Results 1 to 15 of 72
-
04-08-2012, 19:10 #1
Γιατί κάνετε χειρουργικές επεμβάσεις;
Γιατί κάνετε ή θέλετε να κάνετε χειρουργικές επεμβάσεις; Δεν είναι πολύ καλύτερο να κάνετε μια υγιεινή διατροφή;
Μπήκα σήμερα στο forum και πραγματικά σοκαρίστηκα. Τα μισά post είναι για επεμβάσεις και αυτοί που τα γράφουν τα περιγράφουν ότι θα τους αλλάξει την ζωή και άλλα τέτοια...
Υποτίθεται ότι η επέμβαση θα σας μειώσει την όρεξη; Μα αυτά που τρώμε δεν τα τρώμε επειδή πεινάμε. Τα τρώμε επειδή είμαστε λιχούδηδες. Κανένας "χοντρός" δεν έχει πει ποτέ "έφαγα 3 μπριζόλες με μια γαβάθα αγγουροντομάτα κι έσκασα". Όλοι λέμε "έφτιαξα ένα τσιζκέικ και το έφαγα μόνος μου" ή πήρα δυο πίτσες special και τις καθάρισα αλλά το τελευταίο κομμάτι δεν το έφαγα από τις τύψεις".
Πως βοηθάνε τα μανίκια, δαχτυλίδια, μπαλόνια (δεν τα ξέρω απλά από αυτά που είδα εδώ). Ειλικρινά δεν έχω καμία πρόθεση να "την πω" σε κανέναν από εσάς απλά μου δημιουργήθηκε ένας πολύ έντονος προβληματισμός. Κυρίως επειδή διαπίστωσα και μια τάση στο forum να προβάλλονται οι επεμβάσεις ως "λύση" στο πρόβλημα της παχυσαρκίας. Εγώ θεωρούσα μέχρι τώρα ότι αφορούσαν ενα πολύ μικρό ποσσοστό ανθρώπων με πολύ μεγάλα προβλήματα αλλά βλέπω ότι έχουν γίνει μόδα.
Ειλικρινά και με πολύ αγάπη για ανθρώπους που έχουν το ίδιο πρόβλημα με μένα θα ήθελα να το συζητήσουμε.
- 04-08-2012, 19:39 #2
γιατι δεν μας λες λιγο για τον εαυτο σου???ποσα κιλα εισαι ποσα θες να χασεις
04-08-2012, 20:16 #3
γεια σου rocket
καλως ηρθες !
λες πως κανουμε διαφημηση στις επεμβασεις απλα δεν ειναι ετσι
εδω εχουμε μαζευτει πολλοι που εχουν κανει επεμβαση και βοηθαει ο ενας τον αλλο!
οσο για την υγεινη διατροφη δεν αντιλεγω αλλα ειναι παρα πολυ δυσκολο να χασεις 60-70 και ισως παρα πανω κιλα με τη διατροφη
και εγω τουλαχιστον δε ξερω κανενα ατομο να εκανε επεμβαση για να χασει 20-25 κιλα!
04-08-2012, 20:20 #4
mermaid... ετσι κι αλλιως παντως η διατροφη αλλαζει... ειτε μπεις στη διαδικασια βαριατρικης επεμβασης ή οχι.
Δεν καταλαβαινω αυτο που λες 60-70 κιλα δε χανονται με διατροφη...
04-08-2012, 22:26 #5
Φιλε Ροκετ υπαρχουν καποια ατομα που κανουν επεμβαση ελαφρα την καρδια κ αλλα οπως εγω που το ψαχνουν παρα πολυ καιρο.Χειρουργηθηκα την περασμενη εβδομαδα κ πραγματι ειδα ανθρωπους που δεν ηξεραν καν τι επεμβαση εκαναν.Εχω χασει απο 4-5 φορες τα κιλα μου τις 3 τουλαχιστον απο 50-55 κ ειμαι σε μια ηλικια που δεν ειχα ξανα αντοχη να τα χασω για να τα ξαναπαρω γιατι ξερεις οτι οπως λενε οι στατιστικες μονο ενα 2-3% αυτων που κανουν διαιτα κρατουν το ελλατωμενο βαρος τους τελικα.Μαλιστα απο το φοβο να μην τα ξαναπαρω εκανα οχι σληβ που θα ηθελα αλλα μικρο μπαι πας που εχει δυσαπορροφηση κ θα με βοηθησει μελλοντικα οταν αρχισω να τρωω παλι κανονικα κ θα ειμαι επιρρεπεις κ παλι στις κακες συνηθειες.
Σου ευχομαι καθε επιτυχια στην προσπαθεια σου κ περιμενουμε να μας πεις για σενα.
05-08-2012, 01:00 #6
εγω ακομη δεν νομιζω οτι καταλαβα τι διαφορα εχει η διατροφη απο τη βαριατρικη... αφου παλι διατροφη αναγκαζεσαι να κανεις....
05-08-2012, 01:21 #7
lila198621, δεν έχει σημασία πόσα κιλά είμαι ούτε πόσα (ή αν) θέλω να χάσω. Εγώ ρώτησα κάτι συγκεκριμένο πώς δηλαδή "δουλεύουν" αυτές οι μέθοδοι και τι περιμένει κανείς από αυτές Π.χ. σου μικραίνουν το στομάχι και δεν μπορείς να φας πάνω από μια ποσότητα άρα αυτός που την κάνει περιμένει ότι θα χορταίνει με πολύ λίγη ποσότητα. Αν μου απαντόυσες κάτι τέτοιο θα μπορούσα να αναφέρω κάποιους προβληματσμούς (μπορεί παιδαριώδεις) που έχω.
mermaid, ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να χάσεις 60-70 κιλά αλλά είναι πιο εύκολο να χάσεις 30 αν αν είσαι 150 παρά να χάσεις 30 αν είσαι 120. Εννοώ σαν άνθρωποι πρέπει να βάζουμε τους στόχους μας εκεί που πρέπει. Στα 150 κιλά δεν πρέπει να βάζεις στόχο τα 80 σε ένα χρόνο...
Γλαύκη εσύ έκανες πρόσφατα επέμβαση αλλά το λες ότι φοβάσαι τις κακές συνήθειες. Δεν μπορώ να σε καταλάβω γιατί εγώ ποτέ δεν είχα (πλάκα κάνω)! Επειδή είδα ότι την έκανες πρόσφατα θα ήθελα να μου πεις οτι "ιδανικά" θα ήθελες να συμβεί. π.χ. να μου πεις ότι θα ήθελα να τρώω ότι βρεθεί μπροστά μου και να χάνω κιλά..!
Originally posted by ria
εγω ακομη δεν νομιζω οτι καταλαβα τι διαφορα εχει η διατροφη απο τη βαριατρικη... αφου παλι διατροφη αναγκαζεσαι να κανεις....
Σας ευχαριστώ όλους/ες για τα μηνύματα.
05-08-2012, 01:45 #8
χμ..καλησπέρα σε όλους.Ωραίο θέμα θα έλεγα.Εγώ δεν έχω κάνει επέμβαση και δεν το έχω σκεφτεί και ποτέ..Αν εξαιρέσεις έναν παθολόγο, που πριν από 3 χρόνια μου είπε πως θα μου πρότεινε να βάλω στο μυαλό μου την επέμβαση μελλοντικά πάντα(τραγικός κατά την άποψή μου αλλά αυτό δεν έχει σημασία τώρα). Πιστεύω πως ένας άνθρωπος μπαίνει στη διαδικασία να κάνει επέμβαση καθαρά από κούραση.Κάποιος κάνει πολλές πολλές και γενικά πάρα πολλές προσπάθειες στο να χάσει κιλά και έτσι κάποια στιγμή αποφασίζει να κάνει την επέμβαση. Κυρίως υποθέτω από πλευράς ταχύτητας πάνω στο χάσιμο των κιλών.Δηλαδή αν κάνω εγώ 2 χρόνια να χάσω 30 κιλά,λέμε για παράδειγμα,με την επέμβαση κάποιος θα τα χάσει γρηγορότερα.Δε νομίζω όμως ότι είναι θέμα μόδας.Έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον..Θεωρώ πως όλοι έχουμε κάποια όρια.Ακολουθούμε δρόμους στη ζωή μας σύμφωνα με αυτά τα όρια.
Να σας πω,πως ζηλεύω τους ανθρώπους που έχουν κάνει επέμβαση.Ξέρετε έχω την εντύπωση και εγώ και κόσμος πως είναι μία μέθοδος που δεν πρόκειται να σε κουράσει και να σε κάνει να γονατίσεις, όπως η κάθε διατροφή..Αλλά είναι λανθασμένο αυτό που λέω,γιατί διαβάζοντας τόσο καιρό εδώ μέσα τις εμπειρίες όλων, η επέμβαση αποτελεί τη δύσκολη λύση και όχι την εύκολη που πιστεύουμε όλοι..
05-08-2012, 02:02 #9
καλησπερα!
η δικη μου γνωμη τωρα. δεν εχω κανει επεμβαση και ουτε το εχω σκεφτει σαν λυση, γιατι δεν εφτασα στο σημειο να τη χρειαζομαι.
ομως τη θεωρω λυση.
μπορει στην ουσια να ειναι μια διατροφη. ομως καποιοι ανθρωποι που χρονια εχουν ταλαιπωρηθει με την παχυσαρκια δεν εχουν αντοχες για αλλη μια συμβατικη διαιτα. η εχουν κουραστει απο το φαινομενο γιο γιο.
ποτε κανεναν δεν θα διαβασεις να σου λεει '' θα ήθελα να μου πεις οτι "ιδανικά" θα ήθελες να συμβεί. π.χ. να μου πεις ότι θα ήθελα να τρώω ότι βρεθεί μπροστά μου και να χάνω κιλά..!'' οπως λες. νομιζω οτι τα ατομα που καταφευφουν στο χειρουργειο ειναι ταλαιπωρημενα και συνειδητοποιημενα ατομα.
μετα το χειρουργειο ξερουν οτι ποτε δεν θα μπορεσουνε να φανε οτι βρουν μπροστα τους.
τελος παιζει ρολο ποσα κιλα εισαι και ποσα και αν θελεις να χασεις γιατι ειναι αλλο να προσπαθεις να εξηγησεις την ψυχολογια ενος παχυσαρκου ανθρωπου σε καποιον επισης παχυσαρκο η αν μη τι αλλο καποιον που προσπαθει να χασει κιλα και αλλο να προσπαθεις να εξηγησεις την ψυχολογια του παχυσαρκου που καταφευγει σε χειρουργιο σε καποιον που δεν εχει κανενα προβλημα με τα κιλα του και δεν εχει ταλαιπωρηθει με διαιτες. ακομη κι αν αυτος ο καποιος ειναι ''ειδικος''
05-08-2012, 02:22 #10
Originally posted by koritsaki
τελος παιζει ρολο ποσα κιλα εισαι και ποσα και αν θελεις να χασεις γιατι ειναι αλλο να προσπαθεις να εξηγησεις την ψυχολογια ενος παχυσαρκου ανθρωπου σε καποιον επισης παχυσαρκο η αν μη τι αλλο καποιον που προσπαθει να χασει κιλα και αλλο να προσπαθεις να εξηγησεις την ψυχολογια του παχυσαρκου που καταφευγει σε χειρουργιο σε καποιον που δεν εχει κανενα προβλημα με τα κιλα του και δεν εχει ταλαιπωρηθει με διαιτες. ακομη κι αν αυτος ο καποιος ειναι ''ειδικος''
Μου απάντησε ότι δεν χρειάζεται να έχεις σπάσει το χέρι σου για να καταλάβεις πως κάποιος που μόλις το έσπασε σφαδάζει από τον πόνο. Είχε δίκιο! Αισθάνθηκα πολύ βλάκας που το είχα πει (lol)...
05-08-2012, 04:39 #11
Λοιπόν να σου λύσω και εγώ την απορία καλή μου.
εγώ είμαι σε αναμονή για το χειρουργείο
είμαι 41 χρόνο και κάνω διετές από τα 18 μου χρονια...έχασα μέχρι και 35 κιλά κάποια στιγμή και από κει και πέρα έκανα για χρονια ολόκληρα δίαιτα απλά και μονο για να παραμείνω 100 συν πλην. είμαι διαβητική πλέον και ούτε καν με την δίαιτα που κάνω ως διαβητική δεν έχανα. αντίθετος μόλις άρχισα την ινσουλίνη έβαλα 35 κιλά. θα μου πεις γιατί άρχισες ινσουλίνη..γιατί ενώ ήμουν έγκυος έχασα το μωράκι μου και ο λόγος ήταν τα χάπια που έπαιρνα. Μπορείς να γιατρευτείς από το ζάχαρο σε ποσοστά 85%, από τι χοληστερίνη και τριγλυκερίδια 98% οστεοαρθρίτιδα κλπ και τα αποτελέσματα είναι ορατά σε λιγότερο από βδομάδα μετά την επέμβαση.
εγώ προσωπικά δεν έχω αντοχή να κάνω άλλη δίαιτα ούτε και διατροφή άλλη την οποια κάνω λόγο διατροφής για τον διαβήτη..θέλω να μην πεινάω..και ο μονος τρόπος για να μην πεινάω, να γίνω καλύτερα στην υγεία μου, να μείνω έγκυος "γριγοροτεα" και να μην κινδυνεύσω ούτε εγώ ούτε και το μωράκι μου. να μπορώ να peripououme το μωράκι μου χωρίς να κάνω δυο βήματα και να κουράζομαι αλλα ούτε και να έχω τα νεύρα τις δίαιτας είναι η επέμβαση..η επέμβαση σώζει ζωές..για πες σε κάποιον που είναι 350 κιλά να κάνει διατροφή να δεις πως θα σε κοιτάξει...μονο αν έχεις το ίδιο πρόβλημα μπορείς να καταλάβεις και την ψυχολογία μας (τον παχύσαρκων εννοώ) και το γιατί πήραμε αυτήν την απόφαση..άμα ήταν επέμβαση ομορφιάς τα ταμεία δεν θα την είχαν δωρεάν..είναι επέμβαση υγείας...όπως το bypass στους καρδιοπαθείς ..σώζει ζωές..επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μας λες αν εσύ κανεις δίαιτα η τα κιλά σου..εδώ δεν ντρεπόμαστε να πούμε τα κιλά μας για αυτό στηρίζουμε η μια την άλλη και χαιρόμαστε για την απώλεια κιλών όλον. αν πάλι είσαι μια αδύνατη κοπέλα που ποτε δεν είχε θέμα παχυσαρκίας τότε είναι λογικό να ρωτάς μα δεν είναι λογικό να είσαι και σοκαρισμένη
05-08-2012, 10:47 #12
Ninap συμφωνώ απολύτως με αυτά που παραπάνω μας είπες και σύ και η Γλάυκη και τα άλλα παιδιά ίσως η φίλη rocket δεν έχει καταλάβει πως αυτού του είδους οι επεμβάσεις δεν είναι για να βελτιώσουμε την είκόνα μας...αλλά για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.
Όταν είσαι κοντά στα 200 κιλά δεν μπορείς να κάνεις βασικά πράγματα όπως το να κόψεις τα νύχια σου.. να βάλεις τα ρούχα σου... να κουμπώσεις τα παπούτσια σου και τόσα άλλα που κάθε μέρα αντιμετωπίζει ένας παχύσαρκος και που μπορεί ένας φυσιολογικός άνθρωπος να μην έχει σκεφτεί ποτέ.
05-08-2012, 11:29 #13
Originally posted by rocket
Originally posted by ria
05-08-2012, 12:10 #14
Συφωνω απολυτα με αυτα που λεει η Τζινα κ να προσθεσω οτι το Μπαι πας κ η χολοπαγκρεατικη που εχουν συσαπορροφηση βοηθουν τους πιο απειθαρχους να μην ξαναπαχυνουν απαγορευοντας τους να φανε καποιες τροφες.Δηλ ενας με χολοπαγκρεατικη μπορει να φαει 4 αυγα για πρωινο κ 4 μπριζολες για μεσημεριανο κ να μην παχυνει.Αν παει ομως να φαει γλυκο η παιδακια θα παει κατ'ευθειαν στην τουαλετα.
Αν δεν ειχαν σκοπο οι επεμβασεις τοτε δεν θα τις χορηγουσαν ολα τα τα ταμεια.Προσφερουν ποιοτητα ζωης.Ασε που θα πληρωναν μια ζωη φαρμακα για διαβητη,χοληστερινη,τριγλυ κεριδια,πιεση,καρδια κ τοσα αλλα αποτελεσμα της παχυσαρκιας συν 2 επεμβασεις στα γονατα σιγουρα οπως λεει ο παθολογος μου συν ισως 2 επεμβασεις ισχιου αργοτερα.
Αν δεν εχετε υπαρξει παχυσαρκοι δεν μπορειτε να καταλαβετε!βλεπω καποια κοριτσακια εδω που χτυπιουνται για 10-15 κιλα.Για να εχεις να χασεις 50-60 κ παραπανω οπως πολλοι εδω.Στα συν ειναι κ το οτι τα χανεις σε πολυ μικροτερο διαστημα χωρις να το καταλαβαινεις ,Για να σου ελεγαν θελεις 3 χρονια με στερηση?Καποια στιγμη λυγιζεις κ αρχιζει παλι ο φαυλος κυκλος.
Απορω γιατι δεν μας λες για σενα ενω ξερεις τα παντα για εμας.Ειναι ανισο κ κανεις κ κριτικη απο πανω.
05-08-2012, 12:23 #15
Η Τζίνα έδωσε μια απάντηση "και να θέλω δεν μπορώ να κάνω υπερφαγικά" αλλά εγώ ο άσχετος νομίζω ότι τα υπερφαγικά δεν έχουν να κάνουν με πείνες κλπ αλλά με άλλα προβλήματα (ψυχολογικής φύσεως) τα οποία δεν λύνονται με μια εγχείρηση. Επίσης δεν καταλαβαίνω πως μπορείς να χάσεις πολλά κιλά αν τρώς παγωτά και πίνεις κοκακόλες όλη τη μέρα. Δεν έχει διαφορά αν φας μια τούρτα μονοκοπανιά ή αν την φας κατά την διάρκεια της μέρας νομίζω
Σχιζοσυναισθηματική διαταραχή και αγωγή.
25-06-2025, 19:04 in Σχιζοσυναισθηματική Διαταραχή