πως χανονται 30 κιλα??
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4
    Senior Member

πως χανονται 30 κιλα??

καλησπερα! Ειμαι σε αυτο το φορουμ απο το 2005. Αρχικα ανορεκτικη και μετα βουλιμικη!. Στα 19 εκανα γαστρικο δακτυλιο στα 84 κιλα. Ναι και ομως υπηρχε γιατρος που με ανελαβε (ελεος). τωρα εχω φτασει αισιως τα 90-91. Πρωτη φορα τοσα πολλα κιλα ειμαι και εχω υψος 1.70. Οπως καταλαβαινετε ειναι αρκετα περιττα. Τα τελευταια 13-14 κιλα τα πηρα μεσα σε 3 εβδομαδες.. (ετρωγα αστατα και αρκετα γλυκα μεσα στην μερα). Πως να παρω κουραγιο να ξεκινησω παλι και να φτασω στα 60 κιλα εχοντας ενα ιδανικο σωμα στο οποιο αισθανομαι και εγω ανετη? Ολοκληρο βουνο μου φαινεται!. Βεβαια να τονισω πως προτιμω τα 90 κιλα απο το να εχω διατροφικες διαταραχες τυπου ανορεξια-βουλιμια. Βουλμικα δεν μπορω να κανω λογω δακτυλιου παροτι ειναι ξεσφιγμενος εντελως, λογω του οτι ηταν προβληματικος, εξαιτιας λαθος τοποθετησης απο τον αρμοδιο γιατρο. Πηγα σε διαιτολογο πολυ καλο αλλα τι να το κανεις? αδυνατω να μπω σε προγραμμα (πρωι αυτο, μεσημερι το αλλο, βραδυ το παραλλο). Εχω απογοητευτει διοτι καθε μερα λεω πως θα το παλεψω και θα ειναι μια καινουρια μερα αλλα υποκυπτω. Τοσο αδυναμη ειμαι πια?:sniff:

Senior Member
    Καλησπέρα free!
    Θα ξεκινήσω από το τέλος: ΔΕΝ είσαι καθόλου αδύναμη!
    Είμαι σχεδόν βέβαιη ότι έχει σχέση με το είδος της τροφής και όχι με τον χαρακτήρα σου! Κι εγώ έτσι νόμιζα για εμένα, και μου πήρε μήνες να μάθω.

Θα μου επιτρέψεις να πω την προσωπική μου γνώμη, γιατί κι εγώ από τα κοντά 90 ξεκίνησα και τώρα είμαι στα 65. Ξεκίνησα στα 89 περίπου τον Ιανουάριο του 2011 και έφτασα στα 66 τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Απο τότε τα διατηρώ με σκαμπανεβάσματα των 2-3 κιλών. Αλλά πάντα έχω το νου μου να μην τα ξεπάρω. Στόχος μου ήταν τα 60, γιατί είμαι πολύ πιο κοντή από εσένα, αλλά πλέον έπαψα να το προσπαθώ, θέλω απλά να έχω ένα υγιές σώμα και απλά να με ικανοποιεί το σχήμα του. Δηλαδή να έχω σφιχτό σώμα, άσχετα με τον αριθμό που δείχνει η ζυγαριά. Και πλέον μπορώ να πω ότι σχεδόν το έχω πετύχει. Λίγα μπουτάκια θα ήθελα να χάσω ακόμα, αλλά εντάξει, δεν χάθηκε και ο κόσμος.
    Ίσως φαίνεται ότι μιλάω πολύ για εμένα, αλλά κάνω μια εισαγωγή για να σου δείξω ότι είναι πολύ εφικτό αυτό που επιθυμείς και προσπαθείς. Και αφού μπόρεσα εγώ, μπορεί ο καθένας. Ξέρω ότι ίσως αυτό το έχεις ξανακούσει. Κι εγώ άκουγα άλλους να το λένε, και έλεγα ΄ναι, καλά, αυτοί έχουν πιο πολύ θέληση από εμένα, δεν είναι σαν εμένα, που Δευτέρα πρωί ξεκινάω, Δευτέρα μεσημέρι με έχει κόψει η λόρδα΄.

Αν θα μπορούσα να βοηθήσω μέσα σε λίγες γραμμές, νομίζω ότι η αρχή πρέπει να γίνει με το ΤΙ τρως! Απόψεις υπάρχουν πολλές, εγώ θα σου πω τη δικιά μου αν μου επιτρέπεις. ΑΝ λοιπόν θα μπορούσα να βοηθήσω θα σου έλεγα ξεκίνα από το εξής:
    Εφόσον δεν μπορείς να κάνεις έναν προγραμματισμό όπως λες, απλά την ώρα που θα πρέπει να φας, κάνε σωστή επιλογή. Δλδ μείωσε όσο το δυνατόν τον υδατάνθρακα και το επεξεργασμένο. Αν θα μπορούσες και ήθελες, θέλεις να μοιραστείς μαζί μας πχ πώς είναι το καθημερινό σου πρόγραμμα, τι επιλογές έχεις κλπ; Ώστε να δούμε/δεις τις επιλογές, και να προσπαθήσεις αυτό το βήμα για 2-3 μέρες. Αν δεις δλδ ότι όντως, με καλύτερες επιλογές (αλλά εξίσου νόστιμες και χορταστικές) χορταίνεις περισσότερο και το σημαντικότερο ΔΕΝ πεινάς σε 1 ώρα (γιατί εγώ κάτι τέτοιο πάθαινα στην αρχή: έτρωγα πχ κάτι 'διαιτητικό' και σε 1 ώρα ξανά πεινούσα, και ήταν κυρίως εγκεφαλικό, όχι αληθινή πείνα), τότε συνεχίζεις να το ακολουθείς και πάμε παρακάτω

φιλικά,
    redish

Καλησπέρα free..καταρχήν να σου πω,πως είναι πολύ καλό που ανοίγεσαι στο πρόβλημά σου. Το γεγονός βέβαια του ότι δέχτηκε γιατρός να σου κάνει αυτή την επέμβαση στα 8Οκάτι κιλά..είναι απλά τρελό.
    Τώρα πάμε στο θέμα σου. Η δύναμη που κρύβουμε μέσα μας,είναι πολύ μεγάλη free.. σου μιλάει βέβαια άτομο που πέφτει,σηκώνεται,ξαναπέφτε ι,ξαναπέφτει,ξαναπέφτει,ξα� �ασηκώνεται και πάει λέγοντας.Το όλο ζήτημα είναι απλά να πάρεις το θέμα των κιλών πολύ χαλαρά.Τι εννοώ?? Αν μπεις στη διαδικασία να αγχωθείς και να νιώθεις πως έχεις ένα ρολόι πίσω σου,η μάχη είναι χαμένη.Αν όμως κάνεις όλο αυτό το ταξίδι χαλαρά και όμορφα χωρίς να πιέζεσαι,τότε νομίζω εγώ πάντα,πως το πρόβλημα μπορεί να λυθεί εύκολα και όχι γρήγορα φυσικά..Θέλει υπομονή και γερό στομάχι που λέμε..αλλά σκέψου πως αν έχεις παρέα όλους εμάς το ταξίδι μπορεί να γίνει ευκολότερο..ε?

Senior Member
    free ....αν καταλαβα καλα ησουν ανορεκτική βουλιμικη κ ''αντιμετωπισες'' τη διατροφικη σου διαταραχή βαζοντας δακτυλιο. Φανταζομαι αυτος ηταν ενας απο τους λογους που το δαχτυλιδι δεν σε βοηθησε καθολου , αλλα αντιθετα πηρες κιλά. Δυστυχως free μου , οι διατροφικές διαταραχες δεν αντιμετωπιζονται με αυτο το τροπο... δεν θεραπευονται βαζοντας ενα δακτυλιδι στο στομαχι. Βεβαια αυτο δεν ωφειλες να το ξερεις εσυ... ειδικα στη περιπτωση που αναζητησες λυση στο προβλημα σου κ πηγες σε εναν γιατρο να σε βοηθησει. Εκεινος ειχε χρεος να εχει τις απαραιτητες γνωσεις να σε παραπεμψει σε αλλες ειδικοτητες κ οχι να σε χειρουργησει. Κακος ή κακως αυτο παει εγινε ομως.
    Τωρα τι γινεται.
    Τα κιλα που θες να χασεις φυσικα χανονται... εχουμε πολλα παραδειγματα πολλων παιδιων που το καταφεραν. Το θέμα ειναι να αναρωτηθεις εαν τα κιλα ειναι το θέμα ή ο τροπος που τρεφεσαι κ κατα ποσο αυτος επιρρεαζεται απο συναισθηματικους λογους.
    Αυτες τις 3 εβδομαδες για ποιο λογο καταπιες τοσο μεγαλες ποσοτητες.... μηπως συμβαινουν πραγματα μεσα σου που τα ''καταπινεις'' μαζι με τις μπουκιες?
    Εγω σου προτεινω να διαβασεις λιγο αυτο το τοπικ http://www.eatingdisorders.gr/forum/viewthread.php?tid= και αν θες ελα στη παρεα μας να κανουμε μια αρχη με τη διατροφη... θα χαρω πολυ να σε δω στον τριαδοκοσμο
    Καλό σου απογευμα !

ΥΓ δεν εισαι αδυναμη γλυκεια μου,αβοηθητη ναι. Αδυναμη οχι. Πήγες λες σε διαιτολογο. Δυστυχως δεν ειναι ολοι εξειδικευμενοι στις διατροφικες διαταραχες. Με τη σωστη ....ΣΩΣΤΗ αντιμετωπιση της καταστασης θα δεις ποση δυναμη εχεις και δεν θα το πιστευεις!!!