Results 1 to 15 of 22
Thread: Όταν η δίαιτα γίνεται υπερβολή
-
19-07-2012, 21:50 #1
Όταν η δίαιτα γίνεται υπερβολή
Ένα ενδιαφέρον άρθρο που εξηγεί για πιο λόγο οι περισσότεροι από εμάς από τη στιγμή που αποφασίσαμε να κάνουμε την πρώτη μας δίαιτα ουσιαστικά δεν σταματήσαμε ποτέ...
Το αποτέλεσμα; Όλο και περισσότερα κιλά να στοιβάζονται πάνω στο σώμα μας και να επιβαρύνουν την σωματική και ψυχική υγεία μας.
Όταν η δίαιτα γίνεται υπερβολή
- 19-07-2012, 22:20 #2
Δύο πράγματα κρατάω ως θέματα που συνήθως δε περιγράφονται ετσι όμορφα και απλά:
1. Η άσκηση που πρέπει να κάνουμε παράλληλα με τη διατροφή μας δε γίνεται για να χάσουμε πιο γρήγορα, η συνεισφορά της είναι μικρή έτσι κι αλλιώς, αλλά για να χάνουμε κυρίως λίπος και να διατηρούμε τη μυική μας μάζα.
2. Η δουλειά στη ψυχολογία μας είναι πια για μένα το πιο σημαντικό, μόνο έτσι εχουμε πιθανότητες να διατηρήσουμε την απώλεια.
Ενδιαφέρον άρθρο Εli και ευνόητο για όλους, thanks!
19-07-2012, 22:38 #3
Σε ευχαριστώ Φίλλιπε μου το βρήκα και εγώ εξαιρετικά ενδιαφέρον γι αυτό και το έκανα αυτόνομο τόπικ. Πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων παλεύουν για να χάσουν βάρος ταυτίζεται με αυτά που γράφονται τόσο καθαρά και ευνόητα στο συγκεκριμένο άρθρο.
Συμφωνώ με την σύνοψη σου και προσθέτω τον επίλογο του άρθρου που αποτελεί και τον πυρήνα της επιτυχίας για όποιον θέλει να χάσει βάρος υγιεινά και να το διατηρήσει:
"Συμπερασματικά λοιπόν, επιτυχία, δεν είναι να αποφασίσεις το «από Δευτέρα δίαιτα» αλλά μέσα από αναθεώρηση των κινήτρων και των στόχων, να πετύχεις μια διατροφική αποκατάσταση και βελτίωση στον τρόπο ζωής. Το σημαντικό δεν είναι πόσα κιλά, τελικά, θα χάσει κάποιος, αλλά το τι θα κερδίσει μέσα από αυτήν τη διαδικασία. Σίγουρα, η νίκη αυτή, πρέπει να περιλάμβάνει μια υγιή σχέση με το φαγητό και μια νέα διατροφική κουλτούρα, σύμμαχο της υγείας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής."
19-07-2012, 22:45 #4
Όσο για την άσκηση να προσθέσω ότι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι, και το έχω κάνει και εγώ στο παρελθόν είναι ότι την θυμόμαστε μόνο όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος, ενώ κανονικά θα έπρεπε να αποτελεί αναπόσπαστο καθημερινό κομμάτι της ζωής μας, είτε κάνουμε δίαιτα είτε όχι. Προάγει την υγεία μας σωματική και ψυχική και μας βοηθάει να διατηρούμε ένα χαμηλότερο σωματικό βάρος. Παράλληλα μας δίνει ζωντάνια και ενεργητικότητα και κατά ένα περίεργο τρόπο μας ξεκουράζει.
Με λύπη μου διαπιστώνω ότι έχουμε κολλήσει τόσο πεισματικά στους καναπέδες μας που είναι πολυ δύσκολο να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Εγώ ακόμη το παλεύω και μία κερδίζω και μία χάνω, αλλά δεν το βάζω κάτω και προσπαθώ να βρίσκω τρόπους να κινούμαι περισσότερο και να ασκούμαι με όποιο τρόπο μπορώ.
20-07-2012, 16:55 #5
Πολύ καλό το άρθρο από ένα πολύ καλό σαιτ, νομίζω ότι όλοι καθρεπτιστήκαμε μέσα από το άρθρο....
Ελη η παράγραφος που αναφέρεις όντως σε κάνει να θες να την ξαναδιαβάσεις μπας και την εμπεδώσεις.... πας ακόμα στο γνωστό μας διαιτολόγο ?
20-07-2012, 17:06 #6
Αλαλουμάκι μου τι κάνεις; Σε χάσαμε βρε ψυχή! Εύχομαι να είσαι καλά
Από τον συγκεκριμένο διαιτολόγο δεν θα σταματήσω αν δεν αποκαταστήσω πλήρως τις διατροφικές μου ισορροπίες, απλά πλέον έχοντας πάρει αρκετή γνώση πορεύομαι πιο αυτόνομα έχοντας την υποστήριξη του και μία παρακολούθηση μία φορά το μήνα ή λίγο συχνότερα αν το έχω ανάγκη.
Αυτή η παράγραφος συνοψίζει την προσπάθεια που κάνω πάνω από ενάμιση χρόνο τώρα και πίστεψε με ακόμη δυσκολεύομαι να την κάνω πράξη σε κάποιες φάσεις. Όσο περνάει ο καιρός όμως νιώθω όλο και πιο καλά.
23-07-2012, 14:45 #7
Καλά είμαι, δεν σας ξεχνώ, απλώς έχω πολύ δουλειά και είναι αδύνατον να παρακολουθήσω το ΑΛΑΛΟΥΜ τόπικ είστε καταιγιστικές και υπέροχες !!!!!!
Είναι καλύτερο πάντως να προσπαθείς έστω και με «διαλείμματα» παρά να τα παρατάς, τουλάχιστον νοιώθεις καλύτερος άνθρωπος και σίγουρα κάθε φορά κάτι μένει Ελπίζω να κανονίσουμε κάτι και να ξαναβρεθούμε ???
23-07-2012, 15:22 #8
to link εμενα μου βγαζει error :\
27-07-2012, 13:55 #9
Ciciliana μου δεν ξέρω γιατί σου βγάζει error το Link. Μόλις το δοκίμασα και ανοίγει η ιστοσελίδα. Μήπως να καναδοκιμάσεις;
Αλαλουμάκι μου και εγώ θα χαρώ να τα ξαναπούμε. Δεν πειράζει που δεν είσαι συχνά στην παρέα μας, χαίρομαι που μας θυμάσαι όμως και μπαίνεις που και που να λες ένα γεια. Και εγώ αν είχα πολλές υποχρεώσεις δεν θα ήμουν τόσο συχνή πελάτης, αλλά η ανεργία μου δίνει πολύ ελεύθερο χρόνο. Ελπίζω να αλλάξει αυτό σύντομα... Φιλιά πολλά και να είσαι καλά ότι και να κάνεις!
27-07-2012, 14:02 #10
Originally posted by alalumaki
Είναι καλύτερο πάντως να προσπαθείς έστω και με «διαλείμματα» παρά να τα παρατάς, τουλάχιστον νοιώθεις καλύτερος άνθρωπος και σίγουρα κάθε φορά κάτι μένει Ελπίζω να κανονίσουμε κάτι και να ξαναβρεθούμε ???
Δεν είμαι πλέον ανυπόμονη, δεν αγχώνομαι, πρώτη μου προτεραιότητα είναι να είμαι καλά κάθε μέρα και να μην περιμένω να γίνω καλά όταν θα αδυνατίσω...
27-07-2012, 14:08 #11
Αυτός είναι και ο πιο υγιής και σωστός τρόπος σκέψης, αλλά νομίζω ότι είναι πιο δύσκολος? συνήθως κάνουμε 2 εβδομάδες δίαιτα και μετά υπερφαγικό?. Νομίζω ότι η αρχή είναι να κοπούν τα υπερφαγικά, για όσους κάνουν?
Και εμένα επειδή δε μου βγαίνει τελικά με τις δίαιτες προσπαθώ να κάψω τα υπερφαγικά μέσα από έναν τρόπο διατροφής που μάλλον μου πάει καλύτερα.
27-07-2012, 14:20 #12
Αλαλουμάκι μου και εμένα μου πήρε πολύ καιρό να φύγω από τον παλιό τρόπο σκέψης μου, είναι μία νοοτροπία που την έχτισα σιγά σιγά και μετά από πολυ κόπο και προσπάθεια. Τα υπερφαγικά είναι μεγάλη πληγή και για μενα και ευτυχώς σιγά σιγά κατάφερα να τα περιορίσω στο ελάχιστο. Δυστυχώς τα υπερφαγικά επεισόδια είναι σαν την λερναία ύδρα. Οφείλονται σε τόσους πολλούς και διαφορετικούς λόγους που όποιο κεφάλι και να κόψεις άλλα δύο εμφανίζονται.
Η λύση είναι να εξαλείψεις αρχικά τον παράγοντα σωματική - βιολογική πείνα με σωστή θρέψη και μετά να καταπιαστείς με το ψυχολογικό κομμάτι που είναι και το πιο δύσκολο. Την θρέψη μπορούμε να την βελτιώσουμε σημαντικά μέσα σε λίγους μήνες, αλλά το ψυχολογικό κομμάτι θέλει χρόνια προσπάθεια και θέληση για αυτοβελτίωση.
27-07-2012, 14:54 #13
Εγώ παιδιά τρώω κανονικά και κανω γυμναστική 2-2.5 ώρες τη μέρα, σίγουρα 1 ώρα διάδρομο και παραπάνω όσο μπορώ
δεν πεινάω, τρώω απ ολα εκτός τσιμπολογήματα και απ εξω.. δεν μπορω να κανω διατροφή διατροφή, θέλω κ το παγωτάκι μου που κ που κ το κάτι λιπαρό
Αν μπορείτε να γυμνάζεστε καθημερινά, και καλό στον ευατό σας θα κάνετε και θα χάσετε γρηγορότερα τα κιλά!
27-07-2012, 15:28 #14
Σίγουρα η γυμναστική είναι ένας πολύ καλός τρόπος να βελτιώσεις το σώμα σου, αλλά 2-2,5 ώρες γυμναστική ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα, προσπαθώ να βρω χρόνο το πολύ 30 λεπτά για να βγω έξω να περπατήσω και αυτό δεν το καταφέρνω πάντα.....
27-07-2012, 15:31 #15
Κάρεν μεγάλη υπόθεση η γυμναστική! Εγώ δυσκολεύομαι να το κάνω ρουτίνα αν και το προσπαθώ κατά καιρούς και μάλιστα αξιοπρεπώς με ποδήλατο ή γυμναστήριο κτλ. Απλά βαριέμαι εύκολα να πάρει. Πάντως η άσκηση σε οποιαδήποτε μορφή της, έστω και ένα απλό περπάτημα καθημερινά κάνει μεγάλη διαφορά στη διάθεση μου και στο να ελέγχω καλύτερα την διατροφή μου. ʼσε που μου δίνει και πολύ ενέργεια. Ωστόσο το 2 - 2.5 ώρες κάθε μέρα το βρίσκω κάπως υπερβολικό. Εγώ θα ήμουν ευτυχισμένη αν μπορούσα να αφιερώνω καθημερινά 1 ώρα από τη ζωή μου σε οποιαδήποτε δραστηριότητα. Στόχος μου είναι να κάνω την άσκηση καθημερινή συνήθεια και ανάγκη για μία ζωή....
Μπράβο σου που έχεις καταφέρει να βάλεις την άσκηση στην ζωή σου και εύχομαι να καταφέρεις να κρατήσεις αυτή την υπέροχη συνήθεια για πάντα
Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα?
30-07-2025, 04:06 in Με καφέ και συμπάθεια....