Results 1 to 3 of 3
Thread: ψυχολογος ή Διαιτολογος???
-
12-08-2012, 18:07 #1
ψυχολογος ή Διαιτολογος???
Καλησπερα σε ολους, μετα απο πολυ καιρο μακρυα σας και χωρις να σας παρακολουθω καθολου (ναι, δεν εμπαινα επιτηδες καθολου) εκανα ενα μικρο ταξιδι, (ενα απο τα πολλα που εχω κανει) αυτην την φορα σε ψυχολογο, οπως καποιοι απο εδω μεσα μου ειχαν προτεινει...
Αποτελεσμα για τον ψυχολογο- μια χαρα παμε μετα απο 1 και χρονο....
Αποτελεσμα για εμενα- Τι μια χαρα??? μονος μου εχασα σε ενα χρονο 7 κιλα και με την βοηθεια του, πηρα σε ενα 1 χρονο 7!!!!!!!!!!!!!! Τελικα τι ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ???? ποιος βοηθαει ποιον? Πριν η αληθεια ειναι οτι το μονο που με απασχολουσε ηταν η διαιτα και ολα τα συναφη... Πλεον ομολογω οτι δεν το σκεφτομαι καθολου αλλα με τον καιρο εχω αρχισει και παιρνω κιλα.... Και τα κιλα μου δεν ειναι για να παιρνω!!!! Ο ψυχολογος λεει οτι ειμαι σε καλη φαση και θελει να συνεχισουμε μεχρι τις γιορτες γιατι τωρα θα αρχισω να χανω... εγω πιστευω οτι χανω το χρονο μου... εσεις τι προτεινεται?
- 12-08-2012, 22:39 #2
προσωπικά πήγα σε ψυχολόγο και με βοήθησε πολύ να καταλάβω τους λόγους για τους οποίους τρώω, τι νομίζω ότι θα καλύψω (το οποίο φυσικά και δεν καλύπτεται με φαί) και να περιορίσω τα υπερφαγικά δραματικά.
ο ψυχολόγος σε βοηθά να βρεις την αιτία του προβλήματος, εάν είναι ψυχολογικής φύσεως (γιατί μπορεί απλά να παίρνεις βάρος λόγω οργανικού προβλήματος, π.χ. θυροειδής, ινσουλινοαντίσταση και ελαφρώς ανεβασμένο ζάχαρο που οδηγεί σε φαύλο κύκλο πείνα-πάχος-πεινα-πάχος).
Ο ψυχολόγος:
1. Δεν κάνει τίποτα για σένα, όλη την δουλειά την κάνεις εσύ στον εαυτό σου (π.χ. μου έδινε πολλές εργασίες για το σπίτι τις οποίες έπρεπε να κάνω και μετά να αξιολογήσω σε βάθος χρόνου πόσο καλή δουλειά έκανα. ΕΓΩ αξιολογούσα όχι αυτός και εάν δεν ήμουν ευχαριστημένη με αυτό που πέτυχα μου έβαζε άλλες εργασίες για να βρω το γιατί), και, 2) ο στόχος της ψυχοθεραπείας είναι η αιτία του eating disorder (εάν συμβαίνει σε εσένα) και όχι το σύμπτωμα, δηλαδή η παχυσαρκία ή το αποστεωμένο σώμα.
επίσης πολλές φορές σκέφτηκα να τα παρατήσω γιατί με έβαζε πραγματικά να "μπω στα βαθιά" κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο ούτε ανώδυνο.
Από την άλλη υπάρχουν πολλοί κακοί ψυχολόγοι, αυτό από φίλη που ανήκει στον κλάδο
Προσωπικά η δική μου εμπειρία από διαιτολόγο δεν φτούρησε. Αλλά ίσως άλλοι διαιτολόγοι να είναι διαφορετικοί και να γινόταν δουλειά με την περίπτωση μου. Δεν μου αρέσει να αποφασίζει άλλος τι θα φάω, πόσο θα φάω και πότε θα φάω, άλλος μπορεί να το βλέπει ως λύτρωση όταν του δίνει κάποιος άλλος συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής.
22-09-2012, 22:16 #3
Οtisia, πολύ ενδιαφέροντα αυτά που έκανες με τον ψυχολόγο!μπορέις να στείλεις στοιχεία ου ώστε να ξεκινήσω?εγώ βλέπω ψυχολόγο αλλά με τα υπερφαγικά δεν έχω δει καμία ουσιαστική βελτίωση!
Ευχαριστώ προκαταβολικά!!
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια