Results 1 to 7 of 7
-
01-08-2012, 21:13 #1
ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ???
ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ ΗΜΟΥΝ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΠΑΧΟΥΛΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΚΙΛΑΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΑ....ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠ ΟΤΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ...ΜΑΝΑ,ΠΑΤΕΡΑ,ΘΕΙΟΥΣ Κ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ...ΠΑΛΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΑΜΒΑΝΑ Κ ΠΟΛΥ ΥΠΟΨΙΝ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΕΝΑΜΗΣΙ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ...
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΕΒΑΛΑ 38 ΚΙΛΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΥΡΟΕΙΔΟΥΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΔΙΕΓΝΩΣΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ...ΜΟΛΙΣ ΓΕΝΝΗΣΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΕ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ Κ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ 33 ΚΙΛΑ...ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΚΟΥΡΑΓΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΑ,ΟΠΟΤΕ ΤΗΝ ΞΕΚΙΝΑΩ ΤΗΝ ΧΑΛΑΩ ΠΑΝΤΑ,ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΚΙΟΛΑΣ Κ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΜΟΥ ΣΤΟΧΟ....ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΑΛΛΑ 15 ΚΙΛΑ...ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΑ ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΩ Κ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΠΟΙΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ???ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ???ΔΕΝ ΜΕ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΕΤΣΙ
- 01-08-2012, 21:15 #2
ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ 75 Κ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ 60....ΕΧΩ 1,63 ΥΨΟΣ...ΕΧΩ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΧΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ-ΨΩΜΑΚΙΑ-ΜΠΟΥΤΙΑ...ΑΥΤΑ!!!
01-08-2012, 21:32 #3
ΚΑΝΕΙΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ??ΑΔΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ??
02-08-2012, 08:56 #4
Καλημερα Jule και καλωσόρισες στο φόρουμ :)
Έχεις δώσει μεγάλο αγώνα μέχρι τώρα και διαβάζω ότι έχεις δεχτεί μεγάλη πίεση για να χάσεις το βάρος σου. Πιστεύω ότι καταρχάς χρειάζεται να πάρεις λίγο χρόνο και να δεις τα πράγματα λίγο πιο ψύχραιμα. Έχεις ήδη καταφέρει να χάσεις ένα σημαντικό αριθμό κιλών και θα έπρεπε για αυτό να νιώθεις πολύ περήφανη. Όσο καιρό είμαι μέσα στο φόρουμ δεν έχω διαβάσει για κάποιον, τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, που πήρε κάποιο σκεύασμα και να βοηθήθηκε από αυτό. Δεν σου κρύβω ότι είμαι αρνητική ως προς την λήψη τέτοιου είδους σκευασμάτων καθώς ακόμη και να σε βοηθήσουν παροδικά να χάσεις κάποιο βάρος δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν να το διατηρήσεις κιόλας, εκτός αυτού πιστεύω ότι προκαλούν ανισορροπίες στον μεταβολισμό μας όπως και οι χημικές δίαιτες με αποτέλεσμα να μην μπορείς να διατηρήσεις μελλοντικά την απώλεια σου.
Θα σου πρότεινα αν θέλεις να ξοδέψεις κάπου τα χρήματά σου να τα ξοδέψεις σε φυσικά συμπληρώματα διατροφής που θα ενισχύσουν την θρέψη σου, άρα θα βοηθήσουν και στην μείωση μελλοντικά υπερφαγικών επεισοδίων, αλλά και σε κάποια φυσική δραστηριότητα που σε ευχαριστεί. Πάρε π.χ. ένα ποδήλατο, ή πήγαινε σε ένα κολυμβητήριο, κάνε πιλάτες, γιόγκα, ζούμπα ή γυμναστήριο κτλ οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Θα νιώσεις έτσι ευεξία και η διάθεση σου θα βελτιωθεί σημαντικά με συνέπεια να μπορείς να διαχειριστείς την απώλεια και την διατήρηση του βάρους σου με μεγαλύτερη ευκολία. Θα αποσυμφορηθείς και από το άγχος που βιώνεις. Προσπάθησε να συμφιλιωθείς με τον εαυτό σου και με το σώμα σου και δούλεψε την σχέση σου με τους γονείς σου και με τον άντρα σου. Δεν είναι φυσιολογικό να σχολιάζουν και να ασκούν πίεση για την απώλεια βάρους. Και εμένα οι γονείς μου και το ευρύτερο οικογενειακό μου περιβάλλον σχολίαζαν το βάρος μου και ασκούσαν μεγάλη πίεση στο να κάνω δίαιτα, το μόνο που κατάφεραν ήταν να με στεναχωρούν και να με οδηγούν προς άκυρες προσπάθειες στις οποίες έχανα μεν βάρος αλλά ποτέ δεν μπορούσα να διατηρήσω :(. Προσπάθησε να βρεις μία ισορροπία στην διατροφή σου και να την διατηρήσεις για το υπόλοιπο της ζωής σου, δεν χρειάζεται ακραία πράγματα για να χάσεις τα τελευταία 15 κιλά, πείσμα και υπομονή θέλει αλλά κυρίως καλή διάθεση και όχι πανικό. Εμένα προσωπικά με έχουν βοηθήσει τα συχνά μικρά γεύματα ανά τρίωρο για να ελέγχω την πείνα μου αλλά και να κρατάω σε υψηλά επίπεδα τον μεταβολισμό μου, ώστε ακόμη και αν περνάω περιόδους που δεν προσέχω τόσο την διατροφή μου να μην βάζω τα κιλά που έχω χάσει. Είναι μία πιο αργή διαδικασία αλλά πιο σταθερή και μου προσφέρει ηρεμία και με κάνει να νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Βρες λοιπόν μία διατροφή που να σε κάνει να νιώθεις καλά, χαρούμενη και ψύχραιμη.
Σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία. Μπράβο σου και πάλι για την μεγάλη ως τώρα προσπάθεια σου :D
02-08-2012, 09:54 #5
Originally posted by jule
ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ ΗΜΟΥΝ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΠΑΧΟΥΛΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΚΙΛΑΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΑ....ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠ ΟΤΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ...ΜΑΝΑ,ΠΑΤΕΡΑ,ΘΕΙΟΥΣ Κ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ...ΠΑΛΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΑΜΒΑΝΑ Κ ΠΟΛΥ ΥΠΟΨΙΝ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΕΝΑΜΗΣΙ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ...
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΕΒΑΛΑ 38 ΚΙΛΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΥΡΟΕΙΔΟΥΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΔΙΕΓΝΩΣΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ...ΜΟΛΙΣ ΓΕΝΝΗΣΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΕ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ Κ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ 33 ΚΙΛΑ...ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΚΟΥΡΑΓΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΑ,ΟΠΟΤΕ ΤΗΝ ΞΕΚΙΝΑΩ ΤΗΝ ΧΑΛΑΩ ΠΑΝΤΑ,ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΚΙΟΛΑΣ Κ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΜΟΥ ΣΤΟΧΟ....ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΑΛΛΑ 15 ΚΙΛΑ...ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΑ ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΩ Κ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΠΟΙΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ???ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ???ΔΕΝ ΜΕ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΕΤΣΙ
Κατά κύριο λόγο. Εγώ θα σου πρότεινα να ξεκουραστείς λίγο από τις δίαιτες.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αρχίσεις να τρως κανονικά αλλά να ελέγχεις καθημερινά το βάρος σου, ώστε να μη βάλεις.
Δηλαδή να αρχίσεις να τρως σωστά, φυσιολογικά χωρίς να πάρεις βάρος. Δε καταλαβαίνω τη είναι αυτή η βιοχημική δίαιτα που έκανες. Ένα παράδειγμα;
Γενικά το σώμα χάνει το καλοκαίρι και βάζει το χειμώνα. Οπότε είναι πιθανό το χειμώνα να πάρεις κάποια κιλά, αν και δε το πιστεύω. Σίγουρα θα είναι πιο δύσκολο να καις λίπος στα κρύα.
Βάλε ένα στόχο να κρατηθείς 2-3 χρόνια εκεί που είσαι τώρα ή πιο κάτω.
Κατά κυριότερο λόγο βρες τι σου φταίει. Δεν είναι δυνατόν να έχεις χάσει 33 κιλά και να μην αντέχεις άλλο τον ευατό σου έτσι. Δε βγάζει κανένα νόημα. Εδώ κι ένα κιλό χάνει κάποιος και παίρνει τα πάνω του. Εσύ θα έπρεπε να πετάς από χαρά τώρα.
02-08-2012, 11:48 #6
:thumbup: giorgosdelta
μια απλή σκέψη, δεν θα χρειαστείς προσπάθεια για να διατηρηθείς στα φυσιολογικά κιλά? Εάν τώρα έχεις εξαντληθεί ψυχικά (το πιο σημαντικό) και σωματικά πώς θα μπεις στην διαδικασία να χάσεις αλλά και να κρατήσεις τα ίδια κιλά?
Επίσης να σε ρωτήσω κάτι, τι είναι η βιοχημική δίαιτα? Από αυτές που την βγάζεις με ζουμιά? Σου την έγραψε ο διαιτολόγος ή σταμάτησες αυτή του διαιτολόγου? Που την βρήκες?
Από αυτά που λες συμπαιραίνω ότι έχεις πιεστεί να χάσεις βάρος από τους τριγύρω σου, όλοι το παθαίνουμε λίγο ή πολύ, από λίγους ή από πολλούς, υπήρχε ένα νήμα όπου το υπέρβαρο άτομο βαλόταν από τους γονείς της, αλλά δεν μπόρεσα να το βρω τώρα, εάν ψάξεις λίγο στο φόρουμ θα το βρεις
Ξεκίνησα από τα 135, έκανα διάφορες δίαιτες και κατανάλωσα διάφορα σκευάσματα που φυσικά ξαναπήρα τα κιλά. Το πρόβλημα είναι ότι κουράζεις τον οργανισμό σου και κουράζεσαι και ψυχολογικά, δες εδώ Πειράματα ασιτίας
Τί μπορείς να κάνεις για να νιώσεις καλύτερα? Ψυχικά και σωματικά?
Για τον καθένα μας είναι διαφορετικό. Πριν την εγκυμοσύνη τί έκανες?
Προσπάθησε να ξαναβρεις τον εαυτό σου. Συνήθως τον χάνουμε ενώ κυνηγάμε υποχρεώσεις ή ενώ προσπαθούμε να ευχαριστήσουμε άλλους. Ξεχνάμε τι μας άρεσε εμάς, μόνο εμάς.
Ξεχνάμε πως να είμαστε εγωιστές και να κοιτάμε την πάρτη μας μαζί με το να προσέχουμε τους άλλους. Μια φυσιολογική δόση εγωισμού είναι απαραίτητη.
Εδώ υπάρχουν νήματα για δυσκολία απώλειας βάρους λόγω θυροειδούς εάν θέλεις να γράψεις
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=5913
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=5712
Προσωπικά, όταν αισθάνομαι κουρασμένη με τις αλλαγές που έχω φέρει στην ζωή μου (είτε κάποιου είδους γυμναστική είτε κάποια αλλαγή στην διατροφή μου) πατάω pause για λίγο, ας πάρω και λίγα κιλά από αυτά που έχω χάσει, το βασικό είναι να βρω τη δύναμη να κρατηθώ περίπου στα ίδια (να μην κάψω αυτά που έχτισα) και εάν στο μέλλον νιώσω καλά να τα χάσω.
Όταν λες "δεν με αντέχω άλλο έτσι" τί εννοείς?
Να βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη με παραπανίσια κιλά?
Να ακούς τα σχόλια της οικογένειας σου?
Να έχεις χαμηλότερη ποιότητα ζωής λόγω κιλών?
Να αισθάνεσαι τρομερές τύψεις λόγω του ότι έπεσες με τα μούτρα στο φαγητό?
Όλα τα παραπανω ξεκινάνε από ελαφρώς διαφορετική αιτία.
Φυσικά όλοι οι υπέρβαροι τα νιωθουμε, άλλο πιο πολύ άλλο πιο λίγο, αλλά ίσως εσένα να σε ενοχλεί ένα από αυτά περισσότερο
Προσπάθησε να διαιρέσεις τα μέτωπα, να καταλάβεις τα συναισθήματα σου, να διαγνώσεις τι σε έκανε να νιώσεις χώμα κάθε φορά και αντιμετώπισε την αιτία (τους άλλους, τον καθρέφτη, τη βουλιμία, την κακή ποιότητα ζωής, την κούραση) αλλά προσπάθησε να μην αυτομασιγώνεσαι και να μην νιώθεις ότι δεν αντέχεις τον εαυτό σου. Κρίμα δεν είναι? 30 κιλά κατάφερε και έχασε! :wow:
02-08-2012, 13:38 #7
Εδώ είναι ένα ενδιαφέρον νήμα Ρατσισμός από άτομα της οικογένειας
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....