Results 1 to 15 of 27
Thread: Χρειαζομαι μια χαρη!
-
10-06-2012, 00:34 #1
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 1,131
Χρειαζομαι μια χαρη!
Λοιπον παιδες,
οποιος εχει κινητο με καμερα, μπορει παρακαλω οταν παει στο σουπερ μαρκετ, να βγαλει φωτογραφιες τα συστατικα των προιοντων που ειτε αγοραζετε, ειτε βλεπετε και να τα ποσταρετε εδω;
Συλλεγω πληροφοριες να κανω ενα βιντεο σχετικα με τη υγεια και να εξηγησω τα αγνωστα συστατικα, αλλα ξερω μονο τι αγοραζω εγω, δεν ξερω για τις επιλογες των αλλων.
- 10-06-2012, 02:13 #2
- Join Date
- Sep 2011
- Posts
- 487
Βρε Μerry θα μας περασουν για κατασκοπους χαχα!
Γιατι δε βγαζεις και προιοντα που δεν αγοραζεις εσυ αφου ετσι και αλλιως τα αγοραζουν αλλοι?:smilegrin:
10-06-2012, 16:10 #3
- Join Date
- Jan 2010
- Posts
- 400
η μπορουμε να βγαζουμε αυτα που αγοραζουμε και τα εχουμε στο σπιτι μας απλα...
εχω μεγαλη απορια για τι σκ@τα περιεχουν αυτοι οι κυβοι λαχανικων!
10-06-2012, 18:23 #4
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 1,131
LaLuna, και αυτο γινεται.
Ειχα μια συζητηση με μια θεια μου που εχει χοληστερινη στα υψη, και της ζητησα να μου πει τι τρωει, δεν ηταν τιποτα περιεργο και τη ρωτησα "κατσε, απο φουρνο παιρνεις ψωμι;" "οχι, αυτο του κατσελλης"(καπως ετσι) και της ειπα να μου διαβασει τα συστατικα και ειχε "υδρογονοποιημενα φυτικα λιπαρα και μη", το εψαξα και ειναι τα λεγομενα "trans-fat" που καταπιεζουν τη καλη χοληστερινη και αυξανουν τη κακη ραγδαια. Επισης αποθηκευεται στο λιπος και αθροιζεται η ζημια, μισο γραμμαριο τη ημερα να καταναλωνει κανεις, αυξανει τις πιθανοτητες καρδιακων προβληματων κατα 30%
το ψωμι βρισκεται στο τραπεζι του ελληνα ΠΑΝΤΑ, αλλα ηταν απο φουρνο πριν Χ χρονια, τωρα τα συσκευασμενα που θελουν να τα κρατησουν στο ραφι για μηνες, βαζουν υδρογονοποιημενα λιπαρα (αφυσικο λιπος) για να ειναι μαλακο (και ειναι πιο ακριβο απο φουρνο).
Οποτε τα ζωικα λιπαρα, δεν εχουν καμια σχεση με αυξηση χοληστερινης, για αυτο και μενα μου κατεβηκε με τη καθαρη ατκινς ενω μου ανεβηκε σαν φυτοφαγος.
Αναρωτιεμαι, σε ποσα προιοντα υπαρχουν αυτα τα θανατηφορα λιπαρα....
10-06-2012, 18:54 #5
- Join Date
- Aug 2011
- Posts
- 84
πωπωπω Merry ... κοιτα να δεις...
ωραια ωραια, και εγω θα ανεβασω εδω οτι βρω ενδιαφερον (βεβαια δεν εχω κιν με καμερα, αλλα εχω φωτογραφικη)
χαρα στην ορεξη σου να τα ψαξεις
10-06-2012, 21:24 #6
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 1,131
Δεν θελω να τρομοκρατησω κοσμο κιολας. Ειμαι σιγουρη οτι υπαρχουν εταιριες/επιλογες που να ειναι πιο καλες, θελω να κανω μια λιστα απο ασφαλη προιοντα, μια λιστα απο ανασφαλη, να εξηγησω και τι γινεται με αποδειξεις, ωστε να μη φανει σαν μποικοταρισμα, η υγεια μας με ενδιαφερει και των πιτσιρικιων που μεγαλωνουν.
Αν φτιαξουμε τη υγεια μας, θα ερθουν και τα υπολοιπα στη θεση τους.
10-06-2012, 21:48 #7
- Join Date
- May 2011
- Location
- peiraias
- Posts
- 538
φιλεναδα, θα το κανω αυτη τη βδομαδα που θα παω σουπερ μαρκετ. εχω κινητο με καμερα μονο τα συστατικα θες ε? επιτρεπεται να λεμε μαρκες?
10-06-2012, 22:59 #8
- Join Date
- Dec 2011
- Posts
- 273
Originally posted by MerryMaker_Misery
LaLuna, και αυτο γινεται.
Ειχα μια συζητηση με μια θεια μου που εχει χοληστερινη στα υψη, και της ζητησα να μου πει τι τρωει, δεν ηταν τιποτα περιεργο και τη ρωτησα "κατσε, απο φουρνο παιρνεις ψωμι;" "οχι, αυτο του κατσελλης"(καπως ετσι) και της ειπα να μου διαβασει τα συστατικα και ειχε "υδρογονοποιημενα φυτικα λιπαρα και μη", το εψαξα και ειναι τα λεγομενα "trans-fat" που καταπιεζουν τη καλη χοληστερινη και αυξανουν τη κακη ραγδαια. Επισης αποθηκευεται στο λιπος και αθροιζεται η ζημια, μισο γραμμαριο τη ημερα να καταναλωνει κανεις, αυξανει τις πιθανοτητες καρδιακων προβληματων κατα 30%
το ψωμι βρισκεται στο τραπεζι του ελληνα ΠΑΝΤΑ, αλλα ηταν απο φουρνο πριν Χ χρονια, τωρα τα συσκευασμενα που θελουν να τα κρατησουν στο ραφι για μηνες, βαζουν υδρογονοποιημενα λιπαρα (αφυσικο λιπος) για να ειναι μαλακο (και ειναι πιο ακριβο απο φουρνο).
Οποτε τα ζωικα λιπαρα, δεν εχουν καμια σχεση με αυξηση χοληστερινης, για αυτο και μενα μου κατεβηκε με τη καθαρη ατκινς ενω μου ανεβηκε σαν φυτοφαγος.
Αναρωτιεμαι, σε ποσα προιοντα υπαρχουν αυτα τα θανατηφορα λιπαρα....
Είχα παρατηρήσει ότι αυτά τα ψωμιά του τοστ είχαν διαφορετική ποσότητα ζάχαρης το καθένα και φυσικά το πιο γευστικό ήταν αυτό με την περισσότερη
Θα αρχίσω να φωτογραφίζω τα δικά μου.
Το activia είχε 0% λιπαρά αλλά περιείχε φρουκτόζη :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: Με την είσοδο σε low carb τα έδωσα στον γείτονα :tumble:
Fructose: sweet but dangerous
Fructose, as sweet as sugar, but far more deadly
Επίσης σήμερα ανακάλυψα ότι το μπέικον που έτρωγα τις πρώτες μέρες της δίαιτας περιείχε ζάχαρη :thumbdown: στο ράφι η διπλανή συσκευασία-μάρκα μπέικον δεν είχε, αλλά έτυχε και αγόραζα εκείνο που είχε...
11-06-2012, 02:08 #9
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 1,131
Originally posted by ton76
φιλεναδα, θα το κανω αυτη τη βδομαδα που θα παω σουπερ μαρκετ. εχω κινητο με καμερα μονο τα συστατικα θες ε? επιτρεπεται να λεμε μαρκες?
Οχι οτι θα δει και κανεις το βιντεακι, αλλα και ενας να το δει και να σωθει απο καρδιακα/παχυσαρκια/διαβητη κτλ... καλο ειναι.
11-06-2012, 02:11 #10
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 1,131
Originally posted by otiosa
Originally posted by MerryMaker_Misery
LaLuna, και αυτο γινεται.
Ειχα μια συζητηση με μια θεια μου που εχει χοληστερινη στα υψη, και της ζητησα να μου πει τι τρωει, δεν ηταν τιποτα περιεργο και τη ρωτησα "κατσε, απο φουρνο παιρνεις ψωμι;" "οχι, αυτο του κατσελλης"(καπως ετσι) και της ειπα να μου διαβασει τα συστατικα και ειχε "υδρογονοποιημενα φυτικα λιπαρα και μη", το εψαξα και ειναι τα λεγομενα "trans-fat" που καταπιεζουν τη καλη χοληστερινη και αυξανουν τη κακη ραγδαια. Επισης αποθηκευεται στο λιπος και αθροιζεται η ζημια, μισο γραμμαριο τη ημερα να καταναλωνει κανεις, αυξανει τις πιθανοτητες καρδιακων προβληματων κατα 30%
το ψωμι βρισκεται στο τραπεζι του ελληνα ΠΑΝΤΑ, αλλα ηταν απο φουρνο πριν Χ χρονια, τωρα τα συσκευασμενα που θελουν να τα κρατησουν στο ραφι για μηνες, βαζουν υδρογονοποιημενα λιπαρα (αφυσικο λιπος) για να ειναι μαλακο (και ειναι πιο ακριβο απο φουρνο).
Οποτε τα ζωικα λιπαρα, δεν εχουν καμια σχεση με αυξηση χοληστερινης, για αυτο και μενα μου κατεβηκε με τη καθαρη ατκινς ενω μου ανεβηκε σαν φυτοφαγος.
Αναρωτιεμαι, σε ποσα προιοντα υπαρχουν αυτα τα θανατηφορα λιπαρα....
Είχα παρατηρήσει ότι αυτά τα ψωμιά του τοστ είχαν διαφορετική ποσότητα ζάχαρης το καθένα και φυσικά το πιο γευστικό ήταν αυτό με την περισσότερη
Θα αρχίσω να φωτογραφίζω τα δικά μου.
Το activia είχε 0% λιπαρά αλλά περιείχε φρουκτόζη :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: Με την είσοδο σε low carb τα έδωσα στον γείτονα :tumble:
Fructose: sweet but dangerous
Fructose, as sweet as sugar, but far more deadly
Επίσης σήμερα ανακάλυψα ότι το μπέικον που έτρωγα τις πρώτες μέρες της δίαιτας περιείχε ζάχαρη :thumbdown: στο ράφι η διπλανή συσκευασία-μάρκα μπέικον δεν είχε, αλλά έτυχε και αγόραζα εκείνο που είχε...
αχ.. καλα που μου το θυμισες, να αναφερω και το μπεικον... το μπεικον του σουπερ μαρκετ.. δεν ειναι μπεικον, ειναι κρεας απο κουφαρια των ζωον που τα πουλανε σε κομματια (το γνωστο μηχανικα διαχωρισμενο κρεας) το πολτοποιουν, βαζουν συντηριτικα, το κανουν στερεο παλι και ραβουν πανω το λιπος. Για αυτο το λογο θα διαβασεις στα συστατικα, κρεας απο 1-2 μερη του ζωου.
Πραγματικο μπεικον, ειναι πανσετα παστη/καπνιστη, κατεψυγμενο και κομμενο λεπτο με το ιδιο μηχανημα που κοβουν το τυρι/ζαμπον. Κατεψυγμενο χρειαζεται να'ναι στη κοπη για να βγει λεπτο και να κοπει ισια.
11-06-2012, 04:13 #11
- Join Date
- Mar 2005
- Posts
- 1,621
το ψωμί που αγοράζω εγω εχει μεσα σιρόπι φρουκτοζης
unk: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ!!! Θα ζυμωνω μονη μου τελικά... δεν ξερουμε τι τρωμε...
11-06-2012, 12:46 #12
- Join Date
- Apr 2011
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 1,639
ο θειος μου που εργαζεται σε σε πολυ διασημη εταιρια παραγωγης αλλαντικων εδω στην Ελλαδα, εχει γινει χορτοφαγος με τασεις ομοφαγιας. εχει βεβαια φτασει σε αλλο ακρο, απλα αυτο δειχνει τι εχουν δει τα ματακια του εκει μεσα.
11-06-2012, 13:51 #13
- Join Date
- Jan 2003
- Posts
- 1,599
οσον αφορα το ψωμι, απο την ημερα που πηρα αρτοπαρασκευαστη, δεν ξαναπηρα ψωμι.
ειναι πανευκολο και γρηγορο, μετα τις πρωτες φορες, το κανεις με κλειστα ματια, κανεις και δικα σου πειραματα με μπαχαρικα κλπ, και το κυριοτερο ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕΣΑ! ακομα και αλευρι χωρις γλουτενη υπαρχει ,για οσους εχουν δυσανεξια΄.
11-06-2012, 15:23 #14
- Join Date
- Aug 2011
- Posts
- 84
Mery μην το λες, εγω πιστευω πως θα δουν πολλοι το βιντεακι σου! (βεβαια σε αλλους καιρους θα το εβλεπαν πολλοι περισσοτεροι..)
Αρκετος κοσμος το ψαχνει και ασχολητε..
Katie, ξερω παρα πολλα ατομα που ειχαν σχεση με την ζωοτροφια και σταματησαν να τρωνε κρεας! Ποσο μαλλον οταν δουλευεις στα αλαντικα....(εκει πια δεν μιλαμε για κρεας!αλλα για τα απομειναρια του ζωου..)
11-06-2012, 21:19 #15
- Join Date
- Apr 2011
- Posts
- 725
μαρυ καλησπέρα......έχω να μπω πολύ καιρό αλλά λόγω δουλειάς δεν έχω καθόλου χρόνο. Πολύ ενδιαφέρον αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις...Αν θες στειλε μου μαιλ με πμ κ θα σου στειλω φωτο απο τα προϊόντα που αγοράζω... Καλή συνέχεια σε όλους και όλες
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση