Results 1 to 15 of 28
-
18-07-2012, 16:22 #1
Το είναι και το φαίνεσθαι (διαφημίσεις τροφίμων και επιστημονικά ευρήματα)
Έτυχε να δω την εκπομπή του Βαξεβάνη "Κακή επιστήμη στην υπηρεσία της διαφήμισης" και σκέφτηκα ότι κάποιοι θα το βρουν ενδιαφέρον.
Τα λινκ έχουν και βίντεο της εκπομπής
Κακή επιστήμη στην υπηρεσία της διαφήμισης 1 (μιλάει για διάφορα προιόντα όπως π.χ. κρέμες προσώπου)
Αυτό που μιλάει για την βιομηχανία που έχει στηθεί πάνω στο αδυνάτισμα και γενικά στην υγεία είναι το δεύτερο μέρος:
Κακή επιστήμη στην υπηρεσία της διαφήμισης 2
Διάφορα ματζούνια καταπίνονται για τη λεγόμενη αποτοξίνωση και οι κυρίες αλείφουν το πρόσωπό τους με ακριβές κρέμες για να γίνουν ξανά νέες. Επιστημονικοί όροι, πολλές φορές και επιστήμονες επιστρατεύονται για να δώσουν στην απάτη επιστημονική λάμψη. Βιομαγνητικά κύματα, τοξίνες, βιταμίνες, ελεύθερες ρίζες, βιολογικά συστατικά, είναι επιστημονικοί όροι που χρησιμοποιούνται για να στηρίξουν μια μεγάλη απάτη. Πολλές φορές γίνεται μέσω της τηλεόρασης.
- 18-07-2012, 16:27 #2
Μου άρεσε αυτό που είπε για τον καφέ ότι βγήκε έρευνα του κ.... να πει ότι ο καφές προκαλεί καρκίνο του παχέος εντέρου και μετά από λίγο μας πλασάρανε τα υποκατάστατα καφέ.
Σε εκφοβίζουν και σου δημιουργούν ανάγκες από εκεί που δεν υπάρχουν
Παρόμοιο με τα τρόφιμα χαμηλά σε λιπαρά. Αφαίρεσαν ένα ποσοστό του λίπους (δείτε την εκπομπή) και πρόσθεσαν ένα κάρο συντηρητικά και ζάχαρη για να δέσει η συνταγή
18-07-2012, 16:37 #3
Όσον αφορά την πρώτη εκπομπή, μου είχε τύχει να πάθω ζημιά από κρέμα απολέπισης προσώπου
Έγινα σαν να ειχα πάθει ελεφαντίαση προσώπου
πήρα τηλέφωνο τον ΙΝΚΑ που μου είπε ότι έχουν ήδη τηλεφωνήματα για αυτό το προιόν
ποια βοήθεια μου προσέφεραν????
πληροφορίες για το ποιους νόμους να χρησιμοποιήσει ο δικηγόρος που θα προσλάβω, εγώ με δικά μου λεφτά!!!
Μια βδομάδα και κάτι μετά που μπόρεσα να ανοίξω τα μάτια μου από το πρήξιμο πήγα στα Hondos για να παραπονεθώ. Είχαν μία κούτα με το συγκεκριμένο ποιόν, αποσύρθηκε άμεσα
Ήταν και dermatologically tested. Σε ποιου το δέρμα θα ήθελα να ξέρω, μάλλον το δικό μου εννοούσαν :grind: :flaming:
Έκανα πάνω από μήνα να ξεπρηστώ
18-07-2012, 18:43 #4
:thumbup::thumbup: πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή, ευχαριστώ που την ποστάρισες.. Πάντα υποψιαζόμουν ότι αγοράζουμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, επιβεβαιώθηκα..
18-07-2012, 19:01 #5
Την είχα δει και εγώ την εκπομπή και πραγματικά είναι πολύ καλή!:thumbup:
Αξίζει!!
Λέει και για το όζον και για τις κρέμες προσώπου(που τελικά το μόνο που μας χρειάζεται είναι μια ενυδατική-και ας είναι πιο φθηνή)και για όλα αυτά που κατα καιρούς μας πλασάρουν..
18-07-2012, 19:59 #6
Πάντα το ήξερα ότι μας έπιασαν κορόιδα!
Πάντα το έλεγα ότι το ωραίο ή όχι δέρμα μας το οφείλουμε στο "κύτταρο". Ο ρόλος των καλλυντικών είναι επικουρικός και μόνο, έτσι έλεγα. Όσο για τις κρέμες αδυνατίσματος έλεγα πως αν έλεγαν αλήθεια, τότε δεν θα υπήρχαν χοντροί. Θα βουτούσαμε σε μια μπανιέρα με κρέμα και θα βγαίναμε άλλοι άνθρωποι! Αφού τα έλεγα όλα αυτά, τότε γιατί επέμενα να ψωνίζω και να ακούω τις μπουρδολογίες κάθε πωλήτριας και αισθητικού; Γιατί ήθελα να με παραπλανήσω, είναι απλό.
Όσο για τις κρέμες προσώπου; Η μητέρα μου έπαιρνε παλιά, προ κρίσης, πανάκριβη κρέμα. Τώρα πηγαίνει σε δερματολόγο και της γράφει συνταγή, με τα ίδια ακριβώς συστατικά. Ετοιμάζουν την ίδια κρέμα στο φαρμακείο, με ελάχιστα χρήματα, δηλαδή στο κόστος των υλικών. Τα υπόλοιπα τι είναι άραγε; Το βαζάκι;
Όσο προχωρά η εκπομπή, τόσο συγχύζομαι.. Και το βραχιολάκι το φόρεσα και φύκια έβαλα και κρέμες με κολαγόνα, με ελαστίνες, με σκ@τά και σαμπουάν με κερατίνη έβαλα... Είμαι θύμα και το παραδέχομαι ανοιχτά!
18-07-2012, 20:09 #7
πεθανα στα γελια με το βουταμε σε μπανιερα και γινομαστε λεπτοι!!!!
αφου αδυνατιζει γιατί κανουμε απλή απαλοιψη και δεν κολυμπαμε μεσα
:bigsmile:
20-07-2012, 00:17 #8
Καταπληκτική εκπομπή! Ευχαριστούμε Otiosa!
20-07-2012, 00:36 #9
το ίδιο δεν κάνανε και με την ασπαρτάμη? polis κόσμος θεωρεί πως η ασπαρτάμη είναι καρκινογόνα..η πραγματικότητα είναι πως οι εταιρίες παραγωγής ζάχαρης βλέποντας την ζήτηση να μειώνεται δημιούργησαν αυτόν τον μύθο γύρο από την ασπαρτάμη και τα aspartamouxa προϊόντα. το μονο που προκαλεί η ασπαρτάμη σε μεγάλη κατανάλωση είναι διάρροια
20-07-2012, 02:44 #10
Ποιές είναι οι τόσο δυνατές εταιρείες ζάχαρης, ενός προιόντος που παράγεται κυρίως στο 3ο κόσμο, που κατάφεραν να παραμυθιάσουν το κόσμο έναντι των καλών πολυεθνικών που παράγουν ασπαρτάμη;
Ελεος με τις θεωρίες συνωμοσίας, υπήρξε δυσπιστία για την ασπαρτάμη και άλλα παρόμοια χημικά γλυκαντικά ακριβώς επειδή ήταν χημικά κατασκευασμένα στο εργαστήριο και μόνο. Και φυσικά μιλάμε για ιστορία που έληξε 30+ χρόνια πριν. Για τον ίδιο λόγο η αποδοχή της φυτικής στεβια ήταν πολύ πιο άμεση παρότι είναι πιο ακριβή.
20-07-2012, 04:06 #11
e όχι και 30 χρονια πριν βρε Φίλιππα (δηλαδή το 1982)..εγώ την ασπαρτάμη την συνάντησα πριν καμια 20aria χρονια δεν την θυμάμαι στα 11 μου την ασπαρτάμη. την ζαχαρίνη ναι ok αλλα όχι την ασπαρτάμη. και ναι Φίλιππα οι εταιρίες ζάχαρης έκαναν πολύ μεγάλο πόλεμο στην ασπαρτάμη ..πάντως αυτό θα σας πω..αν ήταν κάποιος να πάθει κάτι κακό θα ήμουν το ζωντανό παράδειγμα διότι "καταλανολο" ασπαρτάμη (και όχι ζαχαρίνη που δεν μου αρέσει) εδώ και 18 χρονια λόγο δίαιτας και μετά τον διαβήτη ακόμα περισσότερο εδώ και 14 χρονια. δεν "καταλανονο" καθόλου ζάχαρη εκτος και αν έχω υπογλυκαιμία. οποτε είμαι ζωντανό πείραμα
20-07-2012, 10:33 #12
Να σας πω και το νέο της κοσμετολογίας, να γελάσετε.. Μου έδωσαν από το φαρμακείο σε δείγμα τη "θαυματουργή" κρέμα για μετά από το ξενύχτι! Έχεις ξενυχτήσει, έχεις κραιπαλιάσει, αλλά.. τη φοράς και το δέρμα σου δείχνει σα να σηκώθηκες μετά από δεκάωρο ύπνο!
Μου φαίνεται ότι θα ανακατέψω πέντε σκ@τά και θα δημιουρήσω.. Την κρέμα θαύμα! Τη φοράς, περπατάς και πετάς!
20-07-2012, 14:03 #13
axaxaxaxa Ava λες να ξανανιώσουμε άμα φορέσουμε αυτήν την κρέμα? εγώ γελάω και με τις άλλες τις κρέμες που με την απλή εφαρμογή τους δείχνεις 10 χρονια νεότερη..δηλαδή άμα είσαι 16 χρόνο και την βάλεις θα φαίνεσαι 6? xaxaxaxa
20-07-2012, 14:17 #14
Εμ το άλλο; Που το πήρα κιόλας... Κρέμα ανόρθωσης στήθους. Κάνεις επάλειψη στο πεσμένο στήθος και γίνεται και πάλι όπως όταν ήσουν 16 χρονών!
Δε σας είπα και την τελευταία "αγορά του αιώνα".. Πήρα από αισθητικό ένα σαπούνι, για να τρίβω τις τρίχες στις γάμπες, ώστε να μη ξαναβγαίνουν!
Και καλά οι αισθητικοί, τη δουλειά τους κάνουν, εγώ γιατί κάθομαι και ακούω αυτές τις βλακείες, μου λέτε;
20-07-2012, 14:28 #15
axaxaxa μόλις τώρα άρχισα να παρακολουθώ το ρεπορτάζ και είδα τον ένα επιστήμονα να αναφέρει το παράδειγμα με το 10 χρονια νεότερη xaxaaxa ειλικρινά δεν το είχα δει πριν το ρεπορτάζ δεν είχα ακουστικά και ο σύντροφος μου βλέπει τηλεόραση. λίγος κοινός νους πάντως χρειάζεται τελικά.
πάντως αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε "κρεμουλες" για το πρόσωπο e?
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή