Results 31 to 45 of 114
-
23-08-2012, 11:00 #31
Αχ Ναταλία μου πόσο μου έχουν λείψει τα εύγλωττα γραπτά σου που ξεχειλίζουν αλήθειες. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε κάθε σου λέξη. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε με το μυαλό αλλά κυρίως με την ψυχή μας ότι δεν είναι θέμα αδυναμίας το γεγονός ότι ξεσπάμε στο φαγητό και κατά συνέπεια βάζουμε βάρος. Συνήθως οι ποιο δυνατοί είναι αυτοί που καταφεύγουν στον φαύλο κύκλο της υπερφαγίας και της χαοτικής διατροφής, είναι το αποκούμπι μας όπως είπες, η παρηγοριά μας. Αν δεν βρούμε τρόπο να αντικαταστήσουμε το φαγητό με άλλα πράγματα που συναισθηματικά μας καλύπτουν είναι βίαιο και άκαρδο να στερήσουμε την τελευταία μας απόλαυση, αυτό που είναι όλο δικό μας, που μας δίνει παρηγοριά και ηρεμία, έστω για λίγες στιγμές.
Ο εθισμός είναι μεγάλος και ύπουλος και δεν τον αντιλαμβανόμαστε, παρά μόνο όταν είναι πολύ αργά... έτσι όμως δεν γίνεται με όλους τους εθισμούς ;
Το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο από τι συνήθως θέλουμε να νομίζουμε και μάλιστα πολυδιάστατο. Οι παράγοντες που επηρεάζουν την διατροφή μας πολλοί και ο καθένας παίζει τον ρόλο του.
Αν η υπερφαγία ήταν απλά μία αδυναμία, τότε θα την είχαμε νικήσει χρόνια πριν!
- 23-08-2012, 14:41 #32
Ναταλακο μου σ' αγαπώ πολύ!!!!
Ο μπαμπας by the way είναι μια χαρά (οι δυο τομάρες μας περιμένουν αύριο που θα γυρίσει)
παω για λιγο νανι γιατι με περιμένει μεγάλη νυχτα!!!
23-08-2012, 17:06 #33
Originally posted by angel79
Ναταλακο μου σ' αγαπώ πολύ!!!!
Ο μπαμπας by the way είναι μια χαρά (οι δυο τομάρες μας περιμένουν αύριο που θα γυρίσει)
παω για λιγο νανι γιατι με περιμένει μεγάλη νυχτα!!!
:bouncy::bouncy:
23-08-2012, 23:08 #34
Διατροφικά η μερα.... ας μην το συζητήσουμε... ας το γράψουμε μονο χωρίς πολλά πολλά σχόλια!!
Πρωί: Το κλασσικό: 1/2 toast και φλ. γάλα (με caotonic - η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!!!!)
Ενδιάμεσα Δεν επαιξε ήμουν όλο το πρωί εξω με τον μικρό για δουλειες!
Μεσημεριανό: Φασολάκια λαδερα (ε..... δεν μαγείρεψα τα αγόρασα από ΑΒ αλλά οι θερμίδες ήταν αν θυμάμαι 210)
Ενδιάμεσα: επιδόρπιο γάλακρος junior (γιατί είμαι junior αλλωστε ολόκληρη γιαδάρα!)
Βράδυ: Ο ΟΛΕΘΡΟΣ στην δουλεια: βραχάκια παρμεζάνας (δεν μετρησα πόσα), 2 μπιφτεκάκια, σαλάτα, 2 won ton, 2 sea food ragoon, 1 sesame prawn toast, 2 τοματινια με 2 boconcini και σαλάτα (για να την βλέπει ο Θεος) Επίσης 1 ποτήρι Σαμπάνια!!!!
Ε ρε τι κάνει μια δεξίωση.......
24-08-2012, 10:54 #35
Originally posted by Eli
Αν η υπερφαγία ήταν απλά μία αδυναμία, τότε θα την είχαμε νικήσει χρόνια πριν!
Μεγααααααλη κουβεντα!!!!!!!!!!!!!
Γιαυτο και θεωρω πως πρεπει να το δουμε σαν νοσος που θελει θεραπεια και οχι σαν καφεδάκι ανάμεσα σε 2 φιλες...
24-08-2012, 21:42 #36
λιγα σήμερα... είμαι κομμάτια. Ο μικρός δεν με άφησε να κοιμηθώ καθόλου το μεσημέρι και σερνομαι!
Διατροφή σε γενικές γραμμές καλά
Πρωινο! 1 φλ. γάλα και 1/2 toast
Ενδιάμεσα: 1 φραπέ με 1/4 κγ ζαχαρη
Μεσημέρι: Σαλάτα με τυρί και dressing και 6 mini κριτσινάκια
Ενδιάμεσα: 1 φλ γάλα με caotonic και 1 petit beurre
Βράδυ: Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα 2 κγ. τυρί και σαλατα
26-08-2012, 11:34 #37
Πάντως δεν ειναι τραγικα δυσκολο , οχι να κανεις διαιτα αλλα να κοψεις καποια πραγματάκια απο το πιατο σου.
Εχτες ήμουν σε δουλειά και εβαλα να φαω το πρώτο πιατο ψητά λαχανικά και σαλατα με 2 μπιφτεκάκια.Αν εχεις στο νουσου παντα μια σκεψη να πλανατε σχετικα με το τι κανω τωρα, ποσο θα φαω, να κοιτάξω να μην παρεκτραπω...εεε τοτε τα πράγματα αρχιζουν να γίνονται λιιιιιγο καλύτερα.
Ενα βημα καθε μερα.Ξεκίνησα μαραθώνιο με ελαφρύ περπάτημα.Αν μπορεσω θα επιταχύνω , αν παλι οχι θα παραμείνω στο περπάτημα.Τωρα...ποτε θα φτάσω ενας Θεος το ξερει.
Πάντως σε εμενα για να προσέξω την διατροφή πρεπει να την εχω σχεδον ολη την ημερα στο μυαλό μου γιατι ξεχνιέμαι και η συνήθεια με παει πάντα στην ποσότητα και στα απαγορευμένα
26-08-2012, 12:07 #38
Καλημέρα και καλη κυριακή να χουμε!
Marimari δεν είναι και ευκολο (αν ήταν πιστεψε με δεν θα είχα φτασει στα κιλά που είμαι τώρα).
Με ανθρώπους που δυστυχώς δεν σε στηρίζουνε και μόλις λες ότι θε ς να κάνεις διατροφή γελάνε.... τι περιμένεις????
Από το παιδί δεν είναι δυνατό να περιμένω υποστήρηξη (ούτε 2 χρονών δεν είναι)
Από τον αντρα μου έχω την απαίτηση να με υποστηρήξει! αλλά δεν το καταλαβαίνει και δεν πιστεύει σε εμένα.
χθες για παραδειγμα του είπα να πάρει μπιφτέκια κοτόπουλο για να φάμε το βράδυ (με σαλάτα εννοείται). ε είχε κόψει πατατες για να τηγανίσει και είχε πάρει και παγωτο για μετα!!! εδω και μια βδομάδα το βράδυ με ρωτάει τι θα πιω και του λέω νερο.... ε φέρνει μπύρα ή κρασί!!!!
Τεσπα.... μην το αναλυσουμε περισσότερο με κουράζει!
χθεσινα κατορθώματα:
Πρωι: 1/2 toast & 1 φλ γάλα
Μεσημέρι 1 toast
Βράδυ: 2 φέτες πεπόνι, 1 ποτ. asti martini!
26-08-2012, 12:34 #39
Ναι αυτο που λες ειναι ενα θεματακι ομολογω.
Θα χρειαστει για καποιο καιρο να το υπενθυμιζεις και σε σενα και σε ολους του αλλους.
Αν ηθελα μπυρα θα ζητουσα μπυρα.Επειδη ηθελα νερο ...ζητησα νερο.Ξεκαθαρο και ωραιο.Δυστυχως το ξεκινημα ειναι παντα δυσκολο, βαρυ, αγχώδες,...και...και...Μολις σε δουν ακαμφτη θα το συνηθισουν...θα το δεις.
Δυστυχως εμεις μαθαινουμε τους αλλους πως θα μας συμπεριφερθούν.
Πιο πολύ θεωρω δυσκολο το οτι -υποθετω- η κουζινα σου θαχει λιχουδιες 2χρονου, παρα ολα ταλλα.Εγω τουλαχιστον εκει σηκωνα τα χερια ψηλά.
Αααα και κατι αλλο.Θεω ρω -απο τα λιιιιγα που ξερω περι διατροφης- οτι μαλλον καταναλωνεις λιγοτερα απ αυτα που πρεπει μεσα στην ημερα.Για δες το ξανα αυτο.
Ειμαι αισιοδοξη για σενα ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :bouncy:
26-08-2012, 12:59 #40
marimari χθες το βράδυ είχα σκοπό να φάω μπιφτεκια κοτόπουλου αλλά τελικά ούτε αντεχα να τα φτιάξω (γύρισα από την δουλεια στις 20.30 και δουλευω εννοειται και σήμερα 18.00-02.00) ούτε ηθελα να μου τα φτιαξει ο αντρας μου γιατί θα εφτιαχνε και τις τηγανιτές πατάτες που τους εχω τρελλή αδυναμια.... επίσης επρεπε να φάω ενδιαμεσα και 2 φρούτα... που πήγαν περίπατο τελικά λόγω δουλειας!
Οι δε λιχουδιες του2 χρονου ούτε που με νιάζουν γιατί απλά δεν μου αρέσουν (μπισκοτα petit beure και κρουασανάκια....) το φαγητό του του το φτιάχνω εγώ η η μαμά μου οπότε δεν εχω θέμα με αυτο!!
26-08-2012, 14:56 #41
Ειναι δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο.Θελει να το συνηθησεις και να μπεις σε ρυθμο.
Καταρχας εισαι πολύ τυχερη που δεν σαρεσουν οι λιχουδιες των 2χρονων.Εμενα αυτες με εφαγαν...αφου τις εφαγα πρωτα...χαχαχαχα
Μετα παρατηρούσα οτι ξεμενα απο φαγητο και οταν ερχοταν η ωρα βουταγα οτι αλλο -και φυσικα ακατάλληλο- έβρισκα μπροστα μου...
Μετα συνειδητοποίησα οτι επρεπε να εχω ετοιμα πλασμένα μπιφτεκια στο ψυγειο και αρκετους τονους στο ντουλαπι για κατι τετοιες ωρες.Τσερι ντοματακια πλυμένα ετοιμα για κατανάλωση...τυρι λαιτ...κρακερ...αυγα βραστα σε μπολακι...και οταν μαγειρευω ...μαγειρευω για 2 με 3 μερες.Και για οικονομια αλλα για να εχουμε παντα κατι ετοιμο προς καταναλωση φαγητο.
26-08-2012, 22:41 #42
ρε συ αγγελική μου , πολύ λυπάμαι που δεν βρίσκεις υποστήριξη στο σπίτι, μήπως να κάνατε μια πιο σοβαρή συζήτηση πάνω στο θέμα με τον αντρούλη σου και με ψυχραιμία αλλά σταθερό δυναμισμό να του δώσεις να καταλάβει πόσο σημαντική είναι η προσπάθεια αυτη για σένα και την υγεία σου? Ίσως αν ανέφερες ότι λειτουργείτε και οι δυο ως πρότυπο για τον πιτσιρικο σας που πρέπει να παίρνει το καλό παραδειγμα, μπορεί αυτό ως επιχείρημα να τον προβληματίσει.Δεν ξέρω, υποθέσεις κάνω προσπαθώντας να βοηθήσω.
27-08-2012, 00:08 #43
Μακόνι μου γλυκο.... οι περισσότεροι που είναι μπλεγμένοι με την εστιαση και κυρίως στην παραγωγή είναι fun το junk food και δεν μπορούν να μπουν στο τρυπάκι της καλής διατροφής - και δεν μιλάω για βιολογικά κλπ... μιλάω στο να τρως υγειηνα... το λαδερό σου, το όσπριο, το ζυμαρικό σου, το ψαράκι (τι ποιο ωραίο στον κόσμο τούτο)και τέλος το κρεας (λευκό ή κόκκινο δεν έχει σημασια) Επίσης πολλοί από τους μπλεγμένους με την νύχτα ζητάνε αρκετα συχνα το αλκοολ (μπυρίτσα, κρασί και βέβαια πιο σκληρο αλκοολ).
Ότι και να του πω είναι πνευμα αντιλογίας να σου πω την αληθεια..
28-08-2012, 09:29 #44
Καλημέρα!
Προχθές το βράδυ δουλεια, εχθες δεν μπορούσα να παρω τα πόδια μου!
Λοιπόν προχθές (ότι θυμαμαι δηλαδη)
Πρωι: 1/2 toast, 1 φλ. γάλα
Ενδιάμεσα: 1 φ. πεπόνι
Μεσημέρι: Μπιφτέκι κοτόπουλο και σαλάτα
Ενδιάμεσα: 1 φ. πεπόνι
Βράδυ: Σολομό ψητό και βραστά λαχανικά, 2 ποτ. Asti Martini, 1 παγωτό (χωνάκι με 2 μπάλες)
28-08-2012, 09:31 #45
Και εχθες:
Πρωινό: 1 φλ. γάλα, 1/2 toast
Μεσημέρι: 1 toast, 2 φ. πεπόνι
Βραδινο: Ψάρι αθηναϊκή με μαγιονέζα extra light.
Ξέχασα να πώ ότι εδω και 3 μέρες το πρωί κανω 15 λεπτά αεροπερπατητη (είναι κάτι σαν step) με το που ξυπνάω. Σκοπός είναι να φτάσω τα 30min συνεχόμενα την ημέρα!
Siranalen os σιρόπι (πρεγκαμπαλίνη)
25-07-2025, 22:39 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή