΚΑ. Εσυ τι χαρτια προσκόμισες στο Ταμειο σου? Αργησες να πάρεις εγκριση?
    Και κατι ακομα ποιο απο τα ποιο κάτω δακτυλιδια εχεις βαλει:

http://www.gastriclapband.gr/devices.htm

george28 καλημερα,
    εγω δεν ταλαιπωρηθηκα καθολου με το ικα....κατεθεσα θυμαμαι τελος αυγουστου και μου εδωσαν ημερομηνια καιεγκριση μαζι μετα απο 3 μερες !!!!!! τους εδωσα γαστροσκοπηση, εξετασεις αιματος, γνωματευση χειρουργου και παθολογου....τοτε ημουνα 124 κιλα με υψος 1.72. τον τυπο του δακτυλιου δεν τον ξερω !!!! εγω εκανα την επεμβαση στο ιασω.... ο ανθρωπος κανει θαυματα !!!!!

Junior Member
    Δηλαδη πέρασες επιτροπή μονο στο ΙΚΑ?
    Εμας μας εστειλαν στο ΚΕΣΥ απο το ΙΚΑ. Πηγα εκει και μας ειπαν οταν περασει επιτροπη και οταν θα μας στειλουν την αποφαση...
    καταλαβαινεις γραφειοκρατεια... Και μας ζητησαν μονο την γνωματευση χειρουργου!!!
    Πως τον λενε τον γιατρο? Αν θες μου λες.

Senior Member
    Τωρα ειναι ολα τα ταμεια σε ενα φορεα κ υπαρχει μια επιτροπη που συνεδριαζει μια φορα το μηνα.Γιωργο η κοπελλα σου ειναι μαζι οταν γραφεις κ οταν διαβαζεις αυτα που γραφουμε στο φορουμ?Θελει να κανει την επεμβαση?Εχει ΑΥΤΗ μιλησει με 3-4 γιατρους να της πουν ποια επεμβαση της ταιριαζει?Γιατι αν θυμαμαι καλα κ τα κιλα της ειναι αρκετα.Αλλα στην επεμβαση δεν παιζουν ρολο τα κιλα αλλα οι διατροφικες συνηθειες.Ειδα οτι εβαλες κ τυπους δακτυλιων.Εχεις ιατρικες γνωσεις για να κανεις επιλογη?Μηπως ειναι δουλεια του γιατρου που θα εμπιστευτει η κοπελλα σου?Εκτος αν προκειται για σενα κ ντρεπεσαι να το πεις.Αν ναι να μην εχεις κανενα προβλημα.Εχουμε πολλα αγορια εδω που προσπαθουν κ μονοι τους κ με επεμβαση.Θα σου ελεγα να παρακολουθησετε την ενημερωση στο Ριο.Κλεινεις ραντεβου τηλεφωνικα κ θα σου πουν ημερομηνια.Φυσικα ειναι 90 ε γιατι την κανει καθηγητης κ οχι απλος γιατρος.Εκει θα μαθετε για ολες τις επεμβασεις αναλυτικα κ κυριως τα αρνητικα τους γιατι παντα ειναι επεμβαση κ οχι το καναμε κ αν μας πετυχει μας πετυχε.

Junior Member
    Γεια σου Γλαύκη!!!
    Για την κοπελα μου προκειται και δεν ντρεπεται ουτε αυτη να το πει ουτε εγω.
    Εχει αποφασιστει τι επεμβαση θα κανει. Μονο εγκριση περιμενουμε τωρα.
    Απλως μαθαινουμε διαφορες λεπτομερειες για πριν την επεμβαση και μετα.
    Όσο ποιο πολλα ξερεις τοσο το καλυτερο.

Senior Member
    Γεια σου κ εσενα Γιωργο!Εχετε βρει γιατρο σας εχει πει κ ποια επεμβαση της ταιριαζει?Συγνωμη αλλα ειδα να ρωτας ονομα γιατρου ιδιωτη.Πες μου σε ποσους γιατρους πηγατε πριν καταληξετε?Ελπιζω οχι μονο σε εναν!Κ ελπιζω οχι μονο σε ιδιωτες αλλα κ σε δημοσια νοσοκομεια!

Junior Member
    Εχουμε παει σε 2 ιδιώτες. Την εχουν εξετασει και οι 2 και μας προτειναν αυτο. Ρωτισα πριν το ονομα του γιατρου διοτι πιθανον να κανουμε την τοποθετηση στο ΙΑΣΩ και εμεις.
    Και μηπως ειναι ο ιδιος. Για κανεναν αλλο λογο. Και τωρα ειμαστε στην διαδικασια της αναμονής.

Senior Member
    kΚαλημερα!Αυτοι οι γιατροι κανουν ολων των ειδων τις επεμβασεις?ψαξτε το λιγο καλυτερα σας παρακαλω αφου δεν εχετε αποφασισει τελικα ακομη.Καλη επιτυχια!

Senior Member
    ʼμα πήγες σε γιατρούς που κάνουν κατά κόρον δακτύλιο τι περίμενες να σας πουν;το ίδιο θα γινόταν αν πήγαινες σε κάποιον που έκανε κατά κόρον σληβ.Το θέμα είναι να ξέρει να κάνει -και να τις κάνει,όχι μόνο στα λόγια για να κερδίσει πελάτες-όλες τις επεμβάσεις ώστε να προτείνει την κατάλληλη στον ασθενή.Μια λάθος επέμβαση,την πληρώνεις μια ζωή.Και στην αρχή,ότι επέμβαση και να κάνεις,χάνεις κάποια κιλά,το θέμα είναι τι θα γίνει μετά 4-5 χρόνια που ο οργανισμός θα έχει επανέλθει στα παλιά επίπεδα,τότε θα φανεί το πραγματικό αποτέλεσμα.Γιατί αν σε 3-4 χρόνια για να φτάσεις σε αποτέλεσμα πρέπει να κάνεις δίαιτες κτλ ταυτόχρονα με την επέμβαση,τότε δεν υπάρχει λόγος για επέμβαση.Και η επέμβαση δεν αλλάζει το μυαλό,πάντα θα θέλεις να φας κτλ.Το θέμα είναι πόσο ισχυρό 'φρένο-επέμβαση' θα έχεις.Και δυστυχώς έχει αποδειχτεί ότι ο δακτύλιος δεν είναι το καλύτερο φρένο...

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast