Results 16 to 30 of 114
-
21-08-2012, 22:31 #16
Originally posted by koritsaki
Αγγελικη κι εγω εδω μαζι σου!!! μην εισαι αυστηρη με τον εαυτο σου ομως!!! και να σκεφτεσαι και θετικα!!! οπως μου ειπε η τχινα επειδη στεναχωριομουν που ειμαι ακομα στη δεκαδα των 80.... ''υπαρχει και η δεκαδα των 90!'' μπορουμε να χαιρομαστε τουλαχιστον που δεν ειμαστε εκει!
ουτε εμενα μου αρεσει ο εαυτος μου με τοσα κιλα! δεν αναγνωριζω καν το προσωπο και το χαμογελο μου(με το σωμα εχω ψιλοεξοικιωθει μετα απο χρονια)
λοιπον! εχρεται φθινοπωρο!και το φθινοπωρο για μενα ειναι παντα μιανεα αρχη! σαν να ημουν ακομα σχολειο!!!
παμε μαζι! γερα και δυνατα για αλλαγη τροπου αντιμετωπισης του φαγητου!!!
θα σε παρακολουθω! και επιστρεφω παραυτα και στο δικο μου ημερολογιο, για να μην με κηνυγησει ουτε η βασιλισσα ουτε η γοργονα!!!
- 21-08-2012, 22:39 #17
Σημερινή μερα: Σε γενικές γραμμές καλή, το πρωί βουτηξα τον μικρό και πήγα Γλυφάδα να βγάλω τα φρύδια μου που τα είχα αφήσει να γίνουν σαν του Καραμανλη, εκανα και ένα σουλάτσο να περάσει η ώρα. Γυρίσαμε σπίτι, τον τάισα, τον εβαλα για υπνο (στην μαμά μου) και πήγα για mani & pedi!!! Ναι πλέον δεν είμαι σαν κυράτσα. γύρισα και ενώ είχα στο μυαλό μου ότι θα φάω ένα γεμιστό (μικρουλι) ανακάλυψα ότι όλα τα γεμιστά τα είχε εξαφανίσει ο συμβίος!!!!!! ΕΛΕΟΣ πια!!! δεν λεώ ήταν 4 κομμάτια μικρά αλλά ούτε καν με πήρε ενα τηλ να με ρωτήσει... Anyway μαζεψα τον μικρό και φύγαμε όλοι μαζί για Πόρτο Ράφτη για να δούμε το μελλοντικό μου βαπτιστίρι και την φιλενάδα μου με τον αντρά της, και καπάκι πήγαμε στα Σπάτα να δουμε για έναν φούρνο - θέλει λεει να βάλει δίπλα από το BBQ για να ψήνουμε (δουλεια δεν είχε ο διάολος λεω εγω....)
Πάμε και για απολογισμό:
Πρωί: 1 φλ. γάλα & 1/2 toast
Ενδιάμεσα: 1 φέτα καρπούζι
Μεημεροαπόγευμα: Σαλάτα Καισαρα (από ΑΒ), 1 επιδόρπιο γάλακτος Junior
Ενδιάμεσα: 1 freddo cappucino
Βράδυ: Ρύζι με λαχανικά και curry.
21-08-2012, 22:40 #18
καλα μη μου λες εμενα!!! οπως εχεις δει στο τικερακι μου τα εχω πατησει κι εγω στο παρελθον! και μου ειχε ερθει ταμπλας οταν το ειδα! ειμαι και κοντη, 1,64 και ειναι ακομα χειροτερα!!!
αλλα να σου πω? 2 κιλα παω 2 κατω δεν θα κολλησουμε εκει!!!
ακου τι λεω!
να βαζουμε μικρους στοχους, 2,5 κιλα τη φορα και να προσπαθουμε στην αρχη μονο για αυτο!
εγω το ξεκινησα την προηγουμενη βδομαδα που ημουν 86,5 κι ετσι εχω στοχο τα 84!
και λεω, ελα μωρε! δεν εχω και πολλα να χασω! και κοροιδευω τον εαυτο μου και περνω θαρρος!!!
στο θεμα του μικρου τωρα!!!
το αντιθετο παρα σαν πατημα θα επρεπε να τον χρησιμοποιει ο αντρας σου! τι θα πει εκοψε το γαλα σ αυτη την ηλικια?? και μαλιστα αντ αυτου τρωει γλυκα?? κι ο αντρας σου το τροφοδοτει αυτο με το να φερνει κι αλλα γλυκα στο σπιτι??
εσεις ξερετε ποσο κακο κανουν τα γλυκα! το παιδι δεν ξερει! πρεπει να τον προστατεψετε!!
πως πηγε η διατροφη σημερα??
21-08-2012, 22:45 #19
Με το μικρό το θέμα του γάλακτος το συζήτησα με τον γιατρό του και μου είπε ότι δεν είναι σοβαρό αρκει να τρώει καλά (φαγητό) και να του κρύβω ασβεστιο σε μορφή που να του αρέσει (πχ τυρι το οποίο λατρευει ευτυχως). Επίσης επιδή είναι τσιλιβιθρα και γενικά εχουμε θέματα με το φαγητό και πρέπει κάπως να βάζει θερμίδες από το να μην φάει κατι ας φάει γλυκο... ευτυχώς δεν έχει κόψει ακόμα το φρούτο!!!! αλλά το τέρας δεν θέλει να φαει 2 φορές την ημέρα!!!
21-08-2012, 22:46 #20
Originally posted by koritsaki
πως πηγε η διατροφη σημερα??
21-08-2012, 22:57 #21
τι να πω? το δεν πινει γαλα αλλα τρωει τυρι ειναι λογικο.
αλλα το να τρωει γλυκα για θερμιδες δεν νομιζω πως ειναι. μπορει παλι να τρωει τυρι...
βεβαια αν του βαλεις μπροστα του ενα παγωτο η ενα κομματι φετα, φυσικα το παγωτο θα φαει γιατι ειναι παιδι.
αλλα αν ειναι τοσο λιποβαρης που ο παιδιατρος λεει ναι στα γλυκα, τοτε οκ!
τοτε οντως πρεπει να μαθεις εσυ να τους αντιστεκεσαι οταν τα εχεις μπροστα σου!
καλα πηγε η μερα σου! μπραβο!!
21-08-2012, 23:02 #22
δυστυχώς δεν έχουμε επιλογες με τον συγκεκριμενο μικρο!!! μετά από πολλές συζητήσεις και επειδη τώρα αρχισε να μασαει (βαριόταν μέχρι τώρα) μας είπε ο doctor να τρώει ότι ζητάει.... σε κανα χρόνο από τώρα θα στώσει με την διατροφή του!
21-08-2012, 23:47 #23
Αγγελικη δεν ξερω πως ακριβως το ειπε ο γιατρος αλλα νομιζω οτι δεν ειναι σωστο να τρωει πολλα γλυκα το παιδι κ μαλιστα με σοκολατα.Θα εθιστει , θα ζηταει συνεχεια γλυκο κ θα κοψει κ το λιγο φαγητο που τρωει.Ασε που το γλυκο του μπορει να ειναι μια κρεμα καραμελε η αλλη κρεμα που εχει γαλα η ενα σπιτικο κεικ.Σε κανενα χρονο θα σας εκβιαζει με το θεμα του φαγητου να του κανετε τα χατηρια!Εχω κακη πειρα απο το γιοκα μου που ηταν σα σπιρτοξυλο ,πολυ ψιλος κ φυσικα λιγοφαγος.
22-08-2012, 01:47 #24
καλε μη στεναχωριέστε...μέχρι τα 7.5 και εγώ 15 κιλά ήμουν με δίναν τα ορεκτικά σιρόπια με τι σέσουλα...σαν παιδάκι από τι ζιμπάμπουε ήμουν...τι κατάλαβε η μαμά μου που "στεναχοροτανε"? εκεί που με έλεγε φάε..βαρέθηκε να μου λέει τα επόμενα 33 χρονια..μην trws
22-08-2012, 11:42 #25
Originally posted by Γλαύκη
Αγγελικη δεν ξερω πως ακριβως το ειπε ο γιατρος αλλα νομιζω οτι δεν ειναι σωστο να τρωει πολλα γλυκα το παιδι κ μαλιστα με σοκολατα.Θα εθιστει , θα ζηταει συνεχεια γλυκο κ θα κοψει κ το λιγο φαγητο που τρωει.Ασε που το γλυκο του μπορει να ειναι μια κρεμα καραμελε η αλλη κρεμα που εχει γαλα η ενα σπιτικο κεικ.Σε κανενα χρονο θα σας εκβιαζει με το θεμα του φαγητου να του κανετε τα χατηρια!Εχω κακη πειρα απο το γιοκα μου που ηταν σα σπιρτοξυλο ,πολυ ψιλος κ φυσικα λιγοφαγος.
22-08-2012, 22:05 #26
Κουράστηκα σήμερα... λίγο η πίεση στην δουλεια, λίγο η ζέστη, λίγο οι δουλειες του σπιτιου, ελιώσα. Αυρίο ξέρω ότι θα είναι μια πολυ δυσκολή μέρα. Μπαίνει ο μπαμπάς μου χειρουργείο και δεν έχω πολυ καλό προαίσθημα για αυτό το θεμα.....
Τεσπα.... όλα να πανε καλά και να βγεί σιδερένιος ο πατερούλης μου!!!!
Διατροφη
Πρωί: 1 φλ. γάλα 1/2 toast
Μεσημεριανό: 1 toast και καρπούζι
Απόγευμα: καρπούζι
Βράδυ: Κοτόπουλο φούρνου, 5 κομ. πατάτα, ντομάτα και 1 μπουκιά φέτα!
Ακόμα δεν έχω πιει αναψυκρικό και νομιζω ότι θα το αποφύγω σήμερα. Αν και θέλω κάτι γλυκο.... ίσως αργότερα 1 σοκολατάκι υυγείας! θα δουμε!
23-08-2012, 00:08 #27
Αγγελικούλα εύχομαι να πάνε όλα καλά με το χειρουργείο του μπαμπά σου και να αναρρώσει γρήγορα. Κράτα μας ενήμερους.
23-08-2012, 00:14 #28
Αγγελικη καλη επιτυχια στην επεμβαση του μπαμπα!Να εχεις θετικη ενεργεια.Ολα καλα θα πανε!
23-08-2012, 00:34 #29
Καλη επιτυχια στην επεμβαση.Θα χαρω να βγει το προαίσθημα σου λαθος...και ετσι θα γινει.
23-08-2012, 01:33 #30
Γειά σου Αγγελικούλα μου!Καιρό έχουμε να τα πούμε και πέφτω στο τόπικ αυτό...
Αρχικά πολύ καλή επιτυχία στην αυριανή επέμβαση του μπαμπάκα σου!
Μη δίνεις βάση σε αρνητικές σκέψεις,που βαφτίζεις αρνητικό προαίσθημα.
Καμιά φορά η αγάπη για τους σημαντικούς μας και η αναμενόμενη ανησυχία μας
για κείνους,ειδικά όταν συμβαίνει κάτι που χρήζει προσοχής-καλή ώρα-μας μπερδεύουν...
Ξεκίνα αύριο τη μέρα σου με χαμόγελο και βαθειά πίστη πως όλα θα πάνε μια χαρά!
The first day of the rest of my life!!!
Στα δικά μας τώρα...Κάθε μέρα είναι η πρώτη της υπόλοιπης ζωής μας.Κάθε μέρα έχουμε την ευκαιρία
να λάμψουμε,να δημιουργήσουμε θαύματα...Κι αν κάποια αναπόφευκτα υστερήσει για τους δικούς της λόγους
δεν ακυρώνουμε όσες υπέροχες μεσολάβησαν,δε μηδενίζουμε κοντέρ,διαγράφοντας κομμάτια του εαυτού μας.
Ο,τι είμαστε σήμερα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο ως συνέχεια του όλου μας κι έτσι θα το πάμε μέχρι τέλους.
Δε θα ήθελα να παρασυρθείς σε βαρύγδουπες δηλώσεις,που πιέζουν και διαιωνίζουν βασανιστικούς φαύλους κύκλους.
Ας πούμε λοιπόν πως η Αμερικανιά αυτή απλά κρύβει τη διάθεση μας να προσανατολιστούμε σοβαρότερα στα καλύτερα μας
χωρίς μασγτίγια αν στρέψουμε προς στιγμή το κεφάλι αλλού,χωρίς να διακόψουμε την αλυσσίδα της ζωής μας,ώστε να μπορούμε
να κατανοήσουμε τα σημερινά γιατί,να αυτοπαρατηρηθούμε,ν'αλλάξο υμε,όπου δείχνει να απαιτείται,πλεύση...Κι έρχομαι τώρα στα λόγια σου:
Originally posted by angel79
... Και για όλα αυτά φταίει μόνο ένας: Ο ΕΥΑΤΟΣ ΜΟΥ, εγώ η ίδια δηλαδή! Άφησα τον εαυτό μου να ξεφύγει σαν μια σκιά στο σκοτάδι. Και με άφησα να κάνω αυτό που σιχαίνομαι περισσότερο απ' όλα: να πάρω ΚΙΛΑ χωρίς να σκέπτομαι ότι θα γίνω δυστυχισμένη με αυτόν τον τρόπο.
Από χθες το πρωί το κεφάλι μου γεμίζει με σκέψεις, γεμίζει με ερωτηματικά. Το βασικότερο: ΓΙΑΤΙ???? γιατί να με παρατήσω γιατί να αφεθώ σε μια απόλαυση που τελικά μου γίνεται σιγά σιγά εφιάλτης? Δικαιολογίες πολλές, αλλά όλες δικαιολογίες και τίποτα παραπάνω. Η ουσία μια: είμαι αδύναμη και ξεσπάω σε αυτό που θέλω να απολαμβάνω με την ησυχία μου! και τώρα που το παραδέχομαι μου φαίνεται περίεργο.
ν'αναλαμβάνουμε τις ευθύνες των επιλογών μας ως ώριμοι συνειδητοποιημένοι ενήλικες κι άλλο να πάιρνουμε πέτρες και να ψάχνουμε τον ένοχο.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.Εγώ θα έλεγα ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΕΣ,που αν τις κατανοήσουμε,θ'απαντηθούν τόσο τα γιατί μας όσο και θα πλησιάσουμε ένα βήμα κοντύτερα
στη γνώση που κατευθύνει θετικότερα.Ναι,τα κιλά μας ζορίζουν ακόμα περισσότερο όταν ήδη είμαστε ψυχολογικά επιβαρυμένοι,ωστόσο συνήθως
είναι το σύμπτωμα κι όχι η αιτία των βαθύτερων προβλημάτων μας.Μπορούμε να τους χρεώσουμε τα πάντα,να τα δούμε ως αποδιοπομπαίους τράγους,
δικαιωμα μας...Συνέπεια,είτε ν'αποπροσανατολιζόμαστε και ν'αναλωνόμαστε στον καπνό μιας λάβας που από κάτω σιγοβράζει είτε όταν με το καλό
ξεμπερδέψουμε με δαύτα να απορούμε τι στραβό συμβαίνει μ'εμάς,που πάλι δεν μπορούμε να χαρούμε τίποτα,που πάλι κάτι σημαντικό δείχνει να λείπει...
ΕΙΜΑΙ ΑΔΥΝΑΜΗ.Εδώ κρανιώνομαι!Εντελώς όμως!Πίστεψε το και έτσι θα συμπεριφέρεσαι.Υποτίμησε όσα βαρύνουν τους ώμους σου λες και πιστεύεις
πως μόνο όποιος είναι ικανός να σηκώνει τα κιλά,που σήκωνε ο Πύρος Δήμας δικαιούται να μη θεωρεί εαυτόν αδύναμο...Όλοι δυνατοί είμαστε!Πολύ περισσότερο
μάλιστα απ'όσο νομίζουμε.Συνήθως το διαπιστώνουμε όταν οι συνθήκες της ζωής μας μας φέρουν ενώπιον δύσκολων καταστάσεων,που καλούμαστε
να διαχειριστούμε.Δε νομίζω να θέλεις να σου θυμίσω βουνά,που κλήθηκες να σκαρφαλώσεις στο παρελθόν ούτε όσες ακόμα κατολισθήσεις απειλούν
τη νηνεμία σου...Βάλε και την τρέλα της καθημερινότητας σου,βασικές βιοτικές ανάγκες ανεκπλήρωτες(πχ.ύπνος)ανθρ� �πους δύστροπους,χωρίς κατανόηση,
ευθύνες στη δουλειά...χίλια μέτωπα που καθημερινά καλείσαι να αντιμετωπίσεις και τα φέρεις εις πέρας ακριβώς επειδή είσαι...ΑΔΥΝΑΜΗ;Άσε μας Αγγελικούλα!
Κι αν η τροφή(ή και το ποτό)είναι το αποκούμπι σου,που σε χαλαρώνει,σου δίνει απόλαυση,την αίσθηση πως είσαι εσύ κι ο εαυτός σου μόνοι εκείνη τη στιγμή,
πωπω....ανεξήγητο!Απορώ πώς σου ήρθε!Σε κανέναν άλλον δε συνέβη αυτό!Πρέπει να σου το κόψεις μαχαίρι κι αυτό να νιώσεις μετά πως δε σου μείνει
τίποτα!Αλλιώς είσαι αδύναμη! .... Δε σου λέω να μην προσπαθήσεις για ένα υγιέστερο σώμα,που θα σου δώσει μεγαλύτερες χαρές,απλά σε προσκαλώ
να σε κατανοήσεις πρώτα,να σε συγχωρέσεις,να συμφιλιωθείς με τον δόλιο εαυτό σου.Κι όσο φροντίζεις να τρέφεσαι καλύτερα,προσπάθησε να βρεις
κι άλλες απολαύσεις μέσα στη μέρα σου,ώστε η τροφή να μην είναι πια το μοναδικό αποκούμπι σου,το πολύτιμο υποκατάστατο-δίκοπο μαχαίρι.Ελπίζω να με πιάνεις.
Καλή δύναμη σε κάθε σου προσπάθεια!Κι αν εδώ έχεις ανθρώπους να σου σταθούν,δεν είναι σε θέση να καλύψουν τη δυναμική των σημαντικών σου σχέσεων.
Μην εγκαταλείπεις εκεί,με το πόρισμα: δε βρίσκω υποστήριξη και κατανόηση=>τέλος!Επίμενε,εξ ήγησε,ζήτησε κι έτσι έχεις περισσότερες πιθανότητες να σου δοθεί.
Siranalen os σιρόπι (πρεγκαμπαλίνη)
25-07-2025, 22:39 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή