Results 1 to 12 of 12
-
24-07-2012, 17:20 #1
Διαβήτης, δυσλιπιδαιμία και επεμβάσεις απώλειας βάρους
Παιδιά, γειά σας.
Πριν από ένα μήνα περίπου υποβλήθηκα σε επέμβαση sleeve για απώλεια βάρους αλλά και για να απαλλαγώ από βαρβάτη υπέρταση, διαβήτη τύπου ΙΙ, χοληστερίνη, και πολύ ανεβασμένα τριγλυκερίδια. Κι αν όχι να απαλλαγώ, τουλάχιστον να βελτιώσω σημαντικά την κατάσταση.
Αυτή τη στιγμή ο διαβήτης μου, που πριν ήταν κατά μέσο όρο 450 την ημέρα, έχει πέσει στα ανώτατα φυσιολογικά επίπεδα, 110-120, και σπανίως πάει λίγο παραπάνω. Η υπέρταση εξαφανίστηκε και, καθώς απέφυγα το αλάτι τις 3 εβδομάδες που είμαι εκτός νοσοκομείου, έχω αρχίσει πλέον να ανησυχώ για υπόταση.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει στο φόρουμ κανείς διαβητικός που να μπορεί να μου πει τι αποτελέσμα είδε με τον διαβήτη του μετά από από απώλεια βάρους. Προσωπικά, είμαι μόνο ένα μήνα εγχειρισμένη και οι υδατανθρακες που παίρνω είναι ελάχιστοι έως καθόλου, γι' αυτό αναρωτιεμαι αν αυτός είναι ο λόγος που έχουν πέσει τόσο δραματικά τα επίπεδα σακχάρου μου. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, μήπως αλλάξει η κατάσταση όταν μπουν οι υδατανθρακες στη διατροφή μου ή αν τελικά η απώλεια βάρους μειώσει την ινσουλινοαντοχή μου και μπορέσω να διατηρήσω τον διαβήτη μου σε χαμηλά επίπεδα χωρίς χρήση φαρμάκων.
- 24-07-2012, 18:50 #2
Καλησπέρα Defiant. Εγώ είμαι διαβητική και κάνω ινσουλίνη από 18 χρονών, τώρα είμαι 42. Εχω κάνει sleeve εδώ και 13 μήνες και ο διαβήτης μου είναι καλά ρυθμισμένος αφού τρώω όπως ακριβώς χρειάζεται, δηλαδή συχνά και μικρά γεύματα. Εχω γλυκοζυλιωμένη 6,2. Ξέρω ότι στο γαστρικό by pass λόγω της δυσαπορρόφησης μπορεί να εξαφανιστεί τελείως ο διαβήτης, όμως δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να γίνει με το sleeve. Επειδή έχεις τον τύπο 2 και προφανώς παίρνεις χάπια ίσως να μπορέσεις να τον ρυθμίσεις μόνο με τη διατροφή του sleeve χωρίς φάρμακα. Κακώς δεν τρως υδατάνθρακες, πρέπει καθημερινά εκτός από την πρωτείνη, που θα παίρνεις από το κρέας και τα γαλακτοκομικά να τρως φρούτα και λαχανικά, όσο γίνεται βέβαια, αλλά και υδατάνθρακες, λίγο πουρέ ή πατάτα ή μία φρυγανιά ή ρύζι ή μακαρόνια. Προσπάθησε όσο μπορείς να βάλεις και τους υδατάνθρακες στη διατροφή σου. Εύχομαι πραγματικά να σε βοηθήσει η απώλεια βάρους και η διατροφή του sleeve και να μην ταλαιπωρείσαι πλέον με τον διαβήτη.
25-07-2012, 13:20 #3
Tzina εγώ θέλω να σε ρωτήσω poses μονάδες έβαζες? poses φορες τι μέρα και poses βάζεις τώρα και poses φορες τι μέρα?
defiant νομίζω πως όπως είπε και η Τζίνα θα τον ρύθμισις τον διαβήτη με τι διατροφή αφού έχεις τύπου 2
25-07-2012, 13:49 #4
Καλησπέρα Ninap. Κάνω κάθε βράδυ την 24ωρη ρυθμιστική ινσουλίνη (Lantus) και τώρα κάνω 10 μονάδες από 30 μονάδες που έκανα όταν ήμουν παχιά. Και κάνω την ταχείας δράσης ινσουλίνη (Apidra) πριν από τα γεύματα, δηλαδή συνήθως 5 φορές την ημέρα. Συνολικά κάνω 6 ενέσεις την ημέρα εκτός αν θελήσω να φάω κάτι παραπάνω ή δεν φάω ένα γεύμα οπότε αυξάνονται ή μειώνονται αντίστοιχα οι ενέσεις. Οι μονάδες που κάνω είναι ανάλογα με το τι θα φάω, αν το γεύμα μου περιλαμβάνει πολλούς υδατάνθρακες ή γλυκό κάνω παραπάνω φυσικά. Μπορώ να σου πω στο περίπου όμως ότι πριν το πρωϊνό, το δεκατιανό και το απογευματινό γεύμα κάνω 4-6 μονάδες και πριν το μεσημεριανό και το βραδινό 8-12 μονάδες. Ως παχιά έκανα δύο με τρεις φορές περισσότερες μονάδες ινσουλίνη. Το γεγονός όμως ότι τώρα είμαι στο φυσιολογικό μου βάρος και τρώω αναγκαστικά μικρές ποσότητες φαγητού κάθε φορά με έχει κάνει να μειώσω, ευτυχώς, τις πολλές μονάδες ινσουλίνης.
25-07-2012, 14:24 #5
και εγώ 5 φορες κάνω δυο φορες την αργή (novorapid) και 3 την γρηγορη (insulatard) αλλα εγώ χτυπάω 50 μονάδες εκαστη φορα ..για αυτό και πήρα τόσα κιλά (από 95 έφτασα 127 σε περίπου 7 μήνες).συν με το γεύμα και το δείπνο παίρνω και eucreas" (χάπια) κάνει ινσουλινοαντίσταση" ο οργανισμός μου
ελπίζω να βάζο 10 και εγώ μετά την επέμβαση αλλα εγώ θα κάνω γαστρικό bypass ίσος axx ίσος μειώσω και τις φορες που θα κάνω...:
uzzled:
uzzled:
uzzled:
την 24ori δεν την ξέρω εγώ έχω την 12oriι αργή
25-07-2012, 14:48 #6
Ninap κι εγώ πριν χρόνια έκανα τη 12ωρη την Protaphane αλλά μετά βγήκε η Lantus που είναι 24ωρη κι έτσι γλύτωσα μία ένεση την ημέρα.
25-07-2012, 19:00 #7
θα ρωτήσω για την 24οροι και εγώ την επομενη φορα που έχω ραντεβού..το βάλαμε για τον σεπτέμβη ούτος ώστε να έχω κάνει την επέμβαση και να δούμε τι γίνετε
μακάρι να γλυτώσω Παναγίτσα μου.
25-07-2012, 19:10 #8
Ninap σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου με την επέμβαση που θα κάνεις να γλυτώσεις όχι μόνο από τα πολλά κιλά αλλά και από τον διαβήτη μιά για πάντα.
25-07-2012, 23:55 #9
Originally posted by ΤΖΙΝΑ
Καλησπέρα Defiant. Εγώ είμαι διαβητική και κάνω ινσουλίνη από 18 χρονών, τώρα είμαι 42. Εχω κάνει sleeve εδώ και 13 μήνες και ο διαβήτης μου είναι καλά ρυθμισμένος αφού τρώω όπως ακριβώς χρειάζεται, δηλαδή συχνά και μικρά γεύματα. Εχω γλυκοζυλιωμένη 6,2. Ξέρω ότι στο γαστρικό by pass λόγω της δυσαπορρόφησης μπορεί να εξαφανιστεί τελείως ο διαβήτης, όμως δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να γίνει με το sleeve. Επειδή έχεις τον τύπο 2 και προφανώς παίρνεις χάπια ίσως να μπορέσεις να τον ρυθμίσεις μόνο με τη διατροφή του sleeve χωρίς φάρμακα. Κακώς δεν τρως υδατάνθρακες, πρέπει καθημερινά εκτός από την πρωτείνη, που θα παίρνεις από το κρέας και τα γαλακτοκομικά να τρως φρούτα και λαχανικά, όσο γίνεται βέβαια, αλλά και υδατάνθρακες, λίγο πουρέ ή πατάτα ή μία φρυγανιά ή ρύζι ή μακαρόνια. Προσπάθησε όσο μπορείς να βάλεις και τους υδατάνθρακες στη διατροφή σου. Εύχομαι πραγματικά να σε βοηθήσει η απώλεια βάρους και η διατροφή του sleeve και να μην ταλαιπωρείσαι πλέον με τον διαβήτη.
Έπαιρνα χάπια για κάμποσα χρόνια αλλά το ζάχαρό μου παρέμενε αρρύθμιστό. Να σκεφτείς ότι είχα γλυκοζυλιωμένη 12. Λίγες μέρες πριν από την επέμβαση ξεκίνησα ινσουλίνη, Lantus και Apidra. Δεν πρόλαβε να ρυθμιστεί βέβαια. Ελπίζω να μη χρειαστεί να επιστρέψω στην ινσουλίνη.
25-07-2012, 23:57 #10
Originally posted by Ninap
θα ρωτήσω για την 24οροι και εγώ την επομενη φορα που έχω ραντεβού..το βάλαμε για τον σεπτέμβη ούτος ώστε να έχω κάνει την επέμβαση και να δούμε τι γίνετεμακάρι να γλυτώσω Παναγίτσα μου.
26-07-2012, 00:16 #11
Defiant αν κατάλαβα καλά τώρα έχεις κόψει τελείως την ινσουλίνη και το προσπαθείς μόνο με τη διατροφή σου; Είσαι σε συνεννόηση με το διαβητολόγο σου;
26-07-2012, 13:52 #12
Defiant αν αυτή η αυτός ο/η διαβητολόγος που έχεις βλέπει πως δεν ρυθμίζεσαι με τα χάπια και δεν σε περνάει στην ινσουλίνη μάλλον πρέπει να βρείς άλλον γιατρό..αν πάλι το κανεις μονη σου λυπάμαι κοριτσάκι μου μα πρέπει να αρχίσεις την ινσουλίνη δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος..αν δηλαδή με την διατροφή που κανεις τώρα και πάλι δεν πέφτει το ζάχαρο σου στα "φυσιολοκα" επίπεδα και η γλυκοζυλιωμένη σου είναι τόσο υψηλή είναι εξαιρετικά "επικδινο" για την υγεία σου να μην πω για την ζωή σου (είτε έκανες την επέμβαση είτε όχι). μίλησε σε παρακαλώ με τον γιατρό σου...:love:
Δεν κάνω τίποτα
13-06-2025, 01:39 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή