Results 31 to 45 of 54
Thread: Sleeve και μετεγχειρητική δίαιτα
-
10-07-2012, 04:54 #31
Συμφωνω με την Λιλα! Στα λεω να τα ακουω και εγω! Εχω ακομα θεματακι με το κρεας (ποτε δεν ημουν φαν!) αλλα το ξεπερναω σιγα σιγα..
Στο εξωτερικο για παραδειγμα Αμερικη που εψαξα πινουν και πρωτεινικα σεικ τον πρωτο καιρο αλλα στο youtube ενας για περαδειγμα τα επινε και 2 χρονοα μετα την επεμβαση.. Ακομα λεω απο την μια να πρω και εγω, δεν χανω κατι.. Απο την αλλη ολα αυτα τα σκευασματα καλυτερα ειναι απο την φυσικη τροφη; Οχι.. Αλλα ακομε ειμαι σε διλημμα...
Ασε τους φιδεδες, ειναι λες και πινεις, οχι λες, πινεις το νερο που βραζεις τα μακαρονια!! Δεν προσφαιρει απολυτως τιποτα!
Καλυτερα δοκιμασε βραστα λαχανικα και κρεατα.. Ψαρι οπως ειπε η Λιλα! Εμενα την μια φορα μου εκατσε στην αρχη κι ολας μια χαρα το ψαρι, την δευτερη φορα που εφαγα, τελειωσα το 1/2 ενος μικρου φιλετου γυρω στα 40-60γρ το υπολογιζω ψημενο με ζουμια και μου εκατσε σαν πετρα στο στομαχι!!
Τωρα σιγα σιγα δοκιμαζε και βλεπε πως σου καθονται τα φαγητα! Και εγω σε αυτο το σημειο ειμαι! Και θα ξαναδοκιμασω ψαρι αν και δεν μου αρεσει καθολου σε κανενα μηνα απο τωρα! Παντα να ξαναδοκιμαζεις τα φαγητα που δεν σου καθονται καλα ενα μηνα μετα γιατι πολλα αλλαζουν σε ενα μηνα!!
Ακομα θυμαμαι που με μια κουταλια του γλυκου χαμομηλι νομιζα οτι ειχα φαει ενα ταψι μπακλαβα!!
Και τωρα μονο αν φαω γυρω στα 80-100γρ σουπας θα ειμαι σε φαση πωωω εχω σκασει!! Χιχιχιχιχιχ
Φεκες δε, παιρνω και ενα τοσοσοδουλικο κομματακι φετα και τις τυρανναω επι ωρα!!!! Χαχααχαχαχ
- 11-07-2012, 06:57 #32
Originally posted by defiant
Με τη δικη σου λογική πρέπει να ακολουθούμε ακόμα και τις καταφανώς λανθασμενες συμβουλές ετσι ώστε αν προκύψει κάτι, να έχουμε κάποιον υπεύθυνο. Μα εκεί είναι το θέμα; Στον ποιον θα μαλώσουμε μετά; Το θέμα είναι να μην προκύψει γιατί, αν προκύψει, μπορει να είναι μοιραίο (βλ. φιδέ και ειλεό).
13-07-2012, 12:52 #33
Originally posted by lila198621
Defiant sorry κιολας ομως με τον φιδε δεν κερδιζεις τιποτα.φαε εστω τον ζωμο η προσπαθησε να φας πολυ μαλακο καλα βρασμενο ασπρο ψαρι που δεν χρειαζεται να το αλεσεις αν εχεις μπει στα αλεσμενα.μια καλη λυση ειναι το κατικι δομοκου αν δεν εχει θεμα με τη λακτοζη.η ακομα και γιαουρτι.επισης ο τονος με λιγη βραστη πατατα πατημενος καλα με το πηρουνι ειναι οκ.πρεπει να παιρνεις οσο περισσοτερη πρωτεινη μπορεις.
13-07-2012, 13:08 #34
Originally posted by -wow-
Συμφωνω με την Λιλα! Στα λεω να τα ακουω και εγω! Εχω ακομα θεματακι με το κρεας (ποτε δεν ημουν φαν!) αλλα το ξεπερναω σιγα σιγα..
Στο εξωτερικο για παραδειγμα Αμερικη που εψαξα πινουν και πρωτεινικα σεικ τον πρωτο καιρο αλλα στο youtube ενας για περαδειγμα τα επινε και 2 χρονοα μετα την επεμβαση.. Ακομα λεω απο την μια να πρω και εγω, δεν χανω κατι.. Απο την αλλη ολα αυτα τα σκευασματα καλυτερα ειναι απο την φυσικη τροφη; Οχι.. Αλλα ακομε ειμαι σε διλημμα...
Σίγουρα όλα αυτά τα πρόσθετα δεν είναι καλύτερα από την τροφή, το θέμα όμως είναι αν μπορείς να πάρεις τόση πρωτεΐνη μόνο από την τροφή εφόσον τρως πλέον τόσο λίγο. Οι γυναίκες πρέπει να παίρνουν γύρω στα 40-60 γρ. πρωτεΐνη την ημέρα. Σκέψου ότι ένα μέτριο μπούτι κοτόπουλο έχει γύρω στα 10 γρ. πρωτεΐνη. 100 γρ. στήθος κοτόπουλο έχουν 30 γρ. ενώ 100 γρ. μαγειρεμένο ψάρι έχει 22. Αν μπορείς να φας τις ποσότητες που απαιτούνται, τότε δεν χρειάζονται τα πρόσθετα.
Παρεμπιπτόντως, οι αμερικανοι όχι μόνο παίρνουν πρωτεΐνη σε πρόσθετα αλλά και βιταμίνες.
Τροφές υψηλές σε πρωτεΐνη
13-07-2012, 13:23 #35
Originally posted by stelios
Το θέμα δεν είναι ποιον θα μαλώσουμε,αλλά σκέψου τι αλυσίδα θα προκύψει αν ακολουθήσει κάποιος κάτι από εδώ και δεν το κάνει πχ σωστά, ή το φάει ενώ υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που δεν γνωρίζουμε ή και ο ίδιος δεν γνωρίζει και συμβεί κάτι:γιατί το έφαγες;θα ρωτήσει ο ντόκτορ;το είδα ότι το δίνουν πχ στο Ρίο και μετά δημιουργούντια εντυπώσεις,το διαβάζει κάποιος άλλος,το μεταφέρει παραφρασμένο κοκ
Η ενημέρωση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
13-07-2012, 14:04 #36
Originally posted by defiant
Originally posted by Ninap
Το περίεργο επίσης είναι πως εδώ δεν έχουν "καθολου" στο διαιτολόγιο αλεσμένη τροφή. από το ζωμό ("μαμακια" σου λένε να ποιείς knorr κύβους εγώ θα βράζω κοτοπουλάκι και θα το κάνω στο multi) σου λένε πως πρέπει να μασάς πολύ καλά..το παράδειγμα ήταν : μια φέτα ψωμί σε μιση ώρα να το κατανάλωσης. το ψωμί εδώ το κόβουν σε μηχάνημα στους φούρνους και είναι λεπτό σαν τις φέτες για tost ίσωςς και λεπτότερο.
αυτά τα ξέρω γιατί μας έδωσαν ένα παράδειγμα τις διατροφής μας μετά την επέμβαση αφού πρέπει να παρακολουθήσουμε ένα group therapy με διαιτολόγο και ψυχολόγο πριν την επέμβαση για δυο συνεδρίες όλοι όσοι έχουν πάρει το ok.
ναι defiant μου, το group therapy έχει αυτό το σκοπό. να μας προετοιμάσει ψυχολογικά αλλα και να εμπεδώσουμε το πως θα τρώμε από δω και πέρα. την δεύτερη μέρα υψής μας έκαναν και μέτρηση του μυϊκού ιστού μας με ένα μηχάνημα. φαντάζομαι θα το παρακολουθούν και αυτό γιατί εδώ δεν δίνουν πρωτεϊνούχο ρόφημα όπως στην ελλάδα.
στην ελλάδα όπου έχω συζήτηση με πολλά κορίτσια εδώ στο φόρουμ με την ίδια επέμβαση γκαστικό bypass δηλαδή και για αυτό ξέρω πως η διατροφή είναι διαφορετική. εδώ τρώνε πολύ ψωμί πχ το μεσημέρι τρώνε ψωμί, σαντουιτσάκια σπιτικά δηλαδή δεν τρώνε φαγητό όπως εμείς. επίσης χάριν ευκολίας σου λένε pies knorr. είπα τις διαιτολόγου εγώ όμως : καλά μας λέτε να πιούμε knorr. το knorr είναι παστωμένο στο αλάτι και το αλάτι δεν επιτρέπεται σε μεγάλες δόσης. γιατί το κάνετε αυτό? ποια είναι η δυσκολία να βράσεις λίγα λαχανικά και λίγο κρεατάκι και να ποιείς αυτό το ζωμό? δεν απάντησε..και οι άλλες του group δεν ξέρουν αγγλικά και δεν καταλάβαιναν τι έλεγα φυσικά.μου είπε μονο ναι εσύ κανε έτσι αλλα το knorr είναι εύκολο. lol επίσης δεν δίνουν καθόλου λυόμενη τροφή από τον ζωμό πας κατευθείαν στο μάσημα
επίσης δίνουν βιταμίνες εφ ορου ζωής
εσύ πως πας μετά την επέμβαση? σε ποια μέρα είσαι τώρα?
14-07-2012, 00:46 #37
Καλημερα και απο μενα σε ολους και καλες κατηφορες στους φρεσκοχειρουργημενους!
Εκανα sleeve στις 8 Ιουνιου 2012 και ενα μηνα και κατι μερες μετα ειμαι - 12 κιλα ξεκινωντας απο τα 118,9, η διατροφη μου ως τωρα ηταν τις πρωτες δεκα μερες μονο υγρά χωρις καφε και χυμο πορτοκαλι, τις επόμενες 14 μέρες αλεσμένα και τωρα έχω μπει στα μαλακά τρόφιμα για άλλες 14 μέρες.
Τρωω περίπου 2 με 3 γεύματα των 4-5 μπουκιών την ημέρα και τα υπολοιπα είναι υγρά.
Παρόλα αυτα η ζυγαρια μου κολλησε εδω και μια εβδομαδα, πιστευετε ότι κάνω κάτι λαθος απο τις προσωπικές σας εμπειριες ή ειναι φυσιολογικο αυτό?
Επίσης γνωρίζω πως κάθε οργανισμος είναι διαφορετικος αλλα πιστευετε οτι η απώλεια μου είναι καλή για το χρονικο διάστημα που έχει περασει?
Ευχαριστω πολύ.
Φιλια
Μαρια
14-07-2012, 04:04 #38
Καλως ηρθες Μαρια!!! Η απωλεια σου ειναι μια χαρα για τον 1ο μηνα!
Ισως θα επρεπε να κανεις πιο πολλα γευματα, εμενα μου ειχαν να τρωω καθε 3 ωρες αν και δεν μπορουσα να το κανω αυτο.. Τρωγε ισως 2-3 μπουκιες ανα 3 ωρες καλυτερα, να μην αφηνεις το στομαχι σου αδειο.. Τα λεω σε εσενα να τα ακουω και εγω!!
Ωραια που μπηκες στις μαλακες τροφες ε;
Και για το κολλημα τις ζυγαριας ειναι φυσιολογικο οπως ειπες ο καθε οργανισμος αντιδραει διαφορετικα! Οπως και να εχει τα κιλα θα τα χασεις!!!
14-07-2012, 15:17 #39
Καλώς ήρθες στην παρέα μας Maroulita. Η απώλεια των κιλών σου είναι πολύ καλή και μην ανησυχείς που κόλλησε η ζυγαριά, αυτό το παθαίνουμε όλοι, είναι η φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού που χάνει ξαφνικά πολλά κιλά. Με τη ριζική αλλάγή της διατροφής σου και τη γρήγορη απώλεια των κιλών ο οργανισμός σου νοιώθει πως απειλείται και κλειδώνει για λίγο το λίπος για να μπορέσει να επανέλθει, δεν έχει να κάνει με εσένα και τίποτα να μην τρως πάλι δεν χάνεις γραμμάριο για όσο ο οργανισμός σου προσπαθεί να επανέλθει. Αυτό δεν κρατάει πολύ, σύντομα θα αρχίσεις να χάνεις και πάλι βάρος. Αυτό θα ξανασυμβεί κι αργότερα γι'αυτό κάθε φορά που κολλάει η ζυγαριά να μην ανησυχείς, σε λίγο θα ξεκολλάει πάλι. Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου.
14-07-2012, 17:09 #40
Να ειστε καλα κοριτσια γιατι ειχα αρχισει να απογοητευομαι και να νομιζω οτι μαλλον κατι κανω λαθος η τρωω πολυ :bouncy:
Σας ευχαριστω πολυ
14-07-2012, 17:29 #41
maroulita, είναι πολύ καλή η απώλεια σου, εγώ ξεκίνησα 114,4 και τομ πρωτο μηνα έχασα 10 κιλα, και μετά 5 ανά μήνα, ώσπου κάποια στιγμή έχανα αργα. Όμως κάθε οργανισμός λειτουργεί διαφορετικά και μην κολλάς σε νούμερα, τα συχνά γεύματα βοηθούν το μεταβολισμό και σίγουρα η επέμβαση θα είναι μεγάλος σύμμαχός σου! Καλή συνέχεια!
14-07-2012, 22:17 #42
Ευχαριστω Μακ μου, και συγχαρητηρια για την απωλεια σου.
Απλα ξερεις μερικες φορές με παιρνει λιγο απο κάτω ισως γιατι ειχα ακουσει απο καποια αλλα παιδια για μεγαλυτερες απώλειες που είχαν τον πρωτο μήνα και φοβαμαι ότι ο δικός μου ο ρυθμος θα είναι πολύ αργος (και λόγω υποθυροειδισμού), σαν να κανω πάλι διαιτα με την διαφορα βεβαια ότι αυτην τη φορα δεν πεινάω. Προσπαθώ να το δω θετικα αλλα και αυτη η εχθρική ζυγαρια δεν βοηθαει :smilegrin:
14-07-2012, 22:28 #43
Maroulita συνήθως όσο πιο πολλά κιλά έχει κάποιος τόσα περισσότερα χάνει τον πρώτο καιρό, δηλαδή κάποιος που είναι 150 κιλά μπορεί να χάσει 15-20 κιλά τον πρώτο μήνα ενώ κάποιος που είναι 100 κιλά μπορεί να χάσει 10 κιλά. Δε συμφωνώ με την εχθρική ζυγαριά που λες γιατί 12 κιλά σε έναν μήνα είναι πολύ δύσκολο για να μην πω ακατόρθωτο να τα χάσουμε μόνο με δίαιτα, ενώ με το σλιβ ούτε που το καταλαβαίνεις πως τα χάνεις χωρίς πείνα και στέρηση. Εδώ και 1 χρόνο που έκανα το σλιβ η ζυγαριά έγινε για πρώτη φορά στη ζωή μου η καλύτερή μου φίλη.
14-07-2012, 22:35 #44
Μακαρι Τζινα μου να ειμαι σε θεση να πω και εγω το ιδιο καποια στιγμή.
14-07-2012, 22:41 #45
Μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά. Είσαι στην αρχή ακόμα και είναι λογικό να έχεις απορίες και ανησυχίες αφού τώρα μαθαίνεις να ζεις με τα νέα δεδομένα. Ο καιρός περνάει γρήγορα και θα δεις ότι ούτε που θα καταλάβεις για πότε αδυνάτισες! Με λίγο υπομονή και επιμονή θα τα καταφέρεις.
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση