προσπαθεια για χασιμο πολλων κιλων - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 40 of 40
    Senior Member
    Originally posted by Lixoudis
    παει μια χαρα μεχρι στιγμης και απο οτι υπολογιζω καθημερινα προσλαμβανω γυρω στις 1300-1500 θερμιδες οποτε ελπιζω τα αποτελεσματα να με ενθαρυνουν γρηγορα και να μπορεσω να συνεχισω.οσο για καποιο ποστ που ειδα για στατιστικες και τετοια ολα ειναι μεσα στο μυαλο μας απο το πιο απλο μεχρι το πιο συνθετο πραγμα και ο παραγοντας που παιζει το σημαντικοτερο ρολο για να το πετυχουμε ειναι η θεληση μας και η υποστιριξη που εχουμε απο τους γυρω μας.
    καλη συνεχεια λιχουδη)

marimari ναι συγκεκριμενα 20 φλεβαρη με παρασπονδιες πχ κατι καθαρες δευτερες,το πασχα κατι μερες ή βδομαδες πχ της αδειας καλοκαιριου που ξεφευγα.αλλα παντα μα παντα ειχα στο μυαλο μου οτι θα συνεχισω,οχι οπως αλλες φορες που ενιωθα ενοχη και τα παρατουσα

koritsaki με το καλο και ευχομαι να τα πας πολυ καλα και εσυ!

ειναι πανευκολο τελικα παιδια!
    α και βαλτε τικερ οσοι δεν εχετε...λεει ;-)

Senior Member
    α mary mary ευχαριστω κιολας,αλλα το παιδακι μου το καημενο μονο 12 κιλα μου εδωσε.εγω μετα η γουρουνα ενω εχασα τα 10 μετα τη γεννα,αρχισα να τρωω και να μη σταματαω.ειχα διαβητη κυησης και με το προσχημα οτι "στερηθηκα" ετρωγα τα παντα. και απο 85 κιλα που τελειωσα την εγκυμοσυνη χανοντας τα 10 κιλα,εφτασα 120!μεσα σε 1μιση χρονο εβαλα 35 κιλα!!!μα τι στο καλο ετρωγα;;;

Junior Member
    θα ηθελα να μου πει καποιος που γνωριζει εναλλακτικες για ποτα σε μια βραδυνη εξοδο για παραδειγμα και κατα ποσο το ενα ποτο (ουισκι κολα που πινω εγω)επηρεαζει μια διατροφη

Senior Member
    Originally posted by Lixoudis
    θα ηθελα να μου πει καποιος που γνωριζει εναλλακτικες για ποτα σε μια βραδυνη εξοδο για παραδειγμα και κατα ποσο το ενα ποτο (ουισκι κολα που πινω εγω)επηρεαζει μια διατροφη
    ελπιζω να βοηθησουν:
    http://www.queen.gr/YGEIA-FITNESS/DI...irinhs-diaitas

http://www.newsbomb.gr/blogs/story/2...pahyntika-pota

http://www.menslounge.gr/geusi/pota/..._poto_sou.html

Senior Member
    Προτίμησε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί για ποτό, αλλά αυτό να το πιείς σπίοτι σου γιατί έξω δεν ξέρεις τι πίνεις.
    Έξω προτίμησε να πιείς μια σόδα.
    Το αλκοόλ από τη στιγμή που θα μπει στο σώμα μας το συκώτι πιάνει δουλειά και το μετατρέπει σε λίπος.
    40κε αλκοόλ= 40γρ λίπος. ΑΝ προσθέσεις και τα συνοδευτικά άστο. Κι άντε κάψτο μετά.

Junior Member
    καλο κουραγιο στην προσπαθεια σου αυτη!!ξερω ποσο ασχημο ειναι να νιωθεις ωρες ωρες οτι καποιοι ανοητοι σε κανουν περα για το βαρος σου καθως επισης και τα σαχλα σχολια για το παχος και οτι πρεπει να αρχισεις διαιτα και μπλα μπλα ..εγω ημουν 125 και τωρα ειμαι 105 στην αρχη πηγα σε καποιον διαιτολογο αλλα δεν με βοηθησε και ποολυ να σ πω την αληθεια.μονη αρχισα να γυμναζομαι και απλα εκοψα μαχαιρι γλυκα τηγανητα delivery και αναψυκτικα.στην αρχη ειναι δυσκολο αλλα αμα εχεις θεληση και υπομονη κατακτασ τον στοχο σου.τα κιλα μου τα εχασα σε διαστημα 5 μηνων και φυσικα συνεχιζω ακαθεκτη .πιστευω πως τα κιλα αυτα εαν βαλεις ενα προγραμμα στη ζωη σου θα τα χασεις μονος σου .προσπαθησε οσο μπορεις να βαλεις την γυμναστικη στην καθημερινοτητα σου και φτιαξε ενα πργραμμα διατροφης που να περιεχει πολλα φρουτα και λαχανικα...και για οτι αλλο χρειαστεις εμεις ειμαστε εδω :grin::grin::grin::grin::grin::grin:

Senior Member
    @alexandra :thumbup:

Junior Member
    σε ευχαριστω αλεξανδρα για την συμπαρασταση σου οσο για το ποτο ειπα οτι θα αρκεστω σε κανα περιε και αραια και που ενα ουισκακι χωρις ξηρους καρπους και τετοια εννοειται!

Senior Member
    επιτρέπεται να επανάφερω αυτό το μήνυμα? Φοβερό!
    Πήρα τη δύναμη που χρειάζομαι. Θα κάνω κι γω τα τρίωρα και τις τριάδες. Δεν ξέρω ακριβώς πως όμως. Otiosa γνωρίζεις σχετικά?
    Originally posted by otiosa
    Originally posted by theonick
    Καλημερα σε όλους. Είμαι νεο μέλος. Μόλις χθες ανακαλυψα το site. Ξεκινω για χιλιοστη φορά προσπάθεια απώλειας βάρους. Φαντάζομαι ότι εδώ υπάρχει ένα κλίμα συμπαράστασης στον αγώνα μας. Αυτη τη φορά θα πάω και σε ψυχολόγο μαζί με το διαιτολογο. Καλο κουράγιο σε όλους!!!!!
    Καλή αρχή, εμένα με βοήθησε πολύ ο ψυχολόγος!

όσο για τα στατιστικά του στέλιου είναι δυστυχώς αληθινά, μου το είχε πει κάποτε ένας γαστρεντερολόγος όταν ήμουν 130+ . Το έχω ξαναγράψει εδώ στο φόρουμ http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=6006 , έφαγα τέτοια κρυάδα που το πήρα απόφαση να αλλάξω τρόπο ζωής και όχι να αδυνατίσω, εάν αδυνατίσω δεν θα μου κακοφανεί :spin: , αλλά το χάσιμο κιλών δεν είναι ο βασικός στόχος αλλά το σύμπτωμα ενός καλύτερου τρόπου ζωής
    Έλα lipimeni να αυξήσουμε τα ποσοστά :bouncy: :bouncy: :bouncy: :bouncy:

στο βιντεάκι της υπογραφής μου, εκείνο που λέει για το πως λειτουργεί η ινσουλίνη στο αίμα μας λέει ότι όταν τρώμε για μεγάλα διαστήματα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (δεν παχύναμε με σαλάτες), γίνεται υπερέκκριση ινσουλίνης από το πάγκρεας και τα κύτταρα μας δημιουργούν αντίσταση στην ινσουλίνη. Αυτή είναι μια κατάσταση που μένει (άλλοι λένε ότι υποχωρεί σιγά σιγά, αλλά τα περισσότερα που έχω διαβάσει λένε ότι παραμένει) που σε κάνει να παίρνεις βάρος πιο εύκολα εάν ξωκύλεις και να χάσεις και πάλι δύσκολα μετά.
    Ναι, μπορούμε και να χάσουμε βάρος και να διατηρήσουμε τα κιλά μας αλλά με συγκεκριμένη διατροφή και άσκηση και αφότου φτάσουμε στον στόχο μας.
    Γι'αυτό μου αρέσει η low-carb φιλοσοφία, σου λέει ότι "θα σε κάνω καλά, θα σε αδυνατίσω, και θα σε διατηρήσω σε φυσιολογικά κιλά, αλλά όλα αυτά εάν διατηρήσεις αυτή τη διατροφή", δεν είναι "πείνα-τώρα-χάσε-και-μετά-φτου-ξελεφτερία". Η low-carb συνιστάται παχύσαρκους με ινσουλινοαντίσταση (διαβήτη ή σε προ-διαβητικό στάδιο) την οποία "πρέπει" (έτσι λένε τα manuals) να την διατηρήσεις για το υπόλοιπο της ζωής για συντήρηση και για να μην ξαναωθήσεις το πάγκρεας να υπερπαράξει ινσουλίνη.

Δεν είναι όμως μόνο βιοχημικό το ζήτημα που δυσκολεύει την απώλεια, και ψυχολογικά κουραζόμαστε. Η ταλαιπωρία της πείνας είναι κουραστική, εξοντωτική, νιώθεις ότι εσύ ο ίδιος κάνεις κακό στον εαυτό σου (όντως!! αφού τον βάζεις να πεινάσει!!!) και φτάνεις σε σημείο που λες "δεν αντέχω άλλο", και δεν είναι ότι θες να κάνεις κακό στον εαυτό σου με το να μείνεις παχύσαρκος αλλά δεν αντέχεις την αυτο-κακοποίηση, την κακουχία, την αδυναμία, την αγωνία του "θα τα καταφέρω ή τσάμπα πεινάω".

Σήμερα μου έτυχε κάτι, έγινα ένα με το χώμα και το έριξα στην ζάχαρη (απαγορεύεται ρητώς σε low-carb αλλά και σε άλλες διατροφές φαντάζομαι :sniffle: ). Μετά με έπιασε το παράπονο, γιατί το έκανα, θα τα καταφέρω ποτέ ή να πάω για χειρουργείο? Αλλά τώρα είμαι καλύτερα, δεν θα ξαναφήσω τον παράγοντα που με έριξε να με ξανασυγχήσει, από την άλλη, τόσα έχασα με προσπάθεια και με ατασθαλείες (αμέ!) και δεν κατάφερα να ξαναφτάσω 130 βάλε, άρα συνεχίζω :smilegrin:

Και ξέχασα, λιχούδη, εδώ Πειράματα ασιτίας. Σας θυμίζει κάτι?
    Όταν η δίαιτα γίνεται υπερβολή, ειδικά αυτό το τελευταίο άρθρο αναφέρει τον όρο "τελειοθηρία"
    http://www.ipse.gr/adult.html
    Τελειοθηρία με χαρακτηρίζει εάν:
    - Αισθάνεσαι ότι επιτυγχάνεις δεν είναι ποτέ αρκετό;
    - Συχνά αναβάλεις να παραδώσεις την δουλειά σου, περιμένοντας να τα κάνεις πιο σωστά;
    - Αισθάνεσαι ότι πρέπει να δώσεις το 100% των δυνάμεών σου σε οτιδήποτε κάνεις ή αλλιώς θα είναι μέτριο ή αποτυχία;

Εάν είναι έτσι, και όχι ότι προσπαθείς να επιτύχεις αυτό που θέλεις, τότε πράγματι προσπαθείς για τελειότητα. Η τελειοθηρία αναφέρεται σε μια ομάδα αυτό-μειωτικών σκέψεων και συμπεριφορών όπου στοχεύουν να πλησιάσουν ακραίους υψηλούς μη ρεαλιστικούς στόχους. Η τελειομανία λανθασμένα συχνά φανερώνεται στην κοινωνία μας ως επιθυμητή ή ακόμα και απαραίτητη για την επιτυχία. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η τελειοθηρική στάση πράγματι παρεμβαίνει αρνητικά στην επιτυχία. Η επιθυμία του ατόμου να είναι τέλειο δεν αφήνει χώρο για προσωπική ικανοποίηση και οδηγεί το άτομο να μην καταφέρει να επιτύχει τόσα όσα άλλα άτομα με ρεαλιστικούς, εφικτούς στόχους μπορούν να καταφέρουν.

Η υγιής εναπόθεση στόχων και η επίτευξη τους είναι αρκετά διαφορετικό από την αυτό-μειωτική διαδικασία της τελειοθηρίας. Ισορροπημένα άτομα τείνουν να θέτουν στόχους βασιζόμενα στα δικά τους θέλω και επιθυμίες παρά να θέτουν στόχους αντιδρώντας σε εξωτερικές προσδοκίες. Οι στόχοι των ισορροπημένων ατόμων είναι ρεαλιστικοί, έχουν πιθανότητες επιτυχίας και στοιχειοθετούνται από εσωτερικά κίνητρα. Ισορροπημένα άτομα παίρνουν ικανοποίηση από την διαδικασία στο να επιδιώξουν να επιτύχουν ένα στόχο και όχι μόνο εστιάζοντας στο τελικό αποτέλεσμα.

Τι μπορώ να κάνω για την τελειομανία;
    Το πρώτο βήμα για να αλλάξει κάποιος από έναν τελειομανή χαρακτήρα σε μια πιο υγιή προσωπικότητα είναι να συνειδητοποιηθεί ότι η τελειοθηρική στάση δεν είναι επιθυμητή και ούτε είναι ο μόνος δρόμος για την επίτευξη της επιτυχίας. Η τελειοθηρία είναι μια αυταπάτη. Το επόμενο βήμα είναι να προσδιοριστούν και να τροποποιηθούν οι αυτό-μειωτικές σκέψεις και συμπεριφορές όπου πριμοδοτούν την τελειοθηρική στάση.
    Το παραπάνω απόσπασμα το είχα δώσει σε τόπικ της ανορεξίας αλλά η τελειοθηρία "τροφοδοτεί" και την βουλιμία "τρώω-ό,τι-βρω-τώρα-και-θα-φροντίσω-να-λιμοκτονήσω-αύριο" http://www.eatingdisorders.gr/forum/...ge=2#pid233369

Λιχούδη, προσπάθησε να μην κακοπεράσεις στον τρόπο που θα διαλέξεις να χάσεις βάρος γιατί θα κουραστείς ψυχολογικά πρώτα από όλα, πόσοι εδώ μέσα την έχουμε πατήσει...??? Εμείς εδώ θα είμαστε, δες και το τόπικ για τις τριάδες γευμάτων, είναι πολύ καλό και έχει λογική πίσω του (δεν έχεις απότομα ανεβοκατεβάσματα ινσουλίνης), εάν τηρήσεις τις τριάδες (+ 2 δεκατιανά) κατά γράμμα + γυμναστική χάνεις αργά και σταθερά χωρίς να πεινάς!

εντελώς εκτός θέματος, το λιχούδης-α και το "στρουμπουλό νεραιδάκι" είναι τα nicknames που θα ήθελα να είχα εμπνευστεί εγώ :tumble: να ανοίξουμε τόπικ με τα καλύτερα

Senior Member
    Κοριτσιααααααααααααααα!!!!!! !!!!!
    Τι γινεστε εσεις που θέλετε να χάσετε πολλα κιλα με σωστη διατροφή;;;
    Για να μαζευομαστε...εκτος αν τα χασατε !!!!!!!:bigsmile:

Page 3 of 3 FirstFirst 123