Results 1 to 15 of 950
Thread: ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΑΝΙΚΑΚΙ!
-
25-01-2012, 00:11 #1
ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΑΝΙΚΑΚΙ!
Καλησπέρα και απο μένα!
Ωφείλω να ομολογήσω πως σας κατασκοπεύω αρκετό καιρό! Απόψε αποφάσισα να σας γράψω πρώτον για να σας ευχαριστήσω για όλα αυτά που με μάθατε και δεύτερον γιατι χρειάζομαι τη βοήθεια σας.
Πριν από 2 μερούλες επέστρεψα από Αθήνα , όπου και ολοκλήρωσα τον προεγχειρητικό έλεγχο. Τώρα πια, περιμένω κυριολεκτικά πάνω από το τηλέφωνο για να μάθω ημερομηνία χειρουργείου.
Πιο συγκεκριμένα, θα χειρουργηθώ στο Ιπποκράτειο απο τον κ. Αλμπανόπουλο. Είμαι 29 χρόνων, 144 κιλά, 1,67 ύψος και αποφασισμένη να αλλάξω ζωή ( όχι ότι μέχρι τώρα δεν περνούσα καλά αλλά τώρα θα περάσω καλύτερα :wink1
Τώρα που πλησιάζει ο καιρός έχω αγχωθεί αρκετά για πολλά πράγματα...για την αναισθησία, για τον πόνο, για την παροχέτευση, για το αν πρέπει να κάνω καμιά δίαιτα πριν, για....για....για....για....(τελι� �ά δεν είμαι τόσο αναίσθητη όσο πίστευα!)
Θα σας παρακαλούσα λοιπόν να μου δώσετε όποια συμβουλή έχετε για πριν ή μετά το χειρουργείο. Δεν ξέρω αλλά νομίζω πως κάτι μου ξεφεύγει και δεν θέλω να βρεθώ προ εκπλήξεων!Πιστεύω πώς όσα περισσότερα ξέρω για την διαδικασία τόσο πιο ψύχραιμη θα μείνωκαι τόσο καλύτερα θα αντιμετωπίσω ότι και αν συμβεί.
Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας!
Θα τα ξαναπούμε σύντομα....και ελπίζω να είμαι και πάλι ψύχραιμη...το παλεύω πολύ , πιστεψτε με!
- 25-01-2012, 00:16 #2
katerina_iero εγω να σου ευχηθώ ολοψυχα να πανε ολα καλα και του χρονου τετοιο καιρο να μας καταπληξεις με τα αποτελεσματα .................
25-01-2012, 00:21 #3
:smug: σε ευχαριστώ πολύ! είμαι αισιόδοξη γιατί σκέφτομαι το μετά ...προς το παρόν εσείς με έχετε καταπλήξει... πιστεύω να τα καταφέρω και εγώ!:thumbup:
25-01-2012, 00:24 #4
Σε ακουω αποφασισμενη και με την βοηθεια της επεμβασης θα τας πας καλα ......... Οσα παιδια ξερω απο εδω που εχουν κανει αναλογη επεμβαση εχουν παει περιφημα ............ σε λιγο καιρο θα καμαρωνεις και εσυ για τα αποτελεσματα katerina_iero .......
25-01-2012, 00:29 #5
Κατερίνα καλωσήλθες! Η κυριότερη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι να μην αγχώνεσαι. Το ξέρω πως είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις όμως παραμένοντας ήρεμη και ψύχραιμη όσο μπορείς θα μπορέσεις να περάσεις τη διαδικασία της αναμονής αλλά και του χειρουργείου πιο εύκολα και ανώδυνα. Όσο για τις υπόλοιπες απορίες σου:
1) Για την αναισθησία δεν κατάλαβα ακριβώς ποια είναι η απορία σου :P
2) Όσον αφορά τον πόνο δεν υπάρχει κάτι στάνταρ που μπορώ να σου πω. Κάθε άτομο έχει διαφορετική ανοχή στον πόνο. Εξαρτάται επίσης από το αν το χειρουργείο σου γίνει ανοιχτά ή λαπαροσκοπικά, αν θα έχεις επισκληρίδιο ή όχι κ.ά. Προσωπικά δεν αισθάνθηκα ιδιαίτερο πόνο.
3) Η παροχέτευση είναι τα "μάτια" του γιατρού για να βλέπει πως επουλώνεται εσωτερικά η πληγή. Ανάλογα με τον γιατρό άλλοι το αφήνουν κάποιες μέρες και τη βγάζουν πριν βγεις από το νοσοκομείο, άλλοι περισσότερες μέρες και μπορεί να την έχεις και στο σπίτι για λίγο καιρό. Έχω ακούσει ακόμη και περιπτώσεις που ο γιατρός δεν βάζει παροχέτευση. Θα πρέπει λοιπόν να ρωτήσεις τον γιατρό σου γι'αυτό.
4) Κάποιοι γιατροί προτείνουν να κάνεις κάποια δίαιτα για λίγο καιρό (καμιά εβδομάδα συνήθως) για να μειωθεί η πίεση στην κοιλιακή χώρα και να φύγει λίγο λίπος από το συκώτι. Προσωπικά δεν έκανα καμία δίαιτα και 2 μέρες πριν το χειρουργείο τσάκιζα burgers. Όχι ότι θα σου πρότεινα να το κάνεις αλλά δεν ήθελα να μου μείνει απωθημένο :smilegrin:
Α και κάτι άλλο! Φτιάξε μια λίστα με τα πράγματα που θα χρειαστείς για το νοσοκομείο και για λίγες μέρες μετά αφού επιστρέψεις σπίτι και ετοίμασέ τα ώστε να είναι όλα έτοιμα όταν σε πάρουν τηλέφωνο! Ελπίζω να βοήθησα
25-01-2012, 00:52 #6
welldah μου σε ευχαριστώ!
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω συγκεκριμένη ανησυχία για την αναισθήσια....γενικά και αόριστα με προβληματίζει!:shocked2:
Καλή ιδέα για την λίστα με τα πράγματα που θα χρειαστώ ...προς το παρόν η μόνη λίστα που κάνω είναι με τα φαγήτα που θέλω να φάω πριν το χειρουργείο.....χαχχαχαχα ( είδες καημό που έχω ε?):wink1:
25-01-2012, 09:39 #7
μελλοντικο μανικι
καλημερα.σας βλεπω κ εγω μερες. θα κανω κ εγω στο ιπποκρατειο με τον κ. Αλμπανοπουλο το συγκεκριμενο χειρουργειο.μολις χτες κατεθεσα τα χαρτια στο ικα (Κορινθο μενω).Τωρα θα περιμενω για την επιτροπη.ποσος καιρος παιρνει να σε καλεσουν? 1μηνας? 2 μηνες? θελω να μπω αμεσα να το κανω να αλλαξω κ εγω γιατι βαρεθηκα τα κιλα αυτα.ειμαι 120 κ υψος 1.72.Και αφου περασω την επιτροπη ποσο καιρο θα παρει να κανω το χειρουργειο? κοπελια οταν κανεις με τον κ.Αλμπανοπουλο θα ηθελα να γραψεις για την εμπειρια σου γι να ξερω τι με περιμενει.Σας ςυχαριστω ολους
25-01-2012, 13:18 #8
εννοείται πως θα γράψω και εγώ την ιστορία μου! Αυτό θα είναι το ημερολόγιο που θα μοιραστώ μαζί σας!
Εγώ είμαι ασφαλισμένη του ΤΕΒΕ κατέθεσα τα χαρτιά μου 3 Νοεμβρίου και η απόφαση της έγκρισης πάρθηκε στις 7 Δεκεμβρίου...αλλά λόγω εορτών την παρέλαβα 4 Ιανουαρίου!
Τώρα περιμένω πως και πως να μου τηλεφωνήσουν!:smirk:
25-01-2012, 13:21 #9
αααα επίσης ξέχασα να σου πω ότι η διαδικασία στο ταμείο μου δεν είναι ίδια με του ΙΚΑ. Απλά κατέθεσα την αίτηση μου στο τοπικό ΤΕΒΕ ( στην Κάλυμνο) μαζί με μια γαστροσκόπηση και αυτό ήταν! Δεν έπρεπε να παρουσιαστώ στην επιτροπή...αλλά από άλλουσ γνωστούς ξέρω ότι το ΙΚΑ είναι κάπως πιο γρήγορο γιατί η επιτροπή συγκεντρώνεται τακτικά (τουλάχιστον αυτή ήταν η εμπειρία των γνωστών μου):smilegrin:
25-01-2012, 13:40 #10
καλη επιτυχια κατερινα κ μην αγχονεσαι,οταν χειρουργηθηκα μια κοπελα χειρουγηθηκε διπλα μου με το γιατρο σου κ ειχε πολυ καλη αναρωση.σε 2 μερες βγηκε απο το νοσοκομειο κ ουτε καν παροχετευση ειχε.καθε περιπτωση ομως ειναι διαφορετικη κ εσενα δε ξερω πως θα σε αντιμετωπισει.δε χανεις τιποτα να του πεις τις ανησυχιες σου κ να εισαι προετοιμασμενη για το μετα!.εγω δε πονεσα καθολου! ξυπνησα μια χαρα κ στις 2 ωρες εκανα βολτα στο διαδρομο.τις πρωτες 2 ωρες πονουσα καπως αλλα με τα παυσιπονα περασε γρηγορα. ο δικος μου γιατρος μου ειχε βαλει ολα τα αξεσουαρ! παροχετευσεις,ορους κ τσαντακι για τα παυσιπονα κ ετσι βολταρα μοδατη! το πρωσοπικο εκει ειναι υπεροχο κ οτι χρειαστεις θα ειναι διπλα σου. χιχιχ φαε οτι μπορεις κ ζηλευεις κ ασε τη διαιτα για τις τελευταιες μερες.
25-01-2012, 13:47 #11
Μπράβο Αλινάκι! ώραίες συμβουλές! και άλλοι γνωστοί μου με τον ίδιο γιατρό είπαν ότι δεν είχαν παροχεύτεση! γιούπι!!!!
Αλλά μεταξύ μας τώρα εδώ που έφτασα ό,τι θέλουν ας μου βάλουν ......απλά να έτσι γκρινιάζω! :tumble:
25-01-2012, 13:53 #12
αχ πολυ ωραια.μακαρι κατερινα να ειναι ετσι οπως τα λες.Μαρια με λενε εμενα.κ τωρα που διαβασα κ για την παροχετευση χαρηκα ακομα πιο πολυ..αχ ναστε καλα
25-01-2012, 14:08 #13
χιχιχιχ δεν ειναι τιποτα η παροχετευση παντως.ολα θα πανε καλα! κ θα ξεκινησεις μια νεα ζωη!
25-01-2012, 14:19 #14
κ οι δυο σας :smilegrin:
25-01-2012, 14:28 #15
σε ευχαριστω Αλινα.Αν θες στειλε μου μειλ σε ποσο καιρο εχασες το βαρος κ οτι αλλες λεπτομερειες μπορεις..αν μπορεις . σε ευχαριστω
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....