Results 16 to 30 of 54
Thread: Sleeve και μετεγχειρητική δίαιτα
-
07-07-2012, 23:06 #16
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
copy από παρόμοια ερώτηση
Originally posted by aggeloydaki
ο δικός μου γιατρός σε μπαι-πασαρισμένους και σληβάτους δίνει την παρακάτω διατροφή για τον πρωτο μήνα
από την 7η ημέρα μέχρι και την ημέρα της επανεξέτασης (περίπου 23 μέρες μετά )Κάθε μέρα πρέπει να λαμβάνεται
*250 ml γάλα άπαχο ή ελαφρύ 0-2% λιπαρά
* 1 γιαούρτι άπαχο ή ελαφρύ
* 1 fortimel πρωτεινικό ρόφημα περιεκτικότητας 20γρ πρωτείνης
*120 γρ -μαγειρεμένο βάρος- κοτόπουλο,ψάρι,ή κρέας πολτοποιημένο μοιρασμένο σε 2 γεύματα μαζί με μισό φλυτζάνι ζωμό.Σε κάθε γεύμα μπορείτε να βάλετε 1 μικρό κουταλάκι λάδι,λίγο αλάτι κ λεμόνι.Απαγορεύονται όλα τα μπαχαρικά
-ΜΗΝ τρώτε τίποτα σε στέρεη μορφή
-Τρώτε πάντα αργά και σε μικρή ποσότητα 1 κ.γλυκού κάθε μπουκιά
-Πίνετε 6-8 ποτήρια νερό αλλά όχι κοντά στα γεύματα,τουλάχιστον 1/2 ώρα πριν και 1/2-1 ώρα μετά
-Μην πίνετε καθόλου αναψυκτικά
Μην τρώτε καθόλου ζάχαρη (η φρουκτόζη είναι ζάχαρη )
-Επιτρέπονται γλυκαντικά όπως canderel,nutrisweet,slim line
-Απαγορεύεται να μασάτε τσίχλα,εάν έχετε άσχημη γεύση επιτρέπονται 2-3 μικρές καραμέλες ημερησίως
-Απαγορεύεται η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών
-Επιτρέπεται λίγος καφές φίλτρου ελαφρύς εφόσον πριν έχετε φάει ή έχετε πιει γάλα
- 07-07-2012, 23:27 #17
Originally posted by aggeloydaki
ο δικός μου γιατρός σε μπαι-πασαρισμένους και σληβάτους δίνει την παρακάτω διατροφή για τον πρωτο μήνα...
07-07-2012, 23:46 #18
Τις πρωτες μερες των αλεσμενων ηταν σαν πολτος μετα πιο στερεα αν και δεν εμενε τιποτα στο στομαχι μου μιας και εκανα εμετους για ενα διαστημα.
08-07-2012, 18:20 #19
Φιδές,ζουμιά κτλ αηδή,τι μπορούν να δώσουν σε ένα οργανισμό που ξαφνικά σηκώνει χειρόφρενο και από την άκρατη κατανάλωση και πάει σε μειωμένη πρόσληψη τροφής;πόσα αποθέματα θα έχει και πόσο θα διαρκέσουν;φυσικά και θα χαθεί μυικός ιστός που ΔΕΝ αναπληρώνεται-πολύ πολύ δύσκολα.Αυτή τη στιγμή, κάθε μπουκιά είναι πολύτιμη,δεν έχει να κάνει με τις προσωπικές προτιμήσεις του κάθε γιατρού στη διατροφή,αλλά με τη γνώση ή την άγνοια του και καθώς διαβάζω σε διάφορα ποστ,η άγνοια ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ δυστυχώς όπως και σε πολλούς διαιτολόγους...Το πιο πρόσφατο κουλό που άκουσα είναι σε μπαι πας να τρώει ένα μήνα γιαούρτι και ΦΙΔΕ!(άμα κολλήσει πουθενά ο φιδές,εξασφαλισμένος ειλεός)και τελικά του είπαν ότι μπερδεύτηκαν και έπρεπε να τρώει αλεσμένα!
Δεν είναι τυχαία η φήμη του Ρίο καθώς το υπόλοιπο 50% της επέμβασης(πέραν του αν είναι η σωστή επέμβαση και με τον σωστό τρόπο) είναι το ΜΕΤΑ...
Επίσης γνώμη μου είναι να ακολουθεί ο καθένας τις οδηγίες του γιατρού του(ακόμη και αν είναι καταφανώς λανθασμένες)γιατί δεν είναι το καλύτερο να έχεις γιατρό που σε χειρούργησε και να αναζητάς πληροφορίες διατροφής στο ίντερνετ.Κι αν προκύψει κάτι,ποιος θα πάρει την ευθύνη;
08-07-2012, 20:20 #20
Originally posted by stelios
Επίσης γνώμη μου είναι να ακολουθεί ο καθένας τις οδηγίες του γιατρού του(ακόμη και αν είναι καταφανώς λανθασμένες)γιατί δεν είναι το καλύτερο να έχεις γιατρό που σε χειρούργησε και να αναζητάς πληροφορίες διατροφής στο ίντερνετ.Κι αν προκύψει κάτι,ποιος θα πάρει την ευθύνη;
Όσον αφορά εμένα, ακούω τις συστάσεις του γιατρού μου και ταυτόχρονα κοιτάω τι γίνεται κι αλλού. Νομίζω ότι η ανταλλαγή εμπειριών μόνο ωφέλιμη μπορεί να είναι.
08-07-2012, 20:36 #21
defiant εσυ εχεις κανει σληβ σωστα???αρα το θεμα με το φιδε και τον ειλεο δεν υφισταται αυτο ισχυει για τους μπαιπασαρισμενους
08-07-2012, 20:56 #22
Originally posted by lila198621
defiant εσυ εχεις κανει σληβ σωστα???αρα το θεμα με το φιδε και τον ειλεο δεν υφισταται αυτο ισχυει για τους μπαιπασαρισμενους
08-07-2012, 20:59 #23
Κι άλλο ένα παράδειγμα. Εμένα ο γιατρός μου μου είπε οκ για καφέ με γάλα. Ψάχνοντας στο ίντερνετ όμως, σε ξένα φόρα με σληβάτους, η καφεΐνη ήταν απαγορευτική τουλάχιστον για τις πρώτες εβδομαδες. Μέχρι και το τσάι decaf το έπιναν. Γι' αυτό κι εγώ είπα να περιμένω πριν πιω καφέ. Better be safe than sorry, που έλεγε και η προγιαγιά μου. :Ρ
08-07-2012, 21:56 #24
καλή επιτυχία defiant . εγώ περιμένω το τηλεφώνημα ακόμα αλλα είναι κοντός ψαλμός αλληλούια. μέχρι τέλος Αυγούστου πιστεύω θα την έχω κάνει την επέμβαση. εγώ θα κάνω gastrical " bypass και μένω στην Ολλανδία. εδώ πάλι σε αφήνουν να πίνεις καφέ με το τσουβάλι. μπορώ να πιω 6 φλιτζάνια την ημερα με αποβουτυρωμένο gala και ασπαρτάμη όμως πρέπει να πω ότι εδώ καφέ εννοούνε τον στραγγιστό και όχι (φυσικά) ελληνικό η στιγμιαίο. Το περίεργο επίσης είναι πως εδώ δεν έχουν "καθολου" στο διαιτολόγιο αλεσμένη τροφή. από το ζωμό ("μαμακια" σου λένε να ποιείς knorr κύβους εγώ θα βράζω κοτοπουλάκι και θα το κάνω στο multi) σου λένε πως πρέπει να μασάς πολύ καλά..το παράδειγμα ήταν : μια φέτα ψωμί σε μιση ώρα να το κατανάλωσης. το ψωμί εδώ το κόβουν σε μηχάνημα στους φούρνους και είναι λεπτό σαν τις φέτες για tost ίσωςς και λεπτότερο.
αυτά τα ξέρω γιατί μας έδωσαν ένα παράδειγμα τις διατροφής μας μετά την επέμβαση αφού πρέπει να παρακολουθήσουμε ένα group therapy με διαιτολόγο και ψυχολόγο πριν την επέμβαση για δυο συνεδρίες όλοι όσοι έχουν πάρει το ok.
08-07-2012, 22:15 #25
Είναι πραγματικά ότι σου πει ο γιατρός. Εμένα μου είπε μόνο ντεκαφεϊνέ για 15 μέρες -νομίζω, θα ξαναρωτήσω-. Γάλα ΟΧΙ. Μου είπε ότι μπορώ να βάλω στο καφέ αλλά να το αποφεύγω γενικά τις πρώτες μέρες. Να το αντιμετωπίζω σαν στερεά τροφή. Απόψε μόνο μου είπε να πιω λίγο γάλα, και γενικά να αρχίσω να πίνω. Δεν μου απαγόρευσε καθόλου τη ζάχαρη, αφού μου είχε πει ότι μπορώ να πιω τα έτοιμα ice tea του εμπορίου. Προσωπικά δεν έβαλα τίποτα με ζάχαρη στο στόμα μου αλλά αυτό είναι άσχετο...
Στα φόρουμ γενικά βρίσκουμε άπειρες πληροφορίες, καλό είναι να συζητάμε με τον γιατρό μας τις απορίες μας. Και να ακολουθούμε τις οδηγίες κατα γράμμα.
09-07-2012, 10:01 #26
Originally posted by Ninap
Το περίεργο επίσης είναι πως εδώ δεν έχουν "καθολου" στο διαιτολόγιο αλεσμένη τροφή. από το ζωμό ("μαμακια" σου λένε να ποιείς knorr κύβους εγώ θα βράζω κοτοπουλάκι και θα το κάνω στο multi) σου λένε πως πρέπει να μασάς πολύ καλά..το παράδειγμα ήταν : μια φέτα ψωμί σε μιση ώρα να το κατανάλωσης. το ψωμί εδώ το κόβουν σε μηχάνημα στους φούρνους και είναι λεπτό σαν τις φέτες για tost ίσωςς και λεπτότερο.
αυτά τα ξέρω γιατί μας έδωσαν ένα παράδειγμα τις διατροφής μας μετά την επέμβαση αφού πρέπει να παρακολουθήσουμε ένα group therapy με διαιτολόγο και ψυχολόγο πριν την επέμβαση για δυο συνεδρίες όλοι όσοι έχουν πάρει το ok.
09-07-2012, 10:28 #27
καλημερα defiant κ καλη εβδομαδα.Εγω εχω κανει σλιβ περιπου 5 μηνες τωρα.Για μια εβδομαδα επινα μονο υγρα τα οποια σουρονα να μην υπαρχει τιποτα..μετα μια εδβομαδα αλεσμενα ...αν κ το κοτοπουλο το μασαγα παρα μα παρα πολλες φορες γιατι το ειχα αλεσει κ δεν μου αρεσε η υφη του..την τριτη εβδομαδα μπηκα στις μαλακες τροφες οπου βλεπε μπιφτεκι, κοτοπουλο κ τα μασαγα πολυ καλα ομως..Οντως εδω στο φορουμ μας βοηθανε παρα πολυ αλλα κ το τι λεει ο καθε γιατρος ειναι αυτο που πρεπει να ακολουθεις.Καφε ηπια μετα απο ενα μηνα κ επειδη με πειραξε αργησα να ξαναπιω
09-07-2012, 19:30 #28
Καλησπερα στα φρεσκοχειρουργημενα μας παιδια!!
Η δικη μου διατροφη ηταν και ειναι ιδια με αυτη που ανεφερε το αγγελουδακι μονο που εμενα μου εδωσαν χαμομηλι την 3 μερα, μου εκατσε σαν πετρα μεχρι την επομενη και απο τοτε δεν ξαναηπια χαμομηλι μεχρι τωρα, 3 μηνες μετα!
Αρχικα μπολικους ζωμους κρεατων διπλοΣΟΥΡΩΜΕΝΟΙ για να μην υπαρχει τιποτα μεσα, νερο, γαλα, χυμο (βρασε αχλαδι, μηλο, και οτι αλλο φρουτο θεσ, αστο να κρυωσει και πιεσ το, ειναι πολυ γκυκο και εμενα δεν μου αρεσε, επαιρνα καμια φορα αμιτα μοσιον που δεν εχει ζαχαρη και χαμομηλι που οπως ειπα δεν επινα. Οι φυσικοι χυμοι απαγορευονται διοτι ειναι πολυ οξυνοι για το στομαχακι μας! Επιπλεον δεν ειναι οτι σου δινουν καποια αξια στην διατροφη σου αρα καλητερα οι ζωμοι κρεατων και λαχανικων. Φιδε, σουρωμενο χωρις το μακαρονι και χωρις αλατια πιπερια μου εδωσαν στο νοσοκομειο, το ειχα ονομασει η γκουρμε σουπα μαζι με την Καλλιοπη απο εδω και εννοειτε δεν την εφαγα γιατι ηταν τελειως χαλια!
Ακομα δεν εχω φαει φιδε, ειναι πολυ λεπτος και λεω να τον αφησω για αργοτερα.. Αλλα κια μονο που τον θυμαμαι μου ερχεται μια αναγουλα! Να πω οτι εγω εχω κανει μπαι πας αλλα ο γιατρος μου δινει την ιδια διαδροφη και στους 2!
Στις πολτοποιημενες τροφες ειχα βραστα λαχανικα και κρεατα επισης και ζελε χωρις ζαχαρη που ηταν 1000 φορες πιο γλυκος απο αυτον με την ζαχαρη και ουτε αυτος δεν μου αρεσε, δοκιμασα μια φορα και αυτο ηταν! Μασαγα τα παντα 100 φορες διοτι αμα τα εκανα οντως πολτοποιημενα δεν μου αρεσε η υφη, η γευση και η μυρωδια τους! Μετα στις μαλακες τροφες δοκιμαζα σιγα σιγα τα παντα!! Εφαγα φακες αλλα τις μασησα παρα πολυ καλα μην μου κατσει καμια, επεισης πολτοποιημενες δεν τις δοκιμασα αλλα ειχα φαει πιο παλια, βγαινει βελουτε η σουπα και ειναι ωραια.. Βεβαια αλλαξε και η γευση μου μετα την επεμβαση και πλεον δεν μουναρεσουν τα ιδια με παλια π.χ τα γλυκα και οι σοκολατες! Ο.ο
Ακομα ομως τρελενομαι για σαλατες!
Α! Η πρωτη σουπα που εφαγα, ζωμο δηλαδη ηταν απο γιουβαρλακια, με αυγολεμονο, ρωτησα τον γιατρο και μου ειχε πει οκ, αν και ηταν απειροελαχιστο γιατι η μαμα μου φοβοταν με το λεμονι μην παθω τιποτα! Αλλα και χωρις που εφαγα ηταν πολυ ωραιο!
Τωρα ειμαι στον 3 μηνα και 10 μερες, πριν απο 3 μερες δοκιμασα γαριδες βραστες, μου εκατσαν πολυ καλα, ξεφλουδισα 5 (με το ξεφλουδισμα που κανω εγω ηταν κανονικα 3!) εφαγα τις 3 γαριδες και εσκασα!
Α! Μην ζυγιζεσαι καθε μερα.. Τωρα εισαι ακομα φουσκωμενη απο την απαμβαση και θα εχουν μεινει και οι οροι λογικα.. Πινε οσο πιο πολυ νερο μπορεις να πηγαινεις τουαλετα να τους αποβαλεις και σε λιγο καιρο δεν θα πιστευεις στα ματιΑ σου!!!
09-07-2012, 22:25 #29
Originally posted by monadiki1
καλημερα defiant κ καλη εβδομαδα.Εγω εχω κανει σλιβ περιπου 5 μηνες τωρα.Για μια εβδομαδα επινα μονο υγρα τα οποια σουρονα να μην υπαρχει τιποτα..μετα μια εδβομαδα αλεσμενα ...αν κ το κοτοπουλο το μασαγα παρα μα παρα πολλες φορες γιατι το ειχα αλεσει κ δεν μου αρεσε η υφη του...
Originally posted by -wow-
Α! Μην ζυγιζεσαι καθε μερα.. Τωρα εισαι ακομα φουσκωμενη απο την απαμβαση και θα εχουν μεινει και οι οροι λογικα.. Πινε οσο πιο πολυ νερο μπορεις να πηγαινεις τουαλετα να τους αποβαλεις και σε λιγο καιρο δεν θα πιστευεις στα ματιΑ σου!!!
09-07-2012, 23:54 #30
Defiant sorry κιολας ομως με τον φιδε δεν κερδιζεις τιποτα.φαε εστω τον ζωμο η προσπαθησε να φας πολυ μαλακο καλα βρασμενο ασπρο ψαρι που δεν χρειαζεται να το αλεσεις αν εχεις μπει στα αλεσμενα.μια καλη λυση ειναι το κατικι δομοκου αν δεν εχει θεμα με τη λακτοζη.η ακομα και γιαουρτι.επισης ο τονος με λιγη βραστη πατατα πατημενος καλα με το πηρουνι ειναι οκ.πρεπει να παιρνεις οσο περισσοτερη πρωτεινη μπορεις.
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση