Results 16 to 26 of 26
Thread: Ψυχολογία
-
17-07-2012, 19:24 #16
- Join Date
- Jul 2012
- Posts
- 8
καλησπέρα θάνο. απλα εχω απογοητευτει με την προηγούμενη επεμβαση και φοβαμαι μην απογοητευτω και τώρα. οσον αφορά την ψυχολογία, δυστυχώς ειναι ενα θέμα που χρειαζομαι παααρα πολύ δουλεια ακομα για να καταφέρω να μην λαμβάνω υποψη μου τα οσα ακουω... αν και μπορώ να πω οτι στο παρελθον ηταν χειρότερα τα πραγματα. σ ευχαριστώ για τις ευχές σου και για τη συμπαρασταση.
- 17-07-2012, 22:30 #17
- Join Date
- Sep 2011
- Posts
- 216
Τις καλησπέρες μου! Πολλή ζέστη και σήμερα παιδιά!
Ελπίζω ηθικόν ακμαίον! :smirk:
18-07-2012, 01:44 #18
- Join Date
- Apr 2012
- Posts
- 53
sethunya έρχομαι να συμφωνήσω.Η ζέστη είναι τόση, που δεν αντέχω.Μετά από ταβέρνα το ηθικό μου μόνο ακμαίο είναι...Καλησπέρα!
18-07-2012, 17:28 #19
- Join Date
- Dec 2011
- Posts
- 273
Originally posted by panie
κοριτσια μου καλημέρα. χαίρομαι ειλικρινά που βρίσκομαι στην παρέα σας. ήδη μ αυτα που μου ειπατε νοιώθω καλύτερα. χρειάζομαι όμως πολύ δουλειά για να καταφέρω να μην λαμβάνω υπόψην μου τα λόγια του κόσμου. σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συμπαράσταση.
βηματάκι, βηματάκι, δεν φτάνεις στην αυτονομία σε μια στιγμή με μία σκέψη "πρέπει να μην με ενοχλούν τα σχόλια των άλλων" λες και η σκέψη είναι η νεράιδα με το μαγικό ραβδάκι
Παλιά με πονούσε πολύ το βλέμμα των ανθρώπων που κοιτούσαν την τεράστια κοιλιά μου.
τώρα υπάρχει άτομο που έχει ξινίσει με το γεγονός ότι χάνω κιλά
βρίσκει να πει, ότι κάνω κακό στον εαυτό μου και ότι θα πάθω αβιταμίνωση με τη low-carb διατροφή (αν και πρώτη φορά έχω εξετάσεις αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα και ο γιατρός της της έχει πει ότι πρέπει να την ακολουθήσει λόγω ενός προβλήματος που έχει...), ότι έχουν αυξηθεί οι άσπρες τρίχες μου, και με κοιτάει από πάνω μέχρι κάτω με ένα βλέμμα Τασώ-Καβαδία που με κάνει να αισθάνομαι άβολα.
Φοβάμαι ότι κάποια στιγμή θα πετάξει σχόλιο το οποίο θα βρει στόχο και θα με πληγώσειφοβάμαι να την συναντήσω
18-07-2012, 23:23 #20
- Join Date
- Sep 2011
- Posts
- 216
Originally posted by thanos
Μετά από ταβέρνα το ηθικό μου μόνο ακμαίο είναι...Καλησπέρα!
Σήμερα έπεσα πάλι ψυχολογικά, είχα καιρό να το πάθω. Τέλος πάντων.
Otiosa, επαναλαμβάνομαι το ξέρω, αλλά καμιά φορά είναι ιδέα μας πως ο απέναντι θέλει να μας πληγώσει...
Να μη ξεχνάς πως δεν έχουν όλοι την ευγλωττία να εκφράσουν αυτά που νιώθουν.
Κάτι πρέπει να πουν, έτσι δεν είναι; Εφόσον κάνουν παρέα μαζί μας.
Μπορεί όντως να ανησυχεί.
Αλλά και το αντίθετο να συμβαίνει, να θέλει να βρει κάτι στραβό δηλαδή, είναι επίσης ανθρώπινο.
Πολύ πιο εύκολα ασχολείσαι και κριτικάρεις τον απέναντι, παρά τον εαυτό σου...
Είμαι σίγουρη πως αν ήθελες, θα μπορούσες να βρεις και εσύ κάτι άσχημο πάνω της - και να το επισημάνεις άχαρα.
Προτείνω την επόμενη φορά, αν υπάρξει, να της εξηγήσεις πόσο άβολα σε κάνει να νιώθεις η κριτική στάση της.
Δε θέλει κόπο, αλλά τρόπο...
Χωρίς θυμό, χωρίς προσβολές. Εξέφρασε τον πόνο σου, για να σταματήσει να μεγαλώνει...
19-07-2012, 08:20 #21
- Join Date
- Jul 2012
- Posts
- 8
καλημέρα σας. otiosa συμφωνώ μαζί σου οτι πρεπει σιγα σιγα να ξεκινήσω να το αποβάλλω, δυστυχώς όμως το μυαλό είναι πολύ δυνατό και στην ουσία μας "κυριαρχεί". άρα για να καταφέρουμε να το ξεμπλοκάρουμε από τις διάφορες ισως φαντασιώσεις μας, χρειάζεται πολύ δουλεια και θεωρώ ότι ένα άτομο μόνο του είναι λίγο δυσκολο να το καταφέρει. ειναι ωραίο όμως που βρισκόμαστε εδώ, με άτομα που έχουν τα ίδια πρόβλημα με μας πάνω κάτω... είναι ένα βήμα πιστεύω και μια βοήθεια στο να αρχισούν τα ξεμπλοκαρίσματα.
εύχομαι να καταφέρεις να αντιμετωπίσεις το άτομο που σε κάνει να νοιώθεις άβολα. η πρόταση της Sethunya είναι πολύ καλή, αλλά εγώ τουλάχιστον για να εφαρμόσω κάτι τέτοιο, πρέπει πρώτα να αποκτήσω έστω και λίγη αυτοπεποίηθηση. ελπίζω εσυ να εχεις τη δυναμη να το κάνεις...
23-07-2012, 02:35 #22
- Join Date
- Apr 2012
- Posts
- 53
otiosa...Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να δώσω συμβουλές για αντιμετώπιση ανθρώπων απέναντί μας.Θεωρώ πως είμαι ο πλέον λάθος άνθρωπος,μιας και ψιλόχοντρόξεσπάω.Μπορείς απλά να αγνοήσεις ή και να απαντήσεις.Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο.Πάντως όσο μπορείς να μη δίνεις σημασία αλλά και ταυτόχρονα να μη κρατάς μέσα σου πράγματα,γιατί αυτά είναι που κάνουν την όλη ζημιά.
panie... εύχομαι και εσύ να είσαι καλύτερα.Νέα εβδομάδα ξεκινά και καλό είναι να τη δούμε πιο θετικά όλοι μας!
23-07-2012, 03:44 #23
- Join Date
- Aug 2011
- Posts
- 27
Γεια σου Θάνο! θα σου πώ κι εγώ τι πιστεύω, γιατί έχω περάσει απο παρόμοια φάση. νομίζω ότι κααταλαβαίνω τί εννοείς, και πώς αισθάνεσαι!! Τα περιττά κιλά είναι ότι πιο αποτελεσματικό στο να σου χαλάσουν την ψυχολογία, το καλοκαίρι κτλ...
Εχω περάσει, κι ενίοτε ακόμη περνάω πολλές ώρες από τη ζωή μου σκεπτόμενη <<γιατί να είμαι τόσο αφορά το σώμα μου>> ή έχω χάσεις πολλές ευκαιρίες για διασκέδαση λέγοντας <<...όταν αδυνατίσω θα το κάνω αυτό>> κτλ.
Τώρα, που έχω χάσει κάποια -αρκετα- κιλά είμαι λιγάκι καλύτερα, αλλά αυτό δε φτάνει. Πάντα κάτι θα φταίει..
Η λύση δεν είναι μόνο στη ζυγαριά, αλλλά και στο μυαλό μας!
Αν δεν συνειδητοποιήσεις κι εσύ ο ίδιος το τί έχεις καταφέρει, δε θα πάρεις κουράγιο για να συνεχίσεις ή έστω για να διατηρηθείς!
Είναι άδικο να συγκρίνεις τον ευατό σου με κάποιους άλλους, πιο αδύνατους από σένα. Γιατί στερείς από τον εαυτό σου το δικαίωμα να χαρεί με αυτό που κατόρθωσε; Το ξέρεις πολύ καλά ότι δεν είναι εύκολο!
Τώρα, όσον αφορά το καλοκαίρι, άλλον έχεις ένα δίκιο. τα ρούχα είναι αρκετά πιο αποκαλυπτικά, πιο αμείλικτα αν θέλεις. Αλλά το καλοκαιράκι έχει τόσα καλα! Ας μη σταθούμε σ αυτό!
Σκέψου, ας πούμε, ότι θα συνεχίσεις την επιτυχημένη σου προσπάθεια και του χρόνου την άνοιξη ΔΕ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΝΤΟΜΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΡΤΣΑΚΙ!
Αλλωστε, δε νομίζω ότι τα καλοκαιρινά ρούχα, όπως και το στυλ γενικότερα είναι προνόμιο των αδύνατων ανθρώπων!
Αυτες οι σκέψεις που κάνεις, πίστεψέ με, περνάνε από το μυαλό όλων μας αλλά δεν πρέπει να τις αφήνουμε να μας χαλάνε τα καλοκαίρια.... Μιλάω κρίνοντας από μένα...
Συνέχισε την καλή σου προσπάθεια! Και κυρίως μην αφήνεις ουτε λεπτό από τη ζωή σου να πάει χαμένο!!!
Να είσαι καλα! και καλή συνέχεια!!
24-07-2012, 17:51 #24
- Join Date
- Jul 2012
- Posts
- 23
Καλησπέρα σε όλη την παρέα!
Εγώ έκανα επέμβαση sleeve γιατί δεν άντεχα άλλον τον εαυτό μου και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζα (διαβήτης, υπέρταση, δυσλιπιδαιμία). Τα τελευταία χρόνια μάλιστα απέφευγα να με κοιτάω στον καθρέφτη. Δεν μου άρεσε η εικόνα μου και δεν ήθελα να δείχνω αυτή την εικόνα στους άλλους, γι' αυτό φρόντιζα να μένω σπίτι. Ήμουν 126 κιλά, 1,70 ύψος, και ένιωθα ότι είμαι τουλάχιστον 200. Αυτή τη στιγμή, μετά από την επέμβαση που έκανα πριν από ένα μήνα, έχω χάσει 7 κιλά (και άλλα 8 πριν από την επέμβαση) και αντιμετωπίζω τα πράγματα πολύ πιο αισιόδοξα. Σκέφτομαι πλέον ότι είναι θέμα χρόνου μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση. Ήδη τα μακροχρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζα έχουν παρουσιάσει σημαντική ύφεση κι αυτό με γεμίζει μεγαλύτερη αισιοδοξία. Το μόνο που με θλίβει είναι ότι δεν έκανα την επέμβαση νωρίτερα.
Εξακολουθώ πάντως να μην βγαίνω έξω παρά μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο. Δεν με πειράζει ιδιαίτερα, όπως δεν με πειράζει που δεν κάνω μπάνια στη θάλασσα. Ωστόσο το θέμα των καλοκαιρινών ρούχων με απασχολεί κι εμένα. Τα χειμωνιάτικα μπορούν να κρύψουν πολλά προβληματάκια. Όταν μάλιστα αποφασίσω να βγω εξω, αποφεύγω κι εγώ τις τουαλέτες για τον ίδιο λόγο. Επίσης αποφεύγω να κάθομαι σε καρέκλες με μπράτσα γιατι φοβάμαι ότι δεν χωράω, παρότι όποτε αναγκάστηκα να κάτσω σε τέτοιες καρέκλες χωρούσα με το παραπάνω.
Νομίζω ότι όλοι θα πρέπει να επαναξιολογήσουμε την εικόνα μας και να δούμε τα θετικά της σημερινής κατάστασης. Πχ, εγώ χαίρομαι που υποχώρησαν τα προβλήματα υγείας που είχα. Εσύ, Θάνο, μπορείς να χαρείς για τα τόσα κιλά που κατάφερες να χάσεις, ή ίσως ακόμα για το γεγονός ότι κατά τα άλλα είσαι υγιής. Υπάρχουν τόσα πράγματα για τα οποία μπορούμε να χαιρόμαστε που δεν ειναι σωστό να εστιάζουμε μόνο στα αρνητικά. (Αυτό το λέω για να το ακούω κι εγώ).
02-08-2012, 14:19 #25
- Join Date
- Dec 2011
- Posts
- 273
sethunya και panie σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας
Δυστυχώς πριν λίγες μέρες είχα ένα επώδυνο περιστατικό με το συγκεκριμένο άτομο.
Ενώ γνώριζε ότι δεν τρώω σοκολάτες (λόγω νέας διατροφής, δεν τρώω επεξεργασμένη ζάχαρη πια) κατεβήκαμε για βόλτα και είχε φέρει ολόκληρο σετ απο δαύτες τις οποίες έτρωγε κάθε τρεις και λίγο και μου πρόσφερε. Στο τέλος μου είπε με ειρωνικό υφάκι "α, δεν σε αφήνει η δίαιτα" για να της απαντήσω ότι με αφήνει η δίαιτα, έχω ήδη βρει σοκολάτες χωρίς ζάχαρη απλά εκείνη τη στιγμή δεν ήθελα να φάω σοκολάτα. Έπρεπε να δείτε το πρόσωπο της. Έχει μια τροφική αλλεργία και μόνο που έφαγε μία από αυτές τις σοκολάτες είχε διάρροια μετά. Όμως το να με κάνει να αισθανθώ στεναχώρια και ζήλια για το τι δεν μπορώ να φάω ήταν αρκετά σημαντικό γι'αυτήν, τόσο που να αξιζει το κόψιμο που έπαθε μετά.
Στεναχωριέμαι γιατί δύο φίλοι μου που την γνώριζαν μου είχαν πει ότι είναι κακόβουλο άτομο και ότι γενικά όλοι την αποφεύγουν. Μόνο εγώ δεν το είχα δει.
Σκέφτομαι ότι εμπιστεύομαι ανθρώπους πολύ γρήγορα και εάν βγούνε σκάρτοι απογοητεύομαι πολύ μετά.
Αλλά δεν θέλω να αλλάξω. Δεν ξέρω κι αν μπορώ. Δεν ξέρω πως είναι να σκέφτεσαι ότι οι άλλοι μπορεί να σου λένε ψέμματα. Δεν μπορώ καν να υποπτεύομαι τι ψέμματα μπορεί να μου λενε, δεν έχω αυτή την ικανότητα.
sethunya σωστή η συμβουλή σου για το να το συζητάμε. Έχει βοηθήσει πολύ τις πιο στενές μου φιλίες από τότε που το ξεκίνησα. Αλλά δεν γίνεται να το εφαρμόσω σε όλους τους ανθρώπους. Εχει αρχίσει να γκρεμίζεται η άποψη μου για τον όμορφο και αγγελικό κόσμο και έχω αρχίσει να μην είμαι διατεθειμένη να ξοδέψω ενέργεια για να αλλάξω το κάθε στραβό του.
Οταν γυρνούσαμε σπίτι, μου ξεκίνησε μια συζήτηση στην οποία με ρωτούσε γιατί η Α με αποφεύγει (εμένα), και τι της έχω κάνει και δεν ήρθε μαζί μας. Η αλήθεια είναι ότι η Α δεν ήρθε μαζί μας γιατί δεν την συμπαθεί, μου το είπε, γι'αυτό και την είδα την επόμενη μέρα.
Δεν της περνάει από το μυαλό ότι κάνει η ίδια κάτι λάθος και οι άλλοι την αποφεύγουν. Και μετά από την συζήτηση του γιατί-σε-αποφεύγει δεν έχω και την διάθεση να της ανοίξω τα μάτια.
Αισθάνομαι λίγο χαλασμένη αλλά θα μου περάσει, δεν ήταν στους πιο στενούς μου φίλους έτσι κι αλλιώς. Οι πιο στενοί μου φίλοι είχαν και σε αυτήν την περίπτωση δίκιο, με ξέρουν καλύτερα από εμένα τελικά
03-09-2012, 00:01 #26
- Join Date
- Sep 2011
- Posts
- 216
Πως είστε παίδες;
Καλό μήνα να έχουμε και καλό φθινόπωρο.
Τα φιλιά μου σε όλους!
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή